<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elon Musk szerint egyik alkalmazottja szabotálta a gyártási folyamatokat és információkat csempészett ki a cégtől.

Feltételezhetően a cég saját munkatársa szabotálta a Tesla gyártását – erre Elon Musk hívta fel a figyelmet dolgozóinak kiküldött körüzenetében. Az email szerint a meg nem nevezett alkalmazott komoly és súlyos károkat okozott azzal, hogy átprogramozta a gyártósorokat működtető operációs rendszert, valamint kényes információkat szivárogtatott ki harmadik feleknek – írja a Reuters.

Most olcsó? Bevásároltak a Teslából

A vevő pedig nem más, mint maga a tulaj, Elon Musk. Részletek >>>

Az email alapján a Tesla-vezér a hétvégén figyelt fel a problémára, a vállalat szóvivője azonban nem kommentálta az körbeküldött üzenetet. Musk elmondta: még nem világos az elkövető által véghezvitt károk nagysága, de szinte biztos, hogy egy olyan alkalmazottról van szó, aki nem kapta meg előléptetését a Teslánál. Hozzátette: A cég ezen a héten vizsgálja ki részletesen az ügyet, mivel még azt is el kell dönteni, hogy egyedüli elkövetőről van szó, vagy közreműködött bármilyen másik vállalattal - Musk szerint ugyanis sokan akarják a Tesla bukását.

Tegnap a Tesla-vezér egy másik üzenetet is kiküldött alkalmazottjainak, amelyben a gyártósoron bekövetkezett tűzesetre hívta fel a figyelmet. Elmondása szerint ugyanis vasárnap este füstölni kezdett a gyártósor feletti légszűrő. A veszélyt másodpercek alatt elhárították, senkinek nem esett baja, a gyártás azóta is folyamatosan üzemel.

Musk ennek kapcsán is felhívta a figyelmet: bár mindez lehet a véletlen műve is, jobb nyitott szemmel járni, hiszen nem mindenki kívánja a cég érdekeit szolgálni. Ezen a ponton elképzelhető, hogy az ügynek köze van a cégben történt leépítésekhez, a Tesla ugyanis múlthéten megvált csaknem minden tízedik alkalmazottjától. A leépítés egyébként nem érinti a gyártósorok működését, sem a kitűzött teljesítési határokat.

Masszív kirúgások: az emberein próbál spórolni a Tesla?

Több ezer dolgozójától válik meg az elektromos autógyártó, ezzel próbálva enyhíteni azt a gazdasági kiesést, amit a Model 3-asok feltorlódása okozott. Elon Musk még tegnap értesítette a dolgozókat a döntésről, valamint elmondta, hogy a létszámleépítés egyben a Tesla igazgatóságát is átláthatóbbá teszi majd - további részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Csökkent, de még 10 milliárd felett maradt a K&H profitja
Privátbankár.hu | 2022. május 23. 13:03
A rendkívüli OBA-befizetés jelentősen visszahúzta a nyereséget az első negyedévben.
Vállalat Még nem megy a Wall Streetre a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 13:35
Megvannak a diszkont légitársaság Ukrajnában rekedt repülőgépei.
Vállalat Háromnapos munkahetet vezettek be egy német autógyárban
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 16:51
Beszállítói nehézségek miatt háromnapos munkahetet vezetnek be az egyik legrégebbi németországi autógyárban, a Ford kölni üzemében - írta csütörtökön a Bild című német lap.
Vállalat Durván veszteséges lett a Rába - a háború tette be a kaput
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 08:23
Az egyébként is meglévő energiapiaci krízist az orosz-ukrán háború tovább mélyítette, az állami többségi tulajdonban álló Rába így komoly veszteségbe került az első negyedévben.
Vállalat Kifújt a jegybank kötvényprogramja, kimerült a keret
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 07:17
Április végére kimerült a 2019 nyarán elindított jegybanki Növekedési kötvényprogram (Nkp) 1550 milliárd forintos keretösszege.
Vállalat Putyin elüldözte, Orbán Viktor szerethette – történetek a Mekiről itt és ott
Mester Nándor | 2022. május 16. 18:44
Ma, vagyis 2022 május 16-án hivatalos lett: végleg elhagyja az orosz piacot a McDonald’s. Hamburgerét még a ma esküt tett magyar kormányfő is imádhatta. Jegyzet.
Vállalat Bejelentést tett a 4iG: egy lépéssel közelebb a Magyar Honvédség digitalizációjához
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 10:52
A Rheinmetall AG (51 százalék), a 4iG Nyrt. (39 százalék) és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) (10 százalék) képviselői közös vállalat alapításáról írtak alá előzetes megállapodást – jelentette be a 4iG a Budapesti Értéktőzsdén.
Vállalat Nagyot szakít a Mol az orosz olajon
Privátbankár.hu | 2022. május 14. 09:47
Napi négymillió dollár extrabevétele származik.
Vállalat Sebességrekordot döntött a 4iG montenegrói mobilcége
Privátbankár.hu | 2022. május 11. 14:22
A One Crna Gora új montenegrói rekordot állított fel. 
Vállalat Orbán Gábor: a tavalyinál nem lesz rosszabb a Richter idei éve
Csabai Károly | 2022. május 10. 10:10
Sem a forgalom, sem az eredmény tekintetében. De fontos kihangsúlyozni, hogy a gyógyszercég vezérigazgatójának kijelentése a forintértékekre vonatkozik, és csak akkor áll meg, ha nem következik be törés a rubel árfolyamában.
hírlevél
Ingatlantájoló