<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Ez az első külföldi bevásárlása a cégnek, de továbbiakra készül.

Lezárta az első külföldi akvizícióját az Appeninn Nyrt. A vállalat a Cherry MidCo B.V.-vel írt alá megállapodást a lengyelországi Varsóban található Wiśniowy Business Park C, D, E és F irodaépületeinek megvásárlásáról - közölte lapunkkal a társaság. A tranzakció fontos mérföldkő az Appeninn Nyrt. 2022 februárjában módosított üzleti stratégiájának megvalósításában, amely a társaság core ingatlanportfoliójának fejlesztését tűzte ki célul új akvizíciók és korszerűsítési célú beruházások megvalósítása formájában.

Más magyar cég is megcélozta a varsói irodapiacot.  Fotó: Pixabay
Más magyar cég is megcélozta a varsói irodapiacot. Fotó: Pixabay

Az Appeninn Nyrt. 2023. március 10-én üzletrész-adásvételi szerződést írt alá az Cherry MidCo B.V.-vel a Wiśniowy Business Park (WBP) C, D, E és F irodaépületeinek megvásárlásáról. A tranzakció megvalósulásával a társaság először lép külföldi piacra. Az Appeninn Nyrt. részletes piaci és szakmai elemzés után választotta ki a lengyel ingatlanpiacot, ugyanis az a régióban érettebb, kisebb kockázatú piacnak számít, ellenben további jelentős fejlődési potenciállal bír. A külföldi tranzakcióval a társaság a portfólióját tovább diverzifikálja.

A Wiśniowy Business Park irodakomplexum Varsó központjához közel található, így tömegközlekedéssel jól megközelíthető. Az irodapark C épülete 1998-ban, D épülete 1999-ben, E épülete 2000-ben, F épülete pedig 2007-ben készült el. Valamennyi épület széleskörű felújításon esett át 2017-ben. Az ingatlan körül közel 2,5 hektárnyi zöldfelületet alakítottak ki, így a terület pihenésre és rekreációra is alkalmas.

A 4 épület összesen 39 534 négyzetméter bruttó bérbeadható területtel és 1 272 parkolóhellyel rendelkezik. Az irodapark bérlői mixe stabil nemzetközi és helyi vállalatokból áll, úgymint a Bank Pekao S.A., a Johnson&Johnson Poland Sp. Z O.O., a Janssen-Cilag Polska Sp. Z O.O. és a National Westminster Bank Plc.

A jelenlegi tranzakció része a társaság 2022 februárjában módosított üzleti stratégiája végrehajtásának, aminek során az Appeninn Nyrt. a tavalyi évben értékesítette teljes turisztikai portfólióját, hogy a felszabaduló forrásból erősíteni tudja portfoliója jövedelemtermelő képességét jó minőségű a SEE, CEE régiókban található irodaépületek akvizíciójával.
 

Ingatlan Állítólag életjelek vannak a nyaralópiacon
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 15:29
Egyelőre csak érdeklődőkről van szó, tranzakciók csak elvétve vannak.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Új kétszobás lakás a XI. kerületben  
Mester Nándor | 2023. június 7. 19:16
Nagyon feljött a XI. kerület egésze a népszerűségi listán. A nagy kereslet nyomán az elmúlt 3-4 évben több ezer új otthon épült és még a csőben van további legalább 4-5 ezer lakás, főleg a Kopaszi-gáttól délre eső övezetben, a Duna mentén. Sorozatunk újabb darabjában felvillantjuk, hogy mennyit kérnek ezen a vidéken egy új építésű, jobbára lakóparkinak nevezett, valójában társasházi lakásért. Mellbevágó árakra kell felkészülni, amelyeket az is diktál, hogy sok a befektetési célú vásárló.   
Ingatlan Leleplezték a Corvint
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 18:43
Palace néven nyit meg augusztus végén a felújított Corvin Áruház a budapesti Blaha Lujza téren, az eredeti állapotban helyreállított homlokzatot takaró háló lekerült az épületről.
Ingatlan Nagykanizsa kapott 22 lakást a hadseregtől
Privátbankár.hu | 2023. június 6. 14:53
A Magyar Honvédség átszervezése után az 1990-es években megszűntek Nagykanizsán a katonai alakulatok. A hivatásos állomány elköltözött, így számos szolgálati lakás maradt üresen.
Ingatlan Olyan történt a budapesti irodapiacon, ami nagyon ritka manapság
Mester Nándor | 2023. június 6. 14:41
Elkészült a Corvin sétány utolsó épület komplexumának első része.
Ingatlan Szinte hihetetlen, mennyivel drágultak a lakásépítés árai
Privátbankár.hu | 2023. június 5. 07:58
Tavaly 23 százalékkal nőtt a fajlagos lakásépítési költség 2021-hez képest: egy négyzetméter új lakás megvalósítása már nettó 531 ezer forintba került. Négy év alatt több mint duplájára drágult a kivitelezés. A vezetékes gázzal ellátott új lakások részaránya egyre csökken.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Bérbe adható kétszobás lakás Szegeden
Mester Nándor | 2023. május 31. 19:14
Kitartó áremelkedés jellemezte Szeged ingatlanpiacát az elmúlt években. Három év alatt csaknem kétszeresére, közel 40 millió forintra nőtt a lakásvásárláshoz szükséges összeg, amivel a Budapesten kívüli nagyvárosok között immár az élmezőnybe került a Tisza-parti város. Sorozatunkban most egy  jól bérbe adható, belvárosi vagy ahhoz közeli lakás értékét vizsgáljuk meg.
Ingatlan Egyre fontosabb, hogy "mennyit fogyaszt" a piacra dobott ingatlan
Privátbankár.hu | 2023. május 31. 13:29
Változnak a lakások energiatanúsítványára vonatkozó szabályok novembertől, az ingatlan.com. szerint a vevőknek továbbra is érdemes a dokumentum tartalmát beíratni az adásvételi szerződésbe, a Duna House pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a változó vevői igényekre reagálva már a hirdetési folyamat előtt érdemes elkészíttetni a tanúsítványt.
Ingatlan Nézze meg a top 10+2 magyar irodát és irigykedjen!
Mester Nándor | 2023. május 28. 05:40
A munkaadó mindenhol a tenyerén hordozza a dolgozóit.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Háromszobás téglalakás Pécsett
Mester Nándor | 2023. május 24. 19:36
A baranyai nagyvárosban is megugrottak az árak, sokan keresik a megfizethető és általában újszerű otthonokat, amikre szinte már nem is kell költeni. A kínálat ott is növekedett, de a hitelpiac visszaesett. Sorozatunkban most nézzük, mit kínálnak, mit lehet venni és mennyiért!  
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG