3p

Biztosan te is láttál már olyan videót a közösségi média platformokon, amelyekben fóliák és műanyag flakonok között úszkáló állatok láthatók. Ezek ékesen bizonyítják, hogy égető szükség van a hatékony és környezettudatos megoldásokra az ipari fóliázás terén is.

Szerencsére napjainkban Magyarországon egyre több a környezettudatos cégvezető, akik nem csupán a költséghatékonyságot tartják szem előtt, hanem arra is odafigyelnek, hogy csökkentsék az általuk termelt hulladék mennyiségét.

Ezért is használják a Mű-Pack Kft. - Csomagolástechnika környezettudatos stretchfóliáit, amelynek köszönhetően három hónap alatt összesen közel százhuszonöt tonnával kevesebb hulladék került ki tőlük.

Vékony, mégis rendkívül erős

Bár lehet, hogy elsőre eléggé csekélynek tűnik az a tíz mikronnyi vastagság, de ezek a fóliák a különleges gyártási technológiának köszönhetően igazán jól bírják a terhelést. Olyannyira, hogy akár téglát is lehet velük csomagolni.

Ugyan még ezek sem olyan termékek, amelyeket ha elásol a kertbe, akkor lebomlanak majd, de a közel harminc éve használatban lévő fóliákkal szemben megvan az az előnyük, hogy sokkal, de sokkal kevesebb kell belőlük. Ennek köszönhetően pedig akár 60%-kal is kevesebb hulladék keletkezhet, ami azért nem kis mennyiség.

Még mindig nem sikerült meggyőznünk? Nézzünk meg akkor most egy rövid számítást, amelynek segítségével meg tudjuk mutatni a különbséget a vállalkozásodban jelenleg használt hagyományos stretchfólia és a környezettudatos változatok között!

Számoljunk kicsit utána a dolgoknak!

A piacon kapható hagyományos stretchfóliák tekercsén általában 120-150 méter hosszú, 23 mikrométer vastag fólia van. Ezzel szemben a környezettudatos változatok tekercsén 350 méter fólia van, amelynek ugyan a vastagsága 10 mikrométer, az erőssége viszont ugyanolyan, mint a hagyományos stretchfóliáké.

Ez eredményezi azt, hogy egy tekercs átlagos kézi stretchfóliával összvissz öt raklapot lehet becsomagolni, míg a környezettudatos változatokkal akár tizenötöt is, ami valljuk be, nem is különbség.

Szóval a “biztos jó ez a fólia, de a megvásárlása sajnos nem fér bele a költségvetésbe” és az ehhez hasonló kifogások érvényüket vesztették, mivel a környezettudatos stretchfóliák választása a költséghatékonyság szempontjából is jobban megéri.

Ha nem boldogulsz a választással

Abban az esetben, ha a rendelkezésre álló kínálatból nem tudsz választani, akkor mindenképpen érdemes felvenned a kapcsolatot a Mű-Pack Kft. - Csomagolástechnika szakértő csapatával.

Ők segítenek kiválasztani a számodra megfelelő környezettudatos stretchfóliát, és a szükséges mennyiség alapján pontos árajánlatot is adnak, amely nagymértékben megkönnyítheti a döntés meghozatalát.

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Vallott a Temu és már Magyarországgal rivalizál
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 23. 15:37
Az elmúlt év a kínai Temu nagy meneteléséről szólt az észak-amerikai és az európai online kereskedelemben, és úgy tűnik, a piacszerzés jót tett a vállalat pénzügyi helyzetének is.
Vásárló Maximális árrést vezetne be az élelmiszerboltokban a román kormány
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 23. 14:48
Románia kormánya sem megy a szomszédba, ha valami olyasmit kell kitalálni, amivel a piaci realitásokra fittyet hányva kedveskedhetnek az embereknek és a helyi vállalatoknak.
Vásárló Érkezik a márkás ruhák turkálója, másképp
Buksza blog | 2024. május 21. 12:55
Bekapcsolódik az Ebay abba a hadjáratba, amely véget akar vetni a néhányszor hordott ruhák szemétbe kerülésének. Ez nagyobb környezetszennyezést okoz ugyanis, mint például a légi közlekedés.
Vásárló EPR okosan: így spórolhatnak a cégek a csomagolási költségeken
Márkázott tartalom | 2024. május 19. 09:01
Tavaly nyáron lépett életbe az új kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer, aminek következtében megemelkedtek a csomagolások után fizetendő díjak. 
Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig!
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Miért döntsünk az öko mellett?
Márkázott tartalom | 2024. május 16. 11:32
Bár ma már egyre többen felismerik az öko termékek jelentőségét, mégis sokan elutasítják azokat a magasabb áruk miatt. Első ránézésre valóban többe kerülhetnek ezek az árucikkek, mint a nem organikusan termelt és gyártott társaik. 
Vásárló Nem Magyarországot választotta célpontjául a kisbolt-specialista
Buksza blog | 2024. május 14. 10:04
A főleg élelmiszereket és italokat árusító lengyel Zabka három üzlet megnyitását tervezi májusban Romániában, majd ezt követően gyors terjeszkedésbe kezd. 
Vásárló Jelentős árcsökkentésre kényszerül a McDonald's: menüt adnának szendvicsárban az amerikai éttermekben
Buksza blog | 2024. május 14. 08:57
A McDonald’s arra készül, hogy extra árengedményt ad legalább egyik menüjére, hogy visszacsalogassa azokat a vendégeit, akik az infláció miatt az utóbbi időben inkább otthon főznek.
Vásárló Hamarosan szívhatják a fogukat az autósok?
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 11:19
Az árcsökkenésnek vége szakadhat. 
Vásárló Nagyon bejött a "féláras" megoldás a magyar vásárlókat is megcélzó lengyel "cipőkirálynak"
Buksza blog | 2024. május 11. 09:37
Remekeltek az év elején a CCC cipőboltlánc üzletei. A nyereség a triplájára nőtt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG