BUX
32 858.75
+1.84%
+593.00
OTP
8 810.00
-3.19%
-290.00
MOL
1 968.00
+4.40%
+83.00
RICHTER
6 375.00
+4.77%
+290.00
MTELEKOM
360.00
+1.41%
+5.00
 
2020. február 9. 10:40

Minden gépjárműben van egy úgynevezett elektromos szivattyú, ami a diesel üzemanyagot a nagynyomású szivattyúig juttatja el a tankból. Sajnos ez is, mint minden, elromolhat. Tehát a gépjármű rendszerének ez a szíve, mivel a befecskendezéshez szükséges akár 1000 bar nyomást állítja elő.

Diesel rendszerek

Minden gépjármű típusnál, így a Hondánál is eltérő helyen helyezkedik el a kisnyomású és a nagynyomású üzemanyag szivattyú. A Denso és a Bosch rendszereknél az elektromos üzemanyag szivattyú magában a diesel üzemanyag tankban van, és onnan juttatja fel a nagynyomású szivattyúig az üzemanyagot. A jó hír az, hogy ezek az elektromos szivattyúk ritkán hibásodnak meg. A Honda jól választott a Bosch-sal.

A nagynyomású üzemanyag szivattyú a diesel motoron található. A motor egy tengely kapcsolóként működik. Lánchajtás, fogas szíj vagy fogaskerék segítségével hajtja meg azt. A nagynyomású szivattyú fordulatszáma pont ezért egyenes arányban van a motor fordulatszámával.

A nagynyomású szivattyú szerepe

Ennek a feladata az, hogy a szükséges nyomáson biztosítsa a megfelelő mennyiségű diesel üzemanyagot. A nagynyomású szivattyú az úgynevezett common rail rendszer számára a nyomást a befecskendezéstől függetlenül biztosítja.

Főként indítási problémák, teljesítmény-csökkenés jellemző a nagynyomású szivattyú meghibásodása esetén. A probléma feltárásához próbapadi ellenőrzésre van szükség. Ennek során tudják megállapítani a szivattyú hibáját. A próbapadi teszt során szét- és összeszerelik az alkatrészt. Ennek eredményeképpen pontos képet kapnak arról, hogy az milyen állapotban van. Megállapítják a cserére szoruló alkatrészeket, a nagynyomású szivattyú tökéletes működéséhez.

Szervizelés menete

A jó diagnosztika elkerülhetetlen a gépjármű szervizelés előtt. A teljes nagynyomású szivattyú rendszer cseréje elképesztően drága lenne. De jellemzően erre sosincs szükség, mivel a gyártó minden apró elemet külön forgalmaz hozzá. Ezért általánosságban a nagynyomású szivattyú felújítására kerül sor.

A mechanikai problémákat kijavítják. Jellemző hibák a belső elmaródások, a nyomásszabályozó szelep meghibásodása. Azokban az esetekben, ha a felújításra nincs lehetőség, gyári alkatrészekre cserélik a meghibásodott elemeket. Cseredarabot is használnak, ilyenkor a gépjármű tulajdonos egy már felújított szivattyút kap a rosszul működő helyett. Sürgős esetekben ideális, ha alkatrészhiány van, vagy túl sokára érkezne meg az elem.

A nagynyomású szivattyúk felújítása nem egyszerű feladat. Méregdrága próbapadok, szakképzett és rutinos csapat szükséges hozzá. Bízza az ilyen jellegű problémáit az országos hálózattal rendelkező legjobban felkészült szakszervizre, hogy autója jutányos áron kényelmesen és a lehető leggyorsabban újra hibátlan legyen. Az európai színvonalú szolgáltatásban Ön sem fog csalódni.

Vásárló Így írta át a lakásvásárlás szabályait a koronavírus
Privátbankár.hu | 2020. április 2. 10:24
Hamarosan indulnak a videós lakáshirdetések, és képbe kerültek az online megköthető adásvételi szerződések is. A néhány héttel ezelőtti hatalmas fékezés után újra elkezdtek érdeklődni az ingatlanok iránt az emberek, igaz, egyelőre csak visszafogottan.
Vásárló Koronavírus: tucatjával vannak most bolti eladói, pénztárosi állások
Privátbankár.hu | 2020. április 1. 17:48
Angliában a Tesco 35 ezer embert vesz fel most a járvány miatti helyzetre való tekintettel, hogy ki tudják szolgálni a megnövekedett számú online-rendeléseket. Magyarországon inkább több bolti eladót és pénztárost keresnek, online-területen nincs kifejezett állásdömping.  
Vásárló Fájó pontunk a szabadság! Az idegenforgalom átrendeződése
Natív tartalom | 2020. március 31. 14:39
Nem túlzás, ha azt mondjuk a válság első üzleti áldozata az idegenforgalom! Az ágazat összes területe zuhanórepülésbe indult az elmúlt hetekben, és még a legjobb szakemberek is csak óvatosan mernek nyilatkozni a jövőbeni károk nagyságáról. A válság egyfajta tisztítótűz, melyben lesznek olyan cégek, akik elvéreznek, lesznek olyanok, akik túlélik, és lesznek olyanok, akik felemelkednek. Ami biztos, hogy a fogyasztók hatékony elérése most kiemelt jelentőségű.
Vásárló Adjunk a minőségre is!
Privátbankár.hu | 2020. március 30. 08:46
Fertőtlenítsünk! - ez most a legfontosabb. Mi az otthonunkban, a hivatásos takarítók pedig mindenhol, ahol csak megfordulunk. Csakhogy mégsem becsüljük meg őket eléggé, ezért a változás érdekében érzékenyítő kampány indult.
Vásárló Kérjük most ne menjen kirándulni a Normafára!
Privátbankár.hu / MTI | 2020. március 29. 07:24
A polgármester a sportolásra más helyszínt javasol, mert túl sokan járnak a hegyre kikapcsolódni.
Vásárló Nagyon elment a magyarok kedve a dízelautóktól
Privátbankár.hu | 2020. március 26. 11:40
Újabb mélyponton áll a dízelautók népszerűsége: tavaly a forgalomba helyezett új személygépkocsiknak mindössze 20 százaléka működött gázolajjal.
Vásárló Ágyneműk - a Tchibo webáruház kínálatából válogattunk
Márkázott tartalom | 2020. március 25. 15:19
A Tchibo webáruház kínálatában a pihentető alváshoz szükséges puha ágyneműkből és lepedőkből is bőséges választékot találunk, hogy a lehető legteljesebb kényelemben pihenhessük ki a mindennapok fáradalmait.
Vásárló Mégsem lesz áramszünet? A munkák többségét elhalasztja az E.ON
Privátbankár.hu | 2020. március 25. 07:48
Csak a legszükségesebb beavatkozásokat végzik el.
Vásárló Beesett a használt autók kereslete
Privátbankár.hu | 2020. március 23. 14:18
Komoly keresletcsökkenésre kell felkészülniük az eladóknak - jósolja a Használtautó.hu.
Vásárló A piacoknak nem kell bezárni 15 óra után
Privátbankár.hu | 2020. március 18. 19:02
Az elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések részeként az üzletek jelentős része március 17. óta nem lehet nyitva délután.
Friss
hírlevél