Raskó György agrárközgazdász a napilapnak elmondta: a mezőgazdasági termények mellett a hústermékek is drágulnak. A húsipar azonban "csupán" 4-5 százalék körüli áremelkedést tud majd érvényesíteni, miközben a takarmány a rossz terméseredmények miatt hozzávetőleg 30 százalékkal kerül többe a korábbinál. 
    
Mindez ahhoz vezet, hogy a vágóállat-állomány csökkenni kezd majd az országban. Mivel azonban a magyar vásárlóerő korlátozott, a drágább hazai húsárú helyett olcsó, silányabb minőségű importtermékek kerülnek majd az áruházláncok polcaira - olvasható az újság mai számában.
MTI, Népszava
Szeptemberben a zöldség- és gyümölcsárak 20-25, a kenyérfélék átlagosan 15, a tejtermékek eladási árai pedig 15-20 százalékkal emelkedhetnek		
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
							Hszi Csin-ping kínai elnök kedden az Oroszországgal való kölcsönös befektetések növelésére és a gazdasági együttműködés elmélyítésére szólított fel.						
                        
                        
                        
                        
                        
                        
                        

