<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ahol a teát tejjel isszák, a villanykapcsolók fordítva működnek, és az autók a bal oldalon közlekednek, ez a különc és különleges Anglia, ahol a fürdőszobában két külön csapból folyik a hideg és a meleg víz.

Újra kell tanulnunk a mértékegységeket, ha idelátogatunk, és jó, ha van nálunk fekete toll, mert hivatalos iratok kitöltésénél nem fogadják el a kéket. Az eladók a boltokban kedvesebbek, mint bárhol máshol, és nemcsak a kutyát, de a gyereket is pórázon sétáltatják az emberek.

Sőt ebben az országban komoly büntetésre számíthat az is, aki fordítva ragasztja fel a bélyeget a borítékra. Sok furcsaság és meglepő szokás tartozik Angliához, de legalább annyira izgalmas is az egész.

A sokszínű Anglia

A szigetország bővelkedik érdekességekben a turisták számára, kihagyhatatlan élmény felfedezni legalább néhányat Anglia legszebb városai közül. A tengerparti és az egyetemi városok mellett maga a főváros is kalandos úti cél.

Anglia egyedülálló építészete, kultúrája, művészete rengeteg látnivalót nyújt, de szórakozási lehetőségekben is gazdag a kínálat. Történelmi nevezetességek, természeti kincsek sokasága adja az alapját számos programlehetőségnek.

Gasztronómiai kultúrája ugyan nem a legnépszerűbb és legvonzóbb jellegzetesség, de azért érdemes kipróbálni néhány középkorból származó, hagyományos angol ételt. A későbbi idők folyamán konyhájuk inkább csak viccek tárgyát képezte.

Napjainkban rengeteg bevándorló él az országban, aminek természetes hozadéka a külföldi konyha megjelenése és keveredése az angollal. Az ázsiai ételek az angol fogásokhoz és ízléshez igazodva forradalmasították a szigetországban a gasztronómiát.

Ettől függetlenül ma is az egyik legkedveltebb nemzeti ételük a „fish & chips”, ami halat jelent hasábburgonyával.

A világ közepe

A Temze folyó két partján elterülő főváros a világ egyik legbefolyásosabb globális városa. New York mellett a világ legnagyobb pénzügyi központja is, ezenkívül kereskedelmi, oktatási egészségügyi és turisztikai csomópont is.

A szórakoztatóipar, a divat, a kutatások, a fejlesztések és a közlekedés centrumaként szintén funkcionál ez a hatalmas és lenyűgöző nagyváros. Turisták milliói látogatják, London nevezetességei szinte megszámlálhatatlanok.

Európában itt található a legtöbb egyetem, nem véletlenül világszerte itt a legmagasabbak az ingatlanárak. A városban különféle népcsoportok élnek, számos kultúra és vallás találkozóhelye London.

London nevezetességei

A város szíve a középkori emlékeket őrző City of London, e köré épült ki a többi terület. Ez a legkisebb londoni kerület, lakosainak száma is elenyésző, de munkaidőben nagyjából negyvenszeresére nő az itt tartózkodók száma.

A város egyik legnépszerűbb látványossága maga a királyi palota, azaz a Buckingham Palace. Az őrségváltás és a hozzá tartozó ceremónia kihagyhatatlan program, de aki belülről is megszemlélné ezt az építészeti remekművet, arra is van lehetőség.

London látnivalóit felsorolni lehetetlen, annyira sok érdekességet rejt ez a város, hogy minden ide látogatónak garantált a kikapcsolódás.

Címkék: Vásárló

Vásárló Hatalmas eredményeket ért el az energiafelhasználás terén a Pólus Center!
PR | 2023. március 25. 11:24
A pláza a gazdasági kihívások közepette megőrizte a stabilitását, növelte forgalmát, illetve a látogatók számát, és az infrastruktúra-fejlesztés révén csökkentette energiafogyasztását.    
Vásárló Nyomdaipari és dekoratőri munkalehetőségek Pécsett
Márkázott tartalom | 2023. március 22. 11:20
A nyomdai vagy dekoratőri állások azért válthatja ki sokak tetszését, mert látványos eredményeket lehet elérni, ami ráadásul kézzel is fogható, bemutatható. Ki ne szeretné megmutatni ismerőseinek azt a kirakatot, amit maga rendezett be? Vagy éppen milyen jó kézbe venni azt az újságot, ami a kezünk alól kerül ki! Pécsett is lehetőség van ilyen munkára, lássuk hol vannak üres helyek!
Vásárló Újabb árcsökkenés a magyar boltokban - most a CBA tett bejelentést
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 07:06
Újabb fronton csökkentek a beszállítói árak, így a vaj, a trappista, a tészta után újabb árcímkékre lehet kisebb számot írni. Egyelőre még nem a kenyérről van szó.
Vásárló Hogyan legyünk sikeresek a karrierünkben?
Márkázott tartalom | 2023. március 19. 09:28
A karrierépítés egy hosszú és kihívásokkal teli út, amely rengeteg lehetőséget kínál. Azonban ahhoz, hogy sikeresek legyünk, szükségünk van néhány jó tanácsra. Ebben a cikkben bemutatunk néhány hatékony karriertippet, amelyek segítenek elindítani és fenntartani egy sikeres karriert.
Vásárló Így ne csapjanak be minket egy fiktív munkával
Márkázott tartalom | 2023. március 16. 18:49
Sajnos az utóbbi időben nagyon elszaporodtak azok az esetek, amikor fiktív munkával csaptak be embereket. Magyarországon is egyre több ilyen esetre derül fény, mely során anyagilag is megkárosítottak munkavállalókat. Nézzünk egy konkrét példát, valamint nézzük meg azt is, hogy miként tudunk az ilyen típusú fiktív munkák ellen védekezni.
Vásárló Az autósokat kiszolgáló szervizek és szolgáltatók svájci bicskájává válhat a most induló nDRU startup
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 18:02
Az autóipari szolgáltatók mostantól egy új, innovatív alkalmazás segítségével digitalizálhatják működésüket és eladásaikat, ezzel radikálisan, akár 40%-kal, növelve hatékonyságukat.  
Vásárló Öltözködési gyorstalpaló állásinterjúra, hölgyeknek
Márkázott tartalom | 2023. március 15. 11:50
Bárkinek jól jöhet egy öltözködési gyorstalpaló állásinterjú előtt, nem igaz? A hölgyek olykor kifejezetten nehéz helyzetben érezhetik magukat, ugyanis nem szeretnének sem alul-, vagy épp túlöltözni.  Vannak íratlan szabályok, melyek betartásával máris magabiztosabbak lehetünk a következő állásinterjúnkon.
Vásárló Ezektől az ételektől óvakodj késő este!
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 13:25
Amikor diétába kezdünk, akkor érdemes előre megtervezni és beszerezni azokat az ételeket, melyeket a nap folyamán el szeretnénk fogyasztani. Egy nem megtervezett nap során ugyanis könnyen kísértésbe eshetünk, és összevásárolhatunk mindenféle olyan ételt, ami nem illik bele az étrendükbe. Az sem helyes, ha egész nap nem eszünk rendesen, mivel ebben az esetben estére már olyan éhesek leszünk, hogy mindent felfalunk, ami a kezünk ügyébe kerül. A vacsorával egyébként is érdemes csínján bánni, mivel könnyen elcsúszhat rajta a diétánk, ezért cikkünkben összegyűjtöttük 5 ételt, amit semmiképpen ne fogyassz vacsorára.
Vásárló Munkakeresés a 21. században
Márkázott tartalom | 2023. március 14. 11:38
Régebben a dédszüleinknek, nagyszüleinknek nem volt szüksége arra, hogy munkát keressenek. Már gyerekkorukban meg volt, hogy mit fognak dolgozni egész életükben. Földművelés, termelőszövetkezet és miegymás, aki, amibe született. Viszont mára már mindenki megtalálhatja az ideális állást.
Vásárló Melyek a videós álláspályázat előnyei?
Márkázott tartalom | 2023. március 13. 11:16
A modern cégek toborzási módszereinek korszerű eleme a videós álláspályázat, amelynek lehetőségével egyre több munkáltató él. A mai világban sok olyan munkakör van, ahol nem szükséges a személyes jelenlét, de azok esetében is hatékony lehet, ahol igen. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG