4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

6,3 milliárd forintból épült a Graboblast új gyára, ebből 3 milliárd volt az állami támogatás. Az együttműködést folytatják - mondta a megnyitón Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint még 7 ezer exportképes magyar cég kellene, a kormány pedig nem lehet olyan, mint a kutya, amelyik ráfeküdt a szalmára.
Az új Grabo Design gyár Tatabányán

Már Európát is kinőtte a cég

Orbán Viktor miniszterelnök a tatabányai Grabo Design padlógyár avatóünnepségén elmondta: a cégre 110 éves története során mindig jellemző volt, hogy a bajból fel tudott állni. A Graboplast az elmúlt évtizedben sport- és járműpadló-gyártásban nem csak a magyar, de az európai piacot is kinőtte: 5 kontinens 80 országába szállítanak.

A mostani beruházás egy újabb lépés afelé, hogy a Graboblast egy magyar világcég legyen - ez a 120 létrehozott új munkahelynél is nagyobb jelentőségű. A kormány a teljes foglalkoztatást tűzte ki célul - emlékeztetett Orbán Viktor.

3 milliárddal szállt be a kormány - lesz folytatás

A kormány 3 milliárd forintos támogatással járult hozzá a 6,2 milliárdos beruházáshoz - ez nem uniós pénz volt, hanem a magyar adófizetők hozzájárulása, a pénz Orbán szerint jó helyre került. Veres Tiborral, a tulajdonos Wallis vezetőjével és Jancsó Péterrel, a Graboplast elnök-vezérigazgatójával tárgyalt az együttműködés folytatásáról, több kérdésben elvi megállapodást kötöttek a további támogatásról. A következő néhány évre szóló jelentősebb megállapodást tető alá tudtak hozni.

Megdicsérte a kormányt is

Ahhoz, hogy a cégek sikeresek legyenek, a gazdaságnak is sikeresnek kell lennie - mondta a miniszterelnök. Az elmúlt években nehéz munkát végzett el a kormány, rendbe kellett tenni a pénzügyeket, az adórendszert és a munka törvénykönyvét átalakították, átvállalták az önkormányzatok adósságát. Ma Magyarországon 4 milliónál többen dolgoznak, ők mind adófizetők is. A munkanélküliségi ráta tekintetében Európában a 8. helyet foglaljuk el. Európa növekedésének motorja pedig itt lesz Közép-Európában minden előrejelzés szerint.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

7 ezer új exportképes vállalatot akarnak

2010 környékén 2 és 3 ezer között volt az érdemleges exportteljesítményre képes cégek száma, ma közelebb vagyunk az 5 ezerhez. A következő években 12 ezer ilyen vállalatra lenne szükség, ehhez kormányzati segítség is kell - a következő esztendőkben magyar és uniós forrásokból 12 ezer milliárd forint forrást nyitnak meg a magyar cégek előtt.

Az iparpolitika a kormány számára nemzeti ügy, jó iparpolitikát nem lehet pártalapon, csak nemzeti alapon folytatni. Ezt beszéde végén egy kutyás hasonlattal is szemléltette a miniszterelnök: azt mondta, a kormány nem lehet olyan, mit a kutya, amelyik ráfekszik a szénára: meg nem eszi, de mást sem enged hozzáférni.

Mit tud az új gyár?

Az új gyárnak köszönhetően a vállalat két dinamikusan növekvő piacú termékcsoport, az LVT (Luxury Vinyl Tile), és az irányfüggetlen homogén padlók területén számít jelentős árbevétel-növekedésre.
Az LVT (Luxury Vinyl Tile) padlókAz LVT padlókat olyan új gyártási technológiával állítják elő a tatabányai Grabo Design Padlógyárban, melynek köszönhetően a műanyag alapú felületek számos előnyös tulajdonság (például magas kopásállóság; víz-, folt- és vegyszerállóság; gyors és egyszerű installálás; könnyű javíthatóság) mellett valósághű (például kő, fa) megjelenésűek lehetnek. Az LVT padlókat elsősorban kereskedelmi létesítményekben (üzletek, bevásárlóközpontok), a vendéglátóiparban (éttermek), irodákban, középületekben, illetve egyes országokban már lakossági területeken is alkalmazzák.

Az irányfüggetlen homogén padlókAz ilyen padlók legfontosabb egyedi tulajdonsága, hogy teljes keresztmetszetükben (vastagság) azonos anyagúak és világszerte kedveltek többek között a versenyképes designjuknak, gazdaságos, irányfüggetlen fektetésüknek köszönhetően. Az LVT burkolatokhoz hasonló technológiával előállított homogén padlókat elsősorban az egészségügy és a középületek területén alkalmazzák.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Hernádi Zsolt elárulta: megvan, mekkora osztalékot fizet a Mol
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 16:43
Nem volt egyszerű éve a Molnak 2023-ban.
Vállalat Közös fejlesztést jelentett be a Siemens és a Mercedes-Benz
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 16:11
A villamosenergia-rendszerről készített digitális másolat segítségével felgyorsíthatóvá válik az autógyárak energiarendszerének megtervezése, modernizálása.
Vállalat Négynapos? Hatnapos munkahét jön a Samsungnál
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 14:24
Gazdasági okokra hivatkozva hozták meg az intézkedést.
Vállalat Érkezik az új, nyolcmillió forintos elektromos Dacia
Privátbankár.hu | 2024. április 23. 12:59
 A Renault francia autógyártó konszern idei eladásainak a növekedésére számít.
Vállalat A BioTechUSA-cégcsoport 2023-as éve: közel a 100 milliárdos árbevételi határ
Natív tartalom | 2024. április 22. 16:24
Magasabb fokozatba kapcsolt 2023-ban a tisztán magyar tulajdonban lévő BioTechUSA-cégcsoport. Tavaly csaknem 15 százalékkal, 90,49 milliárd forintra növelte árbevételét, és közel 5 milliárd forintot fordított beruházásokra. Évről évre nő a bevételük, pedig Lévai Bálint vezérigazgató szerint a maratoni futás 42 kilométeréből még csak az 5. kilométernél járnak.
Vállalat Telekom-ügyfél? Fontos bejelentést tett a szolgáltatója
Privátbankár.hu | 2024. április 17. 11:18
Klímavédelmi, digitalizációs és sokszínűségi célok mentén meghatározott fenntarthatósági stratégiájának (2021-2030) harmadik évéről számolt be a Magyar Telekom Fenntarthatósági Jelentésében, amelyet az Éves Jelentéssel egy napon, április 16-án publikált. 
Vállalat Profitboom, forgalomcsökkenéssel: erre volt képes az Ericsson
Privátbankár.hu | 2024. április 16. 12:55
Az Ericsson AB svéd távközlési berendezésgyártó negyedéves nyeresége növekedéséről, ugyanakkor bevételének csökkenéséről jelentett kedden.
Vállalat A Tesla-vezér minden tizedik dolgozót kirúgja
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 15:12
Egy vállalati belső levél is kiszivárgott, amelyben Musk lényegében elbúcsúzott az érintettektől.
Vállalat Jókora gyomrost kapott az Apple
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 11:32
Legnagyobb riválisa vitte be az ütést.
Vállalat Emelt osztalékot fizet a Waberer’s
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 17:34
Egy rekord év után.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG