<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Stabil növekedéssel tudta zárni 2016-os pénzügyi évét a svéd bútoráruház-lánc.
Fotó: MTVA/ Róka László

A kereskedelmi lánc mintegy 34,2 milliárd eurós értékesítési árbevétellel inthet búcsút az augusztus 31-én zárult pénzügyi évének. Az összes értékesítés – euróban számítva – 7,1 százalékkal bővült, a valutahatástól tisztított növekedés még ennél is nagyobb, 7,9 százalék volt, ezt közölte az IKEA a Privátbankár.hu-val. A csoport szinte minden országban növekedni tudott, továbbra is Kína, Ausztrália, Kanada és Lenegyelország számítanak a vezető régióknak.

Mint gombák az eső után

Az IKEA célja, hogy a világ vezető, többcsatornás bútorkereskedője legyen, így ennek megfelelően meglehetősen agresszív terjeszkedést folytattak az elmúlt évben: világszerte összesen 12 új áruházat és 19 átviteli pontot nyitottak, valamint bővítették az online rendelési felületüket is. Jövőre ráadásul két új országban, Indiában és Szerbiában is terveznek üzletet nyitni. Az egyik áruháznak ráadásul mi is örülhetünk, a tervek szerint 2017 májusában nyitják meg a harmadik magyarországi üzletüket Soroksáron, erről korábban itt írtunk bővebben.

„Érzékeljük a lakberendezés iránti növekvő keresetet Magyarországon is, és mintegy 15 százalékos növekedést remélünk a 2015-ös pénzügyi évhez képest. Épp a növekvő igény kielégítése okán nyitjuk meg új áruházunkat Soroksáron 2017 májusában. A középpontban továbbra is az áll, hogy szebb hétköznapokat teremtsünk az emberek többsége számára, folyamatosan fejlesszük választékunkat, valamint hogy nagyszerű szezonális és limitált kollekciókat biztosítsunk”, fűzte hozzá Marek Feltl, az IKEA Csehországért, Magyarországért és Szlovákiáért felelős regionális vezetője.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vállalat Putyin elüldözte, Orbán Viktor szerethette – történetek a Mekiről itt és ott
Mester Nándor | 2022. május 16. 18:44
Ma, vagyis 2022 május 16-án hivatalos lett: végleg elhagyja az orosz piacot a McDonald’s. Hamburgerét még a ma esküt tett magyar kormányfő is imádhatta. Jegyzet.
Vállalat Bejelentést tett a 4iG: egy lépéssel közelebb a Magyar Honvédség digitalizációjához
Privátbankár.hu | 2022. május 16. 10:52
A Rheinmetall AG (51 százalék), a 4iG Nyrt. (39 százalék) és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) (10 százalék) képviselői közös vállalat alapításáról írtak alá előzetes megállapodást – jelentette be a 4iG a Budapesti Értéktőzsdén.
Vállalat Nagyot szakít a Mol az orosz olajon
Privátbankár.hu | 2022. május 14. 09:47
Napi négymillió dollár extrabevétele származik.
Vállalat Sebességrekordot döntött a 4iG montenegrói mobilcége
Privátbankár.hu | 2022. május 11. 14:22
A One Crna Gora új montenegrói rekordot állított fel. 
Vállalat Orbán Gábor: a tavalyinál nem lesz rosszabb a Richter idei éve
Csabai Károly | 2022. május 10. 10:10
Sem a forgalom, sem az eredmény tekintetében. De fontos kihangsúlyozni, hogy a gyógyszercég vezérigazgatójának kijelentése a forintértékekre vonatkozik, és csak akkor áll meg, ha nem következik be törés a rubel árfolyamában.
Vállalat A MOL segíti az ukrán energetikai hálózat működését
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 13:00
A MOL eszköztámogatással segíti az ukrán energetikai hálózat folyamatos működését, eddig 290 ezer eurónak megfelelő támogatást ajánlottak fel, és az ukrán fél visszajelzése alapján 50 ezer euró értékben szállítottak eszközöket a határhoz.
Vállalat Új tisztségviselőket választott az Appeninn Nyrt. igazgatótanácsa
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 08:32
Egy új tag lett és megvan az új elnök is.
Vállalat Dubai cégalapítás: vállalkozás az adóparadicsomban
PR | 2022. május 6. 13:42
Dubai. Elsők között alighanem a gazdagság, a luxus és a fényűzés jut az emberek eszébe az országról. Sokat nem is tévednek. Az Egyesült Arab Emírségekben külföldi vállalkozói szemmel is szélesek a lehetőségek. A cégalapítással együtt járó kedvező adózási rendszer szinte egy karnyújtásnyira van. Akár a teljes adómentesség is elérhető.
Vállalat Egyelőre megmenekül több ezer kisvállalkozás
Privátbankár.hu | 2022. május 5. 10:07
Továbbra is használatban maradhatnak azok a pénztárgépek, amelyek nem rendelkeznek érvényes forgalmazási engedéllyel - jelentette be Varga Mihály csütörtökön.
Vállalat Nem jött jól az Erstének, hogy be kellett szállnia a Sberbank-ügyfelek kártalanításába
Csabai Károly | 2022. május 4. 11:01
Az osztrák Erste Group 70, az Európai Újjáépítési és Bank, illetve a magyar állam 15-15 százalékos tulajdonában lévő hitelintézet alapvetően azért zárta közel 1 milliárd forintos veszteséggel az idei első negyedévét, mert a március elején bedőlt orosz bank ügyfeleinek kártalanítása érdekében 7,9 milliárdot kellett befizetnie az Országos Betétbiztosítási Alapba (OBA).
hírlevél
Ingatlantájoló