3p

Tavaly 142 százalékkal 19,5 millió euróra növelte ingatlan-bérbeadási bevételeit az Appeninn-csoport, adózott eredménye 22,8 millió euróra emelkedett.

A vállalat csütörtök este közölte friss számat, amelyek szerint a jövedelemtermelő képességét fundamentálisan befolyásoló sikeres belföldi és külföldi akvizíciók, az átstrukturálás és az átfogó költséghatékonysági intézkedések eredményeképp számottevő növekedésről számolt be az Appeninn-csoport 2023-ban. Bérbeadásokból származó bevétele 142 százalékkal 19,49 millió euróra, közvetlen fedezete 114 százalékkal 12 millió euróra emelkedett. A tavalyi robusztus, 63 százalékos emelkedést mutató 22,76 millió eurós konszolidált adózott eredményben az ingatlanátértékelések hatása mellett már a SZIE-státusz sikeres megszerzése által felszabadult halasztott adófizetési kötelezettségek összege is megjelent.

Szűcs Györgyi vezérigazgató több akvizíciót is tervez a rágióban
Szűcs Györgyi vezérigazgató több akvizíciót is tervez a rágióban
Fotó: Appeninn

„Kifejezetten büszke vagyok a 2023-as tranzakcióinkra: a jövedelmezőségi mutatók erősödéséhez az újonnan megszerzett, jól teljesítő ingatlanok járultak hozzá a legnagyobb mértékben" – mutatott rá Szűcs Györgyi, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója.

„Két éve tudatosan egy jövőálló vállalat alapjait építjük. Ennek érdekében a professzionális portfóliómenedzsmentre, a stabil és fenntartható jövedelmezőségre, a közép- és hosszabb távon emelkedő részvényesi értékre, valamint a transzparens működésre helyezzük a hangsúlyt. Úgy gondoljuk, ez a megközelítés, az ebből adódó perspektíva és az eredmények számos kis- és nagybefektető számára jelenthet vonzerőt.”

Robusztus bevétel- és eredménynövekedés, felminősítés 2023-ban

Az Appeninn-csoport – 2022-ben meghatározott stratégiájával összhangban – 2023 elején eladta az utolsó turisztikai érdekeltségét, februárban pedig megszerezte a székesfehérvári, illetve a zalaegerszegi Zone bevásárlóparkot, valamint a nagykanizsai Kanizsa Centrum bevásárlóközpontot. A kereskedelmiingatlan-portfólió fejlesztésének következő markáns lépéseként – és egyben első külföldi tranzakciójaként – 2023 márciusában megvásárolta a varsói Wiśniowy Business Park C, D, E és F irodaépületeit tulajdonló Dounby Sp. z.o.o.  részvényeit.

A Scope Ratings 2023. április 5-én – elsősorban a konzervatív finanszírozási struktúra mellett megvalósított tranzakciókat értékelve – az Appeninn hitelminősítését „B”-ről „B+”-ra, míg kötvényeit „B–”-ról „B+”-ra javította.

2023. december 13-án – egy egész éves komplex előkészítő munka záróakkordjaként – a Társaság közgyűlése döntött az Appeninn szabályozott ingatlanbefektetési elővállalkozásként („SZIE”), majd szabályozott ingatlanbefektetési társaságként („SZIT”) történő nyilvántartásba vételének kezdeményezéséről.

„Jelenleg Magyarországon és Közép-Európában nézünk kereskedelmi ingatlanokat"– mutatott rá Szűcs Györgyi.

"Ugyancsak folytatódik az Appeninn meglévő vagyonelemeinek átvilágítása és értékelése. Ez alapján fogunk dönteni arról, hogy mely ingatlanok kerülhetnek eladósorba, illetve melyeket tervezzük hosszabb távon megtartani. A részvényesi értékteremtés szempontjából prioritás marad az akvizíciók kiválasztásának és bekerülési értékének optimalizálása, a kedvező finanszírozási források megtartása és óvatos bővítése, a cégcsoport és a kötvény kedvező kockázati besorolásának megőrzése, valamint a magas színvonalú üzemeltetési tevékenység biztosítása is” - tette hozzá.

Címkék: Vállalat Appeninn
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat A Microsoft emirátusi üzlete kulcstechnológiát szivárogtat a kínaikanak?
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 16:26
Egy amerikai republikánus kongresszusi képviselő arra figyelmeztet, hogy a Microsoft és az emirátusi G42 cég üzlete mesterséges intelligencia technológiát szivárogtathat ki harmadik országnak, akár Kínának is.
Vállalat Méretes bírságot szabott ki Brüsszel, fizethetnek az amerikaiak
Privátbankár.hu | 2024. május 23. 13:40
Az amerikai cégóriás megsértette a versenyszabályokat.
Vállalat Esett az Alteo bevétele
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 15:49
Az Alteo Nyrt. konszolidált árbevétele az első negyedévben meghaladta a 26,6 milliárd forintot az előző év azonos időszakában elért 36 milliárd forintot követően, a 26 százalékos csökkenést elsősorban a szignifikánsan alacsonyabb energiapiaci árkörnyezet okozta a hő- és villamosenergia-termelés szegmensben - közölte az energetikai szolgáltató- és kereskedővállalat.
Vállalat Lavinát indíthat el az egyik legmenőbb divatmárka csődje
Elek Lenke | 2024. május 21. 14:48
A Covidot és az ukrajnai háborút ma is megérzi a divatipar, több nagy nemzetközi márka jelentett a közelmúltban csődöt. A hongkongi tőzsdén jegyzett Esprit csoport szintén a csőd szélén táncol. Hét németországi vállalatuk nem tudja kifizetni a számláit, és fizetésképtelenséget jelentettek be.
Vállalat A tengeri szállítási problémák visszafogták az AutoWallis nagykereskedelmi járműeladásait
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 11:17
Az AutoWallis nagykereskedelmi üzletága által értékesített járművek száma elsősorban bázishatások és a tengeri szállítások nehézségei miatt csökkent az első negyedévben, így árbevétele 89 milliárd forintra csökkent, míg EBITDA-ja 4,8 milliárd forint lett.
Vállalat Nincs ok a panaszra: jól ment a Waberer's
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 16:37
Szép kis növekedést jelentett a vállalat. 
Vállalat Összeugrott az EU és a Facebook anyacége, mi lesz ebből?
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 14:28
Jogszabályt sérthetett a Meta, most vizsgálódnak.
Vállalat Hiábavaló Matolcsy György unokatestvéreinek igyekezete?
Privátbankár.hu | 2024. május 15. 11:11
A Szemerey-testvérek tulajdonában lévő Pécsi Sörfőzde két évnyi veszteség után lett nyereséges, ám még így is több milliárd hiányzik a cégből.
Vállalat Szállodai szintű szolgáltatásokat és zöldenergiát is nyújt az egyik legnagyobb hazai ingatlanüzemeltető
Natív tartalom | 2024. május 15. 10:16
A BudaPart Gate irodaház kapcsán számol be innovatív szolgáltatásairól a legnagyobb magyarországi irodaportfólióval rendelkező CPI Hungary. Sajtóanyagukban kihangsúlyozzák, hogy kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra legyen szó a beépített anyagok jelentős újrahasznosítottanyag-tartalmáról vagy éppen a megújuló energiáról, ami a kiszámítható rezsiszámlához is hozzájárul.
Vállalat Figyelemre méltó versenyben lett első a Mol
Privátbankár.hu | 2024. május 13. 07:48
A regionálissá nőtt hazai energetikai multié lett a funkcionális átalakítás nagydíja az SAP Quality Awards versenyen Közép- és Kelet-Európában.  
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG