<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ég a ház a Teslánál, valahol mindig tüzet kell oltani. Nehezen indulnak az új gyárak, de a vezér ott van mindenhol, intézkedik, biztatja embereit. Éjjel el sem megy a sivatagi gyárból, időveszteség lenne, sátrat ver a tetőn. Az idő az ilyen elszánt vállalkozókat szokta igazolni, drukkolunk neki.
A Tesla a vártnál gyengébb negyedévről számolt be, részvényenként közel 3 dolláros veszteség mellett, viszont ez önmagában nem lepte meg a piacot, miután közismert, hogy a cég a Model 3 gyártásának felfuttatására koncentrál, és ez most elviszi az erőforrásokat. Mindazonáltal az árbevétel szépen nőtt 3 milliárd dollárra, ami azt mutatja, hogy az irány jó, hisz ezt még a Model S és a Model X hozza össze, melyekből összesen 100 ezret fognak eladni az idén.

Mindenhol ott van

A Model 3 gyártásában évi 500 ezer darab a terv, és jövőre már szerették volna erre a szintre emelni a gyártást, ami most nehézségekbe ütközik. Az idei év végi terv 5000 autó volt hetente, ezt most jövő év nyarára halasztották. A gyártásban egy beszállítóval gondok merültek fel, tőlük a Tesla próbálja átvenni a gyártási műveletet. A legnagyobb gond azonban az akkumulátorgyárban van, a híres nevadai Gigafactoryban, ahol Elon Musk fel is ütötte főhadiszállását.

Musk a gyár tetejéről adott nyilatkozatot, és elmondta, hogy mindig odaviszi íróasztalát, ahol szükség van rá, pontosabban nincs is íróasztala, hanem oda megy, ahol leginkább ég a ház, és próbálja megoldani a lehetetlennek látszó feladatokat. És ez az, amiben a legerősebb: nem ismer lehetetlent, vállalkozó szelleme korlátlan. Az akkugyárból haza se megy: ráadásul a legközelebbi város, Reno is messze van, így sátrat vert a gyár tetején, hogy minél többet ott lehessen, amíg nem sikerül túljutni  gyártás nehézségein.

Campfire on the Gigafactory roof

Elon Musk (@elonmusk) által megosztott bejegyzés, 2017. Okt 26., 01:39 PDT

Fény az alagút végén

Musk elmondta, hogy egy hónappal ezelőtt szembesült azzal, hogy milyen reménytelennek tűnő helyzetben van a gyártás. Úgy jellemezte, hogy ha egy 9 számjegyű skálán kellene értékelni a nehézségeket, akkor kilencesig jutott a dolog, és ez nagyon kemény, mert azt jelenti, hogyha kicsit is tovább romlik a helyzet, megoldhatatlanná válik. Most viszont már jobb a helyzet: a nyolcas szinttel jellemezhető, és már abból is jön lassan a feljebb lépést. Musk szavai szerint látja már a napfényt, azaz a fényt az alagút végén.

Lelkes munkások, türelmes részvényesek

A CNBC amerikai munkások körében végzett felmérésekre hivatkozik, melyek szerint sokkal jobb dolgozók munkamorálja és elégedettsége, ha a főnökük is ért ahhoz, amit tőlük követel, és szükség esetén részt is vesz a munkának ebben a részében. Musk mindezt úgy teszi, hogy közben lelket önt a munkásokba, biztatja őket, és ezt nem a hierarchia szerint teszi, hanem úgy, mint ha velük egyenlő beosztású lenne. Így a munkások is sokkal szívesebben tesznek nagyobb erőfeszítéseket, túlóráznak, együtt küzdenek vele, amíg meg nem oldanak egy nehézséget.

Ezt a részvényesek is értékelik: türelmesen várják, hogy nyereségbe forduljon a cég, és erre azért hajlandók hosszú évek óta, mert látják, hogy a főnök milyen elszántan küzd a célok megvalósításáért. A Model 3 vásárlói is türelmesek, annak ellenére, hogy többet kell várniuk, mint nálunk egykor egy Trabantra, de ők nem tipikus autóvásárlók, hanem valamilyen szinten ugyanolyan lelkesek és elszántak, mint maga Elon Musk.

Jelenet a Gigafactory tetejéről: Elon Musk pillecukrot sütöget, iszik és énekel:

Whiskey, fire, s’mores and JC Also, hotdog or not hotdog?

Elon Musk (@elonmusk) által megosztott bejegyzés, 2017. Okt 26., 02:29 PDT

Címkék: Vállalat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Görögországban terjeszkedik tovább az Indotek Group
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 15:06
Egy háromcsillagos, 124 szobás szálloda felvásárlásával lépnek be az athéni ingatlanpiacra. 
Vállalat Bekebelezi a Call of Duty kiadóját a Microsoft
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 16:48
Az óriáscég történetének legnagyobb felvásárlása lesz a játékipar egyik óriása, Activision Blizzard megszerzése. A Call of Duty-sorozat mellett például a Warcraft- vagy a Candy Crush-játékokat is fejlesztő cégért közel 69 milliárd dollárt fizet a Microsoft.
Vállalat 220 munkahelyet hoz az új térkőgyár – az állam is adott rá pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 13:58
Átadták a Viastein Kft. üzemét Biharkeresztesen.
Vállalat Német logisztikai óriáscég vesz sikeres magyar startupot
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:41
A Transporeon felvásárolja a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásaival nemzetközileg is elismert magyar Nexogent, az árat üzleti titokként kezelik.
Vállalat Légtisztító, kötelező oltási igazolvány, csődhullám - mit hoz az ötödik hullám?
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 08:51
A vállalkozások rejtett tartalékainak köszönhetően maradt el a korábban várt nagyobb csődhullám a vendéglátóiparban, de ezek a tartalékok mostanra kezdenek kimerülni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint. Bizonyos munkahelyeken indokolt a kötelező oltás, lehetne szigorítani az oltási igazolvány használatán is, más korlátozást viszont nem támogatnak - inkább rávennék az embereket, hogy merjenek kimozdulni otthonról.
Vállalat Több száz benzinkúttal gazdagodott a Mol - de el is adott
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 11:16
Az évek során regionálissá nőtt magyarországi multi 417 töltőállomást vásárolt Lengyelországban, 79-et pedig Magyarországon. Ugyanakkor 185 benzinkutat értékesít.
Vállalat Megabefektetést kapott a Chamaleon Smart Home a Hinventurestől
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 07:24
Forradalmi újításra készül az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapott összegből az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home. Egy olyan „híd” szoftvert és digitális rendszert gyártanak és fejlesztenek tovább, amely az okosotthont az okostársasházakkal köti össze. A cég emellett fokozatosan áttér a nagyobb megtérüléssel kecsegtető nagykereskedelmi tevékenységre.
Vállalat Vitték az Aston-terepjárót, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 07:24
82 százalékkal több autót szállított le az Aston Martin, de a cég eredménye így is elmaradt a várttól.
Vállalat Évek óta nem történt ilyen: lekörözte a BMW a Mercedest
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 17:02
Az alkatrészek hiánya miatt öt százalékkal kevesebb Mercedest adtak el, mint 2020-ban. Ezzel a BMW mögé estek vissza az eladási rangsorban.
Vállalat Barátságos pincérrobotok készülhetnek Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 14:21
De jönnek majd nővér- és kórházi fertőtlenítőrobotok is, és ez még csak a kezdet lehet a Debreceni Egyetem és az Enjoy Robotics együttműködésében.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló