3p

Szép kis növekedést jelentett a vállalat. 

A Waberer's International Nyrt. 196,7 millió euró árbevételt ért el az első negyedévben, ami 11,3 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, az EBIT (kamat- és adófizetés előtti eredmény) 11,2 millió euróról 8,5 millió euróra csökkent - tette közzé negyedéves számait a szállítmányozó társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a negyedéves nettó eredmény a bázisidőszaki 10,4 millió euróról 1,1 millió euróra esett vissza, részben a pénzügyi soron elkönyvelt 5,7 millió eurós veszteség miatt.

Hogy alakult a cég eredménye?
Hogy alakult a cég eredménye?
Fotó: Waberer's

Mi kellett a rekorderedményhez?

Tóth Szabolcs gazdasági és stratégiai vezérigazgató-helyettes az eredményeket bemutató szerdai sajtótájékoztatón elmondta: a rekord negyedéves árbevételhez hozzájárult, hogy a kedvezőtlen európai konjunktúra ellenére a társaság mind a három üzletága növekedni tudott, és a korábbi negyedévek átlaga felett alakult a forgalom.

A társaság negyedéves számaira pozitív hatással volt a 2023-ban bejelentett és 2024 első hónapjaiban lezárt két akvizíció: a vasúti logisztikában meghatározó szereplő PSP (Petrolsped) csoport, valamint a szerbiai MDI disztribúciós társaság többségi részesedésének megvásárlása - jelezte.

A nemzetközi fuvarozási szegmens (ITS) árbevétele 6,4 százalékkal 118,4 millió euróra nőtt, míg az EBIT 2 millió euró veszteség lett az előző évi 1,8 millió euró nyereség után. A PSP konszolidációs körbe bevonása 0,3 millió euróval javította a szegmens EBIT teljesítményét.

A szerződéses logisztikai szegmens (RCL) negyedéves árbevétele 16,9 százalékkal 58,5 millió euróra emelkedett. A szegmens EBIT-je sikeres ügyfélakvizíciók hatására 14,8 százalékkal 4,6 millió euróra nőtt.

A biztosítási szegmens 5,9 millió euró rekord EBIT-tel zárta a negyedévet, 9,5 százalékos növekedés mellett, míg az árbevétel 21,4 százalékkal 23 millió euróra nőtt. A javuló profitabilitás a magas befektetési eredményeknek köszönhető, illetve a biztosítási ügyfélportfólió is 15 százalékkal nőtt az elmúlt egy évben - tájékoztatott Tóth Szabolcs.

Az első negyedéves eredmények után a menedzsment nem változtatott az év elején publikált eredményvárakozásain: az újonnan megvásárolt cégek tulajdonarányos árbevételét is beleszámítva közel 800 millió eurós árbevétellel és 40 millió eurót meghaladó EBIT-tel számol 2024-ben, részben a várhatóan erősebb második félévi teljesítmény alapján.

Nyáron átadják az ecseri raktárt

Tóth Szabolcs az idei év stratégiai mérföldkövei között említette az ecseri raktár idén nyárra tervezett átadását, amelynek eredményhatása már a harmadik negyedévtől jelentkezhet. A két lezárt akvizícióval együtt ezek a stratégiai projektek éves szinten 4-5 millió euróval növelhetik az EBIT-et. A debreceni raktárbázis tervezése elindult, ennek befejezése 2025-re várható - mondta.

A 2027-ig szóló stratégiai célokról szólva a vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy szerződéses logisztikai szolgáltatásoknál a régiós fókusz kerül előtérbe, a magasabb hozzáadott értékű e-kereskedelmi és in-house szolgáltatások, valamint saját raktárkapacitások fejlesztésével, míg a nemzetközi fuvarozási szegmensben a közúti fuvarozás felől a multimodális szolgáltatások felé mozdulnának. A biztosítási üzletágban pedig a termékportfólió további diverzifikációját és felvásárlást is terveznek.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Váratlanul csődöt jelentett egy amerikai elektromosautó-gyártó
Privátbankár.hu | 2024. június 18. 13:24
A Fisker alig egy évvel ezelőtt dobta piacra első modelljét.
Vállalat Jól ment az INA-nak, lett is nagy osztalék
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 17:10
Az INA horvát olajipari vállalat pénteki közgyűlésén 240 millió euró (95,6 milliárd forint) osztalék kifizetéséről döntött, ez részvényenként 24 euró (9564 forint).
Vállalat Újabb jó hírt kapott Mészáros Lőrinc
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 10:02
Az OPUS Global Nyrt. jelentős hatékonyságjavulásának eredményeként rekord profitot ért el 2024 első három hónapjában. A nehéz külső körülmények mellett így ismét megmutatkozott a szinergiák kihasználásának a fontossága.
Vállalat Amíg Ön aludt, Elon Musk keresett 16 ezer milliárd forintot
Privátbankár.hu | 2024. június 14. 06:41
Megszavazták a részvényesek Musk kompenzációs csomagját.
Vállalat A Liberty csehországi kohója csődöt jelentett, nem csak Dunaújvárosban vannak gondok
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 16:14
Az indiai tulajdonú acélvállalat súlyosan eladósodott Liberty Ostrava kohója csődeljárásba menekült -  jelentette a cseh média csütörtökön. Az acélipar árrései meredeken estek. A céget eladják.
Vállalat Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből
Kormos Olga | 2024. június 12. 10:03
Ismét ránéztünk a borászatok tavalyi évére. Mivel oly sok figyelemreméltó borászat van Magyarországon, a szegmens csak egy szeletét tudjuk felvillantani, de így is érdekes képet kapunk a 2023-as évükről. Például a két leggazdagabb magyarnak nem a borászat a legerősebb oldala. 
Vállalat A norvégok sokallják Elon Musk juttatását, és szakszervezetet is szeretnének a Teslánál
Privátbankár.hu | 2024. június 8. 11:48
Norvégia vagyonalapja szombaton bejelentette, hogy a jövő héten esedékes részvényesi szavazáson Elon Musk, a Tesla vezérigazgatójának 56 milliárd dolláros fizetési csomagja ellen fog szavazni.
Vállalat Jó hírt közölt a magyar állammal egy hitelminősítő
Privátbankár.hu | 2024. június 6. 18:04
Az állami tulajdonú nagyvállalat MVM Zrt. osztályzatát megerősítették.
Vállalat Már nem csak a benzinkutakon vehetünk hot dogokat
Privátbankár.hu | 2024. június 4. 18:28
Aki evett már a Mol-kutakon hot dogot, az minden bizonnyal díjazni fogja, hogy mostantól már az egyik üzletlánc polcain is megvásárolhatjuk a grillkolbászokat.  
Vállalat Zsíros biznisz Pintér Sándor bizalmasának lenni
Privátbankár.hu | 2024. június 3. 10:56
A Civil Biztonsági Zrt. 2023-as eredménye alapján 9 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött az őrző-védő cég. A siker titka nem is ennek a vállalkozásnak a gazdálkodása, hanem a leányvállalatok által ide utalt osztalék.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG