TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A vádak szerint a vállalatóriás lefizette a magyar államot, hogy az ő termékeiket használják.

Korrupciógyanús ügyletek miatt az amerikai igazságügy-minisztérium és a tőzsdefelügyelet eljárást indított a Microsoft ellen. A Wall Street Journal forrásai szerint a cég 2013-14 környékén lefizette a magyar államot, hogy az ő irodai szoftvereiket (Word és Excel) válasszák más, ingyenes szövegszerkesztők és táblázatkezelők helyett. A döntést követően a cég jelentős árengedményt adott a közvetítőcégeknek, akik aztán teljes áron, vagy épp túlárazva adták tovább magyar állami szerveknek.

Milliárdokat tudtak lopni

Mire kell ez nekik? Bevásárolt a Microsoft

Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

A Fortune-nak adott interjújában a vállalat szóvivője elmondta: 2014-ben kezdtek el gyanakodni, hogy esetleg törvénytelen aktus történt, ezt pedig egy azonnali belső vizsgálat követett. Ennek eredményeként a cég tavaly kirúgott négy magas rangú vezetőt a magyar leányvállalattól, valamint felmondta a négy legnagyobb magyar kormányzati beszállító céggel kötött szerződését. A Microsoft akkori vezetője, Papp István pozíciója elhagyása után a Nemzeti Befektetési Ügynökség üzletfejlesztési elnökhelyettese lett, interjúban pedig azt nyilatkozta: a vezetéstől eddig csak pozitív visszajelzést kapott, megbecsült tagja a volt a vállalatnak.

A vállalatóriásnak az elmúlt években már voltak hasonló témakörben problémái, az USA hivatalos szervei ugyanis Kínában, Olaszországban, Romániában, Oroszországban és Pakisztánban is akadtak problémák. A lap értesülései szerint az ügy még 2012-ben kezdődött Orbán Viktor és a Microsoft egyik akkori igazgatója, Kevin Turner között tartott találkozóval – erre az eseményre meghívtak pár magyar cégvezetőt is. Ezeken a közvetítőcégeken a rákövetkező két évben mintegy 8 milliárd forintnak megfelelő közbeszerzés futott át, aminek akár több mint a felét is zsebre tehették.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Megölte a lakásbulikat az Airbnb
MTI | 2020. augusztus 24. 12:43
Többé nem lehet partikat szervezni egyik ingatlanjukban sem, és legfeljebb 16-an bérelhetnek ki együtt Airbnb-s lakást. A dühös szomszédok, de még inkább a koronavírus miatt.
Vállalat Új szintre lép a TransferWise és a Mastercard együttműködése
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 24. 11:01
Ezzel lehetővé téve a kártyák kibocsátását a világ bármely olyan piacán, ahol Mastercard kártyákat elfogadnak és ahol a TransferWise engedéllyel rendelkezik.
Vállalat Magyarország lehet az új Kína?
Király Béla | 2020. augusztus 23. 06:08
A járvány az iparban is felfordulást okozott, sokan arra számítanak, hogy a nagy cégek visszahozzák Európába a termelést. Az egyik kézenfekvő új bázis Magyarország lehet. Megmutatjuk, mi szól mellettünk és mi ellenünk.
Vállalat Bruce Willis reklámozta a terméküket, most tejeskávé üzemet adnak át
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 21. 10:51
Több mint 8 milliárd forintos lesz a beruházás.
Vállalat A Strabag építi ki a Neszmély-Dunaradvány közötti komp magyar oldalát
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 19. 08:58
A beruházás 1,8 milliárd forintot tesz ki. Az átkelővel napi 600 személyautó takaríthat meg 40 kilométeres kerülőt Szlovákia felé. 
Vállalat Kiszivárgott két név, megvan az Index új főszerkesztője és egyik főszerkesztő-helyettese?
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 19. 08:11
Hivatalosan nincsenek megerősítve.
Vállalat A világ egyik legmodernebb harcjárművét gyártják hamarosan Magyarországon
MTI | 2020. augusztus 18. 08:09
A magyar állam vegyesvállalatot alapított a német Rheinmetall hadiipari céggel, melynek keretében a Lynx nevű harcjárművet gyártó üzemet létesítenek nálunk. A megállapodással több mint kétmilliárd euró értékű fejlesztési program indult el.
Vállalat Sok pénzt tettek Mészáros Lőrincék a kínaiakkal vasutat építő cégükbe
Székely Sarolta | 2020. augusztus 18. 06:08
Elkerülhetetlen volt a lépés, ha meg akarnak felelni a számviteli jogszabályoknak és biztosítani akarják a cég jövőjét. Márpedig ez nem is lehet kérdés, mivel az RM International Zrt. részt vesz a Budapest-Belgrád gyorsvasút-építés projektjében.
Vállalat Újabb amerikai lépések jönnek a Huawei ellen
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 17. 17:46
A washingtoni kormányzat a Huawei újabb érdekeltségeit helyezte tiltólistára annak érdekében, hogy megnehezítse a kínai távközlésiberendezés-gyártó konszern hozzáférését amerikai technológiákhoz - jelentette be a washingtoni külügyminisztérium és a kereskedelmi minisztérium a honlapján.
Vállalat Az államé lett a sármelléki repülőtér
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 17. 13:17
90 százalékos tulajdonrészt vettek a repteret működtető cégben, a tulajdonosi jogokat a Magyar Turisztikai Ügynökség gyakorolja majd.
Friss
hírlevél