<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A tetőkészítés előtt nemcsak a tetőfedő anyagot kell kiválasztani, hanem az építéshez szükséges egyéb anyagokat is. 

A tökéletes szigetelés érdekében minden rést meg kell szüntetni, minden csatlakozást megfelelő anyagból kell elkészíteni. A tetőt ugyanis nemcsak néhány évre, hanem minden épület esetében több évtizedre tervezik.

Miért fontos az oromszegély?

A tetőszerkezet védelme szempontjából fontos az oromszegély kialakítása. Régebben – a költségek csökkentése érdekében – hajlamosak voltak ezt az elemet kihagyni, vagy valamilyen barkácsolt megoldással helyettesíteni, aminek azonban a tető és az épület látta kárát. 

Az oromszegély ugyanis olyan léc, amit a zsindely tetőfedés szélére helyeznek, hogy védjen a hó, a jég és az eső okozta vízkárosodástól. A Káplár fatelepeken a horganyzott oromszegély többféle méretben kapható, illetve egyéb bádogtermékek széles választékát is megtalálod. 

A zsindelytetők oromjának a lezárásához tehát szükséges az oromszegély, melyet az alátétlemez fölé helyzenek, és szegezéssel rögzítenek az orom teljes hosszában. Oromszegély nélkül a nedvesség szabadon szivárog a tetőburkolat széleibe, és tovább haladva a tetőszerkezet felé rothadást, penészedést okoz a faanyagban. 

A szivárgás huzamosabb ideig való fennállása esetén a mennyezet és a fal is átázhat, ami egyértelmű jele a beázásnak, viszont ennek az észlelésekor már károsodás történhet a tetőszerkezetben is. Célszerű tehát a bajt megelőzni, és beépíteni a megfelelő oromszegélyt, valamint az egyéb bádogelemeket.  

Minden résre van szakszerű megoldás

Az ideális eset az lenne, ha a tetőfedő zsindelylemez a tető minden négyzetmilliméterét összefüggően be tudná borítani. Ilyen ideális helyzet azonban nincs, hiszen kéményt, antennakivezetést, tetőablakot helyezünk el a tetőn, ami megszakítja az összefüggő borítást. 

Ebben az esetben fontos figyelni arra, hogy minden egyéb elem résmentesen  illeszkedjen a tetőfedő anyagokhoz. Ezekre természetesen van szakszerű megoldás, hiszen a kéményszegély lemezt, az antennakivezető elemeket, és egyéb speciális elemeket e célból fejlesztették ki, nagymértékben megkönnyítve ezzel a szakemberek munkáját. 

A tetőszerkezet különböző oldalainak résmentes találkozását is meg kell oldani, ehhez szokták a hajlatbádog vápalemezt alkalmazni. A Káplár fatelep webáruházában ezeket a bádogelemek is megrendelheted. A bádog tartós anyag, ami könnyen megmunkálható, jól szerelhető. Ezek a horganyzott, vízálló fémelemek nemcsak a tetővédelem szempontjából fontosak, hanem az ereszcsatorna kiépítéséhez is szükségesek. 

A tökéletes tetőfedéshez tehát meg kell vásárolni a speciális csatlakozó-, áthidaló-, szigetelőelemeket is, ha hosszú távú megoldásban gondolkodsz. Ezekkel ugyanis megakadályozható az, hogy a víz a tető alá kerüljön, és károkat okozzon a tetőszerkezetben, a szigetelésben vagy a mennyezetben.  

Címkék: Vásárló

Vásárló Hatalmas eredményeket ért el az energiafelhasználás terén a Pólus Center!
PR | 2023. március 25. 11:24
A pláza a gazdasági kihívások közepette megőrizte a stabilitását, növelte forgalmát, illetve a látogatók számát, és az infrastruktúra-fejlesztés révén csökkentette energiafogyasztását.    
Vásárló Újabb árcsökkenés a magyar boltokban - most a CBA tett bejelentést
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 07:06
Újabb fronton csökkentek a beszállítói árak, így a vaj, a trappista, a tészta után újabb árcímkékre lehet kisebb számot írni. Egyelőre még nem a kenyérről van szó.
Vásárló Hogyan legyünk sikeresek a karrierünkben?
Márkázott tartalom | 2023. március 19. 09:28
A karrierépítés egy hosszú és kihívásokkal teli út, amely rengeteg lehetőséget kínál. Azonban ahhoz, hogy sikeresek legyünk, szükségünk van néhány jó tanácsra. Ebben a cikkben bemutatunk néhány hatékony karriertippet, amelyek segítenek elindítani és fenntartani egy sikeres karriert.
Vásárló Így ne csapjanak be minket egy fiktív munkával
Márkázott tartalom | 2023. március 16. 18:49
Sajnos az utóbbi időben nagyon elszaporodtak azok az esetek, amikor fiktív munkával csaptak be embereket. Magyarországon is egyre több ilyen esetre derül fény, mely során anyagilag is megkárosítottak munkavállalókat. Nézzünk egy konkrét példát, valamint nézzük meg azt is, hogy miként tudunk az ilyen típusú fiktív munkák ellen védekezni.
Vásárló Az autósokat kiszolgáló szervizek és szolgáltatók svájci bicskájává válhat a most induló nDRU startup
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 18:02
Az autóipari szolgáltatók mostantól egy új, innovatív alkalmazás segítségével digitalizálhatják működésüket és eladásaikat, ezzel radikálisan, akár 40%-kal, növelve hatékonyságukat.  
Vásárló Öltözködési gyorstalpaló állásinterjúra, hölgyeknek
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 11:50
Bárkinek jól jöhet egy öltözködési gyorstalpaló állásinterjú előtt, nem igaz? A hölgyek olykor kifejezetten nehéz helyzetben érezhetik magukat, ugyanis nem szeretnének sem alul-, vagy épp túlöltözni.  Vannak íratlan szabályok, melyek betartásával máris magabiztosabbak lehetünk a következő állásinterjúnkon.
Vásárló Ezektől az ételektől óvakodj késő este!
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 13:25
Amikor diétába kezdünk, akkor érdemes előre megtervezni és beszerezni azokat az ételeket, melyeket a nap folyamán el szeretnénk fogyasztani. Egy nem megtervezett nap során ugyanis könnyen kísértésbe eshetünk, és összevásárolhatunk mindenféle olyan ételt, ami nem illik bele az étrendükbe. Az sem helyes, ha egész nap nem eszünk rendesen, mivel ebben az esetben estére már olyan éhesek leszünk, hogy mindent felfalunk, ami a kezünk ügyébe kerül. A vacsorával egyébként is érdemes csínján bánni, mivel könnyen elcsúszhat rajta a diétánk, ezért cikkünkben összegyűjtöttük 5 ételt, amit semmiképpen ne fogyassz vacsorára.
Vásárló Munkakeresés a 21. században
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 11:38
Régebben a dédszüleinknek, nagyszüleinknek nem volt szüksége arra, hogy munkát keressenek. Már gyerekkorukban meg volt, hogy mit fognak dolgozni egész életükben. Földművelés, termelőszövetkezet és miegymás, aki, amibe született. Viszont mára már mindenki megtalálhatja az ideális állást.
Vásárló Melyek a videós álláspályázat előnyei?
Márkázott tartalom | 2023. március 13. 11:16
A modern cégek toborzási módszereinek korszerű eleme a videós álláspályázat, amelynek lehetőségével egyre több munkáltató él. A mai világban sok olyan munkakör van, ahol nem szükséges a személyes jelenlét, de azok esetében is hatékony lehet, ahol igen. 
Vásárló Így talál a legtöbb ember állást 2023-ban
Márkázott tartalom | 2023. március 12. 11:12
Régen az embereknek az újságot kellett várniuk, hogy megtudják a híreket és átböngésszék a legfrissebb álláshirdetéseket, ma meg már szinte csak az idősebb korosztály olvas újságot. A digitalizáció okozta fejlődés az álláskeresés folyamatát is teljesen átformálta. Napjainkban az emberek többsége például álláskereső portálokon szűri meg a kereséseket, így tudatosan nézhet szembe a munkaerőpiaci kihívásokkal.  A következő cikkben tehát az efféle online felületek legnagyobb használati előnyeit vesszük górcső alá. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG