<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Minden szempontból rekord éve volt Mészáros Lőrinc zászlóshajó cégeinek, a Mészáros és Mészáros Kft.-nek, illetve az R-Kord Kft.-nek. A bővülés töretlenül folytatódott a koronavírus-járvánnyal beárnyékolt évben is. 

Megingathatatlanul stabil lábakon áll a Mészáros és Mészáros Kft. - derül ki a frissen leadott éves beszámolójából. A 2019-es 87,3 milliárdos árbevételt 112,8 milliárdra növelték, amiből a végén 15,55 milliárd forint adózott nyereség maradt. Ezt teljes egészében kifizette osztalékként a tulajdonos, sőt, még az eredménytartalékból is lecsípett egy keveset, hogy az összesen kifizetendő osztalék 15,715 milliárd forint legyen. 

Mészáros Lőrinc és barátja, Orbán Viktor a 2010-es Videoton FC - Újpest mérkőzésen a díszpáholyban, vágott verzió. Eredeti fotó: Illyés Tibor / MTI Mészáros Lőrinc és barátja, Orbán Viktor a 2010-es Videoton FC - Újpest mérkőzésen a díszpáholyban, vágott verzió. Eredeti fotó: Illyés Tibor / MTI

A Mészáros és Mészáros Kft. tulajdonosa a néhány évvel ezelőtt létrehozott Mészáros Építőipari Holding Zrt., a cégláncolat végén Mészáros Lőrinc található az Opus Global Nyrt. révén. Az építőipari holding egy másik társaság tulajdonosa is lett, a főként vasútépítéssel foglalkozó R-Kord Kft.-é. Utóbbi cég 2020-as évére sem lehet panasza a felcsúti vállalkozónak, mivel innen ki tudtak fizetni 3,473 milliárd forint osztalékot. 

Bár az R-Kord gazdálkodására sokkal inkább a stabilitás jellemző, mint a bővülés. 2020-ban az előző évivel gyakorlatilag megegyező árbevételt könyveltek el, 35,3 milliárd forintot (az előző évi 35,6 milliárd után). Ebből a végén 3,3 milliárd forint tiszta profit maradt, ami mintegy 700 millióval kevesebb a 2019-ben kimutatott 4 milliárd forintnál. 

Már jól látható, hogy a tulajdonos ebben az esetben is hozzányúlt az előző évek gazdálkodásának eredményeit tartalmazó eredménytartalék sorhoz az üzleti tervben célként meghatározott osztalék kifizetésének érdekében. Nagyjából 150 millió forinttal több osztalékot fizettek az elkönyvelt 2020-as nyereségnél. 

A Mészáros és Mészáros Kft., valamint az R-Kord Kft. osztaléka a tulajdonos, Mészáros Építőipari Holding Zrt.-be folyik be, ezért érdekes megnézni ennek a társaságnak a beszámolóját is. A leadott dokumentumokból kiderült, az osztalék nem ezt a Zrt.-t gyarapította, mivel a holdingtársaság 19,4 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a közgyűlésen. 

Itt érdemes megjegyezni, hogy meglehetősen pikáns helyzet alakult ki, mivel 2019-ben - a járvány és válság előtti utolsó békeévben - ennél jóval kevesebb, 15,8 milliárdos osztalékot tudott a holding kifizetni. A 2020-as év gazdasági nehézségei láthatóan nem akasztották meg a gyarapodó Mészáros-birodalom szekerét. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Magyarország élen jár a GDPR-bírságok kiszabásában
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 15:44
Egy most publikált felmérés szerint közel hétszeresére nőtt a GDPR-bírságok mértéke a tavalyi évhez képest.
Vállalat Ilyen volt a CES egy budapesti kockázati tőkealap-kezelő szemével
Natív tartalom | 2022. január 27. 14:52
A magyar-amerikai hibrid üzleti modelljéről ismert kockázati tőkealap-kezelő, a Vespucci Partners négy vezetője, valamint három portfóliócégük – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – is részt vett idén a CES-en, a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvényén Las Vegasban, ahol a legmodernebb technológiák és a globális innovációs trendek mellett a világ legismertebb márkáinak képviselőivel és potenciális befektetőkkel is találkoztak. Az utat az Input Program és Express Innovation Agency hozta tető alá.
Vállalat Brutális negyedévet zárt a Samsung
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 13:33
Megugrott a negyedéves profit és rekordnagy lett a bevétel is.
Vállalat Ki nem találná, mi lesz márciustól a Telenor neve
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 11:33
Bejelentették, mi lesz a cég új neve márciustól. Magyarországon kívül Szerbiában és Bulgáriában is megtörténik a váltás. A szerződéseket és szolgáltatásokat semmilyen formában nem érinti a változás.
Vállalat A taxisok már kifele jönnek a válságból
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 08:21
Felfutóban a kereslet, újra növekszik a taxizó egyéni vállalkozók száma.
Vállalat Íme, a világ 500 legértékesebb márkája - az első helyezett 355 milliárd dollárt ér
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 13:21
Nagy mozgások nem voltak a top 10-ben, a legnagyobb növekedést a TikTok tudta összehozni. Tarolnak az amerikai és kínai cégek.
Vállalat Mi lesz az idei béremeléssel? Cégek mondták el terveiket
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 13:01
Tízből hét cégnél emelték a fizetéseket 2021-ben és ugyanekkora azoknak a vállalatoknak aránya is, ahol ez idén kilátásban van.
Vállalat Német világcég száll be a 4iG-be
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 19:43
Végleges megállapodást kötött Jászai Gellért befektetési társasága a KZF Vagyonkezelő Kft., a 4iG Nyrt., valamint a Rheinmetall AG. A német világcég részvényvásárlással és tőkeemeléssel 25,12 százalékos tulajdont szerez a 4iG Nyrt.-ben, amellyel a magyar informatikai és távközlési cégcsoport legnagyobb nemzetközi befektetője lesz.
Vállalat 37 milliós bírságot kapott a Generali
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 10:29
Több hiányosságot is feltárt az MNB.
Vállalat Élet a Nagykörúton túl: együttműködik az Mfor.hu és az Ugytudjuk.hu
Privátbankár.hu | 2022. január 24. 19:01
A megállapodás nem titkolt célja annak bemutatása, hogy a „Nagykörúton” is túl van élet.
hírlevél
Ingatlantájoló