BUX
35 875.71
-1.28%
-465.00
OTP
10 370.00
-2.99%
-320.00
MOL
1 970.00
-0.86%
-17.00
RICHTER
6 810.00
+0.67%
+45.00
MTELEKOM
393.00
-1.87%
-7.00
 
2020. május 1. 14:54

Amióta berobbant a köztudatba a LED-es világítás, pontosabban, amióta ezt a világítóeszközt, fényforrást is lehet kapni a piacon, egyre több és nagy intézményben, de még stadionokban is ezt a megoldást választják a hagyományos izzók, lámpák, fényforrások helyett. A nagyobb parkolókban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, talán nem véletlenül. A LED-es lámpák hosszabb élettartammal rendelkeznek, csökkentik a költségeket, energiatakarékosak, és még a világítás minősége is javul általuk. Miért is előnyös a parkolókban LED-es világítást alkalmazni? Mutatjuk a válaszokat!

1.    Jelentős energia megtakarítást érhetünk el

Ma már senki sem vitatja, hogy a LED-es világítóeszközökkel jelentős mennyiségű energiát lehet megtakarítani. Ezek ugyanis tények. Egy nagyobb parkoló esetében nem csak havi, hanem éves szinten is láthatóvá válik az energia-megtakarítás foka. Egy nagyobb parkoló esetében nagyon nem mindegy, hogy az éves energiamegtakarítás 20, 40, avagy 60 százalékos. 

2.    LED-es megoldás és jobb teljesítmény

Mennyi olyan filmet láttunk már, amikor egy-egy gyilkosságra, egy rosszul megvilágított parkolóban került sor. Bizony, egy parkoló esetében nagyon lényeges, hogy ne csak egy-egy ponton legyen nagyobb erősségű a fény, hanem az egész parkoló jól megvilágított legyen. Egyrészt, ez az emberekben is nagyon biztonságot kelt, másrészt, jelentősen lecsökkenti a sérülés veszélyét.  A hagyományos világítóeszközök csak a fényforrás közelében nyújtanak nagyobb teljesítményt, vagy is a fényerejük csak egy bizonyos ponton maximalizálódik, míg egy LED-es lámpa által kibocsátott fény, egyenletesen oszlik el. Ez a pozitív hatás és a színhőmérséklet változtatás, a hatékonyabb működésnek és a jobb teljesítménynek köszönhető. Amennyiben mi is szeretnénk, hogy az udvarunkat, kertünket egy nagyobb teljesítményű fényforrás világítsa be, úgy a LED reflektor mellett is dönthetünk. Ez egyébként extra biztonságot is adhat, hiszen ma már mozgásérzékelős LED reflektor megvásárlására is van lehetőségünk. 

3.    Biztonságos parkolás, biztonságos parkolóban

A biztonság és a világítás kéz a kézben járnak. A gyéren megvilágított parkolók, számtalan balesetveszélyt okozhatnak. A világítás minőségét egyszerűen, akár LED technológiával is javíthatjuk. 

4.    A karbantartási költségek is csökkenek

Sokan nem veszik számításba, hogy a LED-es megoldások nem csak energiát takarítanak meg, nem csak költséghatékonyak, de a karbantartási költségek is jelentősen leredukálódnak, hiszen a LED-es megoldással készült világítótestek, sokkal hosszabb élettartamúak, mint a hagyományos világítóeszközök. Egy nagyobb parkoló üzemeltetője pedig, mint minden szempontot, így ezt is figyelembe veszi, amikor a parkoló megvilágítása kerül terítékre. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló A budapesti plázázók fele már vissza is tért természetes élőhelyére
MTI | 2020. május 22. 07:58
Néhány hét, és visszatér a másik felük is.
Vásárló Műanyagok betiltása: megmagyarázták, miért vonta vissza a kormány a törvényjavaslatot
Valkai Nikoletta | 2020. május 20. 15:36
A szaktárca szerint a munka folytatódik az egyszer használatos műanyagok 2021-ben megkezdődő kivezetéséhez. 
Vásárló Jönnek a támogatások - mekkora összegre pályázhat, aki elektromos autót venne?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 20. 13:36
Ötmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul szerdán a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.
Vásárló Közterületeket kaphatnak a budapesti vendéglátósok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 19. 20:31
A fővárosi önkormányzat így segítené a vendéglátás újraindítását. 
Vásárló Váratlanul visszavonta a kormány a műanyagok betiltásáról szóló javaslatot
Privátbankár.hu | 2020. május 19. 19:48
Múlt héten nyújtották be a tervezetet az egyszer használatos műanyagok jövő évi betiltásáról, ezt most egyszer csak visszavonták. Még dolgoznak rajta. 
Vásárló Szájmaszkkal fedett citylight posztereken hirdetik a magyar árut
Márkázott tartalom | 2020. május 19. 15:55
Izgalmas, a járványhelyzetre közvetlenül reagáló plakátkampánnyal jelentkezik Budapest közterein a „Vedd a hazait! Védd a hazait!” mozgalmat elindító Magyar Termék Nonprofit Kft. Szájmaszkkal ellátott citylight posztereken hirdeti most a kezdeményezést a plakátkampányban résztvevő húsz magyar cég részvételével.
Vásárló Drágul a postai csomagküldés
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 15. 12:28
A Magyar Posta  június elsejétől átlagosan 6,1 százalékkal emeli a belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díjszabását a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt - közölte a társaság.  
Vásárló Elszálló árak, kígyózó sorok: ilyen lehet a repülés a koronavírus után
Privátbankár.hu | 2020. május 14. 20:01
A légiközlekedés már a pandémia előtt is macerás, kényelmetlen és drága folyamat volt, és ennél a jövőben valószínűleg csak macerásabb, kényelmetlenebb és drágább lesz.
Vásárló Karácsony Gergely bejelentette: hétvégén a gyalogosoké a pesti alsó rakpart
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 14. 15:38
A hétvégén lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
Vásárló Jövőre tényleg vége az egyszer használatos műanyagoknak Magyarországon
Valkai Nikoletta | 2020. május 13. 13:03
Egy éve tudni lehet, hogy 2021-től idehaza is be kell tiltani egyes egyszer használatos műanyagok forgalmazását. Minderről végre egy kormányrendelet és egy törvényjavaslat is napvilágot látott. 
Friss
hírlevél