Konferencia
Makro / Külgazdaság Döbbenetes nyár volt, tényleg nagyon nagy a baj 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 29. 05:40
A grafikonok idénre “lementek a térképről”, a vonalak meredeken kilógnak a korábbi sávokból. Az átlaghőmérséklet sokkal melegebb volt a legpesszimistább prognózisoknál is. De még mindig meg tudnánk állítani a klímaváltozást ezen a szinten, ahol vagyunk.
Részvény / Deviza / Áru A klímaváltozás már mindannyiunk problémája 
Eidenpenz József | 2023. szeptember 27. 14:34
A fenntarthatósággal, a klímaváltozással, az ESG-vel foglalkozni elkerülhetetlen. A pénzügyi ökoszisztémában a professzionális befektetők, bankok, vállalatok előtt álló kihívások mellett a kisbefektetők igényeiről is szó volt a Privátbankár Klasszis ESG-konferenciáján.
Makro / Külgazdaság Amerikába hívták Orbán Viktort  
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 14:17
Az amerikai CPAC konferencián tart majd nyitóbeszédet.
Vállalat Járványmarketing. Dúl az ingyenes tudásátadás. Hogyan lesz ebből bevétel? 
Natív tartalom | 2020. május 5. 10:01
Nagy fordulatot vett a marketing iránya az elmúlt hónapokban. Járványmarketinggé változott át. A szolidaritás, a tudás ingyenes megosztása, a segítés uralkodik a tartalmakon. De ebből nem lehet bevételt szerezni. Hogyan lehet most, a soha nem tapasztalt összeomlás alatt eladható értékeket varázsolni a szolidaritásra építő marketingüzenetekből? Ez az alapvető témája a Piac & Profit – BKIK Cégmarketing 2020 című, május 14-én megrendezendő élő videókonferenciájának.
Vállalat Kkv-program: Életben maradni és újraindítani a céget 
Privátbankár.hu | 2020. április 18. 09:11
A koronavírus világszerte és hazánkban is megálljt parancsolt a gazdaságnak. Szektorok, ágazatok, tevékenységek kényszerültek azonnali leállásra. A döbbenet és bénultság után a kkv-k azonnali cégmentő intézkedésekbe fogtak. A Piac & Profit – BKIK Cégmentő című élő videókonferenciáján, április 29-én az összes, azonnal és a közeljövőben igénybe vehető külső segítséget részletesen megismerhetik a döntéshozók.
Vállalat Digitális lesz a mezőgazdaság - csak az a drága munkaerő, amely nem termel eleget 
Privátbankár.hu | 2019. április 17. 20:04
Digitalizáció, automatizáció, robotizáció, Dolgok Internete – ez most nem egy autógyár jövője, hanem a mezőgazdaságé. Míg a gazdálkodók többsége elsősorban több vagy nagyobb géppel próbálja a fejlődést elősegíteni, addig a szakemberek a digitális forradalomban látják a jövőt. Külföldön ez már kimutatható többlettermelést hozott.
Karrier Úszhat vagy zongorázhat is közben – távmunkával a dolgozók megtartásáért 
Eidenpenz József | 2019. április 17. 18:33
Mennyire elterjedt a távmunka, mi az akadálya a további alkalmazásának? Sok vállalatvezető attól tart, hogy a dolgozók nem fogják kitölteni a munkaidejüket, ha otthonról dolgoznak. Másutt viszont megfelelő teljesítmény-méréssel megoldották ezt. A külföldi tapasztalatok szerint a távmunka növeli a termelékenységet, és jelentősen, 40 százalékkal csökkenti az elvándorlást. Ez a munkaerő-hiány miatt nem megvetendő tényező.
KKV Digitalizációs forradalom az autóiparban? 
Privátbankár.hu | 2019. április 17. 14:58
Hosszabb időbe is beletelhet, amíg az elektromos autók teljes egészében felváltják a belső égésűeket – értettek egyet az ágazat hazai képviselői a Privátbankár és az Mfor mai, Fókuszban a digitalizáció címmel folyó egész napos konferenciáján.
KKV Munkaerőhiány: embereket vagy robotokat vegyünk fel? Itt a segítség 
Privátbankár.hu | 2019. február 13. 09:40
Van, aki megpróbálja még vonzóbbá tenni cégét, hogy pótolhassa a hiányzó munkaerőt, mások keresgélés helyett robotikával, digitalizációval oldanák meg a helyzetet. Márciusban egy kétnapos konferencián járják körül a HR és a digitalizáció közötti szoros köteléket és egyensúlyi lehetőségeket.
Karrier Mi kell a sikerhez? Tudj angolul, vagy kimaradsz az egész világból 
Eidenpenz József | 2019. február 8. 18:16
Hogyan indíts vállalkozást, hogyan legyél sikeres startupper? Három sikeres vállalkozó is úgy véli, hogy tanulni érdemes. Lehet ugyan menet közben is elsajátítani dolgokat, de az oktatás sok mindent megkönnyít. Az ötletnél fontosabb lehet a megvalósítás, és szinte mindennél fontosabb az angol, a csoportmunka meg a Google kereső.
Személyes pénzügyek Jó buli a befektetés, de észnél kell lenni, mint minden buliban 
Eidenpenz József | 2019. február 1. 17:00
A legtöbben még kamatot sem tudnak számolni. Pedig még a Trónok Harca című sorozat is tartogat tanulságokat pénzügyi téren – a tél mindig eljöhet, nem árt felkészülni. Életünk szinte minden szakaszában kell valamire spórolni. Hogyan érdemes elkezdeni? - erről is szó volt a Privátbankár konferenciáján.
Személyes pénzügyek Tanuld meg, hogy kell tanulni, és a pénzedre vigyázni 
Eidenpenz József | 2019. január 31. 17:45
Hogyan érdemes tanulni? Hogyan vigyázzunk pénzünkre, hogyan kerüljük el a csalárd befektetési ajánlatokat? Miért botorság nem felvenni a Diákhitelt, és miért éri meg feltétlenül továbbtanulni? – erről volt szó a Privátbankár Diákfórumán.
Pénzügyi szektor Robotokkal fogunk társalogni banki ügyintéző helyett? 
Privátbankár.hu | 2018. október 17. 13:00
Éppen az ügyfelekkel foglalkozó területeken látnak legnagyobb fantáziát a világ legnagyobb bankjai a mesterséges intelligenciában, melynek alkalmazása százmilliárd dolláros nagyságrendű költségmegtakarítást okozhat. Az állások száma azonban csak mérsékelten csökkenne, ráadásul az új technika nemcsak elvesz, hanem teremt is munkahelyeket.
Pénzügyi szektor Milyen lesz a digitális pénzünk? 
Privátbankár.hu | 2018. október 16. 15:10
A pénzügyi világ még le van maradva a digitalizáció terén, de bankok, fintech-vállalkozások és technológiai óriások versengenek azért, hogy ebben változás legyen. Azonnali átutalások a bankrendszerben, olcsó nemzetközi tranzakciók, újfajta biztosítások, blokklánc-megoldások és számos termék készül a háttérben.
Makro / Külgazdaság Parlamenti képviselőket hallgatott volna le - Újabb orosz kémet fogtak? 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 25. 08:00
A titkosszolgálat már kihallgatta a tetteset, a parlamenti képviselők nem használhatják a számítógépeket.
Személyes pénzügyek Ha ész nélkül bánsz a pénzeddel, nem sok marad 
Privátbankár.hu | 2018. május 30. 16:14
Óvakodj azoktól, akik túl magas hozamot ígérnek. A jó pénzügyi tervezés fontos, el lehet vele kerülni a túlzott költekezést, eladósodást, jobban kezünkben tarthatjuk egész életünket. A diákok számára kedvező a Diákhitel, amelyet az egész világon nagyon sok ország alkalmaz, de állítólag nálunk az egyik legjobb.
Személyes pénzügyek A kölcsön nem ördögtől való, őrültség nem felvenni a Diákhitelt 
Privátbankár.hu | 2017. november 23. 14:42
A nulla kamatú változattal és a gyermekszülésre járó kedvezménnyel ma már a Diákhitel olyan olcsó, hogy szinte nem éri meg nem felvenni. Őrült gyors a technikai fejlődés, minden a mobil körül forog, naponta 150 alkalommal nézzük meg átlagosan a mobiltelefonunkat, az új technológiák és folyamatok átalakítják a biztosítási üzletágat is.
Makro / Külgazdaság Lázár elárulta, hová utazik Orbán Viktor 
Privátbankár.hu | 2017. november 16. 14:23
El kell vinni a magyar álláspontot a svédeknek is.
Vállalat Élet az NHP után – szorgosan támogatnák tovább a vállalkozásokat 
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 11:06
Az állami-intézményi garanciákkal fokozottan támogatnának olyan vállalkozásokat, amelyek egyébként nem jutnának piaci hitelhez. Az MNB nagyon fontos célja a kkv-k tőzsdére lépésének támogatása. A Hiventures, az MFB kockázatitőke-alapja háromféle támogatást is nyújt.
KKV Ez vár a cégedre, ha elzárják az uniós pénzcsapot! 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 20. 14:54
Honnan szerezhet fejlesztési forrásokat egy magyar KKV? Hogyan készítsük fel az új generációt a cégvezetésre? Hogyan és kinek adhatjuk el a családi céget?
Részvény / Deviza / Áru A politika csak felesleges zaj? Háromféle stratégiát láthatsz majd a bankpiacon 
Eidenpenz József | 2017. június 13. 13:09
A következő 4-5 évben 5-6 százalékos stabil banki bevételnövekedés várható McKinsey & Company partnere szerint. A bankok tőkearányos tőzsdei árfolyama nagyon alacsonyan van. Háromféle, várhatóan sikeres főbb stratégiai modellt kialakulását látjuk a piacon. A részvények továbbra is vonzók, de a korrekció sincs kizárva, az alacsony hozamok ellenére kötvényeket is érdemes tartani – mondja a Fidelity International igazgatója.
Személyes pénzügyek Mindenki kapaszkodjon – egy új világ jön a bankrendszerben 
Eidenpenz József | 2016. november 24. 16:05
A jövőben mindent pár kattintással, sőt hangüzenettel akarnak majd intézni az emberek, bankba senki sem akar menni. A pénzügyi innovációk nagyon gyorsan jönnek, nem évekig fejlesztgetik az új szolgáltatásokat. Az átlagember nem törődik a gazdasági hírekkel, pedig a saját zsebére mennek.
Személyes pénzügyek Ha jártas vagy a pénzügyekben, akkor sokkal jobban kézben tarthatod a sorsod 
Eidenpenz József | 2016. november 24. 12:40
Mintegy tíz éve van napirenden a pénzügyi tudatosság fejlesztése Magyarországon, a nemzetközi összehasonlítások csúnya képet festenek a lakosság tudásáról, és a devizahiteleken keresztül azt is láttunk, mekkora feszültségeket okoz a hiánya. Most azonban úgy tűnik, valami megmozdult, például bekerült az iskolák tantervébe.
Személyes pénzügyek Te is inkább fogorvoshoz mennél, mint bankba? 
Privátbankár.hu | 2016. október 27. 17:30
A digitális fizetések terjedését valószínűleg nem lehet megállítani, a kérdés inkább csak az , mely módszerek terjednek el jobban és mely cégek lesznek a piacvezetők. Az ügyfelek igényei is ebbe az irányba hatnak, akik sokkal több időt hajlandóak a számítógép előtt tölteni, mint a bankban.
KKV Digitális kőkorszakban élnek a magyar vállalkozások? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 12. 13:09
A fénysebességgel zajló technológiai fejlődés folyamatosan írja át a gazdaság és társadalom korábban megszokott játékszabályait. A gépek, robotok és algoritmusok a közeljövőben egyre több ember munkáját válthatják ki. Hová tart a digitális jövő? Mik a legfrissebb trendek az adatgazdaság, a telekommunikáció, a kereskedelem és a digitális reklám területén? Többek között ezekre a kérdésekre válaszol az idei Internet Hungary konferencia.
Vállalat Hamarosan még okosabb lesz a telefonod! 
Balkó Rita | 2016. június 14. 10:44
Hatalmas szoftverfejlesztést jelentett be az Apple az éves fejlesztői konferenciáján.
Vállalat Google I/O – Itt az 5 legizgalmasabb bejelentés! 
Privátbankár.hu | 2016. május 19. 12:47
Idén sem unatkozik a Google, az új operációs rendszer mellett okosabb asszisztenst és VR szemüveget is kapunk.
Makro / Külgazdaság Fontos nemzetközi konferenciát halászott el Magyarország 
Privátbankár.hu | 2016. május 12. 08:36
Nálunk próbálja kitalálni az EBRD, hogyan lehetne felpörgetni a régió gazdaságát.
Személyes pénzügyek Vajon miért nem ad minden cég cafeteriát?  
Privátbankár.hu | 2016. január 29. 19:58
Nincs olyan magyar vállalat, ahol ne lehetne olcsóbban többet adni a munkavállalók számára – mondta a Privátbankár.hu konferenciáján a szakértő. Kardos György számos lehetséges forrást felsorolt, ahol a cégek pénz helyett cafeteriát adhatnának úgy, hogy mindenki jól járjon. Van megoldás arra is, hogy a nyugdíjunkat is gyarapítsuk.
Makro / Külgazdaság Miért nem szülünk? A társadalom teste nem kísérleti nyúl 
Eidenpenz József | 2016. január 28. 16:09
Miért alacsony Magyarországon még mindig a gyermekvállalási kedv, miért nem hoztak eddig áttörést az állami támogatások ellenére? Miért magasabb másutt? Lehet, hogy ez nem csak a pénzről szól, a gazdasági ösztönzők ezért tévesztenek célt? A Privátbankár konferenciájának kerekasztal-beszélgetésén neves kutatók mondták el véleményüket.
Személyes pénzügyek Bokros: Magyarország civilizációs zsákutca 
Eidenpenz József | 2016. január 28. 14:33
Németország modernizációs kihívás, Magyarország civilizációs zsákutca – mondta Bokros Lajos a Privátbankár konferenciáján. A bevándorlás lehet pozitív hatású gazdaságilag, de ahhoz sokféle feltételnek kell teljesülnie, például hogy a bevándorlók képzettsége közel álljon a fogadó országhoz és megtanulják a nyelvet. Csökkenő népesség mellett sem lehetetlen a gazdasági növekedés.
Makro / Külgazdaság Tegyünk hozzá a nyugdíjunkhoz: erősebb biztosítókat és önkéntes pénztárakat szeretne a kormány 
Privátbankár.hu | 2016. január 28. 10:02
Az állam erősíteni akarja a nyugdíjrendszer stabilitását, de fontos, hogy a rendszer más szereplői, a biztosítók és az önkéntes pénztárak is erős szereplők legyenek, növekedjen az őket övező bizalom - mondta a Privátbankár.hu konferenciáján az NGM pénzügyekért felelős államtitkára.
Személyes pénzügyek Ezért nem jó, ha a gyerekek a valóságshow-ból tanulják a pénzügyeket 
Privátbankár.hu | 2015. november 26. 14:17
Nagy szükség van pénzügyi oktatásra ott, ahol az emberek nyilvánvaló pénzügyi csalásokon bukják el megtakarításaikat. Meg kell tanítani mindenkit tervezni, felismerni és értékelni a kockázatokat – ehhez azonban az államnak, a vállalatoknak, az iskolának és a szülőknek össze kell fogniuk. A végén remélhetőleg nem akar minden gyerek kizárólag tetoválószalont nyitni, mert azt látta a tévében.
KKV Rengeteg pénzt adnak fejlesztésre - te is pályázhatsz! 
Privátbankár.hu | 2015. november 12. 11:33
A kutatás-fejlesztéshez, az innovációhoz egy dolog biztosan kell: pénz. A Privátbankár.hu Pénzügyi Innováció 2015 konferenciáján konferenciáján Dr. Wootsch Attila, az Ateknea Solutions regionális igazgatója mutatta be azokat a pályázati lehetőségeket, amelyekhez a Horizon 2020 keretében a magyar cégek is hozzáférnek.
Személyes pénzügyek Vásárolni szeretünk, nem pedig fizetni - így próbáltad már? 
Privátbankár.hu | 2015. november 11. 15:41
Van egy olyan mobilalkalmazás, ami az összes bankkártyánkat kezeli, egyre több dolgot vásárolhatunk vele, gyűjti a hűségkártyáinkat és még kuponokat is szerezhetünk vele. A Privátbankár.hu Pénzügyi Innováció 2015 konferenciáján be is mutatták.
Pénzügyi szektor Kinek köszönhetjük, ha megszabadítanak a készpénztől? 
Privátbankár.hu | 2015. november 11. 15:00
Ki miatt indulnak el a fejlesztések a pénzügyi világban? Az ügyfelek, a bankok, a szolgáltatók vagy a szabályozók lépnek először? Megtérülhet-e, ha alternatív fizetési módszereket találunk ki a jó öreg készpénz helyett? Miért nem tanítják, hogyan kell kitölteni egy csekket?
Vállalatok Adnak hitelt a magyar bankok? Lesz újra hitelpiaci lufi? 
Eidenpenz József | 2015. szeptember 10. 12:31
A bankok bevételének 70 százaléka a hitelezett vállalatoktól származik, így természetesen nagyon szeretnének hitelezni. Van, akit mindenki, van, akit senki nem akar hitelezni, a köztes réteg a válságban eltűnt, a hitelintézetek ugyanazt a tortát osztogatják fel egyre nagyobb kockázatvállalás mellett.
Vállalatok Kisvállalkozók és pályázatok: négymillió ember jövője a tét 
Eidenpenz József | 2015. szeptember 10. 10:35
A 2020-ig tartó ciklusban véget érnek az EU-s pályázati pénzek, de már 2017 közepéig ki akarják írni az összes pályázatot, a pénzek 60 százaléka vállalkozóké lehet. Több mint 80 százalékuknak jól jönne a segítség, Négymillió kis- és középvállalkozó jövője lehet a tét, a munkahelyek számát 4,2-ről ötmillióra szeretnék növelni, a vidékről való elvándorlást csökkentenék.
Lakosság Budapestre jön a világ legnagyobb telekommunikációs konferenciája 
Privátbankár.hu | 2015. április 9. 11:05
Budapesten tartja telekommunikációs világkonferenciáját a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU), amely az ENSZ infokommunikációs szervezete.
KKV Egy weboldal nem elég - Norbi és a Tesco titkát is megtudhattuk 
Privátbankár.hu | 2015. március 24. 10:16
A weboldal elkészítése önmagában még nem jár eredménnyel - mi az, amivel sikerre vihetjük honlapunkat, webshopunkat? Ezt a kérdést járta körül a Privátbankár.hu Webstratégia 2015 konferenciája 2015. március 18-án a Gerbeaud házban. A konferencián átadták a Budapest Bank „Üzleti siker honlappal”-díját is.
Makro / Külgazdaság Éles vita a magyar gazdaságról: növekedési csoda vagy leszakadás? 
Privátbankár.hu | 2015. március 20. 11:06
A HBLF pénzügyi csúcstalálkozóján rendezett panelbeszélgetésen a magyar gazdaság jelenlegi helyzetével és kilátásaival kapcsolatban nem alakult ki egyetértés a résztvevők között: növekedési csodának vagyunk részei vagy leszakadóban vagyunk a versenytársainktól? Jobban, ugyanúgy vagy rosszabbul állunk, mint 5 éve?
KKV Ne csak a szél dobálja a hajót - hogyan lehet sikeres egy családi vállalkozás? 
Privátbankár.hu | 2014. december 8. 18:00
A családi vállalkozások jelentős szereplői a magyar gazdaságnak: a GDP több mint felét ők termelik meg. Cégstruktúrájuk, döntéshozatali mechanizmusuk sok előnyt hordoz magában, vannak azonban olyan tényezők, amelyeken a hosszú távú siker érdekében érdemes változtatni - mondta el a Privátbankár.hu konferenciáján Mádi-Szabó Zoltán, a KPMG szenio auditmenedzsere. Videóinterjú
KKV Magyar siker: fontos konferenciát rendezhet Budapest 
Privátbankár.hu | 2014. december 8. 15:10
Magyarország nyerte el az ITU Telecom World 2015 konferencia rendezésének jogát - mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az MTI-nek hétfőn.
Személyes pénzügyek Devizahiteles tanár, szegény és gazdag gyerekek - hogy lesz ebből pénzügyi oktatás? 
Privátbankár.hu | 2014. december 5. 06:10
Abban mindenki egyetért, hogy a pénzügyeket már az iskolapadban oktatni kell a gyerekeknek - az is biztos azonban, hogy ez nehéz feladat. A pedagógusoknak sokszor maguknak is meggyűlik a bajuk a pénzügyekkel, a diákok pedig teljesen eltérő körülmények közül érkeznek, teljesen eltérő pénzfogalmakkal. Van egy program, ami már évek óta segíti a pénzügyi oktatást - videóinterjú.
KKV Mit tegyünk, ha a cég helyett tőlünk követelik a pénzt? 
Privátbankár.hu | 2014. december 4. 19:00
A Privátbankár.hu Cégvezetés, ügyvezetői felelősség konferenciájának két előadója is foglalkozott a vezetői felelősségre vonás kérdésével. Míg Dr. Nehéz-Posony Márton előadása a jogszabály értelmezéséről szólt, addig Kiss Viktor felvázolta, hogyan segíthet a biztosító, ha baj van.
KKV A legnehezebb döntés egy családi vállalkozás életében: kinek és mikor adjuk át a céget? 
Gáspár András | 2014. december 4. 11:26
A magyar családi vállalkozások jól alkalmazkodnak a változásokhoz és hosszú távra terveznek - a vezetés azonban gyakran egyetlen embert jelent, a tulajdonost - ha ő rossz formában van, akkor a cége is, ha pedig már nem képes irányítani, gondoskodni kell a megfelelő utánpótlásról. Hogyan és mikor adjuk át a vezetést? Hogyan válasszuk ki cégünk kulcsembereit?
Pénzügyi szektor Az egyedülállók tudnak többet a pénzről, vagy a házasok? Az elváltak! 
Privátbankár.hu | 2014. november 26. 19:30
Egy felmérés szerint az egyedülállók pénzügyi tudása jobb, mint a házasoké, de a legmagasabb szintű pénzügyi tudása az elváltaknak van. A megkérdezettek 77 százaléka kockázatkerülő.
Pénzügyi szektor Az életünket is tönkreteheti egy rossz döntés - hogyan segíthetne a kormány? 
Privátbankár.hu | 2014. november 26. 12:19
A legjobb fogyasztóvédelem az önvédelem. De mivel tudja segíteni a kormányzati oldal a fogyasztókat? – erről beszélt Balogh László, az NGM pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a Privátbankár pénzügyi tudatosságról szóló konferenciáján. Mérő László szerint a globalizáció ellen lázadni olyan, mintha a genetika ellen lázadnánk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG