4p

A Vespucci Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Alap a korai magvető fázisban a Transcend H2O első és egyetlen befektetője volt. A mostani tőkebevonással sikerült exitet realizálniuk, pozitív hozammal, mindössze 3 és fél év után. Ez az eredmény kimagasló a közép-európai régióban is.

A Vespucci Partners indulása óta dedikáltan arra fókuszál, hogy a magyar sturtupokat összekösse az amerikai piaccal, ezzel biztosítva nekik a szélesebb körű üzleti lehetőségeket és a további tőkeforrást. A Transcend sikere jól példázza, hogy ez az a működési modell, mely hosszútávon ad lehetőségeket a régió szaktudásának, startup ökoszisztémájának. A Transcend fejlesztői csapata, mintegy 60 fő Magyarországon dolgozik. Ők hozták létre azt a terméket, amely úgy tűnik, alapjaiban újraírja az iparág működését. Az értékesítés és a menedzsment amerikai központtal, New Jerseyben történik, ott jelen pillanatban 15 fő képviseli a céget. A mostani tőkebevonás újabb növekedésre ad lehetőséget, tovább bővül mindkét országban a munkavállalók száma, így itthon is számos új lehetőség nyílik.

Vespucci Partners: valódi sikereket a magyar startupok az USA-ban tudnak elérni

Sohajda Júlia, a Vespucci egyik alapító partnere és a Transcend portfólió menedzsere kiemelte, hogy a magyar startupok csak akkor tudnak igazi sikereket elérni, ha ez a híd megvalósul: Célunk az, hogy a zseniális magyar innovációknak utat biztosítsunk a startup piac Mekkája felé, az USA-ba. Ezt egyre többen látják már, de egyedül nagyon nehéz ezen az úton elindulni. Mi nem csupán a tőkével, hanem aktív segítséggel, partnerséggel támogatjuk ezt a folyamatot. A Transcend sikere megerősít minket abban, hogy jó úton járunk, így lehet világraszóló sikereket elérni.

Sohajda Júlia elmondása szerint két ok miatt fektettek 3,5 évvel ezelőtt a cégbe: „Egy valóban egyedi, nehezen másolható megoldást hoztak egy olyan területre, az infrastruktúra tervezésre, amelynek a piaca globális. Egyszerre látszott a növekedés lehetősége és az egyedi innováció ereje ott, ahol a piac már alig várta, hogy megjelenjen az automatizáció. Ők erre a globális piaci igényre adtak valós választ.

A második és a legfontosabb indok az volt, hogy láttuk: ez a csapat képes ezt a nagy potenciált maximálisan meg is valósítani. Tehát a legfontosabb tényező az mindig a csapat, az embereken múlik minden. És ebben a csapatban láttuk azt a tüzet, hogy mindenáron sikerre fogják vinni. És ez így is lett.”

Az Autodesk is befektetett, ők az építőiparban a globális vezető szoftveres cég

A mostani befektetés az Autodesk Inc., a PureTerra Ventures, az HG Ventures, a Riverstone Holdings LLC és az Arosa Capital részvételével jött létre. A beruházás lehetővé teszi a Transcend számára, hogy tovább bővítse ügyfélkörét, melynek tagjai közé tartozik a világ számos vezető infrastrukturális szereplője, mint például az Arcadis, a Black and Veatch, a Brookfield Asset Management, az Anglian Water, a Xylem és a Veolia. Kevesebb mint két év alatt a Transcend szoftverén keresztül készített tervek már több mint 100 millió ember életét befolyásolták pozitívan a világ 65 országában. A további növekedésben az új befektetőjükkel, az Autodesk-kel való együttműködés is számos új lehetőséget nyit meg számukra.

A Transcend piacvezető generatív tervezőszoftvere, a Transcend Design Generator (TDG) teljesen automatizálja a kritikus infrastrukturális eszközök koncepcionális és előzetes tervezését, lehetővé téve a közműszolgáltatók számára, hogy csökkentsék a tervezési költségeket és időtartamokat, és előtérbe helyezzék az innovatív és fenntartható technológiák használatát. A TDG integrálja a folyamat-, mechanikai-, elektromos- és építőmérnöki számításokat és döntéseket, hogy automatikusan teljes és pontos előzetes mérnöki terveket készítsen különféle víz- és villamosenergia-infrastruktúra-projektekhez. A TDG által elkészített dokumentumok közé tartoznak a 3D Building Information Modeling (BIM) modellek, az ökológiai lábnyom becslések, a szükséges berendezések listái, az üzemeltetési és tőkeköltség-számítások és még sok más – olvasható a Transcend honlapján.

Címkék: Vállalat
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Az egész világon hasít az egyik nagy skandináv bútorcég
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 16:20
A JYSK dán kiskereskedelmi lánc globális forgalma a 2022/23-as pénzügyi évben 6,3 százalékkal nőtt, elérve a 38,5 milliárd dán koronát (5,2 milliárd euró), míg az adózás előtti eredménye (EBIT) 3,96 milliárd dán korona (531 millió euró) lett.
Vállalat Startup-ökoszisztéma: kik lesznek idén a legek?
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 11:10
A díjat a legeredményesebb magyar startup alapítója adja át december 7-én.
Vállalat A szaúdik bevásárolják magukat a brit gazdaság artériájába
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:36
A legismertebb repülőtér 10 százalékát veszi meg egy szaúd-arábiai alap. Az ország tovább növeli ezzel üzleti érdekeltségeit a nyugati világban. A belépő egy globálisan is irgalmatlan pénzet kezelő átláthatatlan befektetési alap.
Vállalat Durván jól hasított az easyJet 2023-ban
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 13:56
A brit fapados légitársaság, az easyJet Plc szeptember végével záródott pénzügyi évében elért adózás előtti nyeresége némileg felülmúlta az elemzői várakozásokat, részben a bevételek 42 százalékos növekedésének, valamint az üzleti év második felében elért rekordmagas adózás előtti nyereségnek köszönhetően.
Vállalat Csődben a legnagyobb ukrán légitársaság
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 11:55
Nincs már repülőgépe és nem fizeti a pilótákat sem az Ukraine International Airlines.
Vállalat Csúnyán összerúgta a port a Tesla a svédekkel
Privátbankár.hu | 2023. november 27. 19:54
A sztrájkoló dolgozók miatt perel az amerikai vállalat.
Vállalat A COVID-19 jelentős veszteségeket okozhat a cégeknek, amelyek azonban elkerülhetőek vagy csökkenthetőek lehetnek
PR | 2023. november 24. 09:52
Egy ezer főt foglalkoztató magyar vállalkozás éves szinten átlagosan 370 millió forintot meghaladó kárt szenvedhet el a COVID-19 következményei miatt. A pénzügyi és a kommunikációs szektorban ez az összeg az 580 millió forintot is elérheti – derül ki egy nemrég készült magyar tanulmányból.1 Az egészséggazdasági elemzés szerint azonban ez a veszteség elkerülhető, de legalábbis jelentősen enyhíthető lehet, ha a cégek költséghatékony intézkedésekkel bővítik a járványügyi ajánlások szerinti foglalkozás-egészségügyi tevékenységüket.1
Vállalat Súlyos milliárdokra perelik a PlayStation gyártóját
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 14:33
A Sony jócskán a zsebébe nyúlhat majd, ha elbukja a pert. 
Vállalat Megtudtuk, mire készül a 4iG és a Rheinmetall
Privátbankár.hu | 2023. november 21. 18:46
Ez a német cég által rendezett befektetői napon hangzott el.
Vállalat Perre kell mennie a mesterséges intelligenciának
Privátbankár.hu | 2023. november 21. 17:01
A ChatGPT-t készítő OpenAI néhány befektetője jogi lépéseket fontolgat a vállalat igazgatótanácsa ellen - mondták az ügyet ismerő források
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG