2p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Váratlanul új cég jelent meg a városnéző buszokért folyó küzdelemben.
Városnéző buszok az Erzsébet téren. Kép forrása: MTI

Ahogy arról korábban írtunk, nemrég még három cég közül dőlhetett el, hogy ki üzemeltethet majd városnéző buszokat Budapesten, most azonban úgy tűnik, egy eddig ismeretlen szereplő csaklizhatja el a lehetőséget a többiek orra elől. A vg.hu cikke szerint a rejtélyes céget kilenc nappal azelőtt jegyezték be, hogy lejárna a piacot egyszereplőssé alakító koncessziós tender határideje, ráadásul az eddigi szereplők sosem hallottak még az új jelöltről.

Ki fia-borja?

A lap szerint a Hop On Travel Szolgáltató Zrt.-t augusztus 24-én jegyezte be a cégbíróság, a tender pedig holnap jár le. Ezzel egyébként meglehetősen szűkre szabták a lehetőségeket, az eredeti, augusztus 22-ig szóló határidőbe például bele sem fértek volna, mivel 23-án még adószámuk sem volt. A cég egyedüli tulajdonosa, az MMI Travel Kft. szintén nem veterán szereplő a piacon, őket július 26-án jegyezték be, négy nappal azután, hogy a Főváros kiírta a tendert a városnéző buszokra.

A Piliscsabára bejegyzett cég tulajdonosa, Bakó Ádámról keveset lehet tudni, korábban már volt egy másik buszos cége, 2003-ban ő üzemeltette a B&B Travel Kft.-t, ebből azonban 2013-ban kiszállt. A főleg gépjármű-kereskedelemmel és bérbeadással foglalkozó vállalkozás 2015-ben 500 millió forint nettó árbevételt ért el. Az indulás módja mindenesetre kérdéses, mivel a pályázatra csak olyan cégek jelentkezhetnek, amelyeknek a szolgáltatásból származó árbevétele az elmúlt 3 évben nem érte el az 1,2 milliárd forintot, emlékeztetett a Program Centrum Kft. ügyvezetője, Toldi Annamária. Ha egyedül így nem is, valakivel társulva azonban még befurakodhat a tenderbe.

Problémás a szabályozás

Nem egyszerű egyébként monopolizálni a piacot. Amellett, hogy a Gazdasági Versenyhivatal már levélben üzent Tarlós István főpolgármesternek a kétes lehetőség mellett, a cégeknek egy sereg feltételnek is meg kell felelniük, ezekről korábban itt írtunk bővebben a Privátbankár.hu-n.>>>

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Csúnyán összerúgta a port a Tesla a svédekkel
Privátbankár.hu | 2023. november 27. 19:54
A sztrájkoló dolgozók miatt perel az amerikai vállalat.
Vállalat A COVID-19 jelentős veszteségeket okozhat a cégeknek, amelyek azonban elkerülhetőek vagy csökkenthetőek lehetnek
PR | 2023. november 24. 09:52
Egy ezer főt foglalkoztató magyar vállalkozás éves szinten átlagosan 370 millió forintot meghaladó kárt szenvedhet el a COVID-19 következményei miatt.
Vállalat Súlyos milliárdokra perelik a PlayStation gyártóját
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 14:33
A Sony jócskán a zsebébe nyúlhat majd, ha elbukja a pert. 
Vállalat Megtudtuk, mire készül a 4iG és a Rheinmetall
Privátbankár.hu | 2023. november 21. 18:46
Ez a német cég által rendezett befektetői napon hangzott el.
Vállalat Perre kell mennie a mesterséges intelligenciának
Privátbankár.hu | 2023. november 21. 17:01
A ChatGPT-t készítő OpenAI néhány befektetője jogi lépéseket fontolgat a vállalat igazgatótanácsa ellen - mondták az ügyet ismerő források
Vállalat Akkora pofáraesés várja Elon Muskot, hogy az egész Teslát is bedöntheti
Litván Dániel | 2023. november 20. 19:01
Nagyon nagy szüksége lenne a Teslának egy új modellre és egy sztorira, amivel tovább lehetne építeni a márka imázsát. Ehhez képest nagyon úgy tűnik, a legújabb autójuk megfelelő fékrendszer nélkül száguld a PR-katasztrófa betonfala felé.
Vállalat Újabb fordulat: visszatérhet a kirúgott ChatGPT-vezér?
Privátbankár.hu | 2023. november 19. 13:09
A befektetőknek nem tetszik az igazgatótanács lépése, visszahoznák Sam Altmant.
Vállalat Nagy váltás van a globális finanszírozási lehetőségekben
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 18:02
Az idei harmadik negyedévben a világjárvány által lefékezett 2020-as második negyedév óta az első alkalommal csökkent éves bázison a frankfurti DAX-indexet alkotó cégek összesített értékesítési árbevétele és működési eredménye az EY vezetési tanácsadó vállalat kimutatása alapján, amit az MTI idézett.
Vállalat Az évad startupeseménye volt a budapesti Central European Ecosystem Summit
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 15:21
12 országból 40 vállalat és 50 előadó gyűlt össze a Budapest ékkövének számító Néprajzi Múzeum konferenciaközpontjában a CEEcosystem Summiton. A hagyományteremtőnek szánt esemény célja a hazai startup-szcéna láthatóságának növelése, az egyesével kicsi, de összességében jelentős gazdaságfejlesztési kapacitást megteremteni képes ökoszisztéma életképességének növelése, főleg az induló vállalkozásokat segítő üzletfejlesztés és a kockázatitőke-finanszírozók megjelenítése révén.
Vállalat Az Amazonnál kopogtat az Európai Bizottság
Privátbankár.hu | 2023. november 15. 15:07
Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos információkérést küldtek az óriásvállalatnak. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG