Volkswagen
Vállalat Nagyot mentek a Volkswagen tömegmárkái 2023-ban 
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 16:47
A Volkswagen-csoporthoz tartozó tömegmárkák (Core csoport) összesített árbevétele tavaly 21 százalékkal 138 milliárd euróra nőtt, a működési eredmény 80 százalékkal 7,3 milliárd euróra emelkedett.
Makro / Külgazdaság Európának csak egy ország beszállítói kényszermunkájával van baja? 
Bózsó Péter | 2024. március 22. 15:01
Az Európai Parlament Jogi Bizottsága kedden jóváhagyta az uniós kormányokkal egyeztetett törvényjavaslatot, amely betiltja a kényszermunkával készült termékek behozatalát. Egy ország a célkeresztben.
Részvény / Deviza / Áru Három tényező együtt intézte el a forintot, miközben csúcson a zloty 
Eidenpenz József | 2024. március 13. 12:07
A tőzsdék újra lendületben vannak, új csúcson áll a német DAX, esik viszont a BUX. A forint kissé megemberelte magát, de még közel áll a bűvös határhoz. Újabb esélyt kaphatnak az európai autógyártók, amelyek alulmaradóban vannak. Kilencnapos emelkedő szériát szakított meg a legfontosabb nemesfém, újabb lendületet vett a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Jön az OTP jelentése, akkumulátorgyár készül a tőzsdére 
Eidenpenz József | 2024. március 4. 12:29
A BUX ismét pluszban, főleg az OTP húzza, amelynek jelentését a héten ismerhetjük meg. A forint gyengécske, de stabil, megugrott viszont a török infláció. A bitcoin új két éves csúcsa 65 400 dollár körül van, már csak 5-6 százalékra áll a 2021-es rekordtól. Újabb tőzsdei bevezetést fontolgat a VW.
Vállalat A tavalyinál enyhébb növekedést vár az idén a Volkswagen 
Privátbankár.hu | 2024. március 1. 17:38
A Volkswagen konszern a tavalyi jelentős növekedés után az idén értékesítési árbevételének visszafogottabb emelkedésére számít a konszern honlapján pénteken publikált kimutatás alapján.
Vállalat Azonnali vizsgálatot rendelt és önfeljelentett a VW  
Privátbankár.hu | 2024. február 18. 09:11
Kínos helyzetbe került a Volkswagen, mert nem fordított kellő figyelmet beszállítói láncára, pontosabban egyik szállítójának beszállítójára, amelyről kiderült, hogy termékei nem kívánatosak az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru Megismétlődhet a fényes Mol-osztalék, ezért drágulhatnak tovább a kriptók 
Eidenpenz József | 2024. február 16. 12:21
A tőzsdék hangulata kiváló, az indexek történelmi csúcson vagy szorosan az alatt vannak, így van ez Budapesten is. A Mol a húzópapír a remek gyorsjelentése után, a forint stabil. Nem véletlenül gyengült a dollár, öt ok miatt is tovább drágulhatnak a kriptók.
Vállalat Nem győzi átadni a sok villanyautót a Volkswagen 
Privátbankár.hu | 2023. október 13. 13:11
Nőttek a Volkswagen csoport járműkiszállításai szeptemberben, a harmadik negyedévben és az év eleje óta is, ezen belül az elektromos autók értékesítése jelentős nőtt a konszern honlapján pénteken publikált kimutatás alapján.
Részvény / Deviza / Áru Már 395-nél áll az euró, a kötvénypiacról indul az újabb krach? 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 28. 12:13
Ma is majdnem két forinttal drágult az euró, de az OTP legalább emelkedik. Hat napja esnek az európai tőzsdék. Szaporodnak a pesszimista hangok a részvénypiacokon, mások szerint a kötvényhozamok problémája indíthat el általános válságot. Leálltak a Volkswagen-gyárak, majd újraindultak.
Részvény / Deviza / Áru 5 ok, amiért korai lenne temetni a német autógyárakat 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 8. 05:24
A német autóiparra vonatkozó előrejelzések mostanában eléggé borúlátóak voltak, most azonban meglepő fordulat látszik a hangulatban. A német gyártók rugalmasak, innovatívak, tőkeerősek – és stabil márkanévre tudnak alapozni, különösen a luxusmárkák terén. A tömegtermelésnél azonban más a helyzet. Védeni kell a piacot a kínaiaktól?
Részvény / Deviza / Áru Magyar munkahelyekbe kerülhet a német autógyárak nagy tévedése 
Eidenpenz József | 2023. július 30. 05:52
Nagyon komor képet fest a német autógyártók helyzetéről a sajtó, néhány év múlva 5-8 millió elektromos autó is érkezhet Kínából Európába, ami tíz nagy gyáregységet is feleslegessé tehet kontinensünkön. De a cégek nem adják fel, gőzerővel fejlesztenek, vegyes vállalatokat alapítanak.
Részvény / Deviza / Áru Korai volt temetni a Facebookot, fortélyos félelem igazgatja a forintot 
Eidenpenz József | 2023. július 27. 13:11
Gyorsan visszatért 380 alá az euró árfolyama, a nemzetközi piacok megnyugvással fogadták a Fed döntését. Jó nagyot ugrik a tőzsdén kívül a Facebook, amely kilábalni látszik a tavalyi válságból. A forint árfolyama meglepő hasonlóságot mutat egy amerikai részvényjellegű mutatóval.
Részvény / Deviza / Áru Eljött a nagy nap, újra 371 felett az euró 
Eidenpenz József | 2023. június 14. 13:14
A tőzsdék egész optimisták a nagy fontosságú Fed-ülés előtt, ráadásul a kínaiak is élénkítenek. A BUX főleg a Richter miatt emelkedik, felfelé araszol viszont az euró/forint. Nagy bejelentések várhatók a Volkswagennél, sok pénzt oszt ki a Shell. Túl sok az optimista, nem lesz ebből baj?
Vállalat Az akkumulátorbizniszben támad a Volkswagen 
Privátbankár.hu | 2023. június 12. 14:17
A Volkswagen és a Stellantis autógyártó konszern és a Glencore bányaipari társaság anyagi hozzájárulással támogatja az ACG pénzügyi befektető társaság tervét akkumulátornyersanyag-bányák megvásárlására Brazíliában - jelentette be a londoni tőzsdén jegyzett SPAC (Special Purpose Acquisition Company) speciális célú felvásárló társaság hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Kamatvágásra gyengülhet a forint, új csúcsokra tör a DAX 
Eidenpenz József | 2023. május 23. 11:51
Kivárnak a részvénypiacok az amerikai adósságplafon-tárgyalások miatt, a forint viszont határozottan gyengül a kamatdöntés előtt. Csökkentést várnak, ami további forintgyengülést okozhat. A német index új történelmi csúcsokra mehet a hangulatindikátorok szerint. Óriási diszkonttal forog a Volkswagen, már semmilyen fotónak sem hihetünk.
Részvény / Deviza / Áru Nem szereti a forint a meglepetéseket, trónfosztás a Volkswagennél 
Eidenpenz József | 2023. április 26. 12:13
A tegnapi nagy esés után ma korrekció indulhat az amerikai részvénypiacon, de Európában még esnek az indexek. Szépen tartja magát viszont a BUX és erősödött a forint is. Az MNB nagyon óvatosan bánik majd a további kamatcsökkentésekkel – mondják elemzők. Letaszították trónjáról a Volkswagent, bankválságban erősödik a bitcoin.
Vállalat Gigantikus akkumulátorgyárat épít a Volkswagen Kanadában 
Privátbankár.hu | 2023. április 22. 14:31
A kanadai kormány és a Volkswagen autógyártó pénteken megállapodott, hogy több mint 20 milliárd kanadai dollárt (5100 milliárd forint) fektet az Ontario tartománybeli St. Thomasban létesítendő gigaakkumulátorgyárba. Ez lesz az észak-amerikai ország elektromosautó-ellátási láncába valaha befektetett legnagyobb összeg.
Vállalat Nem győzi gyártani a villanyautókat a Volkswagen  
Privátbankár.hu | 2023. április 21. 14:46
A Volkswagen AG 7,5 százalékkal, 2 millió 40 ezer 600 darabra növelte járműkiszállítását az idei első negyedévben a tavalyi azonos időszakhoz képest.
Részvény / Deviza / Áru Szétverték a forintot, csalódást okozott a Tesla 
Eidenpenz József | 2023. április 20. 12:28
Az euró egy időre 380 forint fölé is felment ma, a magyar részvények közül azonban több is a pozitív tartományban mozog. Európában eddig a mínuszok dominálnak, az USA is eséssel nyithat. Elmaradt a várakozásoktól a Tesla jelentése, olcsónak tartják a Volkswagent, leszálló ágban látszik mozogni a bitcoin.
Makro / Külgazdaság Nagyot villantott tavaly a Volkswagen 
Privátbankár.hu | 2023. március 23. 06:24
A német autómárka árbevétele 10 százalékkal nőtt. Közzétették a 2022-es év pénzügyi beszámolóját.
Részvény / Deviza / Áru Európa legnagyobb autógyártója teremtene konkurenciát a magyar akkumulátorgyáraknak 
Eidenpenz József | 2023. március 20. 17:05
A Volkswagen is be akar szállni az akkumulátornyersanyag-bányászatba, hasonlóan a Teslához. A Volkswagen már most is gyárt akkumulátorcellákat, de számos új üzemet tervez. Cél a húszezer euró alatti elektromos népautó – a 30 ezres határt éppen most sikerült elérni. Ami a Teslának még nem sikerült.
Részvény / Deviza / Áru Árháború az elektromosautó-piacon, csúnyán bánnak a magyar eszközökkel 
Eidenpenz József | 2023. január 30. 12:07
Adják a forintot és a magyar részvényeket az S&P leminősítése után. Fontos jegybanki ülések, inflációs és GDP-adatok gondoskodhatnak izgalmakról ezen a héten is, és rengeteg gyorsjelentés érkezik. A Tesla árai alámentek az európai gyártókéinak, de az utóbbiak egyike azt mondja, nem akarja felvenni a kesztyűt. Augusztus közepi szinten áll a bitcoin, az Amazon pedig NFT-platformon dolgozik.
Vállalat Hozzánk jön a Volkswagen akkumulátorgyára? 
Privátbankár.hu | 2022. december 16. 12:05
De nem mi vagyunk a legesélyesebbek.
Vállalat Lelép a Volvo és a Volkswagen is az orosz piacról 
Privátbankár.hu | 2022. október 19. 14:49
Követik a francia és japán cégek példáját.
Részvény / Deviza / Áru Volkswagen kontra Tesla párharc, 15 ezret is megér az OTP? 
Eidenpenz József | 2022. április 22. 12:37
A tőzsdéken rossz a hangulat, de a BUX az OTP-nek és a Richternek köszönhetően jól tartja magát. Az euró/forint nem bírta sokáig 370 alatt. A Volkswagen saját térfelén, az USA-ban győzné le a Teslát, az OTP-re újabb előrejelzés jött 40 százalékkal a piaci ár felett.
Részvény / Deviza / Áru A jegybankokon a világ szeme, a Volkswagen a rövidebbet húzta 
Eidenpenz József | 2022. január 11. 11:49
Még olcsóbb lett az euró, délelőtt már 357 forintért is hozzá lehetett jutni. Ma ismét optimista üzemmódban vannak a tőzsdék, de több jegybanki vezető is beszélni fog, és holnap fontos makroadat érkezik. A kínai autóeladások tavaly jól alakultak, de az év végén leromlottak, a VW-csoportra pedig kisebb darab jutott a tortából.
Részvény / Deviza / Áru Lakás, részvény, bitcoin, minden esni fog? 
Eidenpenz József | 2021. december 14. 12:21
A tőzsdék idegesek, a jegybanki szigorító intézkedésektől félnek, amelyek az eszközök árának csökkenését okozhatják. Az MNB ma dönt, a Fed holnap, csütörtökön pedig az EKB és a BoE következik. Nagyot emelkedett a Daimler, akkumulátorgyárat épít a Volkswagen, szenvednek a kriptodevizák.
Részvény / Deviza / Áru Új korszak jöhet az önvezető autózásban, a délutáni adat turbulenciát okozhat 
Eidenpenz József | 2021. december 10. 11:40
Miután tegnap megtört a tőzsdék lendülete, ma is szolid eséseket látunk Európában, de a kora délutáni amerikai inflációs adat sok mindent megváltoztathat. A német autóiparban nagy dolgok történnek, egy autó már a vezetője nélkül is közlekedhet. Olcsó a sushi – legalábbis ha kriptodeviza. A forint alacsony szinten stabil.
Részvény / Deviza / Áru Nem véletlenül van csúcson a BUX index, feltűnt az eltűnt milliárdos 
Eidenpenz József | 2021. október 13. 11:43
Rossz kezdés után pluszba mentek át az európai indexek, a BUX is tartja magát, pedig több napos csúcsdöntögetés után egy pihenő sem lenne meglepő. Megvan annak az oka, miért megy ennyire, mégpedig az infláció. Az euró/forintot odaragasztották a 360-hoz. A Volkswagen nagy leépítést tervez, az urán megint sztár lett.
Vállalat Győztek a vegánok a Volkswagennél, csak húsmentes étel lesz a kantinban 
MTI | 2021. augusztus 10. 17:20
Csak húsmentes ételeket kínálnak a Volkswagen német autógyártó társaság wolfsburgi központi üzemi éttermében a nyári szünet végétől - írták német lapok kedden.
Részvény / Deviza / Áru Megijedtek a kínai pártemberek a részvényár-eséstől, jó jelentés után esik a Facebook 
Eidenpenz József | 2021. július 29. 11:24
Hatalmas mennyiségű gyorsjelentés érkezett, amelyek többnyire felülmúlják az amúgy sem pesszimista elemzői becsléseket. Ám a jövőbeli kilátások már nem mindig rózsásak, így több papír esett, mint például a Facebook. Kínában a vezetés nyugtatgatja a részvényeseket, ma megy tőzsdére a Robinhood. Erősödik a forint.
Vállalat Kartellezés miatt megbírságolták a BMW-t és a Volkswagent  
MTI | 2021. július 8. 15:46
Az Európai Bizottság 875 millió euróra bírságolta a két csoportot, amiért az új dízel személygépkocsik károsanyag-kibocsátásának tisztítása terén a verseny korlátozásával az autógyártók megsértették az uniós trösztellenes szabályokat.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi csúcsa közelében járt az euró/forint, vételre ajánlják a Molt 
Eidenpenz József | 2021. március 19. 11:52
Szomorkás a hangulat Európában, amit a tegnapi amerikai zuhanás mellett a rossz járványstatisztikák is indokolnak. A BUX alig esik, a forint pedig kissé eltávolodott a történelmi mélyponttól. Megakadt a Volkswagen-rali, de új kínai cég akar a Teslával versenyezni. Jó véleménnyel van a Mol árazásáról az egyik brókercég.
Részvény / Deviza / Áru Aki nem olt, lemarad, a Volkswagen lesz az új Tesla 
Eidenpenz József | 2021. március 18. 12:16
Újabb emelkedés van az európai tőzsdéken, miután a Fed tegnapi fellépését jól fogadták a piacok. Németország vezet, ahol az autóipar a sztár, de a bankrészvényeket is szépen vásárolják, a BUX is követi. Aki olt, növekszik, aki nem olt, nem növekszik – mondják a bölcsek. Folyik a kriptodeviza-adaptáció, egy sor másodvonalbeli érmét az egekbe küldött egy hír.
Vállalat Rövidített munkaidőre kényszerülnek a német autógyárak, mert a kütyüipar elvitte az alkatrészeket 
Privátbankár.hu | 2021. január 15. 09:25
Fennakadt az elektronikai alkatrészek szállítása. Visszapattanna a termelés, de így nem tud.
Vállalat Brutálisan lefaragja költségeit a Volkswagen 
MTI | 2020. december 15. 19:15
Költségcsökkentő programot indít a német Volkswagen csoport (VW), a világ legnagyobb autógyártó társasága, amely történetének legnagyobb szabású átszervezésén dolgozik. A VW felügyelőbizottságának határozata szerint az állandó költségeket 5 százalékkal, a beszerzési költségeket 7 százalékkal csökkentik 2023-ig. A részleteket 2021 első negyedévében dolgozzák ki.
Részvény / Deviza / Áru Fuzionálhat a Tesla? Vegyes adatok a Moltól 
Eidenpenz József | 2020. december 2. 12:14
Korábban röhejesnek tűnt volna, hogy a Tesla felvásároljon egy másik nagy autógyárat, ma azonban már akkora a tőzsdei értéke, hogy komolyan lehet róla beszélni. A tőzsdék nehezen találják az irányt, itthon viszont jól szerepel az OTP, érintette a 12 ezer forintot is. Közzétette árréseit a Mol, zuhan a Nio és a Nikola.
Részvény / Deviza / Áru Megbízhatatlanok a Tesla-modellek? 
Eidenpenz József | 2020. november 27. 18:50
Alacsony forgalom mellett ugyan, de szépen emelkednek az indexek a nyugati tőzsdéken. A Mol húzta fel a BUX-ot, az OTP nem igazán tudta, merre menjen, a forint gyengült kissé. A Tesla-modellek megbízhatóságát egy amerikai fogyasztóvédelmi szervezet csúnyán lepontozta a tulajdonosok jelzései alapján. De a papír csak száguld.
Részvény / Deviza / Áru Jön végre az elektromos népautó? 
Eidenpenz József | 2020. november 27. 12:01
Szerény pluszban vannak az európai tőzsdék, itthon a Richter és a Mol tud emelkedni. A Ford és a Volkswagen is új elektromos modellt tervez, az utóbbi valóságos népautó lehet 20 ezer eurós kezdő árával. Az Apple és a Foxconn elköltözteti a gyártást Kínából, a Tesla viszont újabb gyárat kezd építeni ugyanott.
Részvény / Deviza / Áru Rendet vág a vírus a tőzsdéken, elégedett a VW az elektromos modelljével 
Eidenpenz József | 2020. október 26. 18:48
Rosszul indult a hét, a terjedő vírus, az újabb korlátozások, ezek gazdasági következményei és az amerikai csomag elmaradása erős esést okoztak. Hasonló okok miatt zuhan az olaj is. A BUX is beállt a sorba, főleg a Mol húzta le. A Volkswagen eladási számokat közölt első elektromos autójáról, az Ant pedig szervezi minden idők legnagyobb tőzsdei bevezetését.
Részvény / Deviza / Áru Meddig bírják még a légitársaságok? Eladó a Lamborghini és a Bugatti? 
Eidenpenz József | 2020. október 20. 19:07
Az amerikai gazdaságsegítő csomagra várnak a tőzsdék, a Wall Street egyelőre optimista. Európában elromlott a hangulat, főleg a német tőzsde zárt jelentős mínuszban, néhány index tartani tudta magát. Pesten szerény pluszban zárt az index, az OTP emelkedését a Mol esése semlegesítette. A forint megnyugodott  az MNB kamatdöntése után. A Volkswagen állítólag átgondolja luxusmárkáinak sorsát, ami az eladás is lehet.
Részvény / Deviza / Áru Trump tüsszentésére figyel a világ, Tesla kontra német autógyárak 
Eidenpenz József | 2020. október 2. 19:05
Donald Trump koronavírus-fertőzése volt ma az elsődleges beszédtéma a tőkepiacokon, amelyek közismerten nem szeretik a bizonytalanságot. Ez a hír is növeli a kockázatokat a tőzsdéken. A Tesla szép értékesítési számokkal jött elő, a német autógyárak viszont visszaszorulóban vannak az USA-ban. Négy részvényünkből három esett, a forint viszont megtartotta tegnapi nyereségének javát.
Vállalat Bíróság elé került az Audi igazgatóságának korábbi vezetője 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 1. 07:00
Elkezdődött szerdán Münchenben a német Volkswagen csoporthoz (VW) tartozó Audi autógyártó társaság igazgatótanácsa volt elnökének büntetőpere, amelyet a csoport dízelbotrányával összefüggésben csalás vádjával indult.
Részvény / Deviza / Áru Felrobbant a Mol, elszállt az OTP 
Király Béla | 2020. szeptember 28. 18:59
Pozitívra váltott a nemzetközi tőzsdei hangulat, amelynek a magyar tőzsde nagy nyertese lett. A hétfői kereskedésben az OTP és a Mol is jelentős emelkedéssel zárt.
Részvény / Deviza / Áru Jobb holnap egy Volkswagen, mint ma egy Tesla? 
Eidenpenz József | 2020. szeptember 7. 19:18
A német autóipar húzta fel elsősorban a német indexet, de egész Európa szépen emelkedett ma, miközben az USA-ban ünnepnap van. A Volkswagen egyik vezetője a Teslához hasonlította cégét, amely jelentős pozíciókat kíván kivívni az elektromos autók piacán. A BUX alulteljesítő volt, a forint nem mozdult.
Vállalat Miért viszik ki a pénzt Magyarországról az autógyártók? 
Király Béla | 2020. június 2. 17:31
A napokban a magyarországi autógyártók sorban jelentették meg tavalyi számaikat. Noha eltérően alakult a vállalatok teljesítménye, akár a forgalmat, akár a nyereséget nézzük, egyvalami mégis közös volt. A három nagy német gyökerű társaság, az Audi, a Mercedes és az Opel is kipucolta a magyar leányvállalatát, és amit lehetett, kifizetett osztalékként.
Részvény / Deviza / Áru Ebben a két országban júliustól már teljesen megszűnhetnek a korlátozások 
Eidenpenz József | 2020. május 25. 18:51
Németországban és Spanyolországban is megvan a menetrendje, mikor szűnhet meg az utolsó korlátozás is. Szerdán az Európai Bizottság új előterjesztést mutathat be, amelyet az EU vezetői végre személyesen tárgyalnak meg. Újból megnyílik a virtuális térbe száműzött tőzsde New Yorkban. Ilyen hírek nyomán ma az európai részvények két százalék körüli emelkedést értek el.
Vállalat 9 millió euróval váltja meg a dízelbotrányban megvádolt vezetői nyugalmát a Volkswagen 
- | 2020. május 20. 06:33
Ennyit fizet a vállalat, hogy cserébe lezáruljon az eljárás Herbert Diesst, a vállalat vezérigazgatója és Hans Dieter Pötsch, a társaság elnökével szemben, akiket azzal vádolt a braunschweigi bíróság, hogy jelentős piaci hatással levő információkat tartottak vissza a meghamisított tesztekkel kapcsolatban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG