TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Egy éve történt a bejelentés, hogy a hazai üzletfejlesztési piac egyik legismertebb szereplője nevet változtatott és Mentors & Partners Group néven Magyarország vezető üzletfejlesztőjévé vált. A cég 10 éve indította el a ma már sokak által alkalmazott „business mentoring programot”, mely a stratégiai tanácsadás legmagasabb szintje, a business coaching és a klasszikus üzletfejlesztési tanácsadás együttes alkalmazása. Palencsár Miklóssal a Mentors & Partners Group alapító-tulajdonosával beszélgettünk.

Milyen volt az első évük, így Mentors & Partners Groupként? Mondhatjuk azt, hogy nem a legjobb időpontot választották az átalakuláshoz, hiszen a COVID-19 válság azért megtizedelte a piacot?

A számok embere vagyok, hiszen a végén minden jó tanács, minden hatalmas stratégia profitot kell hozzon a partnereinknek. A tavalyi évi bevételünk magyarországi szinten félmilliárd felett volt, idén pedig elérjük az egymilliárd forintot. Nyilván mindez nem a névváltásnak köszönhető, de örülök, hogy egy ilyen jelentős mértékű ugrást már az új brand égisze alatt, egy megváltozott csapattal és lendülettel értük el.

Minek köszönhető hát akkor ez a jelentős eredménynövekedés?

Minden válság tisztítja a piacot. Ez úgy általában véve is elmondható, de ez különösen igaz az üzletfejlesztés területére. A cégek ilyenkor nagyon meggondolják, hogy költenek-e fejlesztésre, azt pedig ezerszer megrágják, hogy kinél költik el ezeket a fejlesztési pénzeket. Arra büszke vagyok, hogy meglévő partnereink már a válság első jeleinél, február végén, március elején jelezték, hogy minden eddiginél nagyobb mértékben várják a támogatást, és olyan új partnerek, akik még gondolkoztak a kezdésen, azonnal belevágtak a fejlesztésbe. Örülök, hogy így történt, mert volt lehetőségünk igazán megmutatni, hogy mit is tudunk az üzletfejlesztés terén. A partnereink jelentős többsége növekedéssel fejezte be a válság első hat hónapját.

Akkor az üzletfejlesztési piac virágkorát éljük?

Hát, aki ért a szakmájához, az most nem panaszkodhat. Ez nem csak a mentoringra igaz, az üzletfejlesztési minden területéről elmondható ez, hiszen most kell csak igazán fejleszteni.

De a mindennapokban nem ezt hallani. Coach-ok, szervezetfejlesztő cégek, tanácsadó cégek, fejvadászok jelzik, hogy komoly visszaesés van náluk.

El kell gondolkozniuk, hogy miért! Egy békebeli piaci helyzetben sokszor elfogadják az átlagos, sőt, sajnos az átlagon aluli munkát is a mi piacunkon. Az ügyfélnek megvan persze a véleménye, de ennek nem ad hangot. Viszont, ha helyzet van, akkor azonnal lép, hiszen eleve nem volt elégedett. Nálunk nincs olyan partner, aki ne emelte volna a költéseit, és kért volna plusz üzletfejlesztési munkát. Persze az eredmények, a bizalom ott vannak a háttérben. Ahogy említettem, egy válság mindig tisztulást hoz. Én szeretem ezt a helyzetet. Én válság nélkül is folyamatosan monitorozom a céget, a kollégákat, a partnereket, folyamatosan tisztítjuk a képet.

Ez mit jelent pontosan?

Megvannak az elveink az együttműködések terén, mind partnereinkkel, mind kollégáinkkal szemben. Nem világraszóló elvek ezek, csak mi komolyan is gondoljuk őket. És ezen elvek mentén megy a folyamatos ellenőrzés, fejlesztés.

Mik a Mentors & Partners Group elvei?

Mondtam, nem újkeletűek, csak nálunk valóban érvényesek. Korrektség, őszinteség, az ügyfél legmagasabb szintű kiszolgálása. Talán ez a három a legfontosabb. Nem nagy dolgok, de sokszor az embereknek nehéz teljesíteniük. Továbbá fontos, hogy a mi partnereink valóban fejlődni akarnak. Nem csak látszattevékenység okán keresnek üzletfejlesztőt maguknak.

Milyen a Mentors & Partners Groupnál dolgozni?

Hát erről nem engem kellene kérdezni, hanem a kollégákat. Megint adatok szintjén el tudom mondani, hogy én pont húsz éve vagyok vezető, előbb multinacionális cégnél, aztán az utóbbi 15 évben saját cégnél, de tőlem még kolléga nem akart elmenni. Én viszont küldtem már el, ha a korábban említett elveket nem tartották be, folyamatos jelzés után sem. Az MPG egy nagyon szakmai, nagyon összetartó, és folyamatosan, intenzíven fejlődni akaró közösség, ahol az emberek hétvégente is félnapokat dolgoznak annak ellenére, hogy sosem kértem tőlük, sosem vártam el.

Sok cég bajban van a vírushelyzet miatt hazai és nemzetközi szinten is. Mit lát stratéga/mentorként, milyen a jövő?

Sokan szerettek volna hinni abban, hogy ez a válság is hasonló lesz, mint a 2008-ban indult, de mára úgy gondolom világossá vált, hogy össze sem hasonlítható a két jelenség. Az emberek magánéletét érte támadás, nem is akármilyen, és ezáltal a döntéshozatali mechanizmusuk drasztikusan átalakult. Ennek még csak jelei láthatók most egyébként, az igazi változás 2021-ben lesz igazán plasztikus. Az üzleti életben olyan kihívások jelentek meg, amik soha nem voltak még eddig. Én is sok mindent láttam már húsz év alatt, de vadonatúj üzletfejlesztési módszereket kellett kitalálni az elmúlt hat hónapban a sikerhez. Jelentős különbség van egyébként a hazai és a nemzetközi helyzet között, és leginkább azért, mert Magyarországon az üzletfejlesztés nem áll túl magas szinten.

Ez egy sarkalatos téma. Egyik publikációjában még márciusban jelezte, hogy a piacot ellepik majd a „mentorok”, ahogy 2008 után megjelentek a „coachok”. Igaza lett.

Sajnos! Sokan kérdeznek erről, hogy mit szólok, hogy az általunk tíz éve elindított business mentoring, mint fogalom napi szállóigévé vált a hazai üzleti életben. Valóban, nekem is küldözgetnek bejegyzéseket, e-maileket, ma már minden utcasarkon van egy mentor. Ha csak önző, üzleti oldalról nézném a jelenséget, akkor örülnék. Emlékszem 2009-ben, amikor fejvadászatkor lépten-nyomon botlottunk bele a „mi részlegünket építették le először, kirúgtak, és most szeretnék elhelyezkedni újra, addig is coach vagyok egy hazai cégnél” helyzetekbe. Alkalmatlan emberek, akiktől egy válságban először szabadult meg a cég, mentek „okos” dolgokat mondani másoknak. Szakmai oldalról már kevésbé sem pozitív a hangulatom, hiszen cégeket tudnak tönkretenni az önjelölt tanácsadók.

Sokan használják már a fogalmat, de teljesen rosszul. Tisztázzuk már, mi az a business mentoring?

Komplex üzletfejlesztési program, amely nem csak tanácsot ad, hanem a tanácsadás által megfogalmazott üzletfejlesztési feladatokat a tulajdonossal/cégvezetővel/menedzsmenttel együtt végre is hajtja. Okosakat, nagyokat, stratégiai szintű gondolatokat mondani könnyű. De azt a gyakorlatba átültetni, véghez vinni, és abból eredményt termelni, na az a feladat.

Mondana erre egy konkrét példát?

Ha valakinél megállapítjuk, hogy az értékesítést fejleszteni kell, stratégiát építünk rá, akkor megyünk tovább. Megnézzük az aktuális értékesítési csapat alkalmasságát. Ha nem elegendő a kitűzött célokhoz, akkor toborzunk és behelyezünk új embert. Kiképezzük a teljes csapatot, ellátjuk őket sales support anyagokkal, megírjuk az e-mailt ha kell, elkészítjük a prezentációt, átdizájnoljuk a weboldalt. Így teljes a kép. Persze erre van egy most már nemzetközi szinten 108 fős csapat mögöttem. Nyilván egy multinacionális cég hazai leányvállalatánál erre a komplexitásra nincsen szükség, de már a ezeknél a cégeknél is egyre többször jelentkezik az igény, hogy konkrétan vigyük végig a folyamatot. Így a felelősség egyértelműen a mi oldalunkon is van, és ez így korrekt.

Mi az, ami a Mentors & Partners Group legnagyobb előnye a piacon az Ön véleménye szerint?

Én stratégiai vezető voltam multinacionális karrierem alatt. Volt úgy, hogy 21 ország fejlesztése tartozott hozzám. Amikor viszont elkezdtem az első hazai tulajdonú céget fejleszteni, akkor azonnal láttam, hogy ez teljesen más terep. Sokan még ma is azt hiszik, látni, olvasni róla, hogy attól, hogy valaki, valaha magas szintű vezető volt valahol, már tanácsokat is osztogathat. Ennél ez a szakma sokkal több tiszteltet és alázatot igényel. Így, most már több, mint 300 cégfejlesztésen túl, azt mondom, hogy a sok alaptudás és képesség mellett a konkrét tapasztalat visz mindent és az, hogy egy igazi mentornak nagyon magas szintű, nemzetközi networkingje legyen, ahol hasonló mentorokkal tud értekezni. Ezt most a válságban tökéletesen láttam beigazolódni. Ez hozta meg partnereink számára is a sikert. Ezen felül pedig nagyon komoly képességű és tudású szakemberekből álló csapat szükséges. Nem még több ex vagy jelenlegi cégvezető, hanem gazdasági elemzők, generációs szakértők, társadalomkutatók, nemzetközi expanziós szakértők, kiemelt, nemzetközi szintű kreatív és social media szakemberek.

Értem. Mi a Mentors & Partners Group célja 2021-re?

Nagyon egyszerű: minden partnerünk győztesen jöjjön ki ebből a nehéz, COVID-19 által okozott gazdasági helyzetből.

Köszönöm a beszélgetést!

Köszönöm a beszélgetést!

Címkék: Vállalat

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Újabb céget vásárolhat fel a 4iG
Privátbankár.hu | 2020. november 24. 12:04
Adásvételi szerződést kötött a DTSM Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlására a 4iG Nyrt. - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A 140 főt foglalkoztató, IT és telekommunikációs rendszerek, valamint adatközpontok üzemeltetését végző és vállalati service desk szolgáltatást nyújtó társaság a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti engedélyezését követően kerülhet a 4iG tulajdonába. A DTSM pénzügyi átvilágítását és cégértékelését a 4iG megbízásából az EY végezte.
Vállalat Nagy lehet a baj, az online fizetés elhalasztását kérhetik a boltosok
Privátbankár.hu | 2020. november 24. 07:28
A járvány alatt más kihívásokkal kell megküzdeniük.
Vállalat Cudar évre számítanak a vállalatok 2021-ben
MTI | 2020. november 24. 07:12
Egy felmérésben a megkérdezett cégek 9 százaléka jelezte, hogy növekedést vár a következő évben.
Vállalat Koronavírus vakcina: repkednek a milliárdok, de mégsem lehet tisztán látni
Király Béla | 2020. november 24. 05:30
Az Egyesült Államokban és Európában is milliárdos beszerzésekről beszélnek a politikai vezetők, ha a koronavírus elleni oltóanyag a téma. A szert előállító vállalatok is megadnak árakat, ennek ellenére csak távolról tűnik úgy, hogy transzparens folyamatok zajlanak.
Vállalat 2,8 milliárdos kormányzati támogatás jut egy amerikai cég beruházásának
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 23. 18:27
Budapesten hozza létre új, globális termékfejlesztő központját az amerikai Diligent, a világ egyik vezető szoftverfejlesztő és -szolgáltató vállalata - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.
Vállalat Berobbantak a magyarországi cégek, túlütötte a növekedésük a régiós átlagot
Privátbankár.hu | 2020. november 23. 16:32
Miközben a közép-kelet-európai régió ötszáz legnagyobb vállalata 740 milliárd euróra, azaz 5,5 százalékkal növelte árbevételét tavaly, a rangsorban szereplő 73 magyarországi társaság ezt meghaladó, 6,3 százalékos forgalombővülést ért el. A régió harmadik legnagyobb árbevételű vállalata - a lengyelországi PKN Orlen és a csehországi Skoda Auto után - a Mol. A második legjelentősebb forgalmú magyarországi vállalat az Audi Hungaria, amelyet a villamossági termékeket gyártó Legrand követ.
Vállalat Tudatosság és technológia – kulcs a jövőhöz
Natív tartalom | 2020. november 23. 11:10
Ha akarjuk, ha nem: a jövőnk közös. Ez a felismerés vezetett el a globális klímavédelmi mozgalmakhoz és ezért jelentek meg a mindennapjainkat is gyökeresen átformáló technológiák, sokszor a legmeglepőbb területeken. Szinte észrevehetetlenül beszivárognak az életünkbe és olyan gyökeres pozitív változásokat indítanak el, amelyekre csak évtizedek múlva fognak rácsodálkozni a dédunokáink.
Vállalat 70 százalékos hatékonyságú az AstraZeneca Covid-vakcinája, de mehet ez még följebb is
Privátbankár.hu | 2020. november 23. 10:18
Ezek még nem a végleges teszteredmények. Az Oxfordi Egyetem szerint azok akár 90 százalékosak is lehetnek.
Vállalat Kedvezményes vállalati hitelek: a bankszámladíjakon csúszhatnak el a cégek?
Privátbankár.hu | 2020. november 22. 17:24
A koronavírus-járvány gazdasági hatásait a kis- és középvállalati (kkv) szektor is megérzi - számukra az állam különböző adókedvezményekkel és kedvezményes vállalati hitelekkel igyekszik enyhíteni a válságot. A kedvező kamatozással igényelhető NHP Hajrá és Széchenyi-hitel konstrukcióknál a kamatot tekintve nincs különbség, az viszont nem mindegy, hogy melyik banknál történik meg az igénylés, hiszen a futamidő alatt a számlavezetés akár több százezer forintos többletköltséget is jelenthet. A Bank360.hu elemzői utánajártak, hogy a vállalkozások hogyan tehetik még olcsóbbá az egyébként is kedvezményes vállalati hiteleket egy ideális számlaválasztással.
Vállalat Karácsony Gergely összevon cégeket és megszüntet bizottságokat
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 20. 19:04
A kormány által gazdaságilag is szorongatott Fővárosi Önkormányzat összevonja öt szolgáltató cégét. Ezen kívül más takarékossági lépést is végrehajt  – közölte Karácsony Gergely főpolgármester péntek este.
Friss
hírlevél