2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Egy két évvel ezelőtti Black Frideyhez kapcsolódó reklámjuk miatt kaptak bírságot a GVH-tól.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Extreme Digital 2015-ös Black Firdaykor hirdetett akciójának népszerűsítését vizsgálta. Az Extreme Digital kommunikációs kampányában azt ígérte a fogyasztóknak –például a „Több száz termék vár rád csak egy napon át akár 70% kedvezménnyel!”– szlogennel, hogy az akcióban nagymértékű kedvezménnyel érhetők el termékei.

A hatóság az Extreme Digital tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mert

 • reklámjaiban megjelölt kedvezmény kizárólag olyan termékeknél volt elérhető, amelyek sem átlagáruk, sem pedig a jellegük alapján nem tekinthetők tipikus termékeknek,
 • a kínált termékek mindösszekevesebb, mint 1 százaléka volt elérhető a reklámjaiban megjelölt „akár 70 százalékos kedvezménnyel”, illetve jóval kevesebb, mint 10 százaléka „akár féláron”.

A GVH gyakorlata értelmében az „akár állítások” megtévesztők, ha a promócióban elérhető termékek nem tekinthetők a vállalkozás által forgalmazott vagy a reklámban megjelölt termékkört illetően tipikus termékeknek, ésaz „akár állítással” érintett termékkör reálisan nem elérhető, azaz nem éri el a termékkínálat 10 százalékát.

A jogsértésért 20 millió forint bírságot szabott ki a GVH.

Frissítés:

A GVH büntetése után az Extreme Digitál közleményben reagált, mint írják:

"Ahogy 2015-ben úgy a holnapi Black Friday-n is lesznek 70 százalékos, sőt 77 százalékos akcióink. Két évvel ezelőtt közel ötvenezren vásároltak a Black Friday keretében, ami tavaly közel 30 százalékkal növekedett és idén is jelentős vásárlói létszámbővüléssel számolunk. Vagyis a fogyasztók tapasztalataink szerint pontosan értik, mi zajlik egy ilyen akciós napon, ahol rövid ideig valóban óriási kedvezményeket tudnak elérni” – mondta Várkonyi Balázs az Extreme Digital ügyvezető igazgatója.

  A rovat támogatója a 4iG

  LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

  Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
  Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
  Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


  Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

  Vállalat Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből
  Kormos Olga | 2024. június 12. 10:03
  Ismét ránéztünk a borászatok tavalyi évére. Mivel oly sok figyelemreméltó borászat van Magyarországon, a szegmens csak egy szeletét tudjuk felvillantani, de így is érdekes képet kapunk a 2023-as évükről. Például a két leggazdagabb magyarnak nem a borászat a legerősebb oldala. 
  Vállalat A norvégok sokallják Elon Musk juttatását, és szakszervezetet is szeretnének a Teslánál
  Privátbankár.hu | 2024. június 8. 11:48
  Norvégia vagyonalapja szombaton bejelentette, hogy a jövő héten esedékes részvényesi szavazáson Elon Musk, a Tesla vezérigazgatójának 56 milliárd dolláros fizetési csomagja ellen fog szavazni.
  Vállalat Jó hírt közölt a magyar állammal egy hitelminősítő
  Privátbankár.hu | 2024. június 6. 18:04
  Az állami tulajdonú nagyvállalat MVM Zrt. osztályzatát megerősítették.
  Vállalat Már nem csak a benzinkutakon vehetünk hot dogokat
  Privátbankár.hu | 2024. június 4. 18:28
  Aki evett már a Mol-kutakon hot dogot, az minden bizonnyal díjazni fogja, hogy mostantól már az egyik üzletlánc polcain is megvásárolhatjuk a grillkolbászokat.  
  Vállalat Zsíros biznisz Pintér Sándor bizalmasának lenni
  Privátbankár.hu | 2024. június 3. 10:56
  A Civil Biztonsági Zrt. 2023-as eredménye alapján 9 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött az őrző-védő cég. A siker titka nem is ennek a vállalkozásnak a gazdálkodása, hanem a leányvállalatok által ide utalt osztalék.
  Vállalat A választások előtti napokban kapott jó hírt Gattyán György
  Privátbankár.hu | 2024. június 3. 09:59
  Cégcsoportja egyik zászlóshajóját sikerült két évig tartó veszteség után nyereségbe kormányoznia.
  Vállalat Az MVM újabb naperőműveket vesz
  Privátbankár.hu | 2024. május 31. 16:07
   Az MVM csoport folytatja megújuló energiatermelő portfóliójának bővítését, az MVM Zrt. zöld termeléssel foglalkozó 100 százalékos leányvállalata, az MVM Zöld Generáció Zrt. további naperőműveket vásárol - közölte az MVM Energetika Zrt. pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
  Vállalat Ünneppé varázsolták a Klasszis Média partnertalálkozóját a borászatok
  Privátbankár.hu | 2024. május 31. 11:12
  Második alkalommal került sor lapcsoportunk, a Klasszis Média kiemelt ügyfeleinek szóló, vakteszt formában megvalósított borkóstolóval és borkvízzel egybekötött ügyféltalálkozónkra május 28-án, kedden az ötcsillagos Aria Hotel Budapestben. Ahol a gyönyörű, különleges miliőjű lobbyban kellemes zongoraszó fogadta az érkezőket.
  Vállalat Jól hoz a konyhára a megvásárolt Vodafone: megmutatta kártyáit a 4iG
  Privátbankár.hu | 2024. május 31. 09:11
  A cég közzétette negyedéves gyorsjelentését és éves beszámolóját.
  Vállalat Magyarországi munkaerőpiac 2024-ben: a Jooble álláskereső portál véleménye
  PR | 2024. május 30. 16:48
  A munkaerőpiac állandó változásokkal néz szemben Magyarországon is, reagálva a környező gazdasági és társadalmi hatásokra. A munkalehetőségek mennyisége és típusa, a munkaadók elvárásai és a munkavállalók igényei egyaránt fejlődnek. 
  hírlevél
  Ingatlantájoló
  Együttműködő partnerünk: 4iG