<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A japán multi képtelen volt időben prezentálni újgenerációs csipjeit, a befektetők aggódnak.

Lecsúszott új saját határidejéről a Toshiba, hogy bemutassa új hardware-egységét. A japán multinacionális vállalat-konglomerátum ezzel kiváltotta a részvényesek bizalmatlanságát. Kérdés, be tudják-e foltozni a lyukat költségvetésükben és képesek-e új technológiájukat versenyben tartani – írja a Reuters.

A csatarendbe állított vezetőség a nap folyamán vitatta meg az amerikai informatikai cég, a Western Digital 17 milliárd dolláros ajánlatát, de szemrevételezték a nemzetközi befektőcég, a Bain Capitals, valamint a tajvani Foxconn informatikai cég ajánlatait is.

Több vasat tartanak a tűzben

A Toshiba közleménye szerint a vállalat egyszerre tárgyal mindhárom céggel és egyenlőre nem zárkóznak el egyik lehetőségtől sem. Források szerint a Western Digitallal folytatott tárgyalások már a végső szakaszban vannak, a felek ugyanakkor nem jutottak közös nevezőre az amerikai vállalat jővőbeni üzletrésze felett. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a Bain Capitals újra fogalmazta úzleti ajánlatát, ezúttal 18 milliárd dollárra javítva azt.

A témában jártas vezető banki tisztviselő szerint a Toshiba valószínűleg a Western Digital ajánlata felé hajlik majd, mivel a két cég részben közös üzletei megnehezítenék más ajánlatok elfogadását. Az idő azonban sürgeti a céget:ha hamarosan nem sikerül megállapodásra jutni, a Toshiba nem kapja meg márciusban a szükséges hatósági jóváhagyásokat a pénzügyi év végéig. Enélkül pedig az előző évhez hasonló csökkenő nettó értékről kellene beszámolnia, ami a részvényesek támogatását is negatívan érintené.

A Toshiba és a Western Digital megkopott bizalma és az időhúzás pedig még nagyobb hátrányhoz vezethet a Samsung Electronics-al szemben, akik minden évben dollár milliárdokkal támogatják termékfejlesztésüket, hogy megőrizzék pozíciójukat.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Belép az űrtávközlésbe a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 20:47
A 4iG Nyrt. új megállapodást kötött az AMOS műholdrendszereket üzemeltető és fejlesztő Spacecom részvénycsomagjának megvásárlási feltételeiről az izraeli kommunikációs minisztérium (MOC) előzetes jóváhagyásának megfelelően - közölte a 4iG.
Vállalat Lakat kerül a Toyota-gyárra Szentpéterváron
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 23. 15:04
A Toyota Motor japán járműgyártó bezárja szentpétervári összeszerelő telephelyét - jelentette be az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium pénteken.
Vállalat Drámai helyzetben a legnagyobb német gázimportőr - átveszi a céget az állam
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 12:43
Állami tulajdonba veszik az Unipert, Németország első számú földgázimportőrét.
Vállalat A németek einstandolják a Rosznyeftyet is Németországban
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 16. 09:23
A Gazprom után egy újabb orosz energetikai óriásvállalat, a Rosznyeft helyi érdekeltségét is állami vagyonkezelői felügyelet alá veszik Németországban - közölték pénteken.
Vállalat Napelemes megaprojektbe szállt be a Hiventures
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 12. 10:54
A Solar Markt Csoporttal kötött stratégiai szerződést.
Vállalat Komoly lépésekre készül a K&H a fenntarthatóság miatt
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 15:49
A K&H a szeptember hónapot kiemelten a fenntarthatóságnak szenteli.
Vállalat Átadták a Bosch legújabb fejlesztőközpontját - 70 milliárdos beruházás készült el
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 12:37
Átadták a Bosch Budapest Innovációs Kampuszt, Magyarország legújabb gépjárműtechnológiai fejlesztőközpontját.
Vállalat Bolgár adatkezelő cégbe szállt be az OTP alapkezelője
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 8. 08:28
A felhalmozott nagy mennyiségű adatvagyon értelmezését és feldolgozását segítő gráfadatbázisok területén piacvezető Ontotextben szerzett részesedést az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion, jelentette be a magyar befektető. A befektetést a Portfolion a tranzakciót vezető Integral Venture Partners-szel és a Carpathian Partners-szel közösen valósította meg. A befektetők a tranzakciót követően az Ontotext nemzetközi jelenlétének, valamint értékesítési hálózatának megerősítésére fókuszálnak majd.
Vállalat A Mol is lépett: extra juttatásokat kapnak a dolgozók 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 14:44
Már szeptembertől.
Vállalat Eldőlt, az AutoWallis lesz a Renault és a Dacia hazai importőre
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 6. 08:51
Jóváhagyták a felvásárlást.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG