3p

A víz az emberi test legfontosabb üzemanyaga. Alapvető szerepet játszik az életfunkciók működésében, ugyanakkor a megfelelő hidratáltság javítja az agy teljesítményét és segíthet csökkenteni a fáradtságot. Éppen ezért a vízfogyasztás a munka folyamán is nélkülözhetetlen.

Ebben a cikkben megmutatjuk, miért fontos az, hogy hidratáltak maradjunk a mindennapokban. Megtudhatják azt is, hogyan biztosíthatja egy cég a dolgozói számára a friss, tiszta és egészséges vízhez való hozzáférést.

Koncentráció és mentális teljesítmény fokozása

Az emberi test tömegének több mint a fele víz. Éppen ezért fontos, hogy mindig gondoskodjunk a megfelelő folyadékbevitelről. A mennyiség mellett azonban gondolnunk kell a minőségre is.

Az egyszerű csapvíz íze és illata a tisztítási folyamatoknak köszönhetően sokszor kellemetlen lehet. Sokan emiatt nem fogyasztanak elég folyadékot munka közben, ami rövid úton kiszáradáshoz, illetve a koncentráció és a teljesítmény csökkenéséhez vezethet.

Hogy ezt elkerüljük, fontos, hogy a kiváló minőségű víz a munkahelyen mindig elérhető legyen. Ennek érdekében érdemes ballonos ásványvizet vásárolnunk. Ez a GottiWater szolgáltatásai révén megoldható, akár rendszeresen, nagyobb mennyiségben, a fogyasztás mértékének megfelelő kedvezményekkel is megrendelhető.

Élénkítő hatás

Ha szeretnénk egy kis lendületet kapni a munkához, nem feltétlenül kell azonnal a kávéhoz vagy az energiaitalhoz nyúlnunk. Ezek az italok a koffeinnek és a cukornak köszönhetően csak rövid energialöketet adnak. Arról nem is beszélve, hogy mennyi káros hatással rendelkeznek a szervezetünkre nézve.

A tiszta víz ezzel szemben nemcsak egészséges, de segít az összpontosításban is. A dehidratáltságnak köszönhetően a testünk nehezebben tudja szabályozni a hőmérsékletet, ez pedig fáradtsághoz és energiaveszteséghez vezethet. A megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitellel ez elkerülhetővé válik. Ennek köszönhetően a munka során fogyasztott vízmennyiség nagyban hozzájárulhat a produktivitás növekedéséhez.

Betegségek megelőzése

Napjaink felgyorsult életvitele gyakran ahhoz vezet, hogy megfeledkezünk az egészségünkről. Pedig néhány apró szokás is elég lehet ahhoz, hogy ne kelljen kiesnünk a munkából akár hosszú hetekre is az elgyengülés vagy egy kellemetlen betegség miatt.

A tiszta és jó minőségű ásványvíz rendszeres fogyasztása is olyan szokás, mely csodákra lehet képes. Többek közt hozzájárul az emésztési folyamatok javításához, segíthet a fejfájás megelőzésében, valamint támogathatja a bőr egészségét is.

Tartsuk azonban mindig szem előtt azt, hogy az egyéni vízigény változó lehet, így érdemes a szükségleteinkhez igazítani a folyadékbevitelt. A munkavégzés során figyeljünk azokra a jelzésekre, amelyeket a testünk ad. Igyunk elegendő vizet, hiszen ezzel elkerülhetjük a dehidratációt, támogathatjuk a fizikai és a mentális egészségünket.

 

Címkék: Vásárló

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Nagyon jó hírt kaptak, akik a slágertablettákra vágynak
Buksza blog | 2024. február 28. 12:10
A cukorbetegséget kezelő és a súlycsökkentő gyógyszerek kereslete messze meghaladja a kínálatot, amit jól tükröz ezeknek a készítményeknek a csillagászati ára. Ez várhatóan hamarosan változni fog.
Vásárló Óriási összegre érkezett egy jóslat: 3091 billió forint megy vásárlásra
Buksza blog | 2024. február 28. 09:06
Még inkább leáldozóban van a falusi életmódhoz tartozó önellátó élelmiszer-termelés, a gyorséttermek és a házhoz szállítás előtt viszont fényes jövő előtt áll egy frissen megjelent előrejelzés szerint.
Vásárló Mire számíthatnak a diszkontláncokban a vevők?
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. február 26. 05:44
Januárhoz képest minimálisan drágult a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérés - a korábbiakhoz képest módosított - kosara. Ez két terméknek köszönhető leginkább. Októberhez képest azonban sok termék két számjegyű csökkenést könyvelhetett el. 
Vásárló Kitört a csokiháború, berágott a Milka gyártója
Buksza blog | 2024. február 24. 17:08
A színek "szent tehenek", ha meghatározott márkájú termékek, például édességek csomagolásához kapcsolódnak, ami lehetőséget adott egy holland csokigyártónak, hogy tiltakozó kampányt építsen rájuk. 
Vásárló Kiderült a bevásárlókocsik titka, rafinált trükk helyett másról szól a történet
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. február 23. 15:20
Mindenkinek volt már dolga összevissza kacsázó kerekű, imbolygó bevásárlókocsival, ami enyhén szólva nem járul hozzá ahhoz, amit az áruházláncok pr-osai „jó bevásárlási élménynek” szoktak nevezni.
Vásárló Hogyan rendezzük be időtálló módon az irodánkat?
Márkázott tartalom | 2024. február 22. 18:04
Egy iroda belső kialakítása izgalmas feladat, azonban sok felelősséggel jár együtt. A környezet, amiben dolgozunk, közvetlen hatással van a munkavégzés hatékonyságára, de a dolgozók jólétére is, ezért meg kell gondolni, hogy milyen döntéseket hozunk. Egy teljes körű felújítás igen költséges folyamat, ezért természetes, hogy időtálló megoldásokban gondolkodunk. De hogyan rendezhetjük be az irodát úgy, hogy minden fontos körülménynek megfeleljünk? Ezt vizsgáljuk az alábbiakban.
Vásárló Váratlan döntés a Pepcótól
Buksza blog | 2024. február 22. 11:02
Korábban még terjeszkedést tervezett a Pepco Ausztriában, most viszont az exitről döntött a cég.  
Vásárló Akár duplázhatja is az árakat a vörös-tengeri válság
Privátbankár.hu | 2024. február 19. 13:19
A támadások miatti hosszabb kerülőút csak a kisebbik baj, a krízis az egész világ szállítmányozási piacára komoly hatással van – és ezen keresztül a pénztárcánkra is.
Vásárló A boltláncoknak elege lett: a Lidl, a Tesco és a többiek közösen fordultak Brüsszelhez
Buksza blog | 2024. február 19. 10:55
Az elmúlt év ősze óta akadályozzák a Vörös-tengeren folyó hajózást a jemeni lázadók, ami túlcsordult az európai kiskereskedők tűrésküszöbén. Szakértők nem jósolják a helyzet gyors normalizálódását.
Vásárló Ne feledkezz meg az edzés előtti és utáni gondoskodásról!
Márkázott tartalom | 2024. február 19. 09:29
Még igen közel van a szilveszter, amikor is rengetegen megfogadták maguknak, hogy az idei év folyamán sokkal jobban oda fognak figyelni a testük egészségére, és nem csupán május végén kapnak észbe, hogy a beach bodyért még semmit sem tettek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG