2p

Korábban még terjeszkedést tervezett a Pepco Ausztriában, most viszont az exitről döntött a cég.  

A magyarországi bolthálózattal is rendelkező Pepco úgy döntött, hogy kivonul Ausztriából, mert ezen a piacon nem tud megfelelő nyereséget elérni értékesítésén és nem lát olyan forgatókönyvet
maga előtt, amely arról szólna, hogy elérhetné a várt megtérülést eladásain. 

Távozik az ausztriai piacról a cég. Fotó: pepco.at
Távozik az ausztriai piacról a cég. Fotó: pepco.at

A főként ruhákat forgalmazó diszkontlánc az elmúlt év végén összesen 4832 áruházzal rendelkezett. A Reuters szerint Az osztrák piacon 2021 szeptemberében jelentek meg Az elmúlt évek alatt 73 boltot nyitottak Ausztriában, és októberben még azt tervezték, hogy 2023-ban és 2024-ben további 400 új áruházzal bővítik az ottani hálózatukat. Októberben csak annyit jelentettek be, hogy csökkentik a terjeszkedés tempóját. A cég vezetősége szerint az ausztriai exit javítani fogja a vállalatcsoport anyagi helyzetét és alaptevékenységének nyereségességét 2024-ben 

A rosszul működő vállalkozástól megszabadulva a cég azokra a piacokra fókuszálhat, amelyeken nagyobb profitrátát érhet el. A társaság közleményében arra is leteszi az "esküt", hogy az osztrák piac feladása nem érinti terjeszkedési terveiket Nyugat-Európában, illetve folyó tevékenységüket más országokban. A Pepco menedzsmentje úgy látja, hogy a kiskereskedelem feltételei továbbra is nehezek Európában, ám ennek ellenére óvatos optimizmussal tekintenek arra, mit hozhat a 2024-es év.

Két számjegyű plusz

A cég legutóbbi gyorsjelentése szerint 1,9 milliárd euró árbevételt értek el üzleti évük december 31-én végződött első pénzügyi negyedévében. Ez 11 százalékos éves növekedésnek felel meg azonos devizaárfolyamon számolva.

Árfolyamok és grafikonok

Andy Bond vezérigazgató szerint a nehéz külső körülmények, például a beszállítói láncok szakadozottsága ellenére sínen tudják tartani a céget a 2024-es pénzügyi évben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Észrevette? Szép csendben tovább kúszik felfelé a családi nagybevásárlás ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2024. április 10. 05:44
Idén szinte minden hónapban drágább lett egy kicsit a nagybevásárlás, nincs ez másképp áprilisban sem - megint feljebb kúsztak az árak az előző hónaphoz képest. Tavaly ilyenkor viszont még drágábban vásárolhattunk, így a bázishatás továbbra is kitart: éves szinten árcsökkenésről számolhatunk be, és pár hónapig ez így is marad még. Míg azonban 2 évvel ezelőtt még a 30 ezer forintos kosárérték is brutálisan drágának tűnt, most a 35 ezer is realitás. Itt a Privátbankár legfrissebb Árkosár-felmérése.
Vásárló Vége lett a marakodásnak, visszatértek a kiebrudalt termékek a carrefouros polcokra
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 12:51
Róka fogta csuka, csuka fogta róka helyzetbe kerültek a kiskereskedők és a legismertebb élelmiszer- és italmárkák tulajdonosai azzal, hogy a felek médiapartnerekké is váltak.
Vásárló Új frontot nyitott a Temu
Buksza blog | 2024. április 8. 11:51
A Temu csak másfél éve jelent meg a Kínán kívüli online piacon, ám máris csavar egyet azon a stratégián, hogy nagyon alacsony áraival elszívja a vevőket versenytársaitól.
Vásárló Megbukott a kísérlet a boltok pénztárainál
Buksza blog | 2024. április 8. 08:55
Az áruházláncok folyamatosan keresik a módját annak, hogy összekapcsolják a várlást és a mobilfizetési lehetőségeket, ám úgy tűnik göröngyös útra léptek kísérleteikkel.
Vásárló Hogyan befolyásolja a máj egészsége az epe működését?
Márkázott tartalom | 2024. április 5. 19:01
Az emberi test egy meglehetősen komplex felépítésű rendszer, melynek a működését még máig sem sikerült a tudósoknak teljes egészében megfejtenie. Az azonban már világos, hogy szinte minden mindennel összefügg, és ha egy szerv működése rendellenessé válik, az akár a teljes szervezetre, fizikai és mentális állapota is kihathat.
Vásárló Mit jelent valójában a szeretet, és hogyan függ össze az önzetlenséggel?
Márkázott tartalom | 2024. április 5. 10:17
Tetszik vagy sem, voltaképpen az egész életünk egy olyan út, amin folyamatosan fejlődünk, részben az eleve bennünk lévő vonásokból kiindulva, másrészt az életünk ránk gyakorolt hatásai által.
Vásárló A Lidl nagyobbat harapott az osztrák piacból
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 18:36
Az osztrák Lidl növelte piaci részesedését Ausztriában. 
Vásárló A környezettudatos stretchfóliák alkalmazásának előnyei
Márkázott tartalom | 2024. április 4. 12:57
Biztosan te is láttál már olyan videót a közösségi média platformokon, amelyekben fóliák és műanyag flakonok között úszkáló állatok láthatók. Ezek ékesen bizonyítják, hogy égető szükség van a hatékony és környezettudatos megoldásokra az ipari fóliázás terén is.
Vásárló A jakuzzi külseje is fontos
Márkázott tartalom | 2024. április 3. 12:49
A masszázsmedence pozitív tulajdonságai akkor érvényesülnek igazán, ha rendszeresen sor kerül a használatára. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a külsejében is örömét lelje mindenki. Fontosak a tetszetős formák, a modern színek és az időtállóság. A cikkben minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban.
Vásárló Pocsék dolog vár pénteken a magyar autósokra
Privátbankár.hu | 2024. április 3. 11:22
Emelkednek az üzemanyagok árai. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG