<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Idén a franchise hálózatának bővítésére és saját üzemeltetésű üzleteinek felújítására koncentrál a Spar.

Erwin Schmuckot, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója szerint a vállalat az elmúlt 24 évben mintegy 1 milliárd eurót fektetett be a magyar piacon, ebből csaknem 55 millió eurót 2014-ben, és ezzel mintegy 800 új munkahelyet teremtett. Hozzátette: 2015-ben is az expanzió a céljuk, annak ellenére, hogy a külső gazdasági körülmények megváltoztak Magyarországon, és például a vasárnapi zárva tartás miatt átalakulnak a vásárlási szokások. 

Korábbi tájékoztatás szerint a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. tavaly 473,7 milliárd forint bruttó árbevételt ért el, 4,5 százalékkal többet az előző évinél.

Nem fáj a vasárnap

A vasárnapi zárva tartás első tapasztalatiról néhány hete Szalay Zsolt,az Intersparokért felelős stratégiai vezető elmondta: 2014-ben a heti forgalom 9,1 százaléka jelentkezett a hét utolsó napján. A március 15-étől érvényes szabályozásra válaszul a hét többi hat napján hosszabb nyitva tartást vezettek be. Részletek >>>

Franchiseban gondolkodnak

A Spar nemzetközi szinten franchise rendszerben működik, és a jövőben Magyarországon is ezt a formát akarja fejleszteni. A társaság tavaly decemberben azt közölte, hogy 2015-ben az előző évi 24-nek a többszörösére növeli franchise rendszerben működő üzleteinek számát. Heiszler Gabriella cégvezető azt mondta: szeretnék, ha 2015-ben a Spar-üzletek közül több tíz átalakulna franchise rendszerűvé, és további 30 olyan boltot vonnának be a hálózatba, amelyek jelenleg nem a céghez tartoznak.

Drasztikus lépés

Ugyanakkor azt is bejelentette, hogy mivel 2015-ben nagyjából a 30-szorosára - 325 millió forintról 9 milliárd forintra - nő a kiskereskedelmi hálózat által fizetendő élelmiszerlánc-felügyeleti díj, a Spar drasztikusan csökkenti tervezett magyarországi beruházásait: a tervezett bő 18 milliárd forint helyett kevesebb mint 8 milliárd forint befektetést hajtanak végre 2015-ben. Közölte azt is, hogy a kormányzat adópolitikája miatt elhalasztják nyolc új üzlet megnyitását, és nagyjából 30 áruház felújítását.

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Az amerikai politikai elitnek magyarázkodhat a TikTok-vezér
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 14:51
Meghallgatásra kell mennie a videós közösségi oldal vezérének.
Vállalat Alacsonyabb költség, kisebb környezeti hatás: felértékelődik a last mile logisztikai raktárak szerepe
PR | 2023. január 27. 19:51
A gyors kiszállítás elengedhetetlen az ügyfelek elégedettségének és hűségének megtartásához a modern piacon. A GKI beszámolója szerint 2021-ben Magyarországon közel 67 millió megrendelést szállítottak ki a szolgáltatók, és ez a tendencia továbbra is meghatározó marad. De mitől lesz gyors a kiszállítás ?
Vállalat Gördülő Generációk
PR | 2023. január 27. 10:57
Megvásárolta az ország egyik meghatározó magyar tulajdonú flottakezelő cégét az AutoWallis. Az idén harminc éves Nelson Flottalízing Kft-re egy jelentős átalakulási folyamatot követően tett ajánlatott a tőzsdén jegyzett társaság. A Nelson korszerűsítését követő tulajdonváltás ötlete egy fiatal, 29 éves menedzserhez köthető - aki cseppet sem véletlenül került a céghez.
Vállalat Enged a Google az uniós hatóságok nyomásának
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 16:50
A Google egyértelműbb tájékoztatást vállalt az európai fogyasztóvédelmi hatóságok nyomására; Magyarországon a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) erőfölényes vizsgálatot folytat az óriáscéggel szemben - közölte a versenyhatóság.
Vállalat Nagyot húzott a Tesla tavaly év végén
Privátbankár.hu | 2023. január 26. 08:40
Rekordnyereséget jelentett a Tesla Inc. amerikai elektromos járműgyártó a tavalyi utolsó negyedévről.
Vállalat Erős pozícióból indulnak neki a nagyvállalatok 2023-nak
Natív tartalom | 2023. január 25. 13:28
Az elmúlt időszak több szempontból próbára tette a gazdaság szereplőit, ám úgy tűnik, a nagyvállalatok viszonylag stabil helyzetből várták a 2023-as évet. Balogh Péterrel, a Magyar Bankholding nagyvállalati és speciális hitelezésért felelős ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.
Vállalat Nagyot fékezett Bill Gates szeme fénye
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 09:22
A Microsoft negyedéves profitja 13 százalékkal csökkent.  
Vállalat Újabb önkéntes pénztár tűnt el a süllyesztőben
Csabai Károly | 2023. január 23. 14:21
Közel tíz évig tartó felszámolási eljárás után törlik a Prémium Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Önsegélyező Pénztárt.
Vállalat Putyin nem engedi, hogy földbe álljanak az orosz légitársaságok
Mester Nándor | 2023. január 19. 19:39
De egyre aggasztóbb a forgalom csökkenése és az alkatrészhiány.
Vállalat "Az A38-ban az a zseniális, hogy városi közegben úgy tud működni, hogy egyáltalán nem zavarja a környezetét." Váncza László, az A38 tervezője
PR | 2023. január 19. 18:52
Nemrég nyerte meg Média Építészeti Díjat épület kategóriában, Príma díjban részesült, és a Prima Primissima jelöltje Váncza László építész, akit azonban itt, mint az A38 Hajó megalkotóját kérdeztük a Hajó 20. születésnapja alkalmából.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG