A Fried Kastélyszállóban mindenki a nyugalom szigetén érezheti magát. A szőlődombok, erdők és a gyönyörű tájak karéjában elterülő épületegyüttes a pihenni és kikapcsolódni vágyóknak igazi menedéket nyújt a rohanós mindennapokban. Családi programok és rendezvények ideális helyszíne.
Kastélyborok és pálinkák
Aki autentikus környezetben szeretne megismerkedni a FriedHotel kastélyszálló kiváló boraival, annak érdemes a borkóstoló programra beneveznie, amely a kastélyszálloda borospincéiben indul, és a nagyon hangulatos „Panoráma” borteraszon folytatódik.
Nem véletlenül nevezik Simontornyát a bor és a bőr városának. Morvaországból érkezett ide Fried Salamon a XVIII. század végén, és a Sió folyó partján kezdett bőrgyártásba. A kastély építtetője az ő leszármazottja, Fried Imre volt.
A finom helyi borok termelése is a régi időkbe nyúlik vissza, egészen a rómaiak idejére datálják, és bizony napjainkban is több, mint 400 család folytatja ezt a nemes hagyományt a kisvárosban és környékén.
Zamatos kastélyborok és pálinkák a Fried Birtokról
A Fried Kastély pincészet a Tolna borút része, de a nemzetközi borútba is 2011 óta beletartozik. A kastélyszálló borkóstoló programja során a résztvevők a birtokon termelt zamatos pálinkákból kóstolhatnak, ezt követően pedig a Fried Kastélyszálloda saját pincészete által készített és nemes tölgyfa hordókban pihentetett kastélyborokat ízlelhetnek a „Panoráma” borteraszon.
Hogy a bor és a pálinka jobban csússzon, a ház saját készítésű friss pogácsával és lila hagymával szervírozott zsíros kenyérrel kedveskedik a vendégeinek. A borkóstoló ideje alatt a korlátlan bor- és üdítőital-fogyasztás biztosítja, hogy kellemes hangulatban teljen mindenki számára az idő, és garantáltan emlékezetes maradjon a körülbelül kétórás program.
A borkóstoló program során a vendégek közvetlenül a hordókból ízlelhetik meg a rendkívül zamatos kastélyborokat, azokat a szakértők lopóval töltik a poharaikba. Közben persze számos fontos, a borkészítéssel és a Fried Kastélyszállóban is elérhető borokkal kapcsolatos, érdekes történetekről is szó esik. A kínálatban megtalálhatók a környéken őshonos fajtából termelt olaszrizling- és a cabernet-fajták is, valamint a nagyon kedvelt cuvée-k is.
Hagyományos vendégszeretet
A kastélyszálloda által termelt borok hagyományos eljárással készülnek, és az eredeti, régi téglákból kirakott borospince mélyén tölgyfa hordóban érlelődnek.
A szálló vendégei a múzeumként is működő borospincét is meglátogathatják, és arra is lehetőség nyílik, hogy a gyümölcsöskertben megízlelhessenek párat a tíz csemegeszőlő-fajta és más gyümölcsök közül. A Fried Kastélyszálloda szeretettel várja vendégeit.