Black Friday
Makro / Külgazdaság Sokkal olcsóbb tüzelő a lakásokba: duplán fekete péntek lengyel módra 
Buksza blog | 2023. november 22. 12:44
Lengyelországban még mindig a szén az áramtermelés fő forrása és a háztartások több mint harmada is ezzel az energiahordozóval fűt. Az utóbbi adott egy ötletet az állami szénbányacégnek.
Közérdekű Nemcsak akciók, buktatók is várnak ránk a Black Friday-en 
Privátbankár.hu | 2023. november 10. 07:15
A Money.hu összegyűjtötte, mire kell figyelni a már nemcsak november utolsó péntekjén, hanem egész hónapban immár évek óta amerikai mintára zajló vásárlási őrületben.
Vásárló Vevőcsúcsot dönthet az idei Black Friday 
Márkázott tartalom | 2021. október 4. 16:19
Egyre többen terveznek a Black Friday akcióival.
Vállalat Megkongatták a vészharangot – nem lesz elég iPhone? 
Király Béla | 2021. augusztus 7. 14:13
A koronavírus-járvány egyik mellékhatása a logisztikai piacon kialakult zavaros helyzet lett, amelyet ráadásul más tényezők is sújtottak idén. Emiatt a kontinensek közötti szállítmányozás komoly fennakadásokat szenvedett el. Ennek mértéke egyre nagyobb, így a szakértők szerint már azzal fenyeget, hogy a karácsonyi nagybevásárlás startjára, a Black Fridayre nem lesz elég árucikk az amerikai és európai raktárakban.
Makro / Külgazdaság Az igazi Black Friday 
Vidacs Éva | 2020. november 21. 14:38
Valami megmagyarázhatatlan okból, Magyarországon évszaktól függetlenül időnként Black Fridayt hirdet egy-egy üzlet, noha valójában egyetlen ilyen nap van az évben. Mondjuk, hogy mikor. 
Vállalat A népharag miatt visszakozott Franciaországban az Amazon 
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 31. 17:36
Az Amazon visszavonta a fekete péntekre hangoló, leárazásokat hirdető reklámjait Franciaországban, miután a párizsi kormány tisztességtelennek nevezte a kampányt a karantén miatt bezárni kényszerülő boltokkal szemben - mondta el az amerikai vállalat egyik szóvivője.
Vásárló A Black Friday és a vásárlótípusok 
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 17. 14:40
Millió meg egy olyan tényező van a világon, ami képes befolyásolni az egyének reakcióit, ilyenek például a különböző akciók is, melyek minden emberből mást hoznak ki, ha a viselkedésmintákat tekintjük. A teljesség igénye nélkül most felsorolunk néhány vásárlótípust, hogy ki, miként kezeli a hasonló élethelyzeteket.
Vállalat 892 milliós bírságot kapott az Alza.hu a megtévesztő Black Friday-akciói miatt 
Privátbankár.hu | 2020. július 10. 08:44
A hirdetésekben elektronikai és háztartási gépeket mutogattak azzal, hogy akár 80 százalékos kedvezménnyel kaphatók, a valóságban csak ruhákra, focilabdákra vonatkozott az ilyen mértékű leárazás.
Részvény / Deviza / Áru Trump kemény feltételt kapott Kínától 
Privátbankár.hu | 2019. december 2. 11:04
A befektetői hangulat ismét javulni látszik, miután a vártnál kedvezőbb beszerzési menedzser index adatok láttak napvilágot hétfőn. A sokszor kulcskérdésnek minősített amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások kapcsán viszont felmerültek kételyek. Peking állítólag az első ütem jóváhagyását egy komoly feltételhez köti.
Részvény / Deviza / Áru Megint gyűlnek a viharfelhők a tőzsdék felett 
Privátbankár.hu | 2019. november 29. 11:18
Csütörtökön az európai piacok kisebb mínuszban zártak, ugyanakkor érződött, hogy hiányzik az amerikai iránymutatás, a tengerentúli tőzsdék ugyanis a Hálaadás miatt zárva tartottak. Pénteken viszont több rossz hír is érkezett, és eséssel indult Európában a nap.
Személyes pénzügyek 8 millió forintot tapsolt el egy magyar ember a black fridayen 
Privátbankár.hu | 2019. november 18. 07:42
Berendezett belőle egy komplett lakást.
Vállalat Nem volt minden rendben az eMag Black Friday-akciójával  
Privátbankár.hu | 2019. január 10. 12:57
A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálódik.
Vásárló Gyászos vége is lehet a fekete pénteknek – hogyan ne verjenek át? 
Privátbankár.hu | 2018. november 22. 20:15
Magyarországon egyre nagyobb siker az online kereskedelemben is hatalmas forgalmat generáló fekete pénteknek, amit nemcsak a kereskedők, hanem a csalók is igyekeznek kihasználni. Holnap hivatalosan is itt a Black Friday, így összegyűjtöttük a legfontosabb fogyasztóvédelmi tudnivalókat.
Vásárló Black Friday: lehetne még ügyesebben csinálni 
Valkai Nikoletta | 2018. november 22. 06:02
Az elmúlt években Magyarországra is begyűrűzött az Amerikában évtizedes hagyománynak számító Black Friday, azaz a fekete péntek. Az akciók nagy ünnepén az üzletek, webáruházak komoly árengedményekkel próbálják vásárlásra ösztönözni az embereket, bár meglehet, nem a legjobb eszközökkel csinálják az online és a hagyományos kereskedelem szereplői. Papp-Váry Árpádot, a Budapesti Metropolitan Egyetem marketing mesterszakának vezetőjét, a Magyar Marketing Szövetség alelnökét kérdeztük. Interjú.
Vásárló Gyújtják az akcióbombákat – négy nap múlva jön az igazi robbanás 
Privátbankár.hu | 2018. november 20. 11:37
Megugrott ugyan a webáruházak forgalma, mégis az ajándékok nagyját decemberben vesszük meg, amiben a hagyományos boltok nagyon tarolnak. A turkáló sem marad ki a Black Friday-ből.
Vásárló Jön a pénzszórás nagy ünnepe - nem akármilyen történet rejtőzik mögötte 
Kollár Dóri | 2018. november 20. 06:05
Az elmúlt években egyre inkább Magyarországon is megjelent a Black Friday, azaz a fekete péntek. Az amerikai hálaadás utáni első péntek lényegében a vásárlási őrület ünnepévé vált, ahol a kereskedők óriási forgalomra és bevételre készülhetnek fel. De honnan ered ez az elnevezés? Utánajártunk.
Vásárló Nyakunkon a Black Friday: nem árt résen lennie mindenkinek! 
Privátbankár.hu | 2018. november 19. 15:04
Hazánkban is egyre népszerűbbé válik az Amerikában a kereskedők ünnepeként is aposztrofált, a karácsonyi szezont indító kiskereskedelmi akciósorozat, a fekete péntek, vagy eredeti nevén Black Friday. Ebben a kiemelt akciózási időszakban azonban nemcsak a fogyasztóknak, de a kereskedőknek is érdemes résen lenni, mert a GVH sem nézi tétlenül az ígérgetési versenyt.
Vállalat Kamu volt az Alza 80 százalékos Black Friday-akciója 
Privátbankár.hu | 2018. november 7. 10:44
A versenyhivatal azt gyanítja, hogy nem azokra a termékekre vonatkozott a nagy arányú árleszállítás, amelyek a webáruház hirdetésében szerepeltek.
Vásárló Tévéért bunyózni? Mindjárt megint aktuális lesz 
Privátbankár.hu | 2018. november 6. 08:00
Jön a Black Friday, amikor a magyar ember is boltfosztogatóvá válik. Úgy is, hogy itthon 80-90 helyett jellemzően 30-40 százalékos kedvezmény jár csak a műszaki cikkekre.
Vásárló Jön a vásárlás ünnepe - nem sok helyen robban akkorát, mint Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2018. október 11. 16:01
Az USA-ban megjelent akció mára világszintű méreteket öltött, a magyarok meglepően érzékenyek a novemberi akciókra.
Vásárló Nem erre számítottunk: meghökkentő dolgokat vesznek a magyarok 
Privátbankár.hu | 2018. január 27. 19:15
A klasszikus okostelefonok mellett mosogatógép-tablettákat, varrógépeket, társasjátékot rendelünk interneten. Míg a régióban nálunk főleg nők vásárolnak, a legtöbb 65 év feletti a cseheknél vág bele a webshopozásba. A Mall.hu anyacége, a Mall Group összegyűjtött néhány érdekes vásárlási statisztikát.
Vállalat Óriási dobásra készül az Extreme Digital 
Privátbankár.hu | 2018. január 2. 07:39
A saját futárszolgálat indítása mellett idén megnyitják első külföldi üzletüket is.
Vásárló A fekete pénteknél és a karácsony előttinél is durvább leárazás jöhet 
Privátbankár.hu | 2017. december 3. 10:53
A vásárlás és pénzköltés új ünnepe honosodott meg Magyarországon a fekete péntekkel, de nehogy azt higgyük, ettől majd kevesebb pénzt költünk decemberben - a legnagyobb akciók pedig egyenesen karácsony után és januárban jönnek majd.
Vállalat A legrosszabbkor jött a botrány: mekkorát bukott a Mall.hu? 
Privátbankár.hu | 2017. november 29. 14:10
A Mall.hu-nál elindult hatósági eljárások híre bejárta a médiát, az időzítés pedig a lehető legrosszabb volt, hiszen a vásárlók a nyugtalanító híreket éppen a karácsonyi szezon elején, a Black Friday előtt néhány nappal olvashatták a webáruházról. A társaság most azt állítja: bár a kockázat nagy volt, végül mégsem fordultak el tőlük a vevők - a negatív hírek és a néhány napos működési korlátozás nem járt hatalmas veszteséggel. Igaz, számokat az előzetes várakozásokról és a végül bekövetkezett tényleges forgalomról nem közöltek.
Vásárló A karácsony már a múlté? Új ünnepből élnek a kereskedők 
Privátbankár.hu | 2017. november 23. 20:02
A karácsony volt eddig az év legforgalmasabb időszaka a boltok számára, ezt azonban lassan átveszi az Amerikából bekúszott Black Friday, az online vásárlás világnapja. Ma már 10-ből 9 ember ismeri az akciót - derült ki a CIB Bank reprezentatív kutatásából. A boltok számára ez a nap hozhatja az éves forgalom negyedét. De mire szórunk el több milliárd forintot egyetlen nap alatt?
Vásárló Érvágás az Amazonnak: a legrosszabbkor sztrájkolnak a dolgozók 
Privátbankár.hu | 2017. november 23. 18:24
Nem kérnek az olasz munkások a Black Fridayből.
Vállalat Megbüntették az Extreme Digitalt – mivel nem mondtak igazat? 
Privátbankár.hu | 2017. november 16. 11:57
Egy két évvel ezelőtti Black Frideyhez kapcsolódó reklámjuk miatt kaptak bírságot a GVH-tól.
Vásárló Ilyen se volt még itthon: óriási lázban égtek a magyarok  
Privátbankár.hu | 2016. november 30. 11:16
A webáruházak fele készült akciókkal a múlt heti fekete péntekre.
Vásárló Black Friday: ez így nem mehet tovább? 
Privátbankár.hu | 2016. november 26. 12:08
Tudatosabb vásárlókra lenne szükség, akik értik, hogy rajtuk kívül még legalább 100 000 ember is ugyanazt a terméket akarja ugyanabból a boltból.
Vásárló Jön a fekete péntek – hogyan vásárolj, hogy ne legyen belőle óriási bukta?  
Privátbankár.hu | 2016. november 24. 18:10
Az amerikaiak ünnepe már Magyarországra is begyűrűzött: a várakozások szerint idén akár duplájára is emelkedhet az online áruházak forgalma. De jobb óvatosnak lenni, és körültekintően vásárolni ezen a napon is!
Vásárló Drága kütyükre vágysz, de eddig nem tudtad kifizetni? Eljött a te időd! 
Privátbankár.hu | 2016. november 24. 07:47
Egyre több üzlet csatlakozik ugyan Magyarországon is a fekete péntekhez, a részt vevő hazai boltokról azonban nincs országos összesítés.
Vásárló Boltkórosak vagyunk – elképesztő pénzt szórunk el a leárazásokon 
Privátbankár.hu | 2016. november 17. 17:12
Nálunk is egyre népszerűbb az amerikai ünnep, átlagosan 27 ezer forintot szórunk el akciós termékekre.
KKV Világelső szeretne lenni a Volkswagen (Videó) 
Privátbankár.hu | 2012. november 23. 15:48
50 milliárd euróból terjeszkedik a Volkswagen, hogy 2018-ra világelső autóipari szereplő lehessen.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG