Az Egyesült Államokban mostantól mesterséges tartósítószerek, aromák és színezékek nélkül készíti klasszikus szendvicseit a McDonald’s - derült ki a vállalat chicago-i központjának közleményéből. A változás a hamburgert, sajtburgert, dupla sajtburgert, McDouble-t, McRoyal-t, sajtos McRoyal-t, dupla sajtos McRoyal-t és a Big Mac-et érint.
Az Egyesült Államokban és Európában használt receptúrák különbözőek, a bejelentés így nem érinti a hazai termékeket. A világ vezető étteremhálózatának hazai éttermeiben már jelenleg sem használ tartósítószert, mesterséges színezéket, vagy mesterséges aromákat a zsemlékben, sajtokban, marha- és sertéshúsos pogácsákban, formázott csirkehúsos, halas termékekben, sült burgonyában, vagy salátákban. Egyetlen McDonald’s termékben sincs nátrium-glutamát ízfokozó.
Mennyivel lehet többet keresni a német McDonald'sban, mint itthon?
Németországban alacsonyak a gyorséttermi bérek, a gyakran cserélődő dolgozók többségénél alig haladják meg a minimálbért, de emelés várható. Magyarországon is megfigyelhető 10-20 százalék növekedés az utóbbi két évben, de így is elég alacsonynak tűnnek a fizetések. Ha nem vezető valaki, akkor mélyen az átlagbér alatt vannak. További részletek >>>
|