<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mit tegyünk, ha valamit keresünk az interneten, és csak egy kép vagy fotó áll a rendelkezésünkre? Az online óriáscégek és az e-kereskedelmi vállalatok az elmúlt néhány évben pontosan ezzel foglalkoztak. Hogy állnak jelenleg?

Két és fél év telt el azóta, hogy a Google a The Keyword nevű blogján nagy változásokat és trendeket jelentett be a képalapú keresésben. A technológia végre megérett, és a vizuális tartalom egyre nagyobb népszerűségnek örvend az interneten. Ez különösen az Instagramnak és a Pinterestnek köszönhető. A vizuális keresés fejlődésével azonban új kihívások is felmerülnek a felhasználók számára, akik egyre gyakrabban teszik fel maguknak a kérdést: "Hol találom meg azt, amit csak képen látok?"

Ma már könnyedén találhatsz különböző utakat álmaid termékéhez, mind globálisan, mind helyben.

Azzal, hogy a Google Photos a kezdeti években díjmentesen hozzáférhető - és ez már nem fog sokáig tartani -, a Google neuronhálózatai és algoritmusai hatalmas tanulási adattárra tettek szert. A Google Fotókban már évek óta megjelölheted a családtagokat, és a Google egyszerűen megmutatja neked a húgod vagy anyukád összes olyan fotóját, amelyet az évek során rögzített a memóriájában. Fantasztikusan működik. A képalapú tartalomfelismerés azonban még ennél is tovább megy - írd be például a "autó" szót a Fotók keresőjébe, és máris megjelenik az összes olyan fotó, amelyen egy autó szerepel.

Emlékszel még azokra a CAPTCHA kódhalmokra, ahol autókat kellett felismerni? Ez ma is így működik. A webes keresés és a Fotók alkalmazás mellett a Google Lens egy Lens nevű alkalmazással is megismertetett minket. Ezzel csak annyit kell tenned, hogy lefényképezel valamit, és rákattintasz a képre. A Google szerverei elemzik azt, és megmutatják, hol lehet megvásárolni az adott terméket. Remekül működik, és a Pixel telefonokban, amelyek mögött maga a Google áll, a funkció nagyon előkelő helyet foglal el.

hirdetés

A Microsoft Bing hasonló erőfeszítéseket tesz a Bing Visual Search szolgáltatásával. Mivel azonban kiégtek az okostelefonjaikkal, nagyon nehéz dolguk lesz a Google-val szemben.

A Pinterest Visual Search a képi platformok királya - a Pinterest - természetesen a képalapú keresést is használja. Egyelőre csak úgy, hogy a Pinteresten minden kép mellett találsz egy ikont. Ha rákattintasz, a szolgáltatás hasonló képeket kezd keresni. Minden szolgáltatásnak van egy közös vonása: óriások állnak mögöttük, akik a mesterséges intelligenciához szükséges hatalmas erőforrásokkal rendelkeznek.

De Magyarországon is vannak úttörők. A Biano Visual Search egy saját fejlesztésű képkereső szolgáltatás, amelyet néhány hónapja mutatott be a magyar Biano bútorkereső. Elég feltölteni egy képernyőképet, termékfotót vagy a régi bútor fényképét. Maga a rendszer a mesterséges intelligencia segítségével több tucat különböző webáruházban kikeresi ugyanazokat vagy a hasonló termékeket.

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Balesetbiztosítás és életbiztosítás közötti különbségek
Márkázott tartalom | 2021. november 29. 09:51
Bár a két biztosítási forma hasonló védelmet nyújt, van néhány szignifikáns eltérés közöttük. Az alábbiakban szemléltetjük a főbb eltéréseket: milyen esetekre érvényes, miért hasznos és miben is különbözik valójában az élet- és balesetbiztosítás.
Vásárló Akciók a Keysfan-en: Ingyen Windows 10/Windows 11 Black Friday-en
PR | 2021. november 17. 15:25
A Black Friday-re való bemelegítés elkezdődött a Keysfan-nél, ezért visszatért az egyet fizet, kettőt kap akciójuk.
Vásárló Milyen szerszámok kellenek, ha az autóval nincs minden rendben?
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 10:36
Az autók és motorok mindennapjaink fontos eszközei. Nélkülük már szinte el sem tudjuk képzelni az életünket. Fontos segítőink mind a munkában, mind pedig a magánéletben.
Vásárló Pénzügyi tudatosság digitálisan
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 10:04
Napjainkra a digitalizálás, az automatizálás az élet egyre több területén van jelen, nem kivétel ez alól a számlázás sem. Bizonyára találkoztál már automatikusan kiállított számlával, hiszen az online kereskedelemben egyre több cég alkalmazza ezt a módszert. Az automatizálással időt spórolhatsz meg. Egy cég esetében minél több folyamatot automatizálsz, annál több időd és ennek folyományaként pénzt takaríthatsz meg, hiszen az idődet vagy munkatársaid idejét nem a repetitív feladatokra kell fordítanod.
Vásárló Kemény felületen lágy és romantikus minták
Márkázott tartalom | 2021. november 15. 09:26
  Az európai kerámiagyártás egyik nagy fellegvára Spanyolország. Nem csupán évszázadokra visszanyúló hagyományai miatt, hanem az utánozhatatlan stílus és a folyamatos és kiapadhatatlan ötletek, innovációk miatt is innen indult el hódító útjára számos cég. Vannak márkák, melyeket minden valamire való lakberendezési újság a címlapjára visz szezonról szezonra. Az ismert mediterrán életérzést közvetítik talán a termékeik? Az egzotikus és életörömtől duzzadó napfényes mindennapokat a kis kerámialapokba zárták talán, és átcsempészték a mi zordabb északi vidékünkre? Meglehet. Ki-ki vérmérséklete szerint ad e kérdésekre választ.
Vásárló Igazi ünnep műfenyővel
Márkázott tartalom | 2021. november 13. 10:17
Az adventi időszakban elkezdünk ráhangolódni az ünnepekre, és az ünnepi menü kitalálásán kívül az is nagy dilemma, hogy milyen fa alá kerüljenek az ajándékok.
Vásárló Hogy fest a hazai ételszállító-piac, ahová betörhet az amerikai óriás?
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2021. november 13. 06:09
Jókora lökést adott a hazai ételkiszállítási piacnak a koronavírus, amit az is mutat, hogy a Kifli.hu megjelenése, a Netpincér brandváltása után a héten bejelentették: egy amerikai cég felvásárolta a Woltot. De pontosan milyen piacra lépett be most az amerikai házhozszállító? 
Vásárló Gond van a Spar egyik saját márkás termékével
Privátbankár.hu / MTI | 2021. november 12. 19:19
Mikrobiológiai problémák adódtak.
Vásárló Így néz ki a megújult Szeged Plaza
Privátbankár.hu | 2021. november 12. 18:49
Az Indotek Group mintegy egymilliárd forintból valósította meg a projektet.
Vásárló Kollagénbevitel természetes formában
Márkázott tartalom | 2021. november 12. 18:45
Mit érdemes tudni a kollagénről? Milyen élettani szerepe van? Miért fontos az egészségünk szempontjából? Miért érdemes fogyasztani? Hogyan vihető be természetes formában? Mutatjuk a válaszokat! A kollagén teherbíró rostos fehérje, mely aminosavakból áll. Fontos alkotóeleme a porcoknak, a hajnak, a bőrnek, a körömnek, a csontoknak, az ínszalagoknak, az izmoknak, az inaknak és az ereknek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló