<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Waberer's
Makro / Külgazdaság Örülhet, akinek van Waberer’s részvénye
Privátbankár.hu | 2023. március 27. 18:43
Tőzsdei bevezetése óta a legmagasabb EBIT eredményét és EBIT margin szintjét érte el a Waberer’s International, miután 14,1 százalékkal bővülő árbevétellel zárta a 2022-es évet. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat 675,9 millió eurós árbevétel mellett 33,3 millió eurós EBIT-et mutatott fel, így a menedzsment részvényenként 100 forintos osztalék kifizetését javasolja az éves közgyűlésen.
Részvény / Deviza / Áru Tényleg a gáz miatt gyenge a forint? Jó eredmények után esik a Mol
Eidenpenz József | 2022. augusztus 5. 12:37
Rekordnagyságú, de az elemzői várakozásokat felül nem múló eredményt ért el a Mol, a részvény esik, de az OTP szépen drágul. Stabil a forint és az olaj, stagnálnak az európai részvényindexek a mai fontos amerikai makroadat előtt. A forint csak lazán követi az energiaárakat. Az Instagram újabb lépést tesz a blokkláncok felé.
Részvény / Deviza / Áru Drasztikus kamatemelés után is senyved a forint, de van rá magyarázat
Eidenpenz József | 2022. július 7. 13:06
Hatalmasat emelt reggel az egyhetes kamaton az MNB, hogy a forintot megtámogassa, de egyelőre kevés eredménnyel. A piacon azt találgatják, mivel állítható meg a forint értékvesztése. A részvénypiaci hangulat jó, de a BUX alulteljesítő, két nagy papírunk is stagnál.
Részvény / Deviza / Áru Megemberelte magát az OTP, megint felülről kerülgeti a 400-at az euró
Eidenpenz József | 2022. július 4. 12:10
Az európai tőzsdék kellemes pluszban állnak, a BUX-ot mozgató papírok közül az OTP emelkedik ki, a forint azonban megint gyenge. Ajánlat hírére száguld a Waberer’s. Az olajat több tényező is drágíthatja, de legfőképpen az, hogy a szaúdiak nem növelik a termelést.
Részvény / Deviza / Áru Önként fizet adót a világ leggazdagabb embere, kellemes meglepetés jött a Richtertől is
Eidenpenz József | 2021. november 8. 11:46
Az európai tőzsdék stagnálnak, de a BUX ismét esik, pedig már a harmadik erős gyorsjelentés érkezett, ezúttal a Richtertől. Elon Musk megszavaztatta híveit arról, adjon-e el részvényeket és ezzel fizessen-e adót. Az ether újabb csúcsot állított be, a bitcoin sincs tőle távol, az egész kriptodeviza-piac összértéke egyre nagyobb és nagyobb.
Vállalat Nőtt a Waberer's nyeresége
MTI | 2021. augusztus 7. 09:57
A Waberer's International Nyrt. 2021 második negyedévében 150,3 millió euró árbevételt ért el, ami 29,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, a nettó eredménye 6,1 millió euró lett, szemben a tavalyi második negyedév 11,5 millió eurós veszteségével - közölte a szállítmányozó társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Részvény / Deviza / Áru Gyorsan felálltak a piacok a hétfői nagy pofon után
Király Béla | 2020. december 22. 12:38
Európa-szerte súlyos mínuszokkal indult a hét, de úgy tűnik, a befektetők keddre megnyugodtak, hiszen mindenütt számottevő emelkedést láthatunk.
Vállalat Waberer György visszatér a Waberer's-hez
Privátbankár.hu | 2020. december 22. 08:24
Értékesített a Waberer’s International Nyrt. részvényeire vonatkozó vételi opciós jogából 41,00 százalékot az Indotek Group. Hazai pénzügyi szolgáltató bevonásával elvégzett pályáztatási folyamat eredményeként az MHB Optimum Zrt. 21,00, a High Yield Zrt. pedig 20,00 százalékot vásárolhat a csomagból. Ezzel párhuzamosan saját részesedését is növelheti a tőzsdén jegyzett társaságban a befektetéskezelő cégcsoport, mégpedig 6,99 százalékkal, 30,99 százalékra.
Vállalat A Waberer's is az Indotek csoport érdekeltsége lett
MTI | 2020. október 19. 08:37
A Mid Europa Partners megállapodást kötött a Trevelin Holding Zrt.-vel, az Indotek csoport tagjával a Waberer's International Nyrt. részvényei 24 százalékának eladásáról, valamint arról, hogy vételi opciót biztosít az Indotek számára a fennmaradó 47,99 százalékos tulajdonrészének megvásárlására - közölték hétfőn.
Vállalat Mi lesz a Waberers sorsa, eladják a céget?
Privátbankár.hu | 2020. július 29. 12:03
A napokban felröppent pletykák szerint a Waberer’s tulajdonosa túladna a logisztikai vállalaton. A társaság közleményben reagált ezekre az értesülésekre.
Vállalat Újabb cégekhez szállt ki a Honvédség - köztük a Waberer's és a Globus
Privátbankár.hu | 2020. április 3. 10:46
Csütörtöktől már összesen 93 hazai cégnél vannak jelen a honvédelmi irányító törzsek a járványhelyzet miatt.
Részvény / Deviza / Áru Gyorsjelentések lázában ég a magyar tőzsde
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 8. 18:50
A Magyar Telekom enyhén pozitív meglepetéssel szolgált jelentésében az elemzők szerint, ezt ma a tőzsde is honorálta. A Waberer’s annak ellenére tudott emelkedni, hogy negyedéves eredményét két szakember is rossznak minősítette. Az egyik ugyanakkor pozitív a jövővel kapcsolatban, és nem kevesebb, mint 45 százalékos emelkedést vár a részvénytől.
Részvény / Deviza / Áru Az Uber az IPO-k állatorvosi lova, vagy ez lesz a Facebook kettő?
Eidenpenz József | 2019. május 14. 19:05
Az Uber nyilvános részvénykibocsátását két nap meredek zuhanás követte, a befektetők egy része a fő szervező befektetési bankot hibáztatja. Az utóbbi negyed évszázad legnagyobb bukása volt eddig az akció. De nyilván pechjük is volt, mivel a vámvita éppen a tőzsdei bevezetésre durvult el.
Részvény / Deviza / Áru Elszállt az OTP, zuhan az aranyár
Fellegi Tamás | 2019. április 11. 18:59
Nagy emelkedéssel új örökös csúcsra ért az OTP, magával húzva a BUX-ot is. A Richter is jól teljesített, nem úgy a Waberer’s. 1300 dollár alá esett az arany.
Részvény / Deviza / Áru Nevet vált a Waberer’s, kritikus szinten a forint
Fellegi Tamás | 2019. március 28. 11:29
Kiadós zuhanás után megpihent a forint egy nagy szinten, ha ennél érdemben gyengébb lenne, már visszaállna tavalyi második félévi szomorú, tartósan gyenge állapot. A Waberer’s névadója visszavonja a névhasználatot, a cégnek 3 éve van új nevet találni. Drágul az OTP, szárnyal az AKKO.
Részvény / Deviza / Áru Nem véletlenül omlott össze a Waberer’s, mélyben az egyesülés előtti Mészáros-cégek
Fellegi Tamás | 2019. március 20. 11:05
Most kiderült, hogy indokolt volt a Waberer’s részvényeinek hatalmas értékvesztése: a cég masszívan veszteséges lett. Az Opus és Konzum papírok másfél éves mélyponton a közelgő egyesülés előtt, drágán adott el saját részvényt a 4iG. Továbbra is bivalyerős a forint.
Részvény / Deviza / Áru Kitört a forint, nem omlott össze a Boeing
Fellegi Tamás | 2019. március 13. 11:44
Áttörte a forint a fontos szintet, megnyílhat a tér a nagy erősödés előtt. Az angol font nem tudja, hogy reagáljon a Brexit-káoszra, az amerikai részvények emelkedtek, a Boeing persze esett, de nem olyan sokat, mint várták az etióp repülőbaleset után. Drágul az OTP, gyengül a Richter, öszeszedte magát a Waberer's.
Részvény / Deviza / Áru Roham a fejlett európai országok kötvényeiért
Fellegi Tamás | 2019. március 8. 19:12
Nulla felé tart a fejlett európai országok államkötvényeinek kamata, erősödik a forint, estek a Mészáros-részvények, gyengélkednek az amerikai tőzsdék.
Részvény / Deviza / Áru Drágultak a Mészáros-részvények, új mélyponton a Waberer’s
Privátbankár.hu | 2019. március 6. 18:57
A BUX nagyot emelkedett az OTP-nek és a Molnak köszönhetően, de az Opusnak és a Konzumnak is jó napja volt. A Waberer’s már a harmadát sem éri kibocsátási árának.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, újabb mélységben a Waberer’s
Fellegi Tamás | 2019. március 5. 10:48
Újra nekiveselkedik a forint, hogy megostromolja a 315-ös eurónkénti szintet, eközben tovább esik az arany. Bekerülhet az AutoWallis a BUX indexbe, új csúcson az OTP, emelkedik a Mol és a Richter, a Waberer’s ára viszont tovább hanyatlik.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot esett az arany, erős a forint
Fellegi Tamás | 2019. február 28. 11:10
Tegnap hirtelen nagyot zuhant az aranyár, igaz, most már kapaszkodik vissza. A tegnapi forinterősödés ma is kitart, esik az OTP és az AutoWallis. Mára magához tért valamelyest a Waberer's, amely tegnapra tőzsdei szereplésének kezdete óta a harmadára esett.
Részvény / Deviza / Áru Még egy kis forinterősödés, és visszajutunk a 4 évig megszokott szintre
Fellegi Tamás | 2019. február 26. 10:35
Stabilizálódott a forint árfolyama az utóbbi napokban, nem messze a nagyon fontos szinttől. További AKKO (Plotinus) részvényeket vett a fő tulajdonos, így érthető az elmúlt napok hullámvasútja a papírban.
Részvény / Deviza / Áru Andy Vajna nélkül összeomlik egykori cége
Fellegi Tamás | 2019. február 15. 11:12
Zuhan az Est Media, miután az önmagában semmit nem érő cégben Andy Vajna részesedése jelentette a reményt. Korrigál a Waberer’s a nagy mélység után, erősödik a forint, idei csúcson az olajár. Az amerikai tőzsdéken ismét egy tankönyvi napot láthattunk tegnap.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott a Waberer’s, ma is erőtől duzzad a forint
Fellegi Tamás | 2019. február 13. 10:56
Míg sok értéktelen cég papírja száguld, a Waberer’s szomorú történet lett a pesti tőzsdén: újabb mélypontra került, bevezetési árának 63 százalékát vesztette el. Esik az OTP és a Richter, emelkedik viszont a Telekom. A forint ma is lendületet vett, bízunk az erősödés folytatásában.
Vállalat 50 millió eurót követel kartellező kamiongyártóktól a Waberer's
Privátbankár.hu | 2019. február 5. 10:22
2017 nyarán indították meg a pert, mert a gyártók összehangolt túlárazásokkal kárt okoztak a vállalatnak.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan az Apple, összeomlott a Waberer’s
Fellegi Tamás | 2018. november 12. 19:05
Nyoma sem maradt a reggeli jó hangulatnak a részvénypiacokon: nagyot esett a Mol, a kamioncég viszont 9 százalékot vesztett értékéből. Szabadesésben az Apple, ugyancsak zuhan a General Electric és az Amazon, mindez lerántja az amerikai indexeket is.
Részvény / Deviza / Áru Éves csúcson a dollár, megbicsaklott a Waberer’s
Fellegi Tamás | 2018. november 12. 11:13
Az utóbbi időben amúgy is jó formában lévő dollár most nagyot erősödött és idei csúcsra ért az euróval szemben. Emelkedik az OTP, zuhan a Waberer's.
Részvény / Deviza / Áru Jókorát esett az olajár, követte a Mol
Fellegi Tamás | 2018. november 6. 19:31
Masszívan eső trendbe került az olaj, szűk négy hét alatt 15 százalékkal lett olcsóbb. A BÉT-en a Mol esett közel két százalékot, a Richter is lejjebb került, és kifejezetten rosszul néz ki a Waberer’s áralakulása. Amerikában szerény emelkedés zajlik, miközben zajlik a parlamenti, ottani nevén kongresszusi választás.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, nehéz helyzetben a Waberer’s
Fellegi Tamás | 2018. október 3. 10:25
Reggel nagy lendülettel indult meg a forint, miután hosszú ideje egy helyben topogott. Szárnyal az OTP és a Richter, a Waberer’s viszont nem tud eltávolodni mélypontjától, és most már a gyengélkedés indoka is megvan. Továbbra is csúcsközelben az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Magasban az olajár, esik a Waberer’s
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 24. 11:20
Három éves csúcsa közelébe emelkedett a Brent típusú olaj ára, az amerikai WTI kissé lemaradva követi. A tőzsdeindexek Ázsiában nagyobb, Európában kisebb mértékben esnek, nálunk a Waberer’s gyengélkedik, átmeneti volt az ár felpattanása.
Részvény / Deviza / Áru Megint hanyatlik a Waberer’s, újabb deviza kezdett zuhanásba
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 6. 10:50
Úgy tűnik, csak egy heves felpattanás volt a kamioncég árában, emelkedésének felét visszaadta. Komoly esés volt a Nasdaqon, Ázsiában is hanyatlott az indexek egy része. Jókorát estek a feltörekvő piaci devizák, ezúttal a dél-afrikai rand vezetésével.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint, szárnyal a Waberer’s
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 4. 11:01
A forint árfolyama ma délelőtt a július eleji mélypont óta leggyengébb értékére került, miközben a lengyel zloty jól tartja magát. Folytatja hegymenetét a Waberer’s, de a Mol is nagyot ugrik ma, gyengélkedik viszont a Konzum.
Részvény / Deviza / Áru Lekókadt a tőzsde, de a Waberer’s megbokrosodott
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 3. 19:05
Úgy tűnik, a bevezetése óta felére eső Waberer’s megmozgatta a befektetők fantáziáját, széttépték a papírt, miközben a Richter és az OTP esett.
Részvény / Deviza / Áru Egy év alatt összeomlott a Waberer’s
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 29. 11:02
Bevezetése óta kevesebb, mint a felére esett a szállítmányozási cég árfolyama, miközben az üres Est Media szárnyalt. A világ két legnagyobb cége, az Apple és az Amazon közben új csúcson. Gyengült a dollár, stagnál a forint.
Részvény / Deviza / Áru Kritikus szintek Budapesten - betonba került a forint
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 15. 11:20
A török válság egyelőre nem mélyül tovább, erősödik a líra, és bár a török-amerikai kereskedelmi háború fokozódik, globális vonatkozásban egyelőre ezen a fronton is nyugalom van. Az európai tőzsdék többnyire végre emelkedni tudnak, bár Ázsiában éves mélypontra estek az árfolyamok. Budapesten a legfontosabb részvények kritikus szintekhez értek, a forint pedig betonba került.
Vállalat A Tesla elektromos kamionjait tesztelte a Waberer's
Privátbankár.hu | 2018. július 18. 11:49
A fuvarozó vállalat vezetői is Varga Mihállyal tartottak a múlt heti amerikai látogatásán.
Részvény / Deviza / Áru Beszakadt az olajár, de mi van a forinttal?
Fellegi Tamás | 2018. július 12. 10:56
Hirtelen 7 százalékkal zuhant az olajár, mielőtt kissé korrigált. A forint ma is gyengén kezd, emelkedik a Mol, az OTP és a Telekom, esik a Waberers és a Konzum, szárnyal viszont az TJB-re keresztelt FHB. Amerika tegnap esett, ma nagyot raliztak a kínai tőzsdék.
Részvény / Deviza / Áru 330 felett, átértékeled?
Eidenpenz József | 2018. június 29. 18:58
A forint pénteken is új történelmi mélypontra ért, igaz, ez azért nem sokkal van a korábbi rekordok alatt. Az MNB egyelőre nem adta jelét, hogy zavarná a gyengülése. A tőkepiacok szép nappal zárták a negyedévet, részben az EU-s menekültügyi megállapodásnak, részben a kereskedelmi háborúban látszó szünetnek köszönhetően.
Részvény / Deviza / Áru Nem tetszik az ajánlat: visszatáncolt a Waberer's
Privátbankár.hu | 2018. március 21. 17:35
Mégsem értékesítik a részvényeket. Bár nagy volt az érdeklődés, nem egyezik a társaság árelvárásaival.
Részvény / Deviza / Áru Meghintik a piacot – rengeteg papírt szór ki a Waberer’s
Privátbankár.hu | 2018. március 21. 09:39
A részvényei mintegy ötödét értékesíti a többségi tulajdonos.
Vállalat Jelentett a Waberer's: csak úgy száguld a kamioncég
Privátbankár.hu | 2018. március 8. 10:51
A szállítmányozási vállalat minden várakozást felülmúló teljesítménnyel zárta az évet.
Részvény / Deviza / Áru Még nem önvezető, de így is nagy szám: rengeteg kamiont vesz a Waberer's
Privátbankár.hu | 2018. január 31. 10:27
700 kamiont és 348 pótkocsit vesznek, 19 milliárd forintért.
Részvény / Deviza / Áru Durván alulértékeltnek tartják a Waberer’s részvényeit
Privátbankár.hu | 2018. január 22. 14:14
Egyetemistáknak rendeztek befektetés-elemzői versenyt, ahol mind a négy csapat alulértékeltnek találta az elemzésre kijelölt Waberer’s International részvényeit. A céláraik átlagosan 55 százalékkal voltak a jelenlegi piaci ár felett. Ám a kockázatokról sem feledkeztek meg.
Részvény / Deviza / Áru Mészáros Lőrinc cége durván lehagyta a kamionokat
Fellegi Tamás | 2017. november 6. 10:38
Teljes extrémitásba csapott át a Mészáros-láz: az Opus immár két és félszer annyit ér, mint a Waberer’s, és feleannyit, mint a Telekom. Ma már a Konzumot is széttépik, teljes az őrület. A Mol is szépen emelkedik a maga kategóriájában, közel másfél százalékot. Közben hasít az olajár, a forint gyenge.
Vállalat Kikényszeríti Európa – ezért lesz drágább a fuvarozás
Privátbankár.hu | 2017. november 6. 07:49
Árat emeltek a környező országok, nekünk is muszáj.
Részvény / Deviza / Áru A fuvarozás szép jövője és innovációk – tudjuk, hogyan fékeztél tavaly nyáron
Eidenpenz József | 2017. október 20. 14:55
A Waberer's International tervei ambiciózusak, a nemzetközi távolsági fuvarozás mellett a logisztikai üzletág súlyát is növelni szeretnék. A fuvarozási piac egyébként is szépen bővül, és a közút aránya stabil - jöhetnének az önvezető járművek.
Részvény / Deviza / Áru Újra meglelték Mészáros Lőrinc papírjait
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 13. 10:36
Pár hét kihagyás után újra izgalomba hozta a befektetőket a Konzum és az Appeninn, veszik őket szépen. Esik viszont az OTP, le is húzza a BUX-ot. Gyengül a forint, tovább erősödik az angol font. Amerikában tombol a bika, az Apple papírját viszont nem mozgatták meg a cég által bejelentett új termékek.
Részvény / Deviza / Áru Négy hónapja nem volt ekkora ugrás, óriási BUX-rekordot hozott az OTP szárnyalása
Eidenpenz József | 2017. augusztus 22. 19:10
Az új BUX-rekord 1,2 százalékkal magasabb a réginél, de az amerikai Dow Jones ipari átlag is négy hónapja nem látott emelkedést produkált. Itthon az OTP lőtt ki különösen, de a többi vezető részvény is pluszban tanyázott. Az Erste megkezdte a követését, és célára alapján 40 százalékos emelkedést vár a Wabererstől.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG