<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Távközlés
Vállalat Belép az űrtávközlésbe a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 20:47
A 4iG Nyrt. új megállapodást kötött az AMOS műholdrendszereket üzemeltető és fejlesztő Spacecom részvénycsomagjának megvásárlási feltételeiről az izraeli kommunikációs minisztérium (MOC) előzetes jóváhagyásának megfelelően - közölte a 4iG.
Vállalat Sikeresen zárta első félévét a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 31. 19:15
A 4iG Nyrt. 2022 első felében sikeresen lezárta expanziós stratégiájának első szakaszát, amely során rendszerintegrátor vállalatból Magyarország egyik vezető, komplex szolgáltatásokat nyújtó, regionálisan cégcsoportjává fejlődött – tette közzé a tőkepiaci vállalat a Budapesti Értéktőzsdén.
Vállalat Egyetlen húzással az albán távközlés nagyhala lett a 4iG
Privátbankár.hu | 2021. december 8. 14:27
A piacvezető ALBtelecom több mint 80 százalékát vették meg, de nem árulták el, mennyiért.
Vállalat Euróban számolva csökkent a DIGI tavalyi árbevétele 
MTI | 2021. június 8. 17:17
A gyenge forint miatt euróban számolva mintegy 8 százalékkal csökkent a Mészáros Lőrinc volt bizalmasa által vezetett 4iG-hez kerülő DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. tavalyi bevétele - közölte a cég kedden.
Makro / Külgazdaság Fideszes kötődésű ügyvéd is benne van a magyar műholdas bizniszben (javítás)
Csabai Károly | 2020. augusztus 23. 18:29
A CarpathiaSat Magyar Űrtávközlési Zrt. egyik tulajdonosa, Sárhegyi István a mostohatestvérével együtt kuratóriumi tagja a Fidesz pártalapítványának, amely ugyanazon a címen van bejegyezve, mint a szülei által létrehozott ügyvédi iroda. Utóbbi anyagilag is támogatja az alapítványt, ami nem csoda annak ismeretében, hogy a Sárhegyi-család ezer szállal kötődik a Fideszhez, számos jogászi feladatot láttak már el az államnak és kormánypárti potentátoknak az utóbbi tíz évben. Javítás: az említett pártalapítvány, a Szövetség a Magyar Ifjúságért Alapítvány nem a Fidesz pártalapítványa, az a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány. Ettől függetlenül azonban állításunk azon része megállja a helyét, hogy a Sárhegyi-család ezer szállal kötődik a Fideszhez.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a nagy bejelentés, ami miatt dekkoltak a 4iG-részvények (frissítés)
Csabai Károly | 2020. augusztus 17. 13:01
Eszerint az állam és a magánszektor együttműködésével 2024-ben startol az első magyar kereskedelmi műhold. Erre alapította meg a Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő és általa igazgatott 4iG Informatikai Nyrt. az Antenna Hungáriával és egy New Space Industries Zrt. nevű céggel közösen a CarpathiaSat Magyar Űrtávközlési Zrt.-t. Ez volt az a nagy horderejű bejelentés, amely miatt ma felfüggesztették a 4iG részvényeinek tőzsdei kereskedését.
Vállalat A távközlési cégeknek is sokba kerül a járvány
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 11. 19:10
Eddig azt gondolhattuk, hogy a távmunka és a digitális oktatás miatt a távközlési cégek a járvány nyertesei voltak. A Vodafone Magyarország egyik vezetője szerint viszont őket is számos plusz költség sújtotta.
Vállalat Nevet vált Magyarországon a Vodafone
Privátbankár.hu | 2019. október 15. 15:38
Módosult a Vodafone Magyarország hosszú cégneve, a mobil szó eltörlésével a vállalat új neve hivatalosan Vodafone Magyarország Távközlési Zrt.
Makro / Külgazdaság Az amerikai szankciók ellenére tovább szárnyal a Huawei
Privátbankár.hu | 2019. július 30. 13:07
A még mindig érvényben lévő amerikai szankciók ellenére a Huawei képes volt tovább növelni bevételeit, a cég eladásai az év első felében elérték az 58 milliárd dollárt.
Vállalat Félrevezette a hivatalt a DIGI - visszavonta az Invitel-fúzió engedélyét a GVH
Privátbankár.hu | 2018. november 14. 15:11
Félrevezető közlés miatt a Gazdasági Versenyhivatal – 90 millió forint bírság kiszabása mellett – visszavonta a DIGI/Invitel-fúziót engedélyező határozatát. Furcsa helyzet állt elő: bár a két cég folyamatban lévő összefonódása így már jogellenes, mégis tovább folytathatják az összebútorozást.
Makro / Külgazdaság Lassan a fülünkhöz nő – rengeteget telefonoznak a magyarok
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 14. 07:27
Majdnem kétszámjegyű növekedést ért el a magyar távközlés a második negyedévben.
Vállalat Hozza lendületbe vállalkozását gigabites hálózattal!
Privátbankár.hu | 2017. július 26. 13:04
A hatékony kommunikáció az üzleti siker egyik legfontosabb tényezője, éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy egy vállalkozás milyen távközlési szolgáltatást vesz igénybe. A mobil előretörése az élet minden területén, így az üzleti világban is tapasztalható, azonban vannak olyan kihívások, amelyeknél célszerű a legmodernebb vezetékes technológiát bevetni. A témáról Király Istvánnal, a Vodafone Magyarország Vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk.
Részvény / Deviza / Áru Jó üzlet a telekomrészvény? Az egyik meggazdagodott, a másik nem
Eidenpenz József | 2017. május 31. 06:06
Az elmúlt húsz évben a befektetők buktak a telekom-részvényeken, ám ez már javulni látszik. Csökkenőben van a technikai fejlődés irama, ezzel mérséklődik az avulás, és mérséklődhet a felesleges verseny, amelynek során a szolgáltatók egymás alá licitáltak. Lehet, hogy nem lesz szükség párhuzamos hálózatokra, ahogy két vízvezetékre vagy elektromos kábelre sincs.
Makro / Külgazdaság Felejtsük el a nemzeti maszlagot, és ki az állammal a gazdaságból
Privátbankár.hu | 2015. április 20. 20:30
Nagyon nem az a lényeg, hogy a bankokat hazai vagy külföldi menedzserek vezetik Európa egyik leggazdagabb embere szerint. A nemzetek sebezhetősége és veszteségei növekednek, ha a politika nemzeti érdekekre hivatkozva beavatkozik az üzleti életbe. Lengyelország a gazdaság következetes liberalizációja, a vissza nem csinált privatizáció miatt ért utol bennünket.
KKV Kezdődhet a toborzás? Másfél ezer dolgozóra lehet szükség
Privátbankár.hu | 2013. december 3. 08:12
Átadják a Huawei Technologies regionális logisztikai központját.
KKV 1500 új munkahelyet és európai központot hoz a kormány barátja
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 9. 11:38
A kínai társaság napi 100 kamiont akar tőlünk indítani Európába.
KKV Tarifacsomagot vált az állam, milliárdokat telefonálnak el
Privátbankár.hu | 2013. július 17. 14:33
Csak pár napjuk maradt azoknak a cégeknek, amelyek szívesen szolgáltatnának az államnak. Több milliárd forint a tét.
Részvény / Deviza / Áru Súlyos milliárdokat fizet a Magyar Telekom, csak mert vannak kábelei
Privátbankár.hu | 2013. március 20. 10:28
A Magyar Telekom benyújtotta közműadó-bevallását a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.
KKV Páneurópai távközlési hálózat jöhet létre
Privátbankár.hu | 2013. január 9. 11:11
Hálózataik egyesítését tervezik Európa vezető távközlési vállalatai, hogy versenyképesebbé váljanak Kínával és az Egyesült Államokkal szemben - írja a Financial Times.
Karrier Piller András lett az Antenna Hungária új vezérigazgatója
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 30. 12:34
Piller András 43 éves közgazdász, szerteágazó szakmai tapasztalattal rendelkezik a távközlés és média különböző területein.
Adó Faragna Matolcsy a telefonadón - csak tíz perc után kellene fizetni
Privátbankár.hu | 2012. május 3. 07:42
Sajtóértesülés szerint Matolcsy György a kormánypártok frakcióülésén azt javasolta, hogy csak tízpercnyi telefonbeszélgetés után kezdjék felszámolni a telefonadót, amely ne haladhassa meg a havi 700 forintos összeghatárt. A miniszter a kedvezményt állítólag az nagymamája telefonálási szokásaival támasztotta alá. A kormány korábbi tervei szerint az adó a megkezdett percek és sms-ek után 2 forint lett volna.
Vásárló Az MVM közgyűlése döntött a távközlési cég elindításáról
Privátbankár.hu | 2012. február 17. 16:36
Telekommunikációs eszközök apportjával 25 milliárd forintra emelte a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) a leányvállalata, az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. jegyzett tőkéjét, amiről a pénteken megtartott közgyűlés döntött - közölte az MVM. Szóba került a Déli Áramlat földgázvezeték magyarországi szakasza is.
Vásárló Különadó és áfa: 10 év után drágulnak a távközlési díjak
Privátbankár.hu | 2011. december 2. 08:56
Több millió előfizető számára drágulnak jövőre a távközlési szolgáltatások, nem kevesen lesznek, akiknek nagyobb mértékben, mint a két százalékpontos áfaemelés alapján indokolt lenne - valószínűleg a válságadó egy részét is ránk terhelik a szolgáltatók.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG