Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Ha ügyesen megtervezett, logóval ellátott, egyedi dobozokba csomagolva küldjük ki ügyfeleinknek a termékeinket, akkor mesebeli hőshöz hasonlóan mi is hetet ütünk egy csapásra. Amennyiben webshopunk van, online kereskedünk, különösen fontos, hogy ne csak egyszerű csomagolóanyagként tekintsünk a papírdobozra, hanem a cég arculati elemeként, esztétikus, praktikus tárgyként, amivel költséghatékony módon juttathatjuk el a termékünk mellett a cégünk jó hírét is a háztartásokba.

  1. Arculat

 A 21. században rengeteg múlik egy cég arculatának vizuális megtervezésén. A grafikailag jól kialakított látványelemekkel (logo, honlap stb.) a cég beazonosítható, megjegyezhető lesz, bevésődik a vásárló tudatába. Ha például induló webshopunk van, az üzleti terv és a logisztika mellett nagyon lényeges, hogy a hatékony marketingről és az arculatról is gondoljunk valamit. A cégünk arculatára szabott papírdobozokkal elérhetjük, hogy a vásárlóink már a csomag átvétele során ráismerjenek a honlapunkon látható logóra, látványelemekre akár öntudatlanul is. Ahhoz, hogy a csomag átvétele jó érzésként maradjon meg a vásárlóban, persze az is fontos, hogy kiváló legyen a termékünk és megfelelő céggel intézzük a logisztikai folyamatokat!   

  1. A 2 in 1 hatékonysága 

            A termék csomagolását nem úszhatjuk meg. Rengeteg múlik a csomagolástechnikán, hiszen a szállítás során csak a megfelelő doboz, kitöltő anyag vagy buborékfólia felhasználásával érhet biztonságosan célba a termékünk. És ha már egyszer úgyis csomagolunk, miért ne használnánk ki a felületet a saját cégünk reklámozására? Alkalmazzuk a kettő az egyben elvét! Fontos, hogy olyan céggel készíttessük el a papírdobozokat, amelyik a minőségi alapanyagok, sztenderdek mellett kellő technikai felkészültséggel és esztétikai érzékkel képes kivitelezni az egyedileg tervezett, reklámfelületként is funkcionáló dobozokat.        

  1. Költséghatékonyság

Ha már megvan a dobozunk, ami reklámfelületként is működik, van még néhány jó hírünk: elég a doboz szállítási költségeiről gondoskodnunk, de nem kell külön költenünk a reklámfelületért, a szállításért, vagy reklámanyagok kihelyezéséért. Úgy juttatjuk el a háztartásokba a reklámunkat, hogy lényegében nem költünk rá. Természetesen ehhez az is szükséges, hogy ne csak a marketing stratégiánk, de a termékünk is kiváló legyen. Így a vásárló örömmel használja a terméket, és jó szívvel ajánlja másoknak is a cégünket. És a szájhagyomány útján terjedő jó hírnél nincs is fontosabb reklámfelület!   

  1. Kiváltja a szórólap szerepét

Egy ügyesen megtervezett csomagolással mentesülhetünk a szórólap vagy egyéb reklámanyag előállítása alól, így nem juttatunk be újabb és újabb hulladékot a háztartásokba. Természetesen a dobozba helyezett szórólapozást is lehet személyre szabott és környezetkímélő módon intézni. Ha például kézműves (vagy arra hajazó) terméket forgalmazunk, csodákra képes egy-egy személyre szóló, akár kézzel írt kis üzenet, amiben megköszönjük a vásárlónak, hogy minket választott. Lehet, hogy tenyérbemászó gesztusnak tűnik, de kiválóan működik főleg frissen induló vállalkozások esetében. A vásárló emlékezni fog ránk, amikor következőleg kell rendelnie! Főleg, ha a szép kis dobozunk ott figyel a logónkkal a szekrénye tetején. 

  1. Esztétikus

Egy online cégnek is fontos a fizikai jelenlét. Egy-egy webshopnak gyakran nincs saját raktára, üzlete, és az általuk gyártott vagy forgalmazott termék az egyetlen kézzelfogható élmény, ami eljut a vásárlóhoz. Ha nemcsak a termékünk kiváló, de még a dobozunk is esztétikus, újabb jó pontokat szerzünk a vevőinknél. Amennyiben a doboz szép, a rajta elhelyezett reklám ízléses, nem hivalkodó, akár még lakberendezési tárgy is válhat belőle. Azért ne essünk át a ló túloldalára, vegyük figyelembe, hogy milyen vevőkörhöz szeretnénk szólni a csomagolással!

Fontos, hogy egy doboz esztétikailag a megfelelő vevőkört célozza meg, legyen kreatív a kivitelezése, legyen olcsó, tartós és lássa el a vevőt a megfelelő információkkal.

  1. Praktikus

Vannak olyan vevők, akik hosszú távon gondolkoznak a csomagolóanyagról. Sőt, egyes vásárlók úgy veszik át a szépen kivitelezett, gusztusos logóval ellátott dobozt a futártól, hogy már pontosan tudják, mit fognak benne tárolni. Kacatok rendszerezésére, iratok, játékok vagy karácsonyfadíszek tárolására is bevethetjük az esztétikus, masszív dobozokat! A jó minőségű tárolókra minden háztartásban szükség van. Költözésnél, vagy ideiglenes tárolásnál is hasznát vehetjük. 

Ráadásul ha épp nincs szükségünk rájuk, egyszerűen el tudjuk helyezni, akár összehajtva, akár a különböző méretű dobozokat egymásba pakolva. Vagy kölcsönadhatjuk valamelyik facebookos ismerősünknek, aki kétségbeesve, az utolsó percben keres kartondobozt a költözködéshez.

  1. A papírdoboz újrahasznosítható, környezetbarát megoldás

Előfordul, hogy mégis meg kell szabadulnunk a kartondobozok egy részétől (ha például megsérül, elszakad, elázik vagy egyéb okok miatt használhatatlanná válik). Ilyenkor ne a kommunális kukába dobjuk a dobozokat, hanem a szelektív gyűjtésbe, hiszen a papírdobozokat újra lehet hasznosítani. Bolygónk jövője többek között attól is függ, hogy megfelelően tudjuk-e kezelni a háztartásunkon átfutó hulladékot. A papírdoboz itt is komoly előnyökkel indul például az egyszer használatos műanyaggal, nylon zacskókkal, egyéb csomagolóanyagokkal szemben.

7+1. Játék

Előfordult már, hogy vettél egy szuper gyerekjátékot, de a kisfiad kizárólag a kartondobozzal volt hajlandó játszani? Néhány kartondobozból lehet hajó, bunker, autó, repülő, középkori vár, tündérpalota, a minimérnököknek csak a képzelet szabhat határt!

Hogy a kutyák, cicák pontosan minek képzelik a kartondobozt, azt nem tudjuk, de ellenállhatatlan vonzalmat éreznek arra, hogy egy kartondobozt válasszanak alvóhelyüknek a kisállatboltban vásárolt párna vagy ágy helyett.     

A papírdoboz nemcsak praktikus, de esztétikus csomagolóanyag, értékes reklámfelület. Ráadásul többféle módon is újra tudjuk hasznosítani a háztartásunkban, hulladékként is újrahasznosítható. Érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, pénzt, időt és munkaerőt spórolhatunk meg, amit a cégünk fejlesztésébe, terjeszkedésre fordíthatunk.

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Újra megjelent a régi áremelős trükk a boltokban – A Hét Videója
Izsó Márton - Gáspár András | 2021. április 9. 19:33
Az élelmiszerárak emelkedése lassul a hipermarketekben, örülni azért mégsem lehet felhőtlenül: az elmúlt év robosztus drágulása után nem csoda, ha most lassul az élelmiszer-infláció. Friss tapasztalat, hogy résen kell lennünk a bevásárlásnál és néha bizony a kisebb betűtípussal írt számot is meg kell néznünk az árcímkén, mert néhány termék ismét elkezdett „összemenni” – és mindezt a járványhelyzetben jobb, ha inkább egyedül tesszük, nem a fél családdal.
Vásárló Nagyon meglódult az infláció márciusban
Privátbankár.hu | 2021. április 9. 09:25
A februári 3,1 százalék után márciusban 3,7 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.
Vásárló Átírta a tavalyi pánikvásárlási hullám a kiskeradatot
Privátbankár.hu | 2021. április 9. 09:23
Az előző hónaphoz képest 1,2 százalékkal, tavaly februárhoz mérten 5,9 százalékkal csökkent a kiskereskedelem forgalma.
Vásárló Húsvét utáni nagybevásárlás: mi maradt a boltokban?
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2021. április 8. 17:25
Ha nem is őrült tempóban, de március után áprilisban is valamelyest tovább folytatódott a hazai hipermarketekben az árcsökkenés – legalábbis ez olvasható ki szokásos Árkosár-felmérésünk során szerzett tapasztalatokból. Miközben előző évhez képest újabb drágulásnak lehettünk tanúi, az ünnep utáni vásárlási láz utóhatásai is megmutatkoztak a boltokban.
Vásárló Meghosszabbította a kikapcsolási moratóriumot az MVM
MTI | 2021. április 7. 18:29
A döntés nem csak a védett ügyfeleket érinti.
Vásárló Új javaslat: applikációval ellenőriznék a koronavírus-védettséget?
Privátbankár.hu | 2021. április 6. 14:36
Az MKIK újabb javaslatokat tett a kormány számára.  
Vásárló A nyugdíj előtakarékosságokról őszintén
Márkázott tartalom | 2021. április 1. 14:00
A nyugdíj előtakarékosságok igen népszerűek: 1998 óta, amikor az önkéntes nyugdíjpénztárat létrehozták, már több mint egy millióan nyitottak itt számlát. 2014 óta, amikor pedig megjelent a nyugdíjbiztosítás is az állami adó-visszatérítés lehetőségének kedvezményezettjei között, ezt a lehetőséget is több mint 350.000-en kihasználták már. A főbb okok között kell említenünk a közhangulatot: igen sokan gondolják azt, hogy a (távoli) jövőben nem lesz elégséges az állami nyugdíj a tisztességes életvitel folytatásához. Vannak, akik szerint ez már a közeljövőben így lesz, míg egyesek szerint a jelenlegi állami nyugdíjrendszer ellátása sem megnyugtató. Az Államkincstár 2020-as adatai alapján az átlagos nyugdíj havonta 142.000 Ft volt, míg a medián nyugdíj összege 127.000 Ft. Ezek az összegek az ország különböző pontjain reálértékben különböznek, de az átlagos nyugdíjasok – könnyen beláthatjuk –, nem luxusvakációkon vesznek részt ezekből az összegekből.
Vásárló Nem veszélyezteti a járvány a húsvét egyik legfőbb szereplőjét
Privátbankár.hu / MTI | 2021. március 30. 17:33
A járvány idén sem veszélyezteti a tojásellátást, a kínálat az emelkedő fogyasztást is fedezi – közölte a Magyar Tojásszövetség.
Vásárló Három napra bezárnak a boltok - előtte tömeg lehet az áruházakban
Privátbankár.hu / MTI | 2021. március 30. 15:34
Ne mindenki az utolsó pillanatra hagyja a húsvéti nagybevásárlást!
Vásárló Eldőlt: egyetlen külföldi nézőt sem engednek be az olimpiára
MTI | 2021. március 20. 14:51
Az egyetlen értelmes döntést hozták meg a szervezők a 2021-ben (talán) megrendezésre kerülő 2020-as olimpiával kapcsolatban.
hírlevél
depositphotos