<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Microsoft negyedéves profitja 13 százalékkal csökkent.
 

Az amerikai Microsoft Corp. adózott eredménye 13 százalékkal, 16,43 milliárd dollárra csökkent a 2023-as pénzügyi év második negyedévében. A részvényarányos nyereség 2,48 dollárról, 2,20 dollárra esett. A cég a New York-i tőzsde keddi kereskedésének leállítása után arról is jelentett, hogy negyedéves bevétele 2 százalékkal, 52,75 milliárd dollárra nőtt. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 2,32 dollár lett, az adatot 0,12 dollárral csökkentették a létszámleépítéssel kapcsolatos egyszeri tételek. Elemzők nagyobb, 52,94 milliárd dolláros bevételre és  kisebb, 2,29 dolláros részvényarányos eredményre számítottak.

Bill Gates se tudja, mi történik? Fotó: MTI
Bill Gates se tudja, mi történik? Fotó: MTI

A Microsoft Intelligent Cloud divíziójának bevétele, amely magában foglalja egyebek között az Azure felhőszolgáltatását és a szerverek szoftverének kibocsátásával kapcsolatos üzleti tevékenységet, 18 százalékkal, 21,5 milliárd dollárra nőtt. Az elsősorban az Office alkalmazáscsomagot fejlesztő Productivity and Business Processes ágazat bevétele 7 százalékkal, 17 milliárd dollárra nőtt. Ebbe a divízióba tartozik a LinkedIn közösségi hálózat, amelynek 10 százalékkal nőtt a bevétele.

A More Personal Computing (amely tartalmazza a Windows operációs rendszert, az Xbox játékkonzolokat és a Surface eszközöket) bevétele 19 százalékkal, 14,2 milliárd dollárra esett. Amy Hood, a Microsoft pénzügyi vezérigazgató-helyettesének előrejelzése szerint a Microsoft bevétele a folyó negyedévben 50,5-51,5 milliárd dollár lesz, ami lényegesen elmarad az elemzői várakozások átlagában szereplő 52,42 milliárd dollártól.

A Microsoft a pénzügyi második negyedévében 9,7 milliárd dollárt térített vissza a részvényeseknek részvényvisszavásárlás és osztalékkifizetés keretében.

(MTI)
 

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Megtörténik az egyesülés, figyelnie kell a Bankholding ügyfeleinek is
Privátbankár.hu | 2023. március 29. 12:48
Április 30-án lezárul az MKB Bank és a Takarékban egyesülése, bankszünnapokat is tartanak.
Vállalat A Vörös Dior 85 éves lett
Elek Lenke | 2023. március 26. 16:23
Szegény munkáscsalád gyermekéből lett világhírű divattervező Szlava Zajcev, akinek először engedélyezték a Szovjetunióban, hogy ruhái saját nevén futhassanak.
Vállalat Elszólta magát Elon Musk - elképesztő, mennyi pénzt bukott
Privátbankár.hu | 2023. március 26. 11:57
A Twitter alkalmazottainak küldöt emailből derül ki, mennyit ér szerinte most a 44 milliárd dollárért megvett cég.
Vállalat Nem győzte meg a törvényhozókat a TikTok vezére
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 11:28
Az amerikai kongresszus csütörtökön meghallgatta Shou Zi Chew szingapúri vállalkozót, a TikTok videómegosztó applikáció elnök-vezérigazgatóját.
Vállalat Hasít a Nike
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 13:59
A Nike amerikai sportszergyártó negyedéves bevétele és részvényarányos nyeresége is magasabb lett a vártnál.
Vállalat Bele sem gondolunk, mekkora logisztikai kihívást jelent egy sajtburger kis krumplival
Privátbankár.hu | 2023. március 21. 16:52
Amikor beugrunk egy gyorsétterembe (angol nevén: Quick Service Restaurantba, azaz QSR-be), bele sem gondolunk, milyen hatalmas mennyiségű alapanyagra van szükség a zökkenőmentes és villámgyors kiszolgáláshoz, ahhoz, hogy a hamburger és a szalmakrumpli 50 másodpercen belül a tálcánkon landoljon. Az ehhez kapcsolódó logisztikai kihívásokról beszélt a Trend FM műsorában Haiman Ferenc, a Quick Service Logistics (QSL) magyarországi cégvezetője. 
Vállalat Bevásárolta magát a magyar állam a Yettelbe
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 18:22
Részvénycsereügyletet kötött az állam képviseletében eljáró Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. A tranzakció eredményeképpen a Corvinus Zrt. közvetett kisebbségi tulajdonrészt szerez a Yettel Magyarországban, közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).
Vállalat Nagy dilemmába kerültek a hazai vállalkozások
Privátbankár.hu | 2023. március 20. 11:57
A Magyar Bankholding kutatása feltérképezte a vállalkozók aktuális pénzügyi helyzetét és vállalkozásvezetéssel kapcsolatos nehézségeit.
Vállalat Bajban a román autósok, és ez a magyar autósoknak is rossz hír lehet
Privátbankár.hu | 2023. március 17. 12:33
Bajban van a legnagyobb román kgfb-biztosító.
Vállalat Hatalmasat ütött a háború a Gazpromon
Privátbankár.hu | 2023. március 17. 09:36
A cég legfrissebb jelentése brutális képet fest az eredményekről.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG