BUX
35 427.82
+0.92%
+324.00
OTP
10 340.00
+1.37%
+140.00
MOL
1 793.00
-0.06%
-1.00
RICHTER
7 055.00
+1.22%
+85.00
MTELEKOM
377.00
+1.75%
+6.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. június 10. 14:12

Horgászatnál a víz hőmérséklete sok mindent befolyásol, többek között az ideálisan használható aroma jellegét is. 

FermentX a meleg vizekhez

Ezt a termékcsaládot a gyártó kimondottan a nyári horgászathoz, a meleg vizekhez fejlesztette ki. A FermentX termékekben található etetőanyagok és magkeverékek egy megközelítőleg 60 napos tejsavas érlelésen mennek keresztül, és erős fűszereket tartalmaznak, ennek köszönhetően a halak számára roppant vonzó elegyet alkotnak. Az érlelés szeparáltan történik, minden fajtának saját hordója van, akárcsak a boroknak. Se az erjesztés előtt, se pedig az erjesztés alatt nem adnak hozzá tartósítószert, kizárólag természetes összetevők kerülnek bele. Az etetőanyag használatra készen kerül a tasakba, ezért a horgásznak már nem kell foglalkoznia a keveréssel és egyéb műveletekkel, ráadásul víz vagy adalékanyag sem szükséges hozzá. 

A FermentX használata

Amennyiben nem lenne elég fogós az etetőanyag, akkor ezt javítani lehet egy rostán történő áttöréssel. Ennek köszönhetően az anyag finomabb és szemcsésebb lesz, gyorsabban oldódik, így a halak is hamarabb felfigyelnek rá.

Amennyiben ilyen vagy ehhez hasonló terméket keres, akkor mindenképpen érdemes szétnéznie a Halcatraz Horgászcentrum etetőanyag-kínálatában.

A FermentX-nek három magmixe van, a Tejsavas kukorica, a Tejsavas kukorica-búza és a 4X Mag Mix (kukorica, búza, repce, tigrismogyoró). Mind a három keverék egyaránt alkalmas a szoktatóetetéshez és a halak helyben tartásához is. Az aromájuknak köszönhetően már messziről észreveszik a halak, a kis méretű pelletek pedig csak fokozzák a vonzó hatást. A micro pelletek nem hagynak vízközt és nyomot, a halakat nem húzzák le a fenékre, ezért ideális lehet apróhalakkal terhelt tavakon. Nem csak magában, hanem etetőanyagba keverve is lehet használni. Ebben az esetben érdemes törekedni a 20-40%-os adagolási mennyiségre.

 

 

CSL aromák a hidegebb vizekhez

A CSL aromákat a legtöbb esetben olyankor használják, amikor a víz hőmérséklete nem haladja meg a 16 Celsius-fokot. A hideg víz azért érdemel különös figyelmet és gondos etetőanyag-válogatást, mert ezekben lassabb az élet, a halak kevesebbet mozognak, illetve ezekben az etetőanyagok is kisebb hatósugárral és csalogatóhatással bírnak. Ebből következik, hogy egy rossz helyen elvégzett etetés a nem megfelelő etetőanyaggal akár felfogható egy kudarcra ítélt próbálkozásnak is.

A CSL aromákat azért használják előszeretettel, mert akár ötszörösre is növelheti az etetőanyag hatósugarát a hideg vizekben, így a kicsit messzebb lévő, sok mozgást nem végző halak figyelmét is felkelti. A szóban forgó aroma sűrű, gyorsan oldódó, agresszív terjedésre képes, alkohollal átitatott, a víznél nagyobb fajsúllyal rendelkezik. Az utóbbi tulajdonság azért fontos, mert annak köszönhetően laposan terjed a víz alján, ott, ahol a halak alacsony hőmérséklet esetében tartózkodnak és táplálkoznak.

CSL aromák használata

Ezek az aromák nem oldják a PVA termékeket, ezért célszerű PVA hálóba csomagolt etetőanyag-rudacskákkal és pelletekkel együtt használni.
 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló Így rendeltünk online a járvány alatt
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. augusztus 1. 11:44
A GKI Digital mérései szerint a koronavírus okozta járványhelyzet miatt március közepe és április vége között több mint 50 ezer új vásárló jelent meg a magyar online kiskereskedelmi piacon, így az aktív online vásárló felnőtt lakosság száma elérte a 3,35 millió főt. De nem csak a digitális világhoz köthető vállalatok tudtak nőni a vírusválság idején.
Vásárló Alaposan felpörgette az online gasztronómiát a járvány
Márkázott tartalom | 2020. július 30. 08:47
A koronavírus járvány eléggé átrajzolta a gasztronómiáról alkotott képünket, hiszen az éttermeknek be kellett zárniuk, és akik nem tudtak alkalmazkodni, vagy megoldani a házhoz szállítást, mint szolgáltatást, le kellett húzniuk a rolót. A NetPincér ebből a helyzetből nagyon sokat profitált, hiszen velük együttműködve tudott a legtöbb étterem azonnal kiépíteni egy ilyen rendszert. Ez érthető is, mivel nekik már kész hálózatuk volt weboldallal és mobilos applikációval, ráadásul futárt is tudtak biztosítani. 
Vásárló Csúnya ősz közeleg: tömeges boltbezárások lehetnek hazai plázákban
Mester Nándor | 2020. július 30. 06:10
Egyre nagyobb sebet ejtenek az utazási korlátozások, a súlyos áruellátási gondok és a gyenge hazai kereslet a fontosabb bevásárlóközpontok bérlőin. Megrendülhet több budapesti plaza bérlői állománya, ha nem áll helyre a forgalmuk az ősz kezdetére. Az üzemeltetők adtak némi kedvezményt az üzleteknek, de a jelek szerint ez nem elég, hónapokon belül akár több bolt is bezárhat. 
Vásárló Hatalmas növekedési potenciál az online kereskedelemben
Márkázott tartalom | 2020. július 29. 10:54
A hazai e-kereskedelem gyors növekedésre volt képes az elmúlt években, a koronavírus-járvány pedig további bővülést tett lehetővé a szektor számára. De mit mutatnak a számok valójában? Sikertörténet vagy rosszul értelmezett statisztika?
Vásárló Romantikus pihenésre vágyik a kedvesével? Ezeket érdemes szem előtt tartania
Márkázott tartalom | 2020. július 21. 09:50
Egy romantikusan eltöltött hétvége nem csupán a kedvünkre, hanem a kapcsolatunkra szintén jó hatással lehet. Bár megvan a maga romantikája a spontán hétvégéknek is, azonban ha valóban viszonylag problémamentes és tökéletes nyugalomban szeretné eltölteni az időt a kedvesével, akkor érdemes indulás előtt legalább néhány nappal megszervezni a programot.  
Vásárló A tömegközlekedését üzemeltető céget keres egy magyar város
Privátbankár.hu | 2020. július 17. 08:21
A kormányzati Hivatalos Értesítőből derül ki az, hogy Nagykanizsa tömegközlekedésének biztosítására pályázatot ír ki a városvezetés.
Vásárló Édeshármas, avagy a mindenkit megmozgató tilalom
Márkázott tartalom | 2020. július 16. 08:51
A te partnered is bedobta már, hogy milyen izgalmas és újszerű lenne, ha kipróbálnátok hármasban? Lehet, hogy már egy ideje érlelitek a gondolatot, de nem jutottatok dűlőre, hogy férfi vagy nő legyen-e a harmadik? Maradjatok velünk, ez a cikk nektek szól!
Vásárló Kétszer annyiba kerül az alma, mint tavaly - a nyugdíjasoknak jobban fáj az élelmiszerár-emelés
Privátbankár.hu | 2020. július 10. 14:47
Az ATV Start című műsorának vendége volt kedden munkatársunk. Gáspár András a Privátbankár Árkosár-felmérésének legfrissebb eredményeiről illetve az élelmiszerárak emelkedésének hátteréről beszélt.
Vásárló A vizuális memória fejlesztésének fontossága iskolába lépés előtt
Márkázott tartalom | 2020. július 8. 10:12
Ha gyermeked az iskolakezdés küszöbén áll, akkor mindenképp érdemes nagy hangsúlyt fektetni a vizuális memóriájának a fejlesztésére. Mai cikkünkben megtudhatod, hogy miért is olyan fontos ez, illetve néhány játékos ötlettel is szolgálunk.
Vásárló Dinnyére sört? Megint történelmi csúcsra drágult a családi nagybevásárlás
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. július 7. 18:39
A koronavírus-járvány első hullámának lecsengésével párhuzamosan az élelmiszerárak tovább nőttek: 1 százalékkal drágább a bevásárlás májushoz képest Árkosár-felmérésünk szerint. Az éves drágulás ennél jóval több, 5 százalék fölé ugrott júliusban. Közel 22 ezer forintra lesz szükségünk ahhoz, hogy letudjunk egy átlagos nagybevásárlást. Megnéztük, hol és mennyibe kerülnek a nyár klasszikus hűsítői.  
hírlevél