<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Ha nem tehetnek óriásplakátot a falakra a társasházak, akkor valahonnan pótolniuk kell a kieső bevételt.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A rezsiköltségek emelkedéséhez vezethet a külterületi reklámpiac újraszabályozása – mondta a Világgazdaságnak Fülöp Szilvia, a Magyar Reklámszövetség főtitkára. A kormányzat ugyanis a köz- és magánterületen lévő óriásplakátok kihelyezését az önkormányzatok hatáskörébe helyezné. Márpedig az outdoor reklámfelületek igen jelentős része magánterületen, társasházak falain helyezkedik el. Az új szabályozás következtében több háztartás rezsije növekedhetne a közös költséget most még csökkentő bevételi forrás megszűnése miatt.

Simicskától a németekig mindenki rosszul jár

Országos szinten egyébként több mint száz olyan vállalkozás van, amely árbevételének jelentős része közterületi reklámtevékenységből származik. Magyarországon 45 913 nyilvántartott közterületi hirdetőeszköz található – emelte ki a főtitkár. Az is elképzelhető, hogy akár el is tűnhetnének a jelenlegi méretű óriásplakátok. A piac biztosan átrendeződne, minden szereplőt érzékenyen érintene, Simicska Lajos érdekeltségétől kezdve a német, francia szereplőig. Lázár János nemrég arra a kérdésre, hogy Simicska Lajos érdekeltségeit akarják-e eltakarítani a piacról, azt mondta: a kormány nem a piaci szereplők oldaláról közelíti meg a kérdést, városképi ügynek tartja.

A kormány által kitűzött cél, a letisztultabb városkép a Reklámszövetség szerint is fontos, ezt azonban nem úgy kellene elérni, hogy közben  tovább fokozzák a piaci bizonytalanságot. Nemtég ezért felajánlották, hogy rövid időn belül elkészítik azt a szakmai anyagot, amely támogatja a kormány törekvéseit.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Német logisztikai óriáscég vesz sikeres magyar startupot
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:41
A Transporeon felvásárolja a mesterséges intelligencia-alapú fuvartervező megoldásaival nemzetközileg is elismert magyar Nexogent, az árat üzleti titokként kezelik.
Vállalat Légtisztító, kötelező oltási igazolvány, csődhullám - mit hoz az ötödik hullám?
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 08:51
A vállalkozások rejtett tartalékainak köszönhetően maradt el a korábban várt nagyobb csődhullám a vendéglátóiparban, de ezek a tartalékok mostanra kezdenek kimerülni a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint. Bizonyos munkahelyeken indokolt a kötelező oltás, lehetne szigorítani az oltási igazolvány használatán is, más korlátozást viszont nem támogatnak - inkább rávennék az embereket, hogy merjenek kimozdulni otthonról.
Vállalat Több száz benzinkúttal gazdagodott a Mol - de el is adott
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 11:16
Az évek során regionálissá nőtt magyarországi multi 417 töltőállomást vásárolt Lengyelországban, 79-et pedig Magyarországon. Ugyanakkor 185 benzinkutat értékesít.
Vállalat Megabefektetést kapott a Chamaleon Smart Home a Hinventurestől
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 07:24
Forradalmi újításra készül az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-től kapott összegből az ingatlanokba rendszerfüggetlen okosmegoldásokat kidolgozó és telepítő Chameleon Smart Home. Egy olyan „híd” szoftvert és digitális rendszert gyártanak és fejlesztenek tovább, amely az okosotthont az okostársasházakkal köti össze. A cég emellett fokozatosan áttér a nagyobb megtérüléssel kecsegtető nagykereskedelmi tevékenységre.
Vállalat Vitték az Aston-terepjárót, mint a cukrot
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 07:24
82 százalékkal több autót szállított le az Aston Martin, de a cég eredménye így is elmaradt a várttól.
Vállalat Évek óta nem történt ilyen: lekörözte a BMW a Mercedest
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 17:02
Az alkatrészek hiánya miatt öt százalékkal kevesebb Mercedest adtak el, mint 2020-ban. Ezzel a BMW mögé estek vissza az eladási rangsorban.
Vállalat Barátságos pincérrobotok készülhetnek Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 14:21
De jönnek majd nővér- és kórházi fertőtlenítőrobotok is, és ez még csak a kezdet lehet a Debreceni Egyetem és az Enjoy Robotics együttműködésében.
Vállalat Jól hajrázott tavaly a Samsung Electronics
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 08:26
Nagyot nőtt a működési nyeresége az utolsó negyedévben.
Vállalat A minimálbér-emelés kirúgással is jár a cégeknél? 
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 16:38
Hazai vállalkozások árulták el idei terveiket.
Vállalat Lecsapott két gyorsétteremre és három sörgyárra a GVH
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 14:16
Legalább két italgyártó termékét kell árusítani, a hatósági vizsgálat szerint ennek a feltételnek nem felelt meg a KFC és a Burger King. 
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló