<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Microsoft
Vállalat Rekordbevétel és -nyereség a Microsoftnál
MTI | 2021. július 28. 11:16
Jó lett ez a negyedév.
Részvény / Deviza / Áru Kiütötte a biztosítékot az OTP és a Mol, izzik a levegő a tech-szektorban
Eidenpenz József | 2021. április 14. 12:26
Tegnap a tech-szektor emelkedett nagyot, miután a Johnson & Johnson oltásával kapcsolatos probléma lassíthatja a vírusválság leküzdését. Ma beindul a gyorsjelentési szezon, nagy tőzsdei bevezetés jön a hagyományos és a kriptodeviza-szektor határmezsgyéjén, és dőlnek a rekordok. Miért gyenge az OTP és a magyar részvénypiac?
Részvény / Deviza / Áru A hétfői vérfürdő után is gyengélkedik az OTP
Király Béla | 2020. szeptember 22. 11:40
Hétfőn jelentősen gyengült a forint, és kedden délelőtt sem mutatott erőt. A magyar fizetőeszköz szempontjából nagy kérdés, miként dönt kora délután az MNB, ez ugyanis befolyásolhatja a forint mozgását. A tőzsdék a hétfői zuhanás után kedden délelőtt korrigáltak, ugyanakkor az OTP csak minimálisan tudott emelkedni a beszakadás után.
Vállalat Microsoft-vezér: két év helyett két hónap jutott a digitális átállásra
Csabai Károly | 2020. június 22. 06:07
Sokkal kevesebb üzleti útra kerül majd sor, mint a koronavírus-járvány előtt, egy konferencia, tárgyalás előtt több cégvezető kétszer is meggondolja majd, hogy tényleg szükséges-e a személyes megjelenés – véli Christopher Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. Aki rámutatott arra, hogy a COVID-19 hatására sok magyar cég is kénytelen volt pár hét alatt meghozni olyan intézkedéseket, amelyekre addig éveket hagytak. Attól pedig szerinte nem kell tartani, hogy a robotok elveszik sokak munkáját, hiába tűnnek el ugyanis a rutinszerű, adminisztratív jellegű tevékenységek, azok helyett számtalan új feladatkör jelenik majd meg a jövőben.
Részvény / Deviza / Áru Tovább tart a víruspánik a tőzsdéken
Privátbankár.hu | 2020. január 30. 11:07
Ismét lejtőre kerültek a tőzsdék, a befektetők a koronavírus terjedése miatt egyre komolyabb gazdasági következményekkel számolnak. Ha ez valóban bekövetkezik, akkor a tőzsdei vállalatokat is komolyan visszavetheti a járvány következménye.
Makro / Külgazdaság Utánajártunk: mit tesznek a multik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért?
Csabai Károly - Szarvas György | 2020. január 25. 07:11
A Microsoft januárban jelentette be, hogy 2030-ra, azaz tíz éven belül el fogja érni az úgynevezett karbonnegatív állapotot. Vagyis addig az időpontig a multinacionális vállalkozás a saját szén-dioxid-kibocsátását meghaladó mértékben fog olyan projekteket támogatni, amelyek révén több szén-dioxidot tudnak a légkörből kivonni, mint amennyit oda korábban juttattak. Megkérdeztük a legnagyobb hazai tőzsdei cégeket is, ők mit tesznek az egészségesebb, élhetőbb környezet érdekében.
Vállalat Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere
Privátbankár.hu | 2019. november 17. 11:58
A Microsoft alapítója több mint két év után lépett vissza a pénzeslista élére, ahonnan Jeff Bezos Amazon-főnököt túrta ki.
Részvény / Deviza / Áru Hullámvasútra kerülhet a hangulat a jelentések miatt
Privátbankár.hu | 2019. október 25. 11:31
Továbbra is pozitív a hangulat a nemzetközi piacokon, és a magyar piac is remekelt csütörtökön. Nem dőlhetnek ugyanakkor hátra a befektetők, mert továbbra is számos kockázati tényező látható. Emellett az amerikai piacon dübörög a gyorsjelentési szezon, és a nagy cégek eredményei miatt meglehetősen szélsőséges mozgások láthatók egy-egy részvény esetében.
Részvény / Deviza / Áru Kemény fricskát kapott Trump
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 19. 11:16
A héten a Fed ülése volt a leginkább várt esemény, ezen az amerikai jegybank a többség által várt negyed százalékos kamatcsökkentésről döntött. Volt olyan momentum az esemény kapcsán, ami ennél talán kisebb visszhangot kapott, de fontos hatással lehet a következő időszakra. Emellett több érdekes vállalati hír is napvilágot látott.
Részvény / Deviza / Áru Óriási részvényvisszavásárlási programot indít a Microsoft
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 19. 09:45
Egyben a negyedéves osztalékot is megemelik.
Vállalat Átszabná a szoftverpiacot a kormány - ez állhat a Microsoft-T-Systems szakítás mögött
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 8. 08:53
A Magyar Nemzet értesülése szerint szeptemberben az állami szoftverbeszerzések központosításáról és a szolgáltató vállalatok árrésének jogszabályi rögzítéséről is szavazhat a parlament. Ezzel kevesebb pénz juthat a szoftveres cégek zsebébe - a Microsoftéba is.
Vállalat A Microsoft szakított a T-Systems Magyarországgal
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 7. 14:43
A techóriás felülvizsgálta a T magyar ágával kötött szerződését, majd egyből fel is bontotta azt, tudta meg a hvg.hu.
Részvény / Deviza / Áru Gyorsan elmúlt a nagy ijedtség a piacokon
Privátbankár.hu | 2019. július 19. 10:31
Csütörtökön az ázsiai tőzsdék komoly veszteséggel zártak, és Európában sem volt rózsás a hangulat. Az USA-ban viszont a kezdeti ijedtség után pluszban zártak az irányadó mutatók. Pénteken nem számíthatunk az elmúlt napokhoz hasonló adatdömpingre, sem makroszinten, sem a vállalati negyedéves számok közül nem lesz kiugró jelentőségű.
Részvény / Deviza / Áru Öt nagy sztori, amikre felkapták a fejüket a befektetők a mai tőzsdenapon
Eidenpenz József | 2019. április 25. 18:17
A bőség zavarával küzd az, aki a mai tőzsdenapot próbálja összefoglalni, olyan nagyágyúk gyorsjelentései jöttek, mint a Microsoft, a Facebook, a 3M vagy a Tesla. A tőzsdék viszont inkább esnek, bár az új rekordok után talán nem is meglepő, hogy sokan meg vannak ijedve. Túlértékeltek vajon a részvények, és innentől sokáig csak szomorúságot fognak okozni tulajdonosaiknak?
Részvény / Deviza / Áru Emelkedik az olajár, gyengül a forint, mi várható?
Fellegi Tamás | 2019. április 25. 13:29
Rekorddöntések után ma nagy cégek negyedéves jelentései fogják meghatározni az amerikai kereskedést, miközben Kínában nagyot esett a tőzsde.
Karrier Christopher Mattheisen a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatója
Privátbankár.hu | 2019. február 18. 12:23
Christopher Mattheisent nevezték ki a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatójának, aki március 4-től tölti be a pozíciót és irányítja a cég tevékenységét - közölte a Microsoft.
KKV Kalózszoftverekkel lehet a legjobban bajba sodorni egy céget
Privátbankár.hu | 2019. február 11. 18:30
Ismeretlen forrásból származó kalózszoftvert, trükkösen aktivált operációs rendszert véletlenül használni nem nagyon lehet: aki ilyen megoldást választ a céges számítógépeken, általában tudatosan teszi. A kockázatokról talán hallott valamit, de csak legyint – pedig sokkal többet veszíthet annál, mint amit megspórolt az eredeti szoftver beszerzésén. Összeszedtük a nyilvánvaló és kevésbé nyilvánvaló kockázatokat.
Részvény / Deviza / Áru Újabb összeomlás Amerikában: menekülnek a részvényekből
Fellegi Tamás | 2018. december 15. 10:50
Egy hét alatt annyi pénz áramlott ki az amerikai részvényalapokból és ETF-ekből, mint még soha: 46 milliárd dollár. Meg is lett az eredmény: tegnap 2 százalékkal estek az indexek, új mélypontot elérve a két és fél hónapja tartó meredek esésben. A magyar tőzsde közben bivalyerős, különösen a Mol és az OTP.
Részvény / Deviza / Áru Megfosztották trónjától az iPhone gyártóját
Fellegi Tamás | 2018. december 1. 09:55
Tegnap nyolc év után először visszavette első helyét a Microsoft, mint a világ legnagyobb cége, maga mögé utasítva az Apple-t.
Karrier Munkahelyeket vesznek el, vagy még teremtenek is a robotok?
Privátbankár.hu | 2018. november 12. 16:58
Nemcsak a munkaadók várnak költségcsökkentést, minőségjavulást az új technológiáktól, a dolgozók is gyakran örülnek neki, mert a monoton tevékenységeket kreatívabb, változatosabb munkavégzés váltja fel. Nemsokára szinte minden vállalat használni fog majd valamilyen formában mesterséges intelligenciával működő rendszereket, felhőszolgáltatásokat.
Vállalat Lesz piros gomb, hogy a mesterséges intelligenciát kikapcsoljuk?
Privátbankár.hu | 2018. november 6. 17:40
A Microsoft Magyarország hatodik alkalommal rendezte meg a jövő technológiáiról szóló konferenciáját vállalati és közigazgatási ügyfeleinek, ahol főként a mesterséges intelligencia üzleti életre, a pénzintézeti szektorra, valamint a munka világára gyakorolt hatását boncolgatták. Lassan mindenki használja majd ezeket a technológiákat, ám súlyos kérdések merülnek fel.
Részvény / Deviza / Áru Suttyomban beszivárog az életünkbe a blokklánc és a kriptodeviza
Eidenpenz József | 2018. október 19. 12:10
Bitcoin-árfolyam ide vagy oda, kriptodevizákkal is, de még inkább az ezeket működtető blokklánc-technológiával rengeteg cég foglalkozik, köztük hatalmas multik is. A blokklánc-technika sokuk szerint olcsó, megbízható és gyors tranzakciókat tesz lehetővé, így beszivároghat a kiskereskedelembe, a szállításba, a bankvilágba, az elektromos autókba és még ki tudja, hová.
Vállalat Meghalt a Microsoft alapítója
Privátbankár.hu | 2018. október 16. 07:18
Paul Allen találta ki a vállalat nevét. Bill Gates-szel már gyerekkoruk óta barátok voltak.
Vállalat Lefizette a magyar kormányt a Microsoft? Nemzetközi vizsgálat indult
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 24. 13:32
A vádak szerint a vállalatóriás lefizette a magyar államot, hogy az ő termékeiket használják.
Vállalat Lemond a Microsoft Magyarország vezetője
Privátbankár.hu | 2018. július 2. 11:23
Szigetkuti Gabriella az amerikai pénzügyi év végén, saját döntésére távozik a vállalattól.
Vállalat Mire kell ez nekik? Bevásárolt a Microsoft
Privátbankár.hu | 2018. június 5. 14:16
Nem is kevésért, 7,5 millárd dollárért vásárolták fel a GitHub-ot.
Részvény / Deviza / Áru Messze még a forint a gyógyulástól
Fellegi Tamás | 2018. június 5. 10:25
Hiába a piacok szárnyalása, a remek makrogazdasági adatok, a forint képtelen érdemi erősödésre. Amerikában szakadatlanul emelkednek a részvények, nálunk ma a tegnapi nagy szárnyalás után visszaesnek az árfolyamok, legalábbis a Mol és az OTP esetében. Újabb szerzeménnyel bővült Opus, eleinte örültek is neki a befektetők.
Vállalat Óriási mérföldkő előtt a Microsoft – újra világelsők lesznek?
Privátbankár.hu | 2018. május 18. 16:57
Legalábbis tőzsdei kapitalizációban, a Morgan Stanley nagy durranást vár Bill Gatestől.
Karrier Új igazgató a Microsoft Magyarországnál
Privátbankár.hu | 2018. április 27. 09:48
Banki, ICT és FMCG tapasztalatokkal felvértezve érkezik a Microsoft Magyarország új marketingvezetője.
Vásárló A trollok támadása - nem is hinnéd, hogy kik vannak a legnagyobb veszélyben
Privátbankár.hu | 2018. február 10. 19:50
Magyarországon már nem a tinédzserek, hanem a 18 és 34 év közötti Y generációsok vannak a leginkább kitéve a világháló veszélyeinek – derül ki a Microsoft internetes veszélyeket, és azok hatásait vizsgáló nemzetközi felméréséből.
Makro / Külgazdaság Hirtelen lefagyott a géped? Könnyen lehet, hogy ezért
Privátbankár.hu | 2018. január 9. 17:10
A Microsoftnak le kellett állítania az AMD-processzoros gépek frissítését, mert azok lefagynak - a cél a nemrég nagy nyilvánosságot kapott biztonságtechnikai rések befoltozása lenne.
KKV Nyitják a pénzcsapot: milliókat oszt szét a Microsoft
Privátbankár.hu | 2017. október 12. 07:53
Majdnem egymilliárd forintot osztanak szét mesterséges intelligenciát fejlesztők között.
Vállalat Kisebb mérnöki csoda: ettől lesz gyorsabb a Facebook?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 23. 11:43
Egy 6600 kilométer hosszú kábelt fektetett az óceánba a Microsoft, a Facebook és a Telefónica. Másodpercenként 160 terabit adat száguldhat rajta.
KKV Van egy ötletük: így változtatnák meg a munka világát
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 29. 14:23
Erre a kérdésre várt válaszokat a szervező Aon Hewitt Magyarország, amire több, mint 120 pályázat érkezett. A jelentkezők között volt tanár, egyetemista, freelancer, blogger, újságíró, programozó, coach, hr-es, szervezetfejlesztő, egyéni vállalkozó, könyvelő, jövő kutató és jogász is. Innováció és közösségi szellem: ez állt a munka világát megújítani célzó hétvégi, World of Work Moonshot verseny középpontjában.
Makro / Külgazdaság A Nap Száma: ekkora adományt még nem adtak jótékony célra
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 16. 07:58
Hatalmas összeget adott tovább Bill Gates, épp csak azt nem tudni, kinek.
Vásárló Beadta a derekát a Microsoft – megmenekül mindenki kedvenc programja
Privátbankár.hu | 2017. július 26. 12:40
Meggondolta magát a techóriás, marad a tradicionális Paint.
Vásárló Végleg eltűnhet egy legendás program a számítógépedről
Privátbankár.hu | 2017. július 24. 16:29
Ha minden igaz, a tradicionális Microsoft Paint kinyírására készülődik a Microsoft.
Vásárló Te tudod, miket néz a gyereked az interneten?
Privátbankár.hu | 2017. július 10. 12:59
A Microsoft szerint minden második gyerek veszélynek van kitérve az online térben.
Vállalat Kiderült: ez a világ öt legdrágább márkája
Privátbankár.hu | 2017. június 6. 15:40
A technológiai szektor legnagyobbjai uralják a BrandZ 2017-es toplistáját.
Makro / Külgazdaság Jókora bukta – Trump miatt szegényednek el a világ gazdagjai?
Privátbankár.hu | 2017. május 18. 11:23
A szerdai tőzsdei lejtmenetben 35 milliárdot buktak a világ leggazdagabbjai.
Vállalat Kiakadtak a technológiai óriások is: jól megszívatta őket Trump rendelete
Privátbankár.hu | 2017. február 3. 09:53
A technológia óriásai is próbálnak alkalmazkodni Trump enyhén szólva is felháborodást okozó muszlimellenes tiltásaihoz.
Részvény / Deviza / Áru Gyenge a forint, újra nagyra nőtt a Microsoft
Fellegi Tamás | 2017. január 30. 11:24
Ismét a világ legnagyobb cégei közt a Microsoft, ami egyedülálló teljesítmény, hisz már 20 éve is az élen volt. Amerika a magasban, Európa ma esik, itthon a Richter gyengélkedik, a török líra korrigált a dupla mélypont után. A forint nem tér magához, az arany felpattant, az olajár szokatlanul stabil.
Vásárló Veszélyben a saját lakásunkban – áldás vagy átok az okos otthon?
Balkó Rita | 2017. január 11. 20:20
Ma már alig tudunk lépni az elektronikai piacon anélkül, hogy ne botlanánk valamilyen, az otthonunkat felokosító kütyübe. Ezeket a hangvezérelt eszközöket ráadásul könnyű irányítani, hiszen elég csak odaszólni nekik, és már kapcsolják is a lámpát, a sütőt, leengedik a redőnyt, vagy bekapcsolják a fűtést. Kényelmes és praktikus – egészen addig, amíg valaki illetéktelen nem használja ellenünk a saját otthonunkat.
Makro / Külgazdaság Összefogtak a világ nagyjai – jön a zöldenergia forradalma?
Privátbankár.hu | 2016. december 13. 09:16
Egymilliárd dolláros alapot hoztak létre, a Microsofttól a Facebookig mindenki benne van.
Vállalat Elkaszálhatják a terroristák fő információs csatornáját
Privátbankár.hu | 2016. december 7. 08:58
Összefognak az amerikai közösségi média szolgáltatók, a tervek szerint innentől vadásznak a gyanús emberekre.
Vállalat Gyanús a Microsoft ajánlata, vizsgálódik az Európai Bizottság
Privátbankár.hu | 2016. november 16. 16:48
A bizottság szerint visszaélnek a méretükkel, a 26 milliárdos ajánlat kiszorítja a többi versenyzőt.
Vállalat Ez fájni fog a briteknek – durva áremelés jön
Privátbankár.hu | 2016. október 24. 11:22
Túl gyenge a font, mintegy ötödével emeli meg a szoftverei árát a Microsoft.
Vállalat Búcsúzik a Microsoft - visszatérnek a buta telefonok?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 20. 16:18
Hiába adják el a mobil üzletágat, még egy utolsó készülékkel előrukkoltak – méghozzá nem is akármilyennel.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos