A cikk szerint míg jelenleg egy 100 ezer forint nettó jövedelmű fogyasztó havonta 15 ezer forintot fordít a négy alapvető élelmiszerre, ősszel ez az összeg 17 250 forintra emelkedhet.
Raskó György agrárközgazdász a napilapnak elmondta: a mezőgazdasági termények mellett a hústermékek is drágulnak. A húsipar azonban "csupán" 4-5 százalék körüli áremelkedést tud majd érvényesíteni, miközben a takarmány a rossz terméseredmények miatt hozzávetőleg 30 százalékkal kerül többe a korábbinál.
Mindez ahhoz vezet, hogy a vágóállat-állomány csökkenni kezd majd az országban. Mivel azonban a magyar vásárlóerő korlátozott, a drágább hazai húsárú helyett olcsó, silányabb minőségű importtermékek kerülnek majd az áruházláncok polcaira - olvasható az újság mai számában.
MTI, Népszava