4p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

„Akárhonnan jönnek is, támogassuk a menekülteket” – ez a gondolat olvasható magyar és angol nyelven azon a budapesti falfestményen, amelyen a hazai street art szcéna megkerülhetetlen arca, Brunszkó László, közismert nevén Nikon One, valamint a Neopaint Works alkotócsoport dolgozott – hívja fel a figyelmet a Good People Everywhere oldalán megjelent cikk. Az írás kiemeli, hogy a háború kezdete óta 13 millió ember kényszerült elhagyni otthonát.

Brunszkó László, azaz NikonOne tervei alapján a Neopaint Works kivitelezett, és amelyen a háború borzalmai elől menekülő édesanyák láthatóak karjaikban gyermekeikkel. Noha a falfestmény metaforája általános érvényű, annak alapjául Balla Zsolt fotóriporter egyik fotója szolgált, aki Tiszabecsnél örökítette meg a felvétel eredetijét néhány nappal azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát – olvasható a Good People Everywhere oldalán.

Évtizedek óta nem látott humanitárius katasztrófa Európában

„A rendezvény szervezői köszönetet mondtak mindazoknak, akik segítik és támogatják azokat az ukrán állampolgárokat, akik az ukrajnai orosz háború elől otthonukat elhagyni kényszerültek” – írta a falfestmény átadásával kapcsolatos közösségi bejegyzésében Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete. De az eseményen megjelent Roland Schilling, az ENSZ Menekültügyi Főbizottságának, az UNHCR-nek (United Nations High Commissioner for Refugees) a közép-európai képviselője is, aki elmondta, hogy a második világháború óta az ukrajnai a legnagyobb humanitárius katasztrófa Európában. A legnagyobb csapásokat persze ezúttal is a civilek szenvedik el. Egyes becslések szerint az ország lakosságának mintegy negyede kényszerült elhagyni az otthonát, és mind több embernek van szüksége sürgős humanitárius segítségre országszerte.

 

Pár kattintással is lehet segíteni

Az orosz hadsereg Ukrajnát ért támadásának kezdete óta több mint 13 millióan kényszerültek arra, hogy elmeneküljenek az otthonaikból, hétmillióan Ukrajnán belül találtak ideiglenes menedéket, hatmillióan pedig átlépték az országuk határát. Közülük eddig 1,3 millió ember érkezett Magyarországra, kiknek zöme csak áthaladt országunkon (24 ezren kértek hivatalosan menedékes státuszt. Számukra állít emléket az erzsébetvárosi Klauzál utcában látható falikép – emlékeztet a Good People Everywhere oldalán megjelent írás, amiben kiemelik, hogy továbbra is segítségre van szükség, amit olyan oldalak segítségével, mint a közösségi oldal partnere, a Sharity segítségével meg lehet tenni.

 

Minden egyes tett számít, minden egyes ember képes változást előidézni

Egy jól átgondolt, üzenetértékű dekoráció nemcsak igényesebbé teszi a környezetet, de gondolatokat is ébreszt. Különösen igaz ez akkor, ha Budapest belső kerületeinek egykor szebb napokat látott, ma már kopott és elhanyagolt falfelületeire gondolunk. Ezek megújításán dolgozik a Neopaint Works alkotócsoport, amely 2005-ös megalakulás óta kelti életre a kézzel festett, dekoratív falfestés művészetét. Napjainkra egy feledésbe merült szakma újragondolásával, modernizálásával egy fiatal szervezetként vannak jelen a dekorációs festészet világában. A kisebb felületek mellett 2010-ben készült el első köztéri alkotásuk, amelyet mára már további nagyméretű festések követtek országszerte: a Rubik-kocka, a 6:3 – Az évszázad mérkőzése, a Sissy, A Klauzál téri zöldséges, a Róth Miksa vagy a lengyel-magyar Barátságfa – Kristályfa című, illetve az erzsébetvárosi Klauzál utcában látható falikép.

Az alkotócsoporttal régóta együttműködő Brunszkó László, közismert nevén Nikon One is megkerülhetetlen arca a hazai street art szcénának. Kezdetben vonatokat és tűzfalakat dekorált, később már olyan hollywoodi filmekben is feltűntek az alkotásai, mint a Blade Runner 2049 vagy az Atomic Blonde, de festett már díszletet az Operának, grafikusi munkáit pedig a legnagyobb világmárkák keresik – írják a Good People Everywhere applikáció webes oldalán.

Címkék: Vállalat
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Bekeményítenek a vállalatok, jönnek a fenyegetések: támadás indul a home office ellen
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2023. szeptember 17. 18:01
A vállalatvezetők 90 százaléka úgy véli, hogy belátható időn belül vissza kell szorítani a távmunkát az amerikai piacon, mert rontja a dolgozók munkájának hatékonyságát és gyengíti a cégek szervezeti kultúráját. Ugyanakkor az ötnapos munkahét visszaállítása majdnem lehetetlen feladatnak tűnik. 
Vállalat Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 12. 11:28
Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Vállalat Újabb sztrájk jön a Ryanairnél - durva meglepetés várta a vezérigazgatót
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 7. 14:54
Két hónapon belül negyedszer lépnek sztrájkba szeptember 14-én és 15-én a Ryanair diszkont légitársaság brüsszeli pilótái, magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket követelve - közölte a VRT belga hírcsatorna csütörtökön a pilótákat képviselő szakszervezetek bejelentésére hivatkozva.
Vállalat Az állam kiszáll a Posta Biztosítókból
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 5. 14:03
Az állam eladja a Posta Biztosítókban lévő tulajdonrészét – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.
Vállalat Változások a Vodafone vezetésében
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 31. 18:51
A 4iG cégcsoport közleménye szerint integrációjának felgyorsítására és márkaváltásra készül 2024-ben, amely mellett üzleti működési hatékonyságát is növelni kívánja.
Vállalat Közel 7 milliárd forintos befektetést zárt a Transcend magyar-amerikai startup
Natív tartalom | 2023. augusztus 31. 18:06
A Vespucci Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Alap a korai magvető fázisban a Transcend H2O első és egyetlen befektetője volt. A mostani tőkebevonással sikerült exitet realizálniuk, pozitív hozammal, mindössze 3 és fél év után. Ez az eredmény kimagasló a közép-európai régióban is.
Vállalat Már légitársasága is van az Európában terjeszkedő ukrán csomagküldő cégnek
Mester Nándor | 2023. augusztus 31. 16:19
Ötször akkora lett a Nova Posta profitja az első félévben, mint tavaly ugyanebben az időszakban.
Vállalat Megvédte a konyhai gépek koronázatlan királyát a Whirlpool
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 30. 14:54
Két kínai vállalat arra vetemedett, hogy a Whirlpooléhoz hasonló konyhai robotgéppel álljon elő, ám az amerikai bíróságok teljes mellszélességgel kiálltak az eredeti termék mellett.
Vállalat Lezárult a Mol-kutak eladása Szlovéniában
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 28. 17:11
Összesen 39 töltőállomás kerül át a Shellhez.
Vállalat Botrányosan rossz lett a kínai olajmogul első féléve
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 28. 13:20
Nem közölték, hogy mi az oka a profit visszaesésének.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG