Waberer's
Vállalat Nincs ok a panaszra: jól ment a Waberer's 
Privátbankár.hu | 2024. május 16. 16:37
Szép kis növekedést jelentett a vállalat. 
Részvény / Deviza / Áru Kilőtt a Telekom és az Opus, trendforduló a magyar kötvényalapoknál? 
Eidenpenz József | 2024. május 16. 12:30
Az európai tőzsdéken nem jó a hangulat, amit néhány rosszul sikerült gyorsjelentéssel magyaráznak. A forint tartja erejét, közeleg az OTP-osztalék napja, jelentett a Telekom és a Waberer’s. A kötvényalapokból ezúttal áramlik ki a tőke, megugrott a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru 394-nél az euró, az európai autógyártás a tét 
Eidenpenz József | 2024. április 15. 12:41
A pénteki csúnya eséseket kiheverte a részvénypiac és főleg pluszokat láthatunk, az olaj meglepő módon esik, a forint viszont tovább gyengül. A német-kínai tárgyalások legfőbb tétje az autógyártás jövője. Megemelték a Waberer’s célárát, vegyes eladási számokat tett közzé az AutoWallis.
Vállalat Emelt osztalékot fizet a Waberer’s  
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:34
Egy rekord év után.
Vállalat Bevásárolt a Waberer's a szomszédban, további növekedést alapoznának meg 
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 10:08
A szerb piac meghatározó szereplőjében szerzett többségi részesedést a magyar logisztikai óriás.
Vállalat Rásütött a nap a Waberer’s kamionjaira 
Privátbankár.hu | 2024. március 22. 10:06
A logisztikai szolgáltató 711 millió eurós árbevétel mellett közel 96 millió euróra növelte EBITDA és 43 millió euróra EBIT (üzemi) eredményét. Rekordévet zárt, és nagyobb osztalékot is fizet.
Vállalat A Mol megveszi a Waberer's-csoport 15 százalékát 
Privátbankár.hu | 2023. december 5. 12:12
A Mol a Waberer's 15 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról írt alá megállapodást az Indotek Grouppal.
Részvény / Deviza / Áru Majdnem csúcsot döntött a BUX, teljesen új szolgáltatást indít a Disney 
Eidenpenz József | 2023. november 16. 12:00
Ma inkább esnek a részvénypiacok, de tegnap pár pont hiányzott csak az új BUX-rekordhoz. A forint erősödik, a bitcoin drágul. Megőrülnek egy kriptovalutáért, amely tavaly senkinek sem kellett. Tartósan magasan maradhat a magyar infláció egy nemzetközi szervezet szerint.
Vállalat Nem csökken a Waberer's étvágya, vett egy újabb céget 
Privátbankár.hu | 2023. november 10. 15:51
Többségi tulajdont szerzett a Petrolsped Kft.-ben.
Részvény / Deviza / Áru Duplázott a Magyar Telekom, a 378-at súrolta az euró 
Eidenpenz József | 2023. november 7. 12:03
A részvénypiacok lendülete egyelőre kifulladni látszik, de bőven jönnek még hírek a héten. Magyarországon a négy legnagyobb tőzsdei cég pár napon belül jelent, ráadásul a forintot befolyásoló fontos adat is érkezik. Izgalmas Tesla-hírek jöttek, fontos szinteket ostromolnak a kriptovaluták.
Részvény / Deviza / Áru Piszkosul olcsó részvények vannak Budapesten? 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 14. 16:02
A gyorsjelentések nyomán frissítik a magyar cégekre vonatkozó céláraikat és ajánlásaikat az elemzők, van olyan, amelynél 71 százalékos a felértékelődési potenciál. Olcsók tehát a közepes nagyságú magyar cégek tőzsdei részvényei? Lemaradtak a nagyoktól?
Részvény / Deviza / Áru Rekorderedmény jöhet az OTP-től, menekülnek az egyik kriptotőzsdéről 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 8. 12:38
Jó eredményt várnak az OTP-től az elemzők, így ma is a bankpapírnak köszönhető a tőzsdeindexünk felülteljesítése. A Waberer’s rekordszámokat közölt, az egyik brókercég célára 89 százalékkal magasabb az aktuális árfolyamnál. Gödörben az olasz bankszektor egy új különadó miatt. Bajban lehet egy távol-keleti kriptotőzsde.
Vállalat Volt ok az örömre a Waberer’s háza táján 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 7. 19:44
A cég jó negyedévet zárt.
Vállalat Erősen indította az évet a Waberer’s International 
Privátbankár.hu | 2023. május 8. 17:55
Az első negyedévben a Waberer’s International EBIT eredménye közel két és félszeresére ugrott az árbevétel 11 százalékos növekedése mellett. A csoport eredményének növekedéséhez legjobban a nemzetközi fuvarozási, valamint a biztosítási szegmens járult hozzá. A magyar tőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat arra számít, hogy EBIT eredménye a tavalyi rekordot meghaladóan 33 millió euró fölött alakulhat 2023-ban.
Makro / Külgazdaság Örülhet, akinek van Waberer’s részvénye 
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 18:43
Tőzsdei bevezetése óta a legmagasabb EBIT eredményét és EBIT margin szintjét érte el a Waberer’s International, miután 14,1 százalékkal bővülő árbevétellel zárta a 2022-es évet. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat 675,9 millió eurós árbevétel mellett 33,3 millió eurós EBIT-et mutatott fel, így a menedzsment részvényenként 100 forintos osztalék kifizetését javasolja az éves közgyűlésen.
Részvény / Deviza / Áru Tényleg a gáz miatt gyenge a forint? Jó eredmények után esik a Mol 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 5. 12:37
Rekordnagyságú, de az elemzői várakozásokat felül nem múló eredményt ért el a Mol, a részvény esik, de az OTP szépen drágul. Stabil a forint és az olaj, stagnálnak az európai részvényindexek a mai fontos amerikai makroadat előtt. A forint csak lazán követi az energiaárakat. Az Instagram újabb lépést tesz a blokkláncok felé.
Részvény / Deviza / Áru Drasztikus kamatemelés után is senyved a forint, de van rá magyarázat 
Eidenpenz József | 2022. július 7. 13:06
Hatalmasat emelt reggel az egyhetes kamaton az MNB, hogy a forintot megtámogassa, de egyelőre kevés eredménnyel. A piacon azt találgatják, mivel állítható meg a forint értékvesztése. A részvénypiaci hangulat jó, de a BUX alulteljesítő, két nagy papírunk is stagnál.
Részvény / Deviza / Áru Megemberelte magát az OTP, megint felülről kerülgeti a 400-at az euró 
Eidenpenz József | 2022. július 4. 12:10
Az európai tőzsdék kellemes pluszban állnak, a BUX-ot mozgató papírok közül az OTP emelkedik ki, a forint azonban megint gyenge. Ajánlat hírére száguld a Waberer’s. Az olajat több tényező is drágíthatja, de legfőképpen az, hogy a szaúdiak nem növelik a termelést.
Részvény / Deviza / Áru Önként fizet adót a világ leggazdagabb embere, kellemes meglepetés jött a Richtertől is 
Eidenpenz József | 2021. november 8. 11:46
Az európai tőzsdék stagnálnak, de a BUX ismét esik, pedig már a harmadik erős gyorsjelentés érkezett, ezúttal a Richtertől. Elon Musk megszavaztatta híveit arról, adjon-e el részvényeket és ezzel fizessen-e adót. Az ether újabb csúcsot állított be, a bitcoin sincs tőle távol, az egész kriptodeviza-piac összértéke egyre nagyobb és nagyobb.
Vállalat Nőtt a Waberer's nyeresége 
MTI | 2021. augusztus 7. 09:57
A Waberer's International Nyrt. 2021 második negyedévében 150,3 millió euró árbevételt ért el, ami 29,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, a nettó eredménye 6,1 millió euró lett, szemben a tavalyi második negyedév 11,5 millió eurós veszteségével - közölte a szállítmányozó társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Részvény / Deviza / Áru Gyorsan felálltak a piacok a hétfői nagy pofon után 
Király Béla | 2020. december 22. 12:38
Európa-szerte súlyos mínuszokkal indult a hét, de úgy tűnik, a befektetők keddre megnyugodtak, hiszen mindenütt számottevő emelkedést láthatunk.
Vállalat Waberer György visszatér a Waberer's-hez 
Privátbankár.hu | 2020. december 22. 08:24
Értékesített a Waberer’s International Nyrt. részvényeire vonatkozó vételi opciós jogából 41,00 százalékot az Indotek Group. Hazai pénzügyi szolgáltató bevonásával elvégzett pályáztatási folyamat eredményeként az MHB Optimum Zrt. 21,00, a High Yield Zrt. pedig 20,00 százalékot vásárolhat a csomagból. Ezzel párhuzamosan saját részesedését is növelheti a tőzsdén jegyzett társaságban a befektetéskezelő cégcsoport, mégpedig 6,99 százalékkal, 30,99 százalékra.
Vállalat A Waberer's is az Indotek csoport érdekeltsége lett 
MTI | 2020. október 19. 08:37
A Mid Europa Partners megállapodást kötött a Trevelin Holding Zrt.-vel, az Indotek csoport tagjával a Waberer's International Nyrt. részvényei 24 százalékának eladásáról, valamint arról, hogy vételi opciót biztosít az Indotek számára a fennmaradó 47,99 százalékos tulajdonrészének megvásárlására - közölték hétfőn.
Vállalat Mi lesz a Waberers sorsa, eladják a céget? 
Privátbankár.hu | 2020. július 29. 12:03
A napokban felröppent pletykák szerint a Waberer’s tulajdonosa túladna a logisztikai vállalaton. A társaság közleményben reagált ezekre az értesülésekre.
Vállalat Újabb cégekhez szállt ki a Honvédség - köztük a Waberer's és a Globus 
Privátbankár.hu | 2020. április 3. 10:46
Csütörtöktől már összesen 93 hazai cégnél vannak jelen a honvédelmi irányító törzsek a járványhelyzet miatt.
Részvény / Deviza / Áru Gyorsjelentések lázában ég a magyar tőzsde 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 8. 18:50
A Magyar Telekom enyhén pozitív meglepetéssel szolgált jelentésében az elemzők szerint, ezt ma a tőzsde is honorálta. A Waberer’s annak ellenére tudott emelkedni, hogy negyedéves eredményét két szakember is rossznak minősítette. Az egyik ugyanakkor pozitív a jövővel kapcsolatban, és nem kevesebb, mint 45 százalékos emelkedést vár a részvénytől.
Részvény / Deviza / Áru Az Uber az IPO-k állatorvosi lova, vagy ez lesz a Facebook kettő? 
Eidenpenz József | 2019. május 14. 19:05
Az Uber nyilvános részvénykibocsátását két nap meredek zuhanás követte, a befektetők egy része a fő szervező befektetési bankot hibáztatja. Az utóbbi negyed évszázad legnagyobb bukása volt eddig az akció. De nyilván pechjük is volt, mivel a vámvita éppen a tőzsdei bevezetésre durvult el.
Részvény / Deviza / Áru Elszállt az OTP, zuhan az aranyár 
Fellegi Tamás | 2019. április 11. 18:59
Nagy emelkedéssel új örökös csúcsra ért az OTP, magával húzva a BUX-ot is. A Richter is jól teljesített, nem úgy a Waberer’s. 1300 dollár alá esett az arany.
Részvény / Deviza / Áru Nevet vált a Waberer’s, kritikus szinten a forint 
Fellegi Tamás | 2019. március 28. 11:29
Kiadós zuhanás után megpihent a forint egy nagy szinten, ha ennél érdemben gyengébb lenne, már visszaállna tavalyi második félévi szomorú, tartósan gyenge állapot. A Waberer’s névadója visszavonja a névhasználatot, a cégnek 3 éve van új nevet találni. Drágul az OTP, szárnyal az AKKO.
Részvény / Deviza / Áru Nem véletlenül omlott össze a Waberer’s, mélyben az egyesülés előtti Mészáros-cégek 
Fellegi Tamás | 2019. március 20. 11:05
Most kiderült, hogy indokolt volt a Waberer’s részvényeinek hatalmas értékvesztése: a cég masszívan veszteséges lett. Az Opus és Konzum papírok másfél éves mélyponton a közelgő egyesülés előtt, drágán adott el saját részvényt a 4iG. Továbbra is bivalyerős a forint.
Részvény / Deviza / Áru Kitört a forint, nem omlott össze a Boeing 
Fellegi Tamás | 2019. március 13. 11:44
Áttörte a forint a fontos szintet, megnyílhat a tér a nagy erősödés előtt. Az angol font nem tudja, hogy reagáljon a Brexit-káoszra, az amerikai részvények emelkedtek, a Boeing persze esett, de nem olyan sokat, mint várták az etióp repülőbaleset után. Drágul az OTP, gyengül a Richter, öszeszedte magát a Waberer's.
Részvény / Deviza / Áru Roham a fejlett európai országok kötvényeiért 
Fellegi Tamás | 2019. március 8. 19:12
Nulla felé tart a fejlett európai országok államkötvényeinek kamata, erősödik a forint, estek a Mészáros-részvények, gyengélkednek az amerikai tőzsdék.
Részvény / Deviza / Áru Drágultak a Mészáros-részvények, új mélyponton a Waberer’s 
Privátbankár.hu | 2019. március 6. 18:57
A BUX nagyot emelkedett az OTP-nek és a Molnak köszönhetően, de az Opusnak és a Konzumnak is jó napja volt. A Waberer’s már a harmadát sem éri kibocsátási árának.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, újabb mélységben a Waberer’s 
Fellegi Tamás | 2019. március 5. 10:48
Újra nekiveselkedik a forint, hogy megostromolja a 315-ös eurónkénti szintet, eközben tovább esik az arany. Bekerülhet az AutoWallis a BUX indexbe, új csúcson az OTP, emelkedik a Mol és a Richter, a Waberer’s ára viszont tovább hanyatlik.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett az arany, erős a forint 
Fellegi Tamás | 2019. február 28. 11:10
Tegnap hirtelen nagyot zuhant az aranyár, igaz, most már kapaszkodik vissza. A tegnapi forinterősödés ma is kitart, esik az OTP és az AutoWallis. Mára magához tért valamelyest a Waberer's, amely tegnapra tőzsdei szereplésének kezdete óta a harmadára esett.
Részvény / Deviza / Áru Még egy kis forinterősödés, és visszajutunk a 4 évig megszokott szintre 
Fellegi Tamás | 2019. február 26. 10:35
Stabilizálódott a forint árfolyama az utóbbi napokban, nem messze a nagyon fontos szinttől. További AKKO (Plotinus) részvényeket vett a fő tulajdonos, így érthető az elmúlt napok hullámvasútja a papírban.
Részvény / Deviza / Áru Andy Vajna nélkül összeomlik egykori cége 
Fellegi Tamás | 2019. február 15. 11:12
Zuhan az Est Media, miután az önmagában semmit nem érő cégben Andy Vajna részesedése jelentette a reményt. Korrigál a Waberer’s a nagy mélység után, erősödik a forint, idei csúcson az olajár. Az amerikai tőzsdéken ismét egy tankönyvi napot láthattunk tegnap.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott a Waberer’s, ma is erőtől duzzad a forint 
Fellegi Tamás | 2019. február 13. 10:56
Míg sok értéktelen cég papírja száguld, a Waberer’s szomorú történet lett a pesti tőzsdén: újabb mélypontra került, bevezetési árának 63 százalékát vesztette el. Esik az OTP és a Richter, emelkedik viszont a Telekom. A forint ma is lendületet vett, bízunk az erősödés folytatásában.
Vállalat 50 millió eurót követel kartellező kamiongyártóktól a Waberer's 
Privátbankár.hu | 2019. február 5. 10:22
2017 nyarán indították meg a pert, mert a gyártók összehangolt túlárazásokkal kárt okoztak a vállalatnak.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az Apple, összeomlott a Waberer’s 
Fellegi Tamás | 2018. november 12. 19:05
Nyoma sem maradt a reggeli jó hangulatnak a részvénypiacokon: nagyot esett a Mol, a kamioncég viszont 9 százalékot vesztett értékéből. Szabadesésben az Apple, ugyancsak zuhan a General Electric és az Amazon, mindez lerántja az amerikai indexeket is.
Részvény / Deviza / Áru Éves csúcson a dollár, megbicsaklott a Waberer’s 
Fellegi Tamás | 2018. november 12. 11:13
Az utóbbi időben amúgy is jó formában lévő dollár most nagyot erősödött és idei csúcsra ért az euróval szemben. Emelkedik az OTP, zuhan a Waberer's.
Részvény / Deviza / Áru Jókorát esett az olajár, követte a Mol 
Fellegi Tamás | 2018. november 6. 19:31
Masszívan eső trendbe került az olaj, szűk négy hét alatt 15 százalékkal lett olcsóbb. A BÉT-en a Mol esett közel két százalékot, a Richter is lejjebb került, és kifejezetten rosszul néz ki a Waberer’s áralakulása. Amerikában szerény emelkedés zajlik, miközben zajlik a parlamenti, ottani nevén kongresszusi választás.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, nehéz helyzetben a Waberer’s 
Fellegi Tamás | 2018. október 3. 10:25
Reggel nagy lendülettel indult meg a forint, miután hosszú ideje egy helyben topogott. Szárnyal az OTP és a Richter, a Waberer’s viszont nem tud eltávolodni mélypontjától, és most már a gyengélkedés indoka is megvan. Továbbra is csúcsközelben az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Magasban az olajár, esik a Waberer’s 
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 24. 11:20
Három éves csúcsa közelébe emelkedett a Brent típusú olaj ára, az amerikai WTI kissé lemaradva követi. A tőzsdeindexek Ázsiában nagyobb, Európában kisebb mértékben esnek, nálunk a Waberer’s gyengélkedik, átmeneti volt az ár felpattanása.
Részvény / Deviza / Áru Megint hanyatlik a Waberer’s, újabb deviza kezdett zuhanásba 
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 6. 10:50
Úgy tűnik, csak egy heves felpattanás volt a kamioncég árában, emelkedésének felét visszaadta. Komoly esés volt a Nasdaqon, Ázsiában is hanyatlott az indexek egy része. Jókorát estek a feltörekvő piaci devizák, ezúttal a dél-afrikai rand vezetésével.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint, szárnyal a Waberer’s 
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 4. 11:01
A forint árfolyama ma délelőtt a július eleji mélypont óta leggyengébb értékére került, miközben a lengyel zloty jól tartja magát. Folytatja hegymenetét a Waberer’s, de a Mol is nagyot ugrik ma, gyengélkedik viszont a Konzum.
Részvény / Deviza / Áru Lekókadt a tőzsde, de a Waberer’s megbokrosodott 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 3. 19:05
Úgy tűnik, a bevezetése óta felére eső Waberer’s megmozgatta a befektetők fantáziáját, széttépték a papírt, miközben a Richter és az OTP esett.
Részvény / Deviza / Áru Egy év alatt összeomlott a Waberer’s 
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 29. 11:02
Bevezetése óta kevesebb, mint a felére esett a szállítmányozási cég árfolyama, miközben az üres Est Media szárnyalt. A világ két legnagyobb cége, az Apple és az Amazon közben új csúcson. Gyengült a dollár, stagnál a forint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG