BUX
35 987.16
+1.58%
+560.00
OTP
10 650.00
+3.00%
+310.00
MOL
1 803.00
+0.56%
+10.00
RICHTER
7 140.00
+1.20%
+85.00
MTELEKOM
379.00
+0.40%
+1.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 8. 10:12

Ha gyermeked az iskolakezdés küszöbén áll, akkor mindenképp érdemes nagy hangsúlyt fektetni a vizuális memóriájának a fejlesztésére. Mai cikkünkben megtudhatod, hogy miért is olyan fontos ez, illetve néhány játékos ötlettel is szolgálunk.

Az óvodás és iskolás gyerekek memóriája

A gyermekek már egészen kicsi koruktól kezdve utánzás segítségével tanulnak. A felnőttektől látott mintát másolják le és illesztik be a mindennapi játékba. Az óvodások ebben a korban többnyire tapasztalatok, cselekvések során tanulnak. Nem tudatosan, de megjegyzik a látott mozgásformákat és később képesek is felidézni azokat.

A nagycsoportos gyermekeknél ez azonban magasabb szintre emelkedik, hiszen ők már tudatosan emlékeznek. Sőt, nem csupán mozgásformák, vagy cselekvések megjegyzésére képesek, hanem szavakat és képeket is meg tudnak jegyezni, ez pedig már az iskolaérettségről árulkodik.

A vizuális memóriának nagy szerepe van az iskolában

Ennek a képességnek az olvasás és az írás területén van kiemelkedő szerepe. Hiszen a vizuális emlékezet segítségével egyidőben többféle képi információt is meg tudunk őrizni. Ez visszaköszön például a betűk tanulásánál, ahol emlékezni kell egy-egy betűelem pontos megformálására, illetve az ékezetek helyére is. Ezen felül a vizuális memória segít például egy-egy olvasmány tartalmának a felidézésében is, ahol több képi információ megjegyzésére van szükség.

Néhány játékos ötlet, amely fejleszti a vizuális memóriát

Előfordul, hogy a gyermek vizuális memóriáját szükséges fejleszteni ahhoz, hogy az iskolai évek zökkenőmentesen induljanak. Ehhez ma már rengeteg eszköz, játék áll rendelkezésünkre. Ha ilyet keresnél, látogass el a Játékliget oldalára!

Nézzünk meg néhány konkrét játékot is:

1. Memóriajáték

Az első játékhoz csupán néhány képre lesz szükség, amelyeket egymás mellé helyezünk egy adott sorrendben. A gyermek feladata ezeknek a képeknek a megjegyzése, majd összekeverés után újból sorba rendezni azokat. A feladatot a képek számának megnövelésével nehezíthetjük, vagy akár azzal, ha csupán szóban mondjuk el a kártyák sorrendjét és úgy kell sorba rendeznie mindazt.

2. Játék az építőkockákkal

Az építőkockák szinte minden lakásban megtalálhatók, ahol gyerek van, így kézenfekvő ezeknek a használata. A gyerek feladata a megadott képen látható ábra felépítése az építőkockákkal. A kitűzött feladat egyszerűnek tűnik, mégis remekül fejleszti a gyermek vizuális memóriáját.

3. Kincskeresés

Ennél a játéknál gyűjtsünk össze több különböző tárgyat, majd hagyjuk hogy a gyermek megjegyezze őket. Ezt követően rejtsük kendő alá a “kincseket”, vegyünk ki közülük egyet és mutassuk meg újból a maradt kincseket a gyereknek. Az ő feladata lesz kitalálni, hogy melyik kincs hiányzik. Rendkívül érdekes és izgalmas játék.
 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló Így rendeltünk online a járvány alatt
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. augusztus 1. 11:44
A GKI Digital mérései szerint a koronavírus okozta járványhelyzet miatt március közepe és április vége között több mint 50 ezer új vásárló jelent meg a magyar online kiskereskedelmi piacon, így az aktív online vásárló felnőtt lakosság száma elérte a 3,35 millió főt. De nem csak a digitális világhoz köthető vállalatok tudtak nőni a vírusválság idején.
Vásárló Alaposan felpörgette az online gasztronómiát a járvány
Márkázott tartalom | 2020. július 30. 08:47
A koronavírus járvány eléggé átrajzolta a gasztronómiáról alkotott képünket, hiszen az éttermeknek be kellett zárniuk, és akik nem tudtak alkalmazkodni, vagy megoldani a házhoz szállítást, mint szolgáltatást, le kellett húzniuk a rolót. A NetPincér ebből a helyzetből nagyon sokat profitált, hiszen velük együttműködve tudott a legtöbb étterem azonnal kiépíteni egy ilyen rendszert. Ez érthető is, mivel nekik már kész hálózatuk volt weboldallal és mobilos applikációval, ráadásul futárt is tudtak biztosítani. 
Vásárló Csúnya ősz közeleg: tömeges boltbezárások lehetnek hazai plázákban
Mester Nándor | 2020. július 30. 06:10
Egyre nagyobb sebet ejtenek az utazási korlátozások, a súlyos áruellátási gondok és a gyenge hazai kereslet a fontosabb bevásárlóközpontok bérlőin. Megrendülhet több budapesti plaza bérlői állománya, ha nem áll helyre a forgalmuk az ősz kezdetére. Az üzemeltetők adtak némi kedvezményt az üzleteknek, de a jelek szerint ez nem elég, hónapokon belül akár több bolt is bezárhat. 
Vásárló Hatalmas növekedési potenciál az online kereskedelemben
Márkázott tartalom | 2020. július 29. 10:54
A hazai e-kereskedelem gyors növekedésre volt képes az elmúlt években, a koronavírus-járvány pedig további bővülést tett lehetővé a szektor számára. De mit mutatnak a számok valójában? Sikertörténet vagy rosszul értelmezett statisztika?
Vásárló Romantikus pihenésre vágyik a kedvesével? Ezeket érdemes szem előtt tartania
Márkázott tartalom | 2020. július 21. 09:50
Egy romantikusan eltöltött hétvége nem csupán a kedvünkre, hanem a kapcsolatunkra szintén jó hatással lehet. Bár megvan a maga romantikája a spontán hétvégéknek is, azonban ha valóban viszonylag problémamentes és tökéletes nyugalomban szeretné eltölteni az időt a kedvesével, akkor érdemes indulás előtt legalább néhány nappal megszervezni a programot.  
Vásárló A tömegközlekedését üzemeltető céget keres egy magyar város
Privátbankár.hu | 2020. július 17. 08:21
A kormányzati Hivatalos Értesítőből derül ki az, hogy Nagykanizsa tömegközlekedésének biztosítására pályázatot ír ki a városvezetés.
Vásárló Édeshármas, avagy a mindenkit megmozgató tilalom
Márkázott tartalom | 2020. július 16. 08:51
A te partnered is bedobta már, hogy milyen izgalmas és újszerű lenne, ha kipróbálnátok hármasban? Lehet, hogy már egy ideje érlelitek a gondolatot, de nem jutottatok dűlőre, hogy férfi vagy nő legyen-e a harmadik? Maradjatok velünk, ez a cikk nektek szól!
Vásárló Kétszer annyiba kerül az alma, mint tavaly - a nyugdíjasoknak jobban fáj az élelmiszerár-emelés
Privátbankár.hu | 2020. július 10. 14:47
Az ATV Start című műsorának vendége volt kedden munkatársunk. Gáspár András a Privátbankár Árkosár-felmérésének legfrissebb eredményeiről illetve az élelmiszerárak emelkedésének hátteréről beszélt.
Vásárló Dinnyére sört? Megint történelmi csúcsra drágult a családi nagybevásárlás
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. július 7. 18:39
A koronavírus-járvány első hullámának lecsengésével párhuzamosan az élelmiszerárak tovább nőttek: 1 százalékkal drágább a bevásárlás májushoz képest Árkosár-felmérésünk szerint. Az éves drágulás ennél jóval több, 5 százalék fölé ugrott júliusban. Közel 22 ezer forintra lesz szükségünk ahhoz, hogy letudjunk egy átlagos nagybevásárlást. Megnéztük, hol és mennyibe kerülnek a nyár klasszikus hűsítői.  
Vásárló Praktikus nászajándékötletek
Márkázott tartalom | 2020. július 7. 10:50
Nincs is szebb, mint amikor két fiatal örökre összeköti az életét. Ekkor minden családtag, barát és ismerős együtt sír örömében, és tulajdonképpen mi is átéljük a boldogságukat. Ha voltál már esküvőn, tudod, miről beszélek, valamint azzal is tisztában vagy, milyen sokat jelentenek ilyenkor a különleges ajándékok. Most néhány fergeteges nászajándékötlettel találkozhatsz!
hírlevél