<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Megvan a két cég mögött álló társaságok eredménye. A cégek idén is jelentős osztalékfizetésről döntöttek.

Túlszárnyalta 2020-as forgalmát az Audi, tudósított az mfor.hu. Bár a cég belföldi értékesítése nem jelentős, így kevésbé fontos, hogy belföldi értékesítése is 30 százalékkal nőtt, ugyanakkor az exportját is növelte 7,5 milliárd euróról 7,67 millárdra.

A társaság adózott eredménye az anyagköltségek emelkedése miatt esett vissza: 5,6 milliárd euróról 6,1 milliárdra nőtt. A dolgozók inflációt elérő béremelésben részesültek.

A cég idén is, ahogy tavaly és tavalyelőtt, jelentős osztalékfizetésről döntött, gyakorlatilag kisöprik a céget: A beszámoló szerint a szabad eredménytartalék terhére, beleértve a 2021. üzleti év adózott eredményét 1,022 milliárd euró, vagyis nagyjából 400 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntöttek.    

 Dolgozók védőmaszkban a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kecskeméti gyárában. Fotó: MTI/Ujvári Sándor Dolgozók védőmaszkban a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kecskeméti gyárában. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Jelentős osztalék a Mercedesnek

Ha a Mercedes-Benz értékesítési számait nézzük, akkor a kecskeméti társaság nem zárt túl jó évet 2021-ben. A társaság ugyanis tavaly 3,1 milliárd euró árbevételt ért el az előző évi 3,4 milliárd euróval szemben. Ugyanakkor azokat a modelleket gyártották nagyobb számban, amelyek magasabb hozzáadott értékű, drágább típusok, mint az EQB, a plug-in hibrid és az AMG modellek. Így a társaság nyeresége növekedni tudott, a 2020. évi 39,3 millió euró után tavaly 67,6 millió euró lett az adózás utáni nyereség.

Az osztalék esetében a Mercedes-Benz a teljes nyereséget kifizette a német anyavállalatnak, ugyanakkor a 67 millió eurós, nagyjából 27 milliárd forintos összeg eltörpül a győri Audi 1 milliárd eurós (400 milliárd forintos) osztalékához képest.

A teljes cikket itt olvashatja el.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat A brutális energiaár-emelkedés miatt sorra dobják be a törölközőt a nagy gyárak
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 18. 15:15
Szerdán Szlovákia egyetlen alumíniumfeldolgozója jelentette be, hogy végleg lehúzza a rolót, ma Románia egyik legnagyobb vegyi üzeme jelentett két hét szünetet. 
Vállalat Bajban van egy újabb kínai óriáscég
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 18. 10:26
Felére esett az adózott eredmény, a cég piaci értéke pedig közel harmadával csökkent.
Vállalat Végleg lehúzza a rolót a legnagyobb szlovákiai alumíniumfeldolgozó
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 14:45
A magas energiaárakra reagálva végleg leállítja gyártását a legnagyobb szlovákiai alumíniumfeldolgozó, a Slovalco szeptembertől.
Vállalat Szervezeti átalakításokról döntött a 4iG igazgatósága
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 09:59
Cél az üzleti és integrációs folyamatok összehangolása, valamint a telekommunikációs és informatikai divíziók hatékonyabb támogatása.
Vállalat Bűnhődött az Aldi, mert megsértette az árstopot
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 08:22
Egymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Aldi Magyarországra a Baranya Megyei Kormányhivatal, mert a cég egyik pécsi üzletében drágábban adták a kristálycukrot az árstopos árnál.
Vállalat Vágj bele az őszbe versenyképes tudással: hiánypótló képzések indulnak
PR | 2022. augusztus 16. 11:30
Idén ősszel a HRPOWER képzési palettáján négy kurzust is találunk, amelyekkel mindössze néhány hónap alatt a legkiválóbb szakemberektől sajátíthatjuk el a hatékony vállalati működéshez és önmagunk fejlesztéséhez szükséges tudást. Képzésajánló vezetőknek, HR-eseknek, értékesítőknek, és mindenkinek, aki szívesen bővítené szakmai eszköztárát.
Vállalat Megszenvedte a logisztika drágulását a Henkel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 07:28
De jelentősen növelte a bevételét az első félévben.
Vállalat Megtévesztő hirdetések miatt fizethet kompenzációt a Vodafone
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 15. 09:11
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Vodafone valótlanul hirdette korlátlanként egyes mobilnet-kiegészítő csomagjait. A cég elismerte a jogsértést és extra adatkerettel kompenzálja az érintett ügyfeleket, ezzel 60 millió forintra mérsékelte a rá kirótt bírságot - közölte a GVH.
Vállalat Kanadában terjeszkedik a BÉT-re készülő Chameleon Smart Home Zrt.
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 12. 13:13
Az okosotthon-rendszerek piacán nyomul a cég.
Vállalat Jó hírt közölt a 4iG montenegrói leánya a magyar turistákkal
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 11:09
A balkáni állam mobilszolgáltatója, a One korlátlan kapcsolattartást biztosít az országba látogatóknak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG