<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az MKB Bank piaci részesedéséhez képest kiemelkedő arányban nyújtott és nyújt hitelt a vállalati ügyfeleinek.

Szarka László, az MKB Bank KKV divízió igazgatójának szavaiból érezhető a büszkeség. Érthető, hiszen a hitelezés tekintetében az MKB Bank a piaci részesedéséhez képest kiemelkedő arányban nyújtott és nyújt hitelt vállalati ügyfeleinek. Ez természetesen nem ment egyszerűen, kemény és embert próbáló időszakon vannak túl, már ha egyáltalán túl vannak a pandémia időszakán.

Szarka László, az MKB Bank KKV divízió igazgatója
Szarka László, az MKB Bank KKV divízió igazgatója

A Covid-nyitás milyen hatásokat válthat ki a KKV szektorban?

Szerintem hasonló lesz, mint tavaly, amikor júniusban már lazult a szorítás és ez kitartott nagyjából a tél végéig.

Hogyan látja a moratóriumot választott ügyfelek helyzetét, lehetőségeit?

Az MKB Bank szerencsés helyzetben van, mivel a Covid által leginkább sújtott ágazatokban elenyésző a kitettsége. Így a moratórium hatásai az MKB-nak nem okoznak jelentős hátrányt.

Merészség ma beruházni hosszabb távra, vagy elemi érdek? Milyen erre a KKV szektor hajlandósága?

Ma az ügyfeleink azt érzékelik, hogy eljött a megfelelő pillanat, itt az idő beruházni, fejleszteni, esetleg versenytársakat felvásárolni, hiszen most a forrás is rendelkezésre áll ezekhez. Az MKB Banknál ugyanis az összes krízistermék megtalálható és az elérhető banki eszközök sokkal kiszámíthatóbbá teszik a hosszútávú működést.

Hogyan alakult a hitelnövekedés a szektorban?

Dinamikusan bővült a KKV szektor hitelezése a tavalyi évben. Az MKB a piaci átlaghoz, valamint a saját piaci részesedéséhez képest is kiemelkedő eredményt ért el, mindezt úgy, hogy a kockázati hozzáállásunkon nem kellett változtatni. Ezen felül nagyon büszkék vagyunk, hogy az MFB Pont hitelkonstrukciói esetében még ennél is nagyobb sikertörténetet írtunk bankunk életében, ami egyben a teljes KKV szektor számára is jelentős eredmény.

Az online kapcsolattartásban találtak előnyöket, készítettek olyan fejlesztéseket, melyeket a későbbiekben is megtartanak?

Természetesen, ilyen például az online számlanyitás, a különböző digitális csatornák, a nagyon sok „e-fejlesztés”, például az e-aláírás. Ezeket az ügyfelek is nagyon szeretik, hiszen nagyon kényelmes megoldás mindenki számára és csökkenti az ökológiai lábnyomunkat is.

További információkért kattintson az mkb.hu oldalára

(x)

Címkék: Vállalat
A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Jön a Tesla második európai gyára
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 15:45
Spanyolország Valencia tartományában fogják felépíteni. 
Vállalat Hoppá, gyerekekről tárolt adatokat a Microsoft
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 19:31
6,9 milliárdos büntetést kapott a Microsoft, mert gyerekekről gyűjtött adatot. 
Vállalat A magyar-módit terjeszti az Aldi a briteknél
Privátbankár.hu | 2023. június 5. 17:29
A brit kormány árplafont fontolgat néhány alapvető élelmiszerre, ennek elkerülése érdekében a boltláncok változatos ötletekkel próbálják csökkenteni költségeiket. Az Aldi például visszaveszi a világítást minden szupermarketjében, hogy pénzt takarítson meg.
Vállalat Tettek egy lépést az olcsó áram felé a németek, a sikernek Európa lehet a nyertese
Csernátony Csaba | 2023. június 4. 06:06
Az amerikai példákat követve egy németországi startup vállalkozás is megtette az első nagy lépést a fúziós energia kereskedelmi hasznosításának lehetősége felé. A cél nincs közel, de érdemes várni.
Vállalat Új ipari forradalom indult Európában, de a vége tragikus kudarc lehet
Csernátony Csaba | 2023. június 3. 15:09
A világ geopolitikai átalakulása ipari forradalmat indított Európában, ám a változás elbukhat, ha nem áramlik elég tőke a zöld és a digitális transzformációba. Az öreg kontinens a világ perifériájára sodródhat.
Vállalat Megjelent az MVM első zöldkötvénye
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 16:25
Sikeres nemzetközi devizakötvény-kibocsátást hajtott végre az MVM Zrt., a kibocsátás eredményeként bevont forrás az MVM csoport zöld beruházásainak megvalósításához járul hozzá.
Vállalat Elárulták a NAV-osok, mostantól kikre ugranak
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 16:33
Júniustól készülhetnek az ellenőrökre.
Vállalat De ki akar itt vállalkozni?
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 15:01
Tovább csökkent a cégek száma áprilisban: mérsékelt a cégalapítási kedv, a végelszámolással megszűnt cégek aránya magas.
Vállalat Mire elég a toplistákon látható sokmilliárdos árbevétel-növekedés?
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 11:33
Az éves beszámolók közzétételével megjelennek a különféle toplisták, amelyek a kiskereskedelmi láncokat árbevételük alapján rangsorolják. A toplisták így azonban csak azt mutatják meg, hogy a vásárlók mennyi pénzt hagytak a pénztáraknál. Semmi derül ki azonban a láncok nyereségességéről vagy hatékonyságáról. Az élelmiszerinfláció okairól meg ennél is kevesebb.
Vállalat A Balkánon (is) hasít a 4iG
Privátbankár.hu | 2023. május 31. 20:28
A Vodafone Magyarország sikeres akvizíciója és az albán leányvállalatok összeolvadása határozta meg a vállalat első negyedévét. A nettó árbevétel 87,4 százaléka a telekommunikációs, míg 12,6 százaléka az informatikai divízió tevékenységéből származott.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG