De nem csak a megnövekedett házhoz szállításban mutatkozott meg a változás. Ahogy szinte minden, a gasztronómia is átkerült az online térbe. A rendelések nagy részét is így adták le az emberek, de aki nem rendelt, a mindennapi főzéshez is az internetek keresett megoldást, hogy minél változatosabb étel tehessen le az asztalra. Fellendült az önellátással kapcsolatos oldalak forgalma is, hiszen most azok is elkezdtek főzni, akik eddig csak rendeltek. Persze a receptes oldalak ki is használták a megnövekedett érdeklődést.
Fellendült az receptoldalak látogatottsága
Mivel a boltok polcai a járvány ideje alatt elég foghíjasak voltak, a receptes oldalak is alkalmazkodtak, és számos cikk és recept foglalkozott azzal, hogyan lehet kevés alapanyagból változatosan főzni. De az idényzöldségek felhasználására is rengeteg recept született, hiszen abból nem volt hiány. A legnagyobb receptekkel foglalkozó oldalak statisztikái szerint a legtöbben a zöldséges ételekre kattintottak rá, de az is nagyon érdekelte az embereket, hogyan lehet a hiányzó élelmiszereket más alapanyagokkal helyettesíteni.
Hasonlóan nagy népszerűségnek örvendtek a befőzéssel, hosszú távú tárolással kapcsolatos cikkek. Rengetegen kerestek rá, hogy milyen élelmiszereket lehet fagyasztóban eltárolni, de a befőzés iránt is sokan érdeklődtek. Persze a hagyományos receptek iránt is megnőtt a kereslet, hiszen most azok is megpróbálkoztak a főzéssel, akik eddig erre nem fordítottak különösebb figyelmet. Emellett egy másik ételkészítési eljárás is elkezdte reneszánszát élni, sőt, annyira divatba jött, hogy számos új oldal született az igények kielégítésére.
A kenyérsütés a legújabb divat
Bár semmi jel nem utalt arra, hogy a kenyér vagy a péksütemények hiánycikkek lennének, sokan a vészhelyzeti intézkedések első jelére már rohantak a boltba élesztőt venni, így ez az alapanyag hamarosan hiánycikké vált, a kenyérsütés pedig nagyon népszerű lett. De nem csak a kenyér, a kifli és a kalács receptek keresettsége is megugrott. Aki még talált élesztőt a boltokban, másnap már meg is osztotta a közösségi oldalakon a saját sütésű kenyerét. Ahogy az élesztő hiánycikk lett, úgy fordult mindenki az alternatív megoldások felé.
A szódabikarbóna is népszerű alapanyagnak számított, de sokan a sörös kenyérrel is megpróbálkoztak. Persze, a szódabikarbóna is hamar elfogyott a boltok polcairól, ekkor lendült fel a kovászos kenyerek készítése, és természetesen a hozzá kapcsolódó receptek népszerűsége. Mondhatni, mindenki péknek készült, mert rengetegen próbálkoztak a kovászkészítéssel, és a kovászos kenyér készítésével.