<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A hatékony kommunikáció az üzleti siker egyik legfontosabb tényezője, éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy egy vállalkozás milyen távközlési szolgáltatást vesz igénybe. A mobil előretörése az élet minden területén, így az üzleti világban is tapasztalható, azonban vannak olyan kihívások, amelyeknél célszerű a legmodernebb vezetékes technológiát bevetni. A témáról Király Istvánnal, a Vodafone Magyarország Vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk.
Király István

Létezik az üzleti szférában „mindent vivő” távközlési szolgáltatás, amely univerzálisan minden vállalkozás igényeit képes kielégíteni?

Ahány ház, annyi szokás – tartja a mondás, amit az üzleti világban talán úgy lehetne lefordítani, hogy ahány vállalkozás, annyi igény. Ez így van a távközlési szolgáltatások esetében is, hiszen teljesen másra van szüksége egy néhány fős mikrocégnek, mint egy sok telephellyel, több ezer alkalmazottal rendelkező nagyvállalatnak. Éppen ezért nagyon fontos, hogy amikor arról döntenek egy cégnél, hogy milyen távközlési szolgáltatást vesznek igénybe, alaposan felmérjék az igényeket és pontosan meghatározzák azt, hogy mire is fogják használni a szolgáltatásokat.

Vezetékes szolgáltatások esetében miben különbözik a szolgáltatás minősége a vezeték nélküli hálózatokhoz képest a stabilitás vagy gyorsaság tekintetében?

A gyors ütemben fejlődő hálózatoknak köszönhetően egyre több esetben nyújt remek megoldást a mobiltechnológia nemcsak a telefonhívások lebonyolítására, de az internet-hozzáférésre is. A vezetékes technológiának azonban vannak olyan előnyei, melyek sok területen szinte megkerülhetetlenné teszik az alkalmazását, ezek elsősorban a sebesség és a biztonság területén mutatkoznak meg. A vezetékes adat- és internetszolgáltatások akár 99,9 százalékos rendelkezésre állást biztosítanak, a minőséggarantált nagysebességű adatforgalom pedig szimmetrikus, így internetezéskor kimagasló az internetkapcsolat rendelkezésre állása, és a feltöltési irány sem lehet szűk keresztmetszet. Azonban, ha vezetékes szolgáltatás igénybe vétele mellett döntünk, érdemes a legmodernebb megoldások közül választani. Ilyen például a bérelt vonali szolgáltatás.

A bérelt vonali szolgáltatás milyen területeken lehet igazán hasznos?

A bérelt vonali szolgáltatás említett előnyei - a folyamatos, jó minőségű, előre meghatározott sávszélességű internetkapcsolat – olyan vállalkozások számára lehetnek különösen hasznosak, amelyeknél fontos a megbízható világhálós hozzáférés, mert például saját honlapot vagy online áruházat működtetnek. Emellett akkor is célszerű ezt a konstrukciót választani, ha egy cég interneten keresztül továbbít nagy mennyiségű adatot, illetve a munkatársai gyakran vesznek részt online videó-konferencia hívásokban.

A Vodafone Magyarországon elsősorban mobilszolgáltatóként ismert. Mikor lépett be a cég a vezetékes piacra?

A Vodafone világszerte több mint 1 millió kilométernyi optikai hálózattal rendelkezik, és 73 országban nyújt IP alapú VPN szolgáltatásokat mintegy 25 ezer vállalatnak, köztük számos olyan globális cégnek, amely Magyarországon is jelen van. A Vodafone Magyarország 9000 kilóméternyi optikai gerinchálózatával több mint egy éve tartozik a vezetékes adat- és internetszolgáltatásokat kínáló távközlési cégek közé. Először tavaly júniusban jelentünk meg a menedzselt üzleti vezetékes szolgáltatások piacán. Mára már több mint 100 nagyvállalati ügyfelének szolgáltatunk bérelt vonalat, bérelt vonali internet szolgáltatást és virtuális magánhálózati szolgáltatásokat, kiegészítve ezáltal a Ready Business vállalati mobil- és Vodafone Iroda szolgáltatásokat.

A bérlet vonali szolgáltatásnak vannak területi korlátai?

A Vodafone modern optikai hálózatára alapozva az ország teljes területén képes bérelt vonali szolgáltatást nyújtani internet-hozzáféréssel is. A megoldás révén a társaság ügyfelei végponttól végpontig menedzselt, nagyvállalati szintű adatkapcsolathoz juthatnak hozzá.

Ez mit jelent a számok nyelvén?

A hozzáférés sebessége az adott cég igényeihez igazítható, de akár 1 gigabit/s-os, garantált szimmetrikus sávszélességgel is igénybe vehető a szolgáltatás. A Vodafone hálózata akár 99,9 százalékos rendelkezésre állása biztosítja, hogy folyamatos legyen a vállalkozás kommunikációja az ügyfelekkel, beszállítókkal, illetve adott esetben a telephelyek között.

A biztonságos, nagy sebességű adatforgalmon kívül milyen támogatást kapnak a bérelt vonali szolgáltatást igénybe vevők?

A bérelt vonali szolgáltatás használatához szükséges üzembe helyezést, a tervezéstől egészen az eszközök telepítéséig és beállításáig a Vodafone mérnöki csapata végzi. A megoldást választó cégek egyedülálló módon az ügyfél igényei szerint testreszabott, professzionális önkiszolgáló felületen keresztül rendelhetik meg a szolgáltatást, ahol később is nyomon követhetik hálózati eszközeik állapotát. Ezen kívül a Vodafone Műszaki Ügyfélszolgálatától is kérhetnek segítséget, amely napi 24 órában, a hét minden napján dedikált mérnökcsapattal garantálja a gyors beavatkozást.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Újabb tenderen nyert a 4iG vezette konzorcium
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 16:16
Ezúttal nettó 1,7 milliárd forintos ajánlata lett befutó.
Vállalat Az Aldi 300 informatikai munkahelyet hoz Magyarországra
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 13:43
Ezzel megduplázza létszámát nálunk a cég informatikai szolgáltatásokat végző leányvállalata, az Aldi International IT Services Kft.
Vállalat Csökkent, de még 10 milliárd felett maradt a K&H profitja
Privátbankár.hu | 2022. május 23. 13:03
A rendkívüli OBA-befizetés jelentősen visszahúzta a nyereséget az első negyedévben.
Vállalat Még nem megy a Wall Streetre a Wizz Air
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 13:35
Megvannak a diszkont légitársaság Ukrajnában rekedt repülőgépei.
Vállalat Háromnapos munkahetet vezettek be egy német autógyárban
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 16:51
Beszállítói nehézségek miatt háromnapos munkahetet vezetnek be az egyik legrégebbi németországi autógyárban, a Ford kölni üzemében - írta csütörtökön a Bild című német lap.
Vállalat Durván veszteséges lett a Rába - a háború tette be a kaput
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 08:23
Az egyébként is meglévő energiapiaci krízist az orosz-ukrán háború tovább mélyítette, az állami többségi tulajdonban álló Rába így komoly veszteségbe került az első negyedévben.
Vállalat Kifújt a jegybank kötvényprogramja, kimerült a keret
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 07:17
Április végére kimerült a 2019 nyarán elindított jegybanki Növekedési kötvényprogram (Nkp) 1550 milliárd forintos keretösszege.
Vállalat Putyin elüldözte, Orbán Viktor szerethette – történetek a Mekiről itt és ott
Mester Nándor | 2022. május 16. 18:44
Ma, vagyis 2022 május 16-án hivatalos lett: végleg elhagyja az orosz piacot a McDonald’s. Hamburgerét még a ma esküt tett magyar kormányfő is imádhatta. Jegyzet.
Vállalat Bejelentést tett a 4iG: egy lépéssel közelebb a Magyar Honvédség digitalizációjához
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 10:52
A Rheinmetall AG (51 százalék), a 4iG Nyrt. (39 százalék) és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) (10 százalék) képviselői közös vállalat alapításáról írtak alá előzetes megállapodást – jelentette be a 4iG a Budapesti Értéktőzsdén.
Vállalat Nagyot szakít a Mol az orosz olajon
Privátbankár.hu | 2022. május 14. 09:47
Napi négymillió dollár extrabevétele származik.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG