<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Még mindig nem heverték ki a botrányt, az első negyedévben a konszern forgalma és nyeresége, valamint a kínai kitettsége is csökkent.
(Fotó: Volkswagen.de)

Úgy tűnik, a világ nehezen felejti el az emissziós botrányt: részben az eladások számának csökkenése, részben pedig a kedvezőtlen árfolyamhatás volt az, ami miatt a Volkswagen értékesítés árbevétele mintegy 3,4 százalékkal, 51 milliárd euróra csökkent az év első három hónapjában. A csoport az első negyedévben 3,2 milliárd euró adózás előtti nyereségre tett szert,  a nettó nyereség 2,4 milliárd euróra csökkent.

Nem kell az Audi, annál inkább a Skoda!

A fentiek tükrében nem is meglepő, hogy a Volkswagen márka működési eredménye 73 millió euróra csökkent a korábbi 514 millió euróról. Kevesebbet tudott felmutatni az Audi és a Bentley is, a Seat, a Porsche és a Skoda működési eredménye azonban szépen tudott nőni az elmúlt három hónapban; az utóbbi egyenesen harmadával tudta növelni az eladásait az egy évvel korábbi eredményhez képest.

Mi lesz veled, Volkswagen?

Az első negyedéves eredmény alapján a Volkswagen-csoport megerősítette éves üzleti tervét, így idén az értékesítések 5 százalékos csökkenésére számítanak. Elsősorban a személygépkocsik piacán várnak jelentősebb visszaesést, a haszongépjárműveket tekintve azonban nem számít változásra a konszern.

Az emissziós botrány kirobbanása óta sokat írtunk a Volkswagen, és általában az autóipar hányattatott sorsáról. Cikkeink a témában >>>
A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Nem győzte meg a törvényhozókat a TikTok vezére
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 11:28
Az amerikai kongresszus csütörtökön meghallgatta Shou Zi Chew szingapúri vállalkozót, a TikTok videómegosztó applikáció elnök-vezérigazgatóját.
Vállalat Hasít a Nike
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 13:59
A Nike amerikai sportszergyártó negyedéves bevétele és részvényarányos nyeresége is magasabb lett a vártnál.
Vállalat Bele sem gondolunk, mekkora logisztikai kihívást jelent egy sajtburger kis krumplival
Privátbankár.hu | 2023. március 21. 16:52
Amikor beugrunk egy gyorsétterembe (angol nevén: Quick Service Restaurantba, azaz QSR-be), bele sem gondolunk, milyen hatalmas mennyiségű alapanyagra van szükség a zökkenőmentes és villámgyors kiszolgáláshoz, ahhoz, hogy a hamburger és a szalmakrumpli 50 másodpercen belül a tálcánkon landoljon. Az ehhez kapcsolódó logisztikai kihívásokról beszélt a Trend FM műsorában Haiman Ferenc, a Quick Service Logistics (QSL) magyarországi cégvezetője. 
Vállalat Bevásárolta magát a magyar állam a Yettelbe
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 18:22
Részvénycsereügyletet kötött az állam képviseletében eljáró Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. A tranzakció eredményeképpen a Corvinus Zrt. közvetett kisebbségi tulajdonrészt szerez a Yettel Magyarországban, közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).
Vállalat Nagy dilemmába kerültek a hazai vállalkozások
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 11:57
A Magyar Bankholding kutatása feltérképezte a vállalkozók aktuális pénzügyi helyzetét és vállalkozásvezetéssel kapcsolatos nehézségeit.
Vállalat Bajban a román autósok, és ez a magyar autósoknak is rossz hír lehet
Privátbankár.hu | 2023. március 17. 12:33
Bajban van a legnagyobb román kgfb-biztosító.
Vállalat Hatalmasat ütött a háború a Gazpromon
Privátbankár.hu | 2023. március 17. 09:36
A cég legfrissebb jelentése brutális képet fest az eredményekről.
Vállalat Ukrajnában épít gyárat az Unilever
Privátbankár.hu | 2023. március 16. 14:31
A 20 millió eurós beruházással új sampon- és tusfürdőgyár épül, amivel megduplázzák ukrajnai dolgozók számát.
Vállalat Idén több BMW-t látunk majd az utakon?
Privátbankár.hu | 2023. március 15. 13:13
A társaság úgy számol, több autót tudnak majd eladni - főleg a luxus kategóriában és az elektromos hajtásúak körében.
Vállalat Újabb gigaelbocsátás a Facebook anyacégénél
Privátbankár.hu | 2023. március 14. 16:31
További mintegy tízezer fővel csökkenti a vállalatcsoport létszámát a Facebookot, az Instagramot és a WhatsAppot is birtokló Meta - jelentette be kedden Mark Zuckerberg, a Meta vezetője.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG