BUX
36 785.28
+1.16%
+422.00
OTP
11 100.00
+1.65%
+180.00
MOL
1 808.00
+0.72%
+13.00
RICHTER
7 210.00
+1.91%
+135.00
MTELEKOM
381.00
-1.04%
-4.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 5. 09:58

Előző korból itt ragadt vendéglátósok, borzalmas lángos, elszállt strandbelépők és mindehhez indokolatlan tömeg? Tényleg erre vágysz idén nyáron? Persze, hogy nem! Indonézia fehér homokos partokkal, apró szigetekkel, pálmafákkal és fantasztikus élővilággal vár.

A kihagyhatatlan Karimunjawa

Karimunjawa minden, ami a Balaton ellentéte: zsebtolvajok és tömeg nélküli strandok, turisták nélküli, csendes utcák, érintetlen természet. Tökéletes azok számára, akik nyugalomra és igazi kikapcsolódásra vágynak. A sziget 80 kilométerre Jáva partjaitól északra, a Jáva-tengeren található. Összesen huszonhét sziget tartozik hozzá, és nevét a legnagyobbról, Karimunról kapta. Kikötőjébe futnak be a hajók Jepara és Semarang városokból, és ezenkívül vegyesboltokat, piacot, kifőzdét, orvosi rendelőt, vendégházakat és éttermet is találunk, tehát adott minden egy biztonságos és élménydús nyaraláshoz. 

Karimunjawa szigeteinek jelentős része természetvédelmi terület, mivel óriási erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy az itt található növény- és állatfajokat megvédjék a kihalástól, emiatt sajnos nem látogathatók, de így is marad bőven látnivaló.

És mit lehet csinálni a szigeten? Mondjuk fürdeni, függőágyban pihenni, erdőt járni, halászhajókon a szigetek között hajózni, búvárkodni vagy csak merülgetni, ismerkedni az érintetlen korallzátonnyal, ahol több mint négyszázféle halfaj él, de mindenek előtt töltődni, mert ez az év egyelőre csak kivett belőlünk. A halebédekről pedig a hajóskapitányok gondoskodnak, akik a frissen fogott halakat szolgáltatják, attól pedig jobbat elképzelni sem lehet, minthogy az egész napos fürdőzés közepette kókuszdióparázson sült friss fűszeres halat eszünk gyümölcsökkel.

Az úti cél megvan, de hogy utazzunk?

A WanderWell csapata olyan kiscsoportos kalandtúrákat szervez, amelyek során tapasztalt túravezetők segítenek láttatni az adott ország igazi arcát. A kis csoport pedig azért fantasztikus, mert így sosem leszel egyedül, mindig lesz kivel pihenni, kalandozni, és nagyobb biztonságérzetet ad. Karimunjawa igazi éden, amely egyelőre még kevésbé felkapott turistacélpont, ennek oka, hogy a szigetet csak száraz évszakban, május és október között lehet megközelíteni biztonságosan.

Ha kedvet kaptál Indonéziához, akkor irány a WanderWell oldala, és csapj le máris egy szabad helyre. Amennyiben mégsem indulnál neki ilyen hosszú útnak, úgy válogass a cég túrái közül! Biztos vagyok benne, hogy megtalálod a számodra leginkább megfelelőt. Ellenkező esetben az erkély mindig nyitva áll előtted, élj a lehetőséggel, és ülj ki egy kicsit még ma!
 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: Vásárló

Vásárló Drágulnak az üzemanyagok - mire lehet számítani a kutakon?
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 10. 11:43
Aki tankolni akart, jobban jár, ha még szerdáig elintézi.
Vásárló Durván elszálltak az élelmiszerárak: 10 százalék fölé került az éves áremelkedés
Gáspár András | 2020. augusztus 10. 06:04
Bár a kosarunkat szinte forintra ugyanannyiért tölthetjük meg most, mint egy hónappal ezelőtt, a kép csalóka: két és fél éve nem mértünk akkora éves áremelkedést a hazai hipermarketekben, mint most augusztusban. A három vizsgált hazai hipermarket mindegyikében legalább 10 százalékkal emelkedett a Privátbankár Árkosár ellenértéke; a vizsgált termékek felénél két, az alma esetében három (!) számjegyű az áremelkedés.
Vásárló Az utazási irodák menteni akarják a menthetőt
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 8. 19:15
A koronavírus miatti globális leállás legnagyobb vesztesei között természetesen ott találjuk az utazási irodákat. Mit tehet egy iparág, amely a határok átlépéséből él, egy olyan időszakban, amikor az összes ország bezárt? Megpróbálja valahogy kihúzni, amíg tisztul a kép, és újra zöld jelzést kapnak az útlevelek, addig pedig – tulajdonképpen érthető módon – hallgat.  
Vásárló Lehetséges külföldi munkát találni nyelvtudás nélkül?
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 3. 12:45
Bár a vírusválság megakasztotta a szabad mozgást a világban, még mindig sokan gondolkoznak külföldi munkavállaláson. De lehet-e külföldi munkát találni nyelvtudás nélkül?
Vásárló Nyáron is táplálkozhatsz egészségesen
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 3. 10:17
Végre itt az igazi nyár, amikor szinte az ember nem is kíván semmilyen nehéz és bonyolult ételt. Ez annak is köszönhető, hogy a testünk a meleg miatt nem kíván semmi olyat, amit nehezen lehet emészteni. Éppen ezért a legjobb, ha inkább a zöldségekre és hasonló finomságokra koncentrálunk a fokozott folyadékpótlás mellett.
Vásárló 5 hasznos tipp mikrohullámú sütő vásárlásához
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 2. 10:22
A mikrohullámú sütő minden konyha egyik leggyakrabban használt praktikus eszköze, sokan mégsem fordítanak elegendő figyelmet a kiválasztására, pedig az egyes típusok között igen jelentős különbségek lehetnek.
Vásárló Így rendeltünk online a járvány alatt
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. augusztus 1. 11:44
A GKI Digital mérései szerint a koronavírus okozta járványhelyzet miatt március közepe és április vége között több mint 50 ezer új vásárló jelent meg a magyar online kiskereskedelmi piacon, így az aktív online vásárló felnőtt lakosság száma elérte a 3,35 millió főt. De nem csak a digitális világhoz köthető vállalatok tudtak nőni a vírusválság idején.
Vásárló Ezért bizonyulhat okos döntésnek a hővisszanyerős szellőztető rendszer használata
Márkázott tartalom | 2020. augusztus 1. 10:27
Miként lehet hatékonyan és szemmel láthatóan csökkenteni a fűtési rendszer működése közben akaratlanul is fellépő hőveszteséget? Erre a kérdésre ad egyértelmű választ a hővisszanyerős szellőztető rendszer alkalmazása.
Vásárló Kerékpáros computer, amely segít az előtted álló célok elérésében
Márkázott tartalom | 2020. július 31. 10:44
A kerékpározás sokaknál több, mint szabadidős kikapcsolódást jelentő tevékenység. Vannak, akik versenyszinten foglalkoznak a sportággal, és céljuk a győzelem elérése, méghozzá teljesítményük folyamatos monitorozása és fokozása mellett.
Vásárló Kreatív és ötletes megoldások dekorációs világítások által
Márkázott tartalom | 2020. július 31. 10:36
A dekorációs világítás alkalmazása ma már nemcsak az előkelő rendezvényhelyszínek és luxusotthonok kiváltsága, hiszen a modern fényforrásoknak hála könnyedén az otthonunkba költöztethetjük a korszerű világítástechnika remekműveit.
hírlevél