3p

A házasságkötés egy igen nagy döntés a pár életében, hiszen ezután már hivatalosan is összetartozónak minősülnek. Az összetartozás egyik szimbóluma a karikagyűrű, amit a pár az esküvő alkalmával húz rá egymás ujjára.

Kiválasztása nagy körültekintést igényel, mivel ez nem csupán egy ékszer a többi között, hanem egy olyan ék, amit a további évek alatt is folyamatosan viselni fognak. Hogyan történjen ez a döntés? Érdemes-e utánamenni a trendeknek? Cikkünkből kiderül!

A karikagyűrű megjelenése kompromisszumot igényel!

Míg az eljegyzési gyűrű, vagyis a lánykérő ék kiválasztásának szempontja kizárólag a leendő menyasszony ízlésén múlik, addig a Velekey Ékszervilág webáruház karikagyűrűje, vagyis a jegygyűrű már két ember felelősségteljes döntésének eredménye kell, hogy legyen. A választás tehát nem könnyű. Főleg abban az esetben, ha a pár tagjainak ízlése alapjaiban különbözik. 

Ha az egyik ember a visszafogottság híve, a másik viszont imádja az extremitásokat, akkor, ahogy majd a közös életükben, már itt is szükség lesz az összecsiszolódásra. Nem egészséges ugyanis az, ha egy párkapcsolatban csak az egyik fél akarata érvényesül, míg a másik folyamatosan el van nyomva! A kompromisszum ebben az esetben azt jelenti, hogy a pár mindkét tagjának engednie kell az elképzeléséből, azonban csak oly mértékig, hogy a végeredmény tekintetében boldogság maradjon a szívükben.

 

Mennyire kell figyelembe venni az aktuális divatot?

Mint minden területen, az ékszerek piacán is vannak aktuális trendek, melyek rendkívül divatosnak számítanak. Az utóbbi időben a rozé, vagyis a rózsaarany elsöprő sikere vitathatatlan, ez pedig nem csoda, hogy a jegygyűrűk körében is megjelent. A rózsaarany extrém, feltűnő megjelenésű ékszer, ezért karikagyűrűként való megvásárlását jól át kell gondolni. 

Sok esetben ez a szín csupán díszítésként kerül rá az ékszerre, ekkor bicolor ékről beszélhetünk. Ez is nagyon népszerű, ezért, ha mindketten igent mondtok rá, akkor nyugodtan válasszátok ezt a típust.

A fehérarany is felkapott

Bár a fehérarany divatja korábbi, mint a rozéaranyé, azonban mai napig is nagyon sokan vásárolnak fehérarany jegygyűrűt. Ez a szín visszafogott, egyszerű, elegáns, éppen ezért sok pár kedvence lesz. Ebben a kategóriában is találhatunk bikolór verziókat, sárgaarannyal kombinálva.

Legyen-e az ékszerben kő?

Megosztottak a vélemények a köves motívumot és a vésést illetően. A karikagyűrűk női változatai ugyanis nagyon gyakran készülnek köves díszítéssel, mely körbefuthat az ékszer teljes felületén, csoportokba rendeződhet, esetleg egyetlen darab alkalmazása történik meg. A tapasztalatok szerint körülbelül ugyanannyian preferálják a köves megoldást, mint a kő nélkülit, ezért mindenképpen az egyéni ízlés legyen a mérvadó.

A karikagyűrűt úgy kell kiválasztani, hogy időtálló ék legyen 10, 20 év múlva is. Éppen ezért sokan ragaszkodnak a hagyományos sárgaarany változathoz, de vannak, akik bevállalják az aktuális divat szerinti modelleket, és boldogan viselik egész életükben.


 

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Nagyon jó hírt kaptak, akik a slágertablettákra vágynak
Buksza blog | 2024. február 28. 12:10
A cukorbetegséget kezelő és a súlycsökkentő gyógyszerek kereslete messze meghaladja a kínálatot, amit jól tükröz ezeknek a készítményeknek a csillagászati ára. Ez várhatóan hamarosan változni fog.
Vásárló Óriási összegre érkezett egy jóslat: 3091 billió forint megy vásárlásra
Buksza blog | 2024. február 28. 09:06
Még inkább leáldozóban van a falusi életmódhoz tartozó önellátó élelmiszer-termelés, a gyorséttermek és a házhoz szállítás előtt viszont fényes jövő előtt áll egy frissen megjelent előrejelzés szerint.
Vásárló Mire számíthatnak a diszkontláncokban a vevők?
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. február 26. 05:44
Januárhoz képest minimálisan drágult a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés - a korábbiakhoz képest módosított - kosara. Ez két terméknek köszönhető leginkább. Októberhez képest azonban sok termék két számjegyű csökkenést könyvelhetett el. 
Vásárló Kitört a csokiháború, berágott a Milka gyártója
Buksza blog | 2024. február 24. 17:08
A színek "szent tehenek", ha meghatározott márkájú termékek, például édességek csomagolásához kapcsolódnak, ami lehetőséget adott egy holland csokigyártónak, hogy tiltakozó kampányt építsen rájuk. 
Vásárló Kiderült a bevásárlókocsik titka, rafinált trükk helyett másról szól a történet
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. február 23. 15:20
Mindenkinek volt már dolga összevissza kacsázó kerekű, imbolygó bevásárlókocsival, ami enyhén szólva nem járul hozzá ahhoz, amit az áruházláncok pr-osai „jó bevásárlási élménynek” szoktak nevezni.
Vásárló Hogyan rendezzük be időtálló módon az irodánkat?
Márkázott tartalom | 2024. február 22. 18:04
Egy iroda belső kialakítása izgalmas feladat, azonban sok felelősséggel jár együtt. A környezet, amiben dolgozunk, közvetlen hatással van a munkavégzés hatékonyságára, de a dolgozók jólétére is, ezért meg kell gondolni, hogy milyen döntéseket hozunk. Egy teljes körű felújítás igen költséges folyamat, ezért természetes, hogy időtálló megoldásokban gondolkodunk. De hogyan rendezhetjük be az irodát úgy, hogy minden fontos körülménynek megfeleljünk? Ezt vizsgáljuk az alábbiakban.
Vásárló Váratlan döntés a Pepcótól
Buksza blog | 2024. február 22. 11:02
Korábban még terjeszkedést tervezett a Pepco Ausztriában, most viszont az exitről döntött a cég.  
Vásárló Akár duplázhatja is az árakat a vörös-tengeri válság
Privátbankár.hu | 2024. február 19. 13:19
A támadások miatti hosszabb kerülőút csak a kisebbik baj, a krízis az egész világ szállítmányozási piacára komoly hatással van – és ezen keresztül a pénztárcánkra is.
Vásárló A boltláncoknak elege lett: a Lidl, a Tesco és a többiek közösen fordultak Brüsszelhez
Buksza blog | 2024. február 19. 10:55
Az elmúlt év ősze óta akadályozzák a Vörös-tengeren folyó hajózást a jemeni lázadók, ami túlcsordult az európai kiskereskedők tűrésküszöbén. Szakértők nem jósolják a helyzet gyors normalizálódását.
Vásárló Ne feledkezz meg az edzés előtti és utáni gondoskodásról!
Márkázott tartalom | 2024. február 19. 09:29
Még igen közel van a szilveszter, amikor is rengetegen megfogadták maguknak, hogy az idei év folyamán sokkal jobban oda fognak figyelni a testük egészségére, és nem csupán május végén kapnak észbe, hogy a beach bodyért még semmit sem tettek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG