Osztalék
Részvény / Deviza / Áru A legjobb inflációkövető papírunk a BUX index? 
Eidenpenz József | 2023. november 28. 05:42
A magyar részvények az utóbbi tíz évben éves szinten két számjegyű hozamot értek el a BUX index tanúsága szerint. Vajon hogyan viszonyul a teljesítményük más tőzsdeindexekhez? Utolérte-e a pénzromlást, jó inflációkövető befektetés volt-e a BUX?
Makro / Külgazdaság Soha ennyi osztalékot nem fizettek még ki a világon 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 30. 11:27
Rekordszintű volt a kifizetett osztalék összege a második negyedévben a világon - áll a Janus Henderson brit alapkezelő jelentésében.
Makro / Külgazdaság Ez az orosz üzletember fölözte le tavaly a legnagyobb osztalékot Oroszországban 
Privátbankár.hu | 2023. július 10. 16:44
A Forbes közzétette annak az ötven orosz üzletembernek a listáját, akik a legnagyobb osztalékban részesültek cégeik tavalyi eredménye után.
Makro / Külgazdaság Az Appeninn részvényesei hiába tartják a markukat 
Privátbankár.hu | 2023. április 28. 06:58
Hiába ért el a 2021-eshez képest tavaly több mint kétszer akkora adózott eredményt, az Appenin Nyrt. közgyűlése úgy döntött, nem vesz ki osztalékot.
Részvény / Deviza / Áru Váratlan ajándékot kapnak a Mol-részvényesek 
Privátbankár.hu | 2023. április 4. 19:44
A Mol Nyrt. igazgatóságának javaslata szerint az egy részvényre jutó alap osztalék mértékét a tavalyi 100 forintról mintegy 150 forintra növelnék, ezen felül további mintegy 200 forint rendkívüli osztalékot javasolnak részvényenként - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.
Részvény / Deviza / Áru Kiderült, hogy mennyi pénzt ad a tulajdonosainak a Richter 
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 08:16
Részvényenként 390 forintos - névértékre vetítve 390 százalékos - osztalék megállapítását és kifizetését javasolja a Richter Gedeon Nyrt. igazgatósága a közgyűlésnek - derül ki a társaság közgyűlési meghívójából, amelyet pénteken tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Vállalat Brutális osztalékesőt hozott a járvány utáni fellendülés 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 24. 19:17
Rekordszintre nőtt a kifizetett osztalékösszeg a második negyedévben a világon - áll a Janus Henderson brit alapkezelő jelentésében.
Részvény / Deviza / Áru A kriptovaluták valójában startup cégek részvényei? 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 17. 05:44
Miközben sokan még mindig azt szajkózzák, hogy a bitcoin nem ér semmit, mert nincs mögötte semmi, a kriptodeviza-világban egyre több vállalatszerű struktúra alakul ki. Saját árbevétellel, nyereséggel, osztalékszerű kifizetésekkel, alkalmazottakkal, menedzsmenttel. Az irányítást pedig online rendezett "közgyűlések" teszik hatékonyabbá.
Részvény / Deviza / Áru Putyin kifosztotta a Gazprom kisrészvényeseit 
Privátbankár.hu | 2022. július 24. 05:56
A Gazprom kisrészvényeseit leszavazták, a cég nem fizet osztalékot, az állam viszont elvitte a teljes nyereséget extraprofitadóban. De azokkal az orosz kisbefektetőkkel is jól kitoltak, akik nyugati vállalatok részvényeit merészelték megvásárolni. A Gazprom-fegyvert már 2014-ben is bevetették az oroszok.
Részvény / Deviza / Áru Kaszálnak a Mol részvényesek: 302,62 forint osztalék üti a markukat részvényenként 
Privátbankár.hu | 2022. július 18. 15:29
A MOL Nyrt. 302,62 forintot fizet részvényenként - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Részvény / Deviza / Áru Arany, ingatlan és társai - hatféle menedék infláció és forintgyengülés ellen 
Eidenpenz József | 2022. július 12. 05:48
Sokan legszívesebben aranyba, ingatlanba menekülnének jelenleg a hipergyenge forint és a szupermagas infláció miatt. Ám egyáltalán nem biztos, hogy ezek árfolyama innét felfelé fog menni a közeljövőben, és más befektetési célpontok is vannak.
Vállalat A Gazprom visszatáncolt az osztalékfizetéstől - óriásit zuhant a részvényárfolyam 
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 12:04
Korábban még úgy volt, hogy a nyereség felét kifizeti a részvényeseknek a Gazprom, a közgyűlés viszont most úgy döntött, hogy nem adnak ki egy fillért sem. A bejelentésre nagyot zuhant a részvényárfolyam.
Részvény / Deviza / Áru Fejőstehenek a kriptodeviza-érmék között? Hát azt meg hogy? 
Eidenpenz József | 2022. június 5. 06:10
Aki kizárólag spekulációs eszköznek tekinti a kriptodevizákat, az valószínűleg nem tudja, hogy némelyik ma már tisztes üzleti tevékenységből származó jelentős nyereséget biztosít tulajdonosainak. Például decentralizált tőzsdék és pénzkölcsönzők fizetnek osztalékszerű, éves szinten sokszor két számjegyű jövedelmeket. A kockázatok azonban magasak.
Vállalat A Mercedes és az Audi is milliárdokat visz ki Magyarországról 
Privátbankár.hu | 2022. május 31. 09:10
Megvan a két cég mögött álló társaságok eredménye. A cégek idén is jelentős osztalékfizetésről döntöttek.
Makro / Külgazdaság Kiderült, mikor fizet osztalékot a 4iG 
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 14:56
Összesen 2,968 milliárd forint az idei osztalék, részvényenként 29 forint.
Makro / Külgazdaság A 4iG közgyűlése 29 forintos osztalékot szavazott meg  
Privátbankár.hu | 2022. április 29. 17:38
A 4iG Nyrt. éves rendes közgyűlése 29 forintos részvényenkénti osztalék fizetéséről döntött, amely több mint 30 százalékkal meghaladja a 2020-as üzleti év utáni 22,9 forintot (a 2019-es eredményből 22 forint volt az osztalék).
Vállalat A Rába jónak mondta a tavalyi évet, de nem fizet osztalékot 
Privátbankár.hu | 2022. április 14. 06:48
A Rába Nyrt. nem fizet osztalékot, eredménytartalékba helyezték a cég 2021-ben elért eredményét - közölte a vállalat szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Vállalat Kiemelkedő évet zárt a 4iG-csoport 
Privátbankár.hu | 2022. április 8. 19:58
Részvényenként 29 forintos osztalék kifizetésére tesz javaslatot az igazgatóság.
Vállalat Már óvatos a MOL, de azért 300 forintos osztalékot javasol részvényenként 
Privátbankár.hu | 2022. március 23. 07:06
  Alap- és rendkívüli osztalék formájában részvényenként körülbelül 300 forintos osztalék kifizetését javasolja a Mol igazgatósága - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden este.
Részvény / Deviza / Áru Busás osztalékot fizethet az OTP, ma is 370 az euró 
Eidenpenz József | 2021. december 28. 12:06
Miután tegnap új csúcsra futott az S&P 500 index, ma is optimista maradt a tőzsdék hangulata, mintha nem is lenne válság és ezerféle kockázat. Itthon az OTP jól húz, de a forint elég gyenge. A kriptodevizák emelkedése megtorpant, de vannak közben egész jó sztorik.
Vállalat Osztalékban úszik a világ – megdőlt a rekord is 
Privátbankár.hu | 2021. november 18. 17:18
Rekordszintre nőtt a kifizetett osztalékösszeg a harmadik negyedévben a világon - áll a Janus Henderson brit alapkezelő jelentésében.
Vállalat Meghosszabbította a hitelintézetekre vonatkozó korlátozásait az MNB, melyeket még a koronavírus megérkezésekor rendelt el 
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 12. 10:00
Év végéig korlátozott az osztalékfizetés, a részvény-visszavásárlás és a teljesítmény-javadalmazás. Szigorú feltételeknek való megfelelés esetén limitált osztalékfizetésről azért lehet szó.
Részvény / Deviza / Áru Osztalékot fizethet az OTP, tőzsdére megy a Robinhood 
Eidenpenz József | 2021. július 2. 12:03
Ez a nap is jól kezdődik a részvénypiacokon, később pedig fontos amerikai foglalkoztatási adatok szabhatják meg az irányt. Az EKB a bankok osztaléktilalmának feloldását tervezi, ez az OTP-nél is szép kifizetést eredményezhet. Számos más árupiaci termék után most a narancslé-sűrítmény drágult meg.
Részvény / Deviza / Áru Véres vasárnap a bitcoinpiacon, baljós árnyak a Tesla felett 
Eidenpenz József | 2021. április 19. 12:44
Nagyot zuhantak a kriptodevizák a hétvégén, állítólag egymillió tőkeáttételes számlát kellett likvidálni, de ma konszolidálódni látszanak. A Tesla napját egy baleset árnyékolja be, de a Volkswagen is nagyon nyomul Kínában. Az európai tőzsdék szerény pluszban vannak, de négy fontosabb magyar rézvényből három esik.
Részvény / Deviza / Áru Kik azok az osztalék-arisztokraták, és meg lehet-e bízni bennük? 
Eidenpenz József | 2020. december 25. 05:37
Igaz-e, hogy a jó osztalékrészvények kiszámítható jövedelmet jelentenek, és kevésbé esnek a válságok során, mint a többi papír? Az idén biztosan nem igaz, de legalább világosan látszik, mi ennek az oka. Az európai osztalék-arisztokraták nagyobbat estek, de jövedelmezőbbnek tűnnek, mint az amerikaiak. Van-e ily nemes célpont már a hazai részvénypiacon?
Makro / Külgazdaság Mindenütt bezuhantak az osztalék-kifizetések, kivéve Kínát, ahol még nőttek is 
MTI | 2020. november 24. 10:53
A harmadik negyedévben a koronavírus-válság miatt éves összevetésben gyakorlatilag mindenütt kétszámjegyű volt a csökkenés, kivéve az USA-t, ahol csak 5,4 százalékos. Kína meg külön történet.
Részvény / Deviza / Áru Kapóra jött az MKB osztaléka a bank nagybefektetőjének 
Csabai Károly | 2020. október 3. 06:01
A 3,1 százalékos banki pakettet birtokló, a Takarékbank-vezér Vida József közvetett résztulajdonában lévő Pantherinae Pénzügyi Zrt.-nek a 2019-es 108 millió forintos nyereséggel sikerült eltüntetnie a csaknem két éven át fennállt tőkehiányát. 
Vállalat Meghosszabbították a banki osztalékstopot, a jövő év elejéig még kitart 
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 10. 10:02
Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsának döntése alapján a járványhelyzet okozta bizonytalanságok miatt a jegybank felszólítja a hitelintézeteket, hogy 2021. január 1-jéig hosszabbítsák meg az osztalékfizetés felfüggesztését, korlátozzák a nem javadalmazási célú részvény-visszavásárlásokat, illetve a változó javadalmazású kifizetéseket a javadalmazási politikájuk hatálya alá tartozó munkatársaiknak. A bankoknak fel kell készülniük a személyes helyett az esetleges újbóli írásbeli panaszügyintézésre és a jelzáloghitelekhez kötődő igazolások, dokumentumok ilyen módon való befogadására is.
Részvény / Deviza / Áru Nem akárki vásárolt osztalékpapírokat, 357 felett az euró 
Eidenpenz József | 2020. szeptember 2. 11:15
Ismét beindultak az európai tőzsdék, az átlagos indexemelkedés 1,3 százalék körüli. Térségünk azonban lemaradt, Varsóban és Budapesten is mérsékelt a nyereség. A forint is gyengül, miközben a dollár visszapattant az 1,2-es szintről az euróval szemben. Soros György vagy menedzserei sziklaszilárd osztalékpapírokat vásároltak. Újabb fontos indexet rendeznek át, öt új papír érkezik.
Részvény / Deviza / Áru Az osztalékvadászok is megsiratják az idei évet 
Király Béla | 2020. augusztus 28. 06:07
A magyar befektetők körében az osztalék kérdése nem szokott döntő súllyal latba esni, ám ha a cégek nem fizetnek, annak rossz üzenete van és az árfolyamokban is visszaköszön. Az osztalékok visszavágására azonban nem csak Magyarországon volt példa, globálisan szintén óriási csökkentés volt jellemző.
Vállalat Mészáros Lőrinc lánya is saját lábára állt 
Székely Sarolta | 2020. július 8. 20:21
Tovább szárnyal Mészáros Lőrinc vejének cége, a Homlok Építő Zrt.
Vállalat Milliárdos osztalékhoz jutott Orbán Viktor veje a félkész hotel eladásából 
Székely Sarolta | 2020. június 24. 15:07
Az értékesítésnek köszönhetően milliárdos osztalékot tudott Tiborcz István kivenni a Hotel VSGRD Kft.-ből.
Vállalat Miért viszik ki a pénzt Magyarországról az autógyártók? 
Király Béla | 2020. június 2. 17:31
A napokban a magyarországi autógyártók sorban jelentették meg tavalyi számaikat. Noha eltérően alakult a vállalatok teljesítménye, akár a forgalmat, akár a nyereséget nézzük, egyvalami mégis közös volt. A három nagy német gyökerű társaság, az Audi, a Mercedes és az Opel is kipucolta a magyar leányvállalatát, és amit lehetett, kifizetett osztalékként.
Vállalat Az Audi is kisöpörte a padlást, 700 milliárd forintot vittek haza 
Király Béla | 2020. május 29. 06:16
Az Audi Hungária is közzétette a 2019-es gazdasági adatait, amelyből az derül ki, hogy az autógyártó vállalat magyarországi tevékenysége tovább erősödött. Érdekesség ugyanakkor, hogy a társaság nem csak a tavalyi eredményét, hanem annál jóval nagyobb összeget vett ki osztalékként.
Részvény / Deviza / Áru Szanálása ellenére esik a forint, vannak karanténálló részvények 
Eidenpenz József | 2020. április 28. 19:11
Az európai tőzsdék szépen emelkedtek ma, az USA-ban viszont gyorsan elromlott a hangulat. Az olaj esése mérséklődött, a forint viszont az MNB bejelentései ellenére is gyorsan gyengült. A Richter és az OTP vezette a BUX emelkedését, de a Telekomnál is megmozdult valami.
Részvény / Deviza / Áru Nem fizet osztalékot az Appeninn 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. április 17. 18:41
Így tettek korábban is. A vállalat dinamikus növekedésére fókuszálnak, ezért a teljes egyedi adózott eredményt, 1,661 milliárd forintot eredménytartalékba teszik. 
Személyes pénzügyek 11 vonzó passzív jövedelem a koronavírus idején 
Eidenpenz József | 2020. április 14. 06:06
Mi az a passzív jövedelem? Nem mindig csalás, de sokszor csak ámítás – tapasztalhatja, aki a dolog mélyére ás. A koronavírus-járvány miatt sokaknak jobban van ideje vagy igénye arra, hogy új jövedelemforrások után nézzen. Mások lehet, hogy teljesen erre lesznek utalva a bekövetkezett mély válságban. Összefoglaltuk a passzív jövedelem legfontosabb fajtáit és tudnivalóit.
Makro / Külgazdaság Nem dönti be a Corvinust a Mol osztalékának hiánya 
Csabai Károly | 2020. április 8. 18:45
Az egyetem a kezelésébe kapott Mol- (valamint Richter-) részvényeinek csak az osztalékát fordíthatja a működése finanszírozására és a Moltól tavaly közel 12 milliárd forint érkezett. Lapunk megkeresésére azonban az egyetem azt válaszolta: bevételei csak egy részét teszi ki a Mol-osztalék, ráadásul több évre elegendő pénzügyi tartalékkal rendelkeznek.
Részvény / Deviza / Áru Őrült contango-t jár az olaj, az OTP húzta le a BUX-ot 
Eidenpenz József | 2020. március 27. 19:04
Megint rossz a hangulat a tőzsdéken, annak ellenére, hogy számos gazdaság-segítő csomagot készítenek elő. Ez már beépülhetett az árakba, a vírus terjedése azonban még sok országban kíméletlenül gyors. A BUX is esett, főleg az OTP húzta le, amely kiszámolta a hiteltörlesztés-moratóriumon várható veszteségét és törölte osztalékát. Vegyünk-e olajat?
Vállalatok A Mol-részvényesek osztaléka is csúszik 
Privátbankár.hu | 2020. március 24. 09:58
A rendkívüli helyzetre és a jogszabályi kötelezettségekre hivatkozva ugyanis a tőzsdei társaság nem tartja meg az április 16-ára meghirdetett éves közgyűlését. 
Részvény / Deviza / Áru Átmenetileg csökkenhet a hitelkereslet a koronavírus miatt az OTP szerint 
Csabai Károly | 2020. március 6. 13:13
E negatív hatást azonban a legnagyobb hazai banknál csak átmenetinek tartják, arra számítanak, hogy az év második felében már minden visszatérhet a rendes kerékvágásba – közölte Bencsik László vezérigazgató-helyettes az OTP Bank éves eredményeit ismertető sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság Kiemelkedett bankcsoportjából a hazai Erste működési eredménye 
Csabai Károly | 2020. február 28. 12:31
Az Erste Bank Hungary tavalyi működési nyeresége nagyobb arányban, 11 százalékkal, 229 millió euróra emelkedett, mint 70 százalékos tulajdonosa, az osztrák Erste Csoport egészének.
Részvény / Deviza / Áru Vadul veszi a 4iG a saját részvényeit - mi állhat a háttérben? 
Csabai Károly | 2020. január 31. 06:06
Karácsony óta közel 450 millió forintért vásárolt a Jászai Gellért több mint 40 százalékos tulajdonában lévő és általa irányított informatikai cég. Ebben forrásaink szerint alapvetően ez játszhatott szerepet, hogy minél magasabb a saját részvények aránya, a tulajdonosok – köztük is Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekeltségei – egy darab részvényére annál magasabb osztalék jut.
Részvény / Deviza / Áru A nap grafikonja: Nagyon törékenynek látszik ez az új rekord 
Eidenpenz József | 2019. június 21. 16:30
Rekordot döntött tegnap az S&P 500 részvényindex, de csak egy picivel volt feljebb, mint áprilisban vagy ősszel. Az emelkedő trend sokkal jobb képet mutat, ha az osztalékok hatását is figyelembe vesszük. Hosszú távon még az is jól járt, aki a dotkom-lufi csúcsa körül vásárolt részvényeket, legalábbis a hagyományos iparágakban.
Részvény / Deviza / Áru A kereskedelmi háború (nem is annyira) árnyékában – azaz mi várható szerdán a tőzsdéken? 
Csabai Károly | 2019. május 8. 11:41
Az USA és Kína között egyre eszkalálódó hadviselés miatt a tőkepiacok továbbra is borús összképet mutatnak. Persze egy-egy részvényt ki lehet halászni a zavarosból, e célból szerdán is érdemes figyelni a változatlanul ezerrel zúduló gyorsjelentéseket.
Pénzügyi szektor Nagy fordítás a Takarék Csoportnál 
Privátbankár.hu | 2019. április 25. 18:45
Aminek eredményeként csaknem 12 milliárd forintra gyarapította aggregált, adózás előtti eredményét az elmúlt évben az előzetes, nem auditált adatok szerint.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP sokkal jobb, mint egy fejőstehén 
Fellegi Tamás | 2019. március 20. 15:21
Az OTP közgyűlési előterjesztéséből kiderült, hogy a társaság a tavalyival megegyező osztalékot fizetne részvényeseinek. Az osztalék szerepe most másodlagos, hisz a papír árfolyamának emelkedése jelenti az elsődleges profitot, és erre nem lehet panasz, miután örökös csúcsán a papír. Mindazonáltal intézményi befektetőknek vonzó az osztalékhozam is, hisz ők nem részesülnek a lakossági állampapírok magas kamatából.
Vállalat Nagyobb nyereség, nagyobb osztalék az Erstétől 
Privátbankár.hu | 2019. február 28. 09:51
Jelentős működési eredmény, változatlan költségszint és kedvező kockázati környezet, részvényenként 1,40 eurós osztalékjavaslat - ez jellemezte az Erste Csoport 2018-as évét.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG