<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Október 4-től 17-én éjfélig ideiglenesen bezár a Budapest-Déli pályaudvar. A munkálatok idején szünetel a vonatközlekedés, emiatt módosul az érintett vasútvonalak menetrendje.
Kicsinosítják. A Déli pályaudvar. Kép forrása: MTI

A lezárás során olyan halaszthatatlan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon és a peronokon, amelyeket csak a vonatforgalom teljes szüneteltetésekor lehet elvégezni, derül ki  a vasúttársaság közleményéből.

Azt ígérik, hogy kevesebb lesz a zavar

A munkákban több mint száz szakember vesz részt. A MÁV szerint a fejlesztéssel javul a pályaudvar berendezéseinek működése, és jelentősen csökken a meghibásodások száma. Emellett megelőzhető lesz a sebességkorlátozások bevezetése, és mérséklődik a közlekedést akadályozó műszaki üzemzavarok száma.

A munkálatok idején a Déli pályaudvarról nem indulnak, és nem is érkeznek oda vonatok. A karbantartás miatt leginkább érintett Budapest-Déli–Tatabánya–Győr, Budapest-Déli–Székesfehérvár, Budapest-Déli–Pusztaszabolcs–Pécs vonalakon és egyes mellékvonalaikon közlekedő vonatok menetrendje módosul. A vágányzár ideje alatt Kelenföldről a Déli pályaudvar a BKK járatainak igénybevételével érhető el.

Pontosan mi változik?

 • A Budapest-Déli–Győr vonalon közlekedő S10-es, a Budapest-Déli–Oroszlány között közlekedő S12-es, Budapest-Déli–Pusztaszabolcs/Dombóvár vonalon közlekedő S40-es, Budapest-Déli–Dunaújváros vonalon közlekedő S42-es és a Budapest-Déli–Székesfehérvár között közlekedő Z30-as jelzésű elővárosi személyvonatok Kelenföld állomásról közlekednek és oda is érkeznek.
 • A vasárnapi munkarend szerint Budapest-Déli–Győr vonalon közlekedő elővárosi gyorsított vonatok Budapest-Keletibe érkeznek és onnan indulnak.
 • A Göcsej InterCity (IC958 és IC959) Zalaegerszeg felé Kelenföldről indul, Zalaegerszeg felől viszont Budapest-Keletiig közlekedik.
 • Szintén a kelenföldi állomásról fordulnak a szombathelyi, zalaegerszegi, veszprémi, nagykanizsai, keszthelyi, tapolcai és ljubljanai gyorsvonatok, továbbá egyes InterCity járatok is.
 • A Budapest–Pusztaszabolcs vasútvonal korszerűsítési munkái miatti változások továbbra is érvényben lesznek, ezért az S40-es és S42-es vonatok továbbra sem érintik a Kelenföld és Érd felső közötti állomásokat és megállóhelyeket.
 • Az S36-os és G43-as vonatok változatlanul Kőbánya-Kispest, Tárnok, Martonvásár, illetve Székesfehérvár állomások között szállítják az utasokat.
 • A zágrábi (200-as és 201-es számú) Agram nemzetközi gyorsvonat a Déli helyett a Keletiből indul és oda is érkezik. Ugyancsak a Keletiből indul Zágráb felé a (204-es és 205-ös) Gradec gyorsvonat, amely azonban Zágráb felől csak Kelenföldig közlekedik.

A módosított menetrendek már megtalálhatók a vasúttársaság honlapján, a vágányzári hírek menüpontban.

  A rovat támogatója a 4iG

  Vállalat Óriási pénzeső hullott a Mol egyik versenytársára
  Privátbankár.hu | 2023. február 7. 13:50
  Eddigi több mint egy évszázados történetének legnagyobb nyereségét érte el tavaly a BP londoni székhelyű globális olaj- és földgázipari vállalat tavaly.
  Vállalat Újabb techóriás készül több ezer ember kirúgására
  Privátbankár.hu | 2023. február 6. 13:42
  Bajban van az egyik legjelentősebb gyártó.
  Vállalat Van kiút a válságból - Helyezze stabil alapokra vállalkozását Dubaiban!
  PR | 2023. február 6. 09:48
  A Morgan and Stanley legfrissebb jelentése szerint 2023-ban az Európai Unió tagállamai valószínűleg recesszióba süllyednek. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy a zsugorodó gazdaság, az elszabadult infláció és a továbbra is magas energiaárak miatt a mostaninál is mélyebb válságra készülhet Magyarország, amit a vállalkozások nagy része már nehezen vagy egyáltalán nem lesz képes túlélni. Azok a vállalkozók viszont, akik az előttünk álló szűk másfél hónapnál hosszabb távra terveznek, akár dönthetnek úgy is, hogy a válságot maguk mögött hagyva, egyenesen gyorsítósávra navigálják a vállalkozásukat egy virágzó, biztonságos és stabil gazdasági környezetben, Dubaiban.
  Vállalat Úgy veszik a kínaiak a Ferrarikat, mint a cukrot
  Privátbankár.hu | 2023. február 3. 17:18
  A Ferrari NV olasz sportautó-gyártó tavalyi adózott eredménye 939 millió euró lett, 13 százalékkal magasabb a 2021. évinél.
  Vállalat Megnyílt a Mol első lengyelországi benzinkútja
  Privátbankár.hu | 2023. február 3. 13:56
  A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása – közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.
  Vállalat Új vezetők érkeztek a Vodafone akvizíció után a 4iG-hez
  Privátbankár.hu | 2023. február 1. 12:32
  A 4iG Nyrt. igazgatósága a Vodafone Magyarország és a meglévő távközlési portfólió integrációja érdekében új felsővezetőket nevezett ki a cégcsoporthoz frissen csatlakozott társaság, valamint a 4iG Nyrt. irányításába.
  Vállalat Iratokat vár a Teslától az amerikai igazságügyi minisztérium
  Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:49
  Az amerikai igazságügyi minisztérium az önvezető autókról szóló dokumentációért fordult kedden a Tesla járműgyártóhoz - derül ki az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott iratokból.
  Vállalat Kiderült, mennyit keresett a Pfizer a Covid-vakcinán
  Privátbankár.hu | 2023. január 31. 18:26
   A Pfizer amerikai gyógyszeripari cég nyeresége és bevétele is nőtt tavaly a negyedik negyedévben, az éves árbevétel rekord nagyságú volt.
  Vállalat Csúnya számokat közölt a Samsung
  Privátbankár.hu | 2023. január 31. 17:07
  A Samsung Electronics dél-koreai vállalat működési eredménye jelentősen, csaknem 69 százalékkal csökkent a tavalyi utolsó negyedévben éves összevetésben a chipek és okostelefonok iránti alacsony kereslet miatt - derült ki a cég kedden közzétett jelentéséből.
  Vállalat Lezárult a 4iG-Vodafone biznisz
  Privátbankár.hu | 2023. január 31. 15:06
  A Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg a tájékoztatás.
  hírlevél
  Ingatlantájoló
  Együttműködő partnerünk: 4iG