<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A koronavírus világszerte és hazánkban is megálljt parancsolt a gazdaságnak. Szektorok, ágazatok, tevékenységek kényszerültek azonnali leállásra. A döbbenet és bénultság után a kkv-k azonnali cégmentő intézkedésekbe fogtak. A Piac & Profit – BKIK Cégmentő című élő videókonferenciáján, április 29-én az összes, azonnal és a közeljövőben igénybe vehető külső segítséget részletesen megismerhetik a döntéshozók.

Leállás, várakozás, reménykedés, újrakezdésre felkészülés. Nincs olyan vállalkozás, vállalat, amelynek ne a túlélés és újrakezdés lenne ma a legfontosabb programja.

Külső segítség nélkül, egyedül nem megy. A saját erő, a tartalékok jellemzően nem elegendőek a katasztrófa hatásainak kivédésére egyetlen szektorban sem.  Hol találjuk és hogyan használjuk ki  a könnyítéseket, túléléseket tartalmazó jogszabályokat, rendelkezéseket, akár a kormánytól, akár a pénzügyi szektortól, akár a NAV-tól, az MNB-től, az Európai Uniótól jönnek?

Az már kiderült a kormány gazdaságvédelmi akciótervéből, hogy ingyen pénzre nem számíthatnak a gazdaság szereplői. Minden támogatás, részletfizetés, moratórium, fizetési könnyítés, kedvezményes hitel, munkahelyvédelmi és bértámogatási intézkedések, NAV-adószabály-lazítások  ideiglenesek, s a vészhelyzet vége után kell az árat megfizetni. Azt csak akkor sikerül, ha talpra tud állni a cég újra, s ismét meg tudja termelni a költségeit, beleértve a kiesett több hónap veszteségét is.

A videókonferencián szó lesz a kamat- és garanciatámogatott hitelek felvételének részleteiről, az új pályázatokról, az MNB Hajrá címen újraindított 0-kamatozású hitelekről. Jótanácsok hangzanak el az adózási kötelezettségek könnyítéséről, a munkaügyi jogszabály-változások adta mozgástérről, a bértámogatások, tb-elengedésekről, valamint a szerződések újra tárgyalásának megoldásairól a vis maior miatt. Sokat tanulhatnak a cégek egymástól is. Betekintést nyerhetünk mások gyakorlatban már igazolt túlélési megoldásaiból is. 15 előadó, téma és előadás várja a regisztrálókat.

A Piac & Profit – BKIK  élő videókonferenciája visszaadja a konferencia élményét, a közvetlen konzultációs és kapcsolatteremtési lehetőséget is úgy, hogy a résztvevők nincsenek jelen. A regisztrált, bejelentkezett résztvevők aznap és még 6 napig visszanézhetik a konferenciát, s személyesen konzultálhatnak a szakértő előadókkal.

Cégmentő – A cégek életben tartásáért. Élő videókonferencia április 29-én szerdán. A részletes programról és regisztrációról itt tájékozódhat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Korlátok közt lavíroznak sportolók és szponzoraik az olimpián
Marosi Gergely | 2021. augusztus 2. 05:36
Ha valaki követ a közösségi médiában neves olimpikonokat – esetleg az őket támogató cégeket –, feltűnő csendességre lehet figyelmes abban az időszakban, amikor a sportolók neve a legjobban forog a köztudatban. Az ok a Nemzetközi Olimpiai Bizottság olimpiai chartájának 40-es szabálya, illetve annak kiegészítése, mely korlátozza a résztvevők marketingtevékenységét a játékok előtt, alatt és után. A korábban nagyon szigorú, a sportolók által rengeteget kritizált szabályt Tokióra megváltoztatták, ám a teljes szabadság még messze van.
Vállalat Kósa Lajos egyelőre nem tudta, hát magát menti meg a Csíki Sör
Székely Sarolta | 2021. július 29. 18:39
Persze a két megoldás nehezen nevezhető hasonlónak, hiszen míg a fideszes képviselő tartós javulást érhetett volna el, addig a tulajdonosok megoldása - a trendek változatlansága esetén - csak átmeneti, néhány évre szóló lehet.
Vállalat Iszonyatosat kaszált a Samsung a globális csipéhségen
MTI | 2021. július 29. 15:00
A vállalat negyedéves profitja 73 százalékkal nőtt, részben a hatalmas félvezető-kereslet kielégítése miatt.
Vállalat Gyorsított vizsgálatot indított a GVH a téglapiacon
MTI | 2021. július 29. 12:24
Először csapott le az építőanyag-kommandó.
Vállalat Jászai Gellért megint növelte részét a 4iG-ben
Privátbankár.hu | 2021. július 29. 10:28
A 4iG Zrt. vezetője, Jászai Gellért tovább növelte részét a vállalatban.
Vállalat A forgalmon és a nyereségen is meglepődött az Apple
MTI | 2021. július 28. 11:24
Mindkettő nagyobb lett a második negyedévben, mint amekkorára számítottak.
Vállalat Rekordbevétel és -nyereség a Microsoftnál
MTI | 2021. július 28. 11:16
Jó lett ez a negyedév.
Vállalat Rengeteg cégnél megoldhatatlan probléma, ha kiesik a kulcsember
Privátbankár.hu | 2021. július 28. 10:45
A hazai cégek elsöprő többségét adó mikro- és kisvállalkozások tevékenységét komolyan veszélyezteti, ha egy vagy több kulcsemberük kiesik a munkából. Egy friss kutatás szerint a meghatározó szerepet betöltő munkatársak, vezetők átmeneti elvesztése – akár baleset, sérülés vagy betegség miatt – a 44 százalékuknál közepesen komoly, 21 százalékánál pedig gyakorlatilag megoldhatatlan nehézséget jelentene
Vállalat Majd' félmilliárdos veszteség az állam védelmi ügynökségénél
Székely Sarolta | 2021. július 28. 05:19
Költséges volt az indulás, bevétel is szinte csak állami támogatásból volt, és egy induló cégnél nem is nagyon meglepő, ha első teljes évében veszteséges. A mínusz mértéke már inkább az lehet. 
Vállalat Megint leállt a kecskeméti Mercedes-gyár
MTI | 2021. július 27. 11:16
Alkatrészhiány lépett fel, ami miatt három hétre szünetel a termelés. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos