<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tervezettnél jóval kevesebb autót sikerült eladniuk a második negyedévben. A vállalat átalakítása sem megy teljesen simán.
Tesla Model 3 - erre kell még legalább egy évet várnia az elektromos autók szerelmeseinek.

Már zsinórban a második negyedéve nem sikerül teljesítenie a Teslának a saját célkitűzéseit, áprilistól júniusig alig több mint 14 ezer autót sikerült értékesíteniük, ami elmarad a cég 17 ezres céljától. Az év második felében legalább ötvenezer elektromos autót szeretne értékesíteni a Tesla, ám ha ez sikerül is, még akkor is elmaradnak a tavaly kitűzött 80-90 ezres céltól.

Nem megy minden simán

A vállalat igyekszik úttörő, de kis cégből egy mainstream, nagy kibocsátású gyártóvá fejleszteni magát, ez azonban úgy tűnik, az eladások kárára megy. A vezetőség elmondása szerint feltorlódnak a rendelések a gyártósoron, sok korábban legyártott modell pedig még meg sem érkezett a tulajdonosához. Az elemzők szerint ez elsősorban a Model X számlájára írható, a sportos jármű gyártása ugyanis rendszeresen alkatrészhiánnyal és minőségi problémákkal küzd, ami szintén lassítja a kiszállítást és az értékesítést.

Újabb tétel Musk „bűnlajstromán”?

Mostanság alaposan rájár a rúd a Tesla vezetőjére, a Solar City felvásárlását övező viták mellett a múlt héten történt az első, halálos kimenetelű baleset, amiben a Tesla robotpilótájának is szerepe volt. A rossz hírek és a cég elmaradó teljesítménye a befektetőket is óvatosságra intheti. Biztos jó hírre legkorábban csak jövő ősszel számíthatunk, ekkora tervezik piacra dobni az új, szélesebb piacra szánt Model 3-at, ami biztosan megdobhatja majd az eladásokat – erre azonban még sokat kell várni.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Jó hírt közölt a 4iG montenegrói leánya a magyar turistákkal
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 11:09
A balkáni állam mobilszolgáltatója, a One korlátlan kapcsolattartást biztosít az országba látogatóknak.
Vállalat Jókora meglepetéssel rukkoltak elő Csányi Sándorék
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 06:28
Az OTP-csoport az elemzői várakozásoknál jobb, 162,128 milliárd forint konszolidált korrigált adózás utáni eredményt ért el korrekciós tételek hatása nélkül a második negyedévben, ami az előző negyedévit 83 százalékkal, az egy évvel korábbit 26 százalékkal meghaladta.
Vállalat Jócskán visszavetette az extraprofit-adó az Erste nyereségét
Csabai Károly | 2022. augusztus 10. 11:02
Az állam által is 15 százalékban tulajdonolt hitelintézetnek közel 19 milliárd forintot kellett befizetnie a kormány választási költekezése miatt kivetett sarcból, míg az orosz-ukrán háború miatt padlót fogott Sberbank kártalanítására csaknem 8 milliárdot. 
Vállalat Jobban teljesített a Magyar Telekom, mint várták
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 18:52
Közzétett negyedéves gyorsjelentését a vállalat.
Vállalat Pont azért tudunk adni ezeknek az embereknek, mert mindenünk megvan
Natív tartalom | 2022. augusztus 8. 12:58
A társadalmi vállalkozóként tevékenykedő Bálint Márta egy alkalmazáson keresztül mutatja meg, hogy mások segítése, az adományozás és az összekapcsolódás mennyire pozitív hatást gyakorol az egyénre és a közösségre.  
Vállalat Meglepő, de nem sokat várnak a magyarok a munkáltatójuktól
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 14:33
Egy friss kutatás azt vizsgálta, hogy mennyire vannak tisztában az emberek az ESG fogalmával Magyarországon, illetve mit várnak a nagyvállalatoktól a fenntarthatóság területén. A válaszok meglepő eredményt hoztak.
Vállalat Elképesztő eredményeket hozott a Molnak az olcsó orosz olaj
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 08:46
Éves és negyedéves viszonylatban is közel kétszeres eredményt könyvelhetett el a Mol-csoport.
Vállalat Jó hírt kaptak a Richter tulajdonosai
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 10:49
Árfolyamhatás nélkül, a működési környezet változatlansága esetén idén 10 százalékkal nőhet a gyógyszercég nyeresége forintban számolva, az árbevétel növekedése biztosan kétszámjegyű lesz
Vállalat Tovább terjeszkedhet a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 09:42
Az izraeli hatóságok az áldásukat adták ahhoz, hogy a magyar informatikai társaság megvehesse a Space-Communication Ltd. részvényeinek 20 százalékát.
Vállalat Ellentétesen teljesített a Richter a háborúban álló országokban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 06:56
Csaknem annyival nőtt a forgalma a hazai gyógyszercégnek Oroszországban, mint amennyivel csökkent Ukrajnában.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG