<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Jubileumi évfordulóhoz érkezett a SPAR Magyarország, amely 30 éve a hazai gazdaság meghatározó szereplője. A vállalat Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója, mintegy 13 ezer embernek biztosít munkát és üzleti partnerként a magyar családi vállalkozások, termelők és gazdák mellé áll. Áruházait folyamatosan modernizálja, hogy megfeleljen a változó vásárlói igényeknek és csökkentse környezeti lábnyomát.

Nagy ívű feladatra vállalkozott hazánk egyik vezető Big Four pénzügyi tanácsadója. A KPMG Tanácsadó Kft. egy alapos elemzésben tekintette át a SPAR Magyarország elmúlt három évtizedes tevékenységét és eredményeit.

A vállalat az elmúlt harminc év során a magyar gazdaság fontos szereplőjévé és alakítójává vált. Az elemzésszámításai szerint 400 milliárd forintnál is nagyobb az az összeg, amellyel az évek során az ország fejlődéséhez hozzájárult, és több mint egymilliárdos végösszegű az a részvétel, amellyel a különféle társadalmi, környezetvédelmi, sporttal, oktatással és kultúrával kapcsolatos ügyeket segített a SPAR.

A SPAR Magyarország 1990-ben kezdte meg működését, az első szupermarket áruházat 1991-ben nyitották meg Tatán, azóta az üzlethálózat 588 tagúra bővült, köszönhetően az évek alatt végrehajtott 647 milliárd forintnyi beruházásnak. Az áruházlánc évről évre növekedett Magyarországon és lett ezáltal a hazai kiskereskedelem meghatározó szereplője. Az SPAR Magyarország tavaly már összesen 381 saját üzemeltetésű szuper- és hipermarket áruházzal rendelkezett, és persze a fejlődés fontos lépései voltak a népszerű franchise egységek nyitásai is.

A vállalat következetesen kiáll a magyar gazdaság és a magyar termelők mellett. A SPAR beszállítói közül a hazaiak aránya az utóbbi tíz évben 85% és 90% között mozgott, a 2020-as beszerzések értékének 89%-a származott itthoni partnertől. Az áruházlánc több termékcsoport esetében pedig kizárólag az országban előállított árukat forgalmaz.

Napról napra többen vásárolnak be az áruházlánc online shopján. A SPAR online shop előnyeit jelenleg már Budapesten és közel ötven környező településen, illetve Tatabányán, Kecskeméten, Zalaegerszegen és szűkebb vonzáskörzeteikben, valamint a Velencei-tó vidékének kilenc, turisztikailag frekventált településén élvezhetik a vásárlók.

A nagy volumenű frisshús- és húskészítmény-értékesítés alapozta meg a saját tulajdonú Regnum húsüzem létesítését 2004-ben. Az egyre növekvő keresletet látva a vállalat 2020-ban Perbálon bővítette a gyártási kapacitását. A húsüzemek 2020-ban 368 főnek adtak munkát. 2018-ban indult termékfejlesztései között kiemelt helyett kapott a kényelmi termékek bővítése. Ennek támogatására hozta létre a vállalat a SPAR enjoy. convenience üzemet Üllőn.

A vállalat 1997-ben kezdett saját cégnévvel ellátott termékeket bevezetni a piacon, azóta pedig folyamatosan fejleszti a kínálatot, mára 31-féle saját termékcsaláddal várja a vásárlókat. Az áruházlánc 3 600-nál is több saját márkás árut forgalmaz, amelynek fele élelmiszer. A SPAR kiemelten kezeli a vásárlói élmény maximalizálásával kapcsolatos fejlesztéseit, szerethető és praktikus újításokat kínál a vevőközönségnek, amelyektől élménnyé válik a bevásárlás hétköznapi tevékenysége.

(x)

Címkék: Vállalat
A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Saját részvényeket vásárolt a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. június 24. 08:06
Rendkívüli közleményt adott ki a vállalat, sávátlépés nem történt.
Vállalat Mit hozhat a nyár a kkv-k finanszírozásában? – interjú Szerdahelyi Róberttel
Natív tartalom | 2022. június 23. 09:46
Júliustól új feltételekkel kaphatnak támogatott hiteleket a kis és középvállalkozások. Mit hoz a nyár? Hogyan hatnak a változások a magyar kis- és középvállalkozások hitelfelvételi kedvére? Ezekről is beszélgettünk Szerdahelyi Róberttel, az Erste Bank kkv üzletágának vezetőjével.
Vállalat Tovább növelte árbevételét a Magyar Suzuki
Privátbankár.hu | 2022. június 22. 13:23
A Magyar Suzuki Zrt. tavalyi eredményei alapján 14,48 százalékos részesedéssel hatodik éve uralja a hazai újautó eladásokat. A vállalat 1.754,2 millió euró nettó árbevétellel zárta a 2021-es évet, amely 6 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.
Vállalat Újabb európai cég vesz részt a világ legnagyobb gázmezőjének kitermelésében
Privátbankár.hu | 2022. június 19. 14:48
A franciák után az olaszok is részesedést szereztek a katari projektben.
Vállalat Szijjártó Péter bejelentette az év eddigi legnagyobb beruházását
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 12:59
Egy dél-koreai vállalaté Nyíregyházán.
Vállalat Pénzt tolnak a németek a Gazprom egykori leánycégébe
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 16:20
A gázellátás biztosítása érdekében a német kormány tőkeinjekcióval állítja talpra a Gazprom egykori németországi gázforgalmazó leányvállalatát.
Vállalat Céges villanyautót venne? Most nagyon olcsón megteheti
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 10:24
A piaci kamat negyedét kell csak fizetni egy új konstrukcióban.
Vállalat Három tőzsdei cég beszámolóját is kifogásolja az MNB
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 07:29
A könyvvizsgálói véleményekkel van gond.
Vállalat 800 millió forintos megállapodást írt alá a DPD és az Invitech
Privátbankár.hu | 2022. június 14. 11:24
Európa egyik legnagyobb csomaglogisztikai hálózatának hazai cége, a DPD Hungary Kft. a fokozottabb biztonság érdekében erősítette meg és bővítette ki együttműködését az Invitech infokommunikációs vállalattal. Az új, három évre szóló megállapodás összértéke több mint 800 millió forint.
Vállalat A céges innovációt egyelőre nem érinti a háború
Privátbankár.hu | 2022. június 13. 14:46
A magyar vállalatok leginkább digitális innovációkra költenek, bár kissé visszafogták ilyen irányú kiadásaikat. Ismét növekszik azonban a kedvező környezeti hatásokkal járó fejlesztések száma.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG